torstai 9. helmikuuta 2012

Crafts - arvoitus ratkeaa


Heips! Kuva-arvoituksen ratkaisu on tässä. Tällainen siinä kuvassa oli taiteltuna. Puikkojen päälle taitetaan läppä ja sitten kääritään rullalle. Vielä on solmimisnauha ompelematta, koska en osaa päättää laittaako nauhakiinnitys vai sittenkin tuollainen ihana nappi. Nappeja löysin Hemtexistä pari viikkoa sitten.

Olen huomannut, että tarvitsen käsillä tekemistä. Se tekee niin hyvää. Työkseni teen asioita, jotka ovat jatkuvassa prosessissa, eivätkä varsinaisesti valmistu. Pidän työstäni -   hyvinkin paljon. Opetustehtävässä saa olla kunniapaikalla näkemässä kasvun ja kehityksen. Saa seurata jotakin suurta ja se liikauttaa sydänalan tuntoja. Ohjaustehtävässäni taas olen hyvinkin lähellä jotakin henkilökohtaista, usein arkaa ja haurasta. San tulla tutuksi toisen kanssa, saan olla tukemassa, antamassa aikaa ja tilaa, kuulevat korvat ja aika usein nenäliinankin. Saan jakaa hymyt ja ilonhetket sekä kannustaa eteenpäin. Prosessia. Työni on siis sellaista. Kaiken ikäinen ihminen kasvaa jatkuvasti ja se on kaunista mutta se vaatii voimavaroja vaikka samalla  myös antaa voimaa.
Niin, siispä kotioloissa kaipaan usein jotakin sellaista valmistuvaista sorttia olevaa puuhaa, kuten pieniä käsitöitä tai askarteluja. Nyt syntyi pitkään suunnitteilla ollut säilytinpussi puikoille. Tällä viikolla on syntynyt myös "jääkarhupipo" (viittä vaille valmis) ja suunnitteilla on jo seuraava pikuväkerrys. Puikoilla pieniä töitä.


Takassa on näinä kylminä aikoina räiskynyt tuli ahkeraan. Eräänä iltana räiskyteltiin jopa tuoksuvaa tulta, kun puut saivat kylkeensä rosmariininoksia. Yrteistä on moneksi.

Pian alkavaan viikonloppuun toivotan Sinulle mukavia ja rentouttavia hetkiä! Pysytään lämpiminä.

halituksin,
Anu

9 kommenttia:

 1. Oi, oikea hyvänmielen posti:)
  Arvoituksesta paljastui suloinen kädenjälki, tuollainen olisikin tarpeen..
  Työsi on varmastikin antoisaa kaikessa vaativuudessaan. Niin kauniisti ja herkästi kuvasit ja välittyi, että olet varmastikin omalla alallasi.
  Kyllähän käsillä tekeminen on palkitsevaa ja terapeuttista:) Samaten koen, että se toimii hyvänä vastapainona työhön nähden.

  Ilolla viikonloppuun!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Hyvin kaunis ja erittäin käytännöllinen :)

  Olen itsekin sitä mieltä että käsillä tekeminen on hyvin terapeuttista ja rentouttavaa. Sitä suosittelisin ihan jokaiselle ihmiselle!! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis!!!

  Eipä mennyt arvaus oikein putkeen...☺☺

  VastaaPoista
 4. Voi miten kaunis on tekemäsi "säilytysväline" ja puikot siinä. Pellava viehättää tällähetkellä kovasti. Tilasin itselleni pellavaiset lakanat, nyt en melta odottaa että paketti saapuisi ja pääsisin kokeilemaan, ovatko niin ihanat kun kuvittelen.
  Polttopuutkin voivat olla niin kauniit ja kuvaukselliset, tuoksu melkein tuntuu nenässäni. Kohta on taas yrttien aika.
  Ihanaa levollista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Hei Anu! Sinulta näyttää luonnistuvat kaikenlaiset käsityöt erittäin mallikkaasti, hieno taito se! Minä en lankakauppaan ole kannustuksestasi huolimatta selvinnyt, soittaminen ja leipominen riittävät näköjään täyttämään käsillä tekemisen tarpeet tällä hetkellä, kun hinkua muuhun ei synny. Tuohon yhdyn, että abstrakti työ vaatii vastapainoksi konkreettisen harrastuksen. Mikään ei voita sitä tunnetta, kun uunista saa ottaa valmiin leivän ja nähdä siinä omien käsien jälki. Sinulla vielä nuo käsityöt siinä lisänä. Hyviä pakkaspäiviä ja puikkojen viuhunaa sinne suunnalle!

  VastaaPoista
 6. Tuollainen pussi olisi minullekin tarpeen. Puikot kun ovat aina sekaisin! Löysin blogiisi sattumalta ja tulen kyllä toistekin, täällä silmä sielu lepää!

  VastaaPoista
 7. Hannah
  Kiva kuulla hannah, kiitos. Minula on välillä puikot hukassa ja sitten joskus löytyy parista vaan toinen...uuh, miten epäorganisoitunut olen niiden kanssa ollut. Nyt sain kivan säilyttimen vihdoin aikaiseksi.
  Käsillä tekeminen tosiaan on hyvää vastapainoa ja virkistystä. Huomaan, että sosiaalinen ja intensiivinen työ vaatii vapaa-ajalta tietyn määrän yksinäisiä hetkiä. Näin en tainnut vielä kymmenen vuotta sitten kokea mutta tällä hetkellä huomaan jaksavani parhaiten, kun on vähän sitä hiljaista latausaikaa.
  Iloista viikonloppua sinulle myös!

  HoO
  Kiitos. Minusta tuo materiaali on pinnaltaan niin viehättävä. Löysin noita keittiöpyyhkeitä (joka siis kankaana pussukassa) Tampereelta Virpin My Country Home -putiikista.Ovat ranskalaisia ja pinnaltaan aivan unelmaisia.
  Ja juu,jokaiselle suosittelisin minäkin. Jos käsityöt eivät ole oma juttu, voi käsillä tehdä vaikka mitä muutakin, kuten vaikka piirtää, leipoa, askarrella tms.

  Irmastiina
  Kiitos! Kiva, kun arvasit :) Viikonlopputerkkuja!

  VastaaPoista
 8. Piupau
  Heips ja kiitos, ihanaa kun jätit terkkuja. Pellava on vaan niin viehättävää. Ja pellavalakanoista ainakin minä tykkään. Jos muuten ne heittää kuivuriin, niin niistä tulee pehmeät. minä silti usein kuivaan ihan narulla. Tykkään kun ryppääntyvät vuoteessa ja siinä samalla pehmenevät.
  Moni asia on niin kuvauksellinen. Kumpa olisi aikaa kuvata enemmän ja harjoitella. Usein tietää mitä haluaisi kuvan kertovan mutta taidot jotenkin heti loppuu, eikä saa sitä asiaa kuvaan. onneksi valo lisääntyy ja iltaisinkin voi taas vähän paremmin kuvata luonnollisessa valossa.
  Mukavaa viikonloppua sulle

  Outi
  Moikka! Tiedätkö, minulla nämä käsityöt ovat tällaisia "myös taidoissaan vähäisille" -mallisia. Teen tosi harvoin jotakin monimutkaista. Minusta se nautinto on juuri siinä, että saa tehdä (ja saa valmista) ilman, että koko ajan menee pieleen :) Silti olen huomannut senkin, että tekemällä taidot hiukan karttuvat ja välillä uskallan tarttua johonkin vaativampaankin projektiin.

  Soittaminen ja leipominen ovat käsitöitä ihan parhaasta päästä. Ja todellakin esimerkiksi valmiin leivonnaisen katseleminen antaa suurta mielihyvää. Nautitaan kaikesta käsillä puuhaamisesta.

  Kivaa kevättalvea sulle!

  ps. me päästään tänään juhlimaan pientä kaksivuotiasta tuonne keskustan suunnille. Aikas kiva juttu :)

  VastaaPoista
 9. Kaisamaiju
  Tervetuloa ja kiitoksia! Ei muuta kuin ompelukone hyrisemään. Pussi syntyy tosi nopsasti. Virkkuukoukuillekin voisi väsätä samanmoisen.
  Viikonlopputerkkuja!

  VastaaPoista