lauantai 11. helmikuuta 2012

MAUahtavaa viikonloppua! - kissamyssy

Tänään saimme juhlistaa lapsen serkkupojan syntymäpäiviä ja huisin kivaa olikin. Sankari sai meiltä lahjaksi luettavaa sekä ideoimani ja neulomani kissapipon, jonka ristin Mau-myssyksi. Myssyn juju on sen  yläreunan joustinneuleinen kohta, josta muodostuu  korvat.


MAU-myssy

lanka: BC Garn Manu
puikot: 6

Luo 27 silmukkaa. Neulo helmineuletta kunnes kappale on 34 cm korkea. Päättele. Poimi silmukat toiselta pitkistä sivuista ja neulo joustinneuletta, kunnes sen korkeus on 4 cm. Päättele. Taita kappale ja ompele takasauma (jää keskelle myssyn takaosaa). Ompele kappale kiinni myös joustinneuleen yläosasta. Päättele langanpäät työn sisään ja käännä myssy oikein päin. Neulo seuraavaksi korvalliset: Luo kumpaakin korvallista varten  11 silmukkaa. Kudo ainaoikeaa 12 kerrosta. Aloita sen jälkeen kavennukset. Kavenna kolmen seuraavan kerroksen aikana. Päättele ja höyrytä valmis kissapipo.  
Myssy sopi kahdenvanhalle mutta sovitin sitä omalle nelivuotiaalle ja kuten kuvasta huomaat, mahtui se hänellekin...


Leppoisaa lauantai-iltaa juuri Sinulle!

terkuin Anu


ps. Jostakin syystä huomaan usein helmikuisin kaipaavani ympärilleni ihan pienen ripauksen vaaleansinistä. Tällä erää riittää vaaleansininen flanellipyjama :)

14 kommenttia:

 1. Kiitos aivan miuahtavan mahtavasta lahjasta! Pipo on ihan ykkönen :) Sovitimme sitä vielä illalla kaikessa rauhassa, ja poika ihaili näkymää peilistä. Äidinkin piti koittaa, niin hauska oli tuo lakki. Kiitos, kun pääsitte mukaan juhlimaan!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Voi kunpa olisi neulomistaito hallussa.. Täytyy ehkä valjastaa mummi töihin. :)

  Mauahtavaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Tiina
  Kiitos teille tosi mukavista kemuista!! Meillä oli kivaa :) Kiva, kun se pipsa oli sopiva, kun vähän tosiaan arpapeliä sen koon kanssa oli. Mä tein syksyllä itselleni kans yhden korvapipon, kun en voinut vastustaa korvien kutsua :)
  Me käynnistellään täällä uutta päivää. Tuossa olis höyryävän kuumaa teetä potilinen ja taidan sekoitella jogurttirahkaa kyytipojaksi.
  Mukavaa sunnuntaita teille.

  Sari kiitos
  Tämä pipo tehdään tasona, joten saa neuloa ihan vaan "pötköä". Saman vois tehdä ihan hyvin niillä pelkillä oikeillakin silmukoilla, ainaoikealla. Jos oikeat silmukat onnistuu, niin niillä vaan se runsas 30 cm. Helpottaa voi vielä niinkin, että luo alunalkaen 35 silmukkaa ja tekee ainaoikealla 34 cm pitkän pötkön. Sitten omeplee takasauman sinne takaosan keskelle kiinni ja ylhäältä umpeen. Korvat saa niinkin, eikä tartte poimia silmukoita ja vaihtaa neulosta. Ilman kovallisiakin on hauskan näköinen. Olen tehnyt omalle poitsulle ruskeasta langasta juuri sellaisen "nallepipon" (mutta helmineuleella) ja koristelin korvien keskustat sitten vielä vaaleanruskealla.
  Mukavaa pyhää!

  VastaaPoista
 4. ihana myssy. taidankin kokeilla tuota! kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista
 5. wondering if you are having a pyjamas sunday like me today : )
  it is mothers day here in norway today so my husband and i have invited our mothers over for dinner tonight. going to serve them spicy indian chicken tikka masala but first i am going to enjoy some lazy hours : )

  love
  vibeke

  VastaaPoista
 6. sade
  Kiva kuulla, kiitos :) Mukavia neulehetkiä!

  vibeke
  Yes, I am! Still in my pyjamas :) I just went through my yarns and picked some yellow yarn to accompany me for my trip to another town tomorrow. I just finished the kitten cap our son is wearing in the photo. It was a present for our son´s cousin :)

  Oh, you have a mothers day in February. Hoping you have a lovely one. Your plans sound just perfect. In Finland that day is in May.
  My boys are going to go play outside and I start packing for the trip but first I am going to have a nice cup of tea and maybe a piece of dark chocolate. Happy day.
  hugs!!

  VastaaPoista
 7. Onpas ihana pipo! :) olet ollut kyllä todella ahkera käsityön tekijä. Mutta se onkin ihanaa vastapainoa muulle, kuten aiemmin mainitsitkin. Ja flanelliyökkäriä kyllä näillä pakkasilla kaipailee. Olen ollut maalla tämän viikon ja yhtenä iltana olin nukahtanut huomaamattani peittojen alle osittain lämpöisissä päivävaatteissa :) Sininen onkin hyvä väri tähän. Voi hyvin ja leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 8. Oi miten söpö pipo! Meilläkin olisi vielä tuollaiselle käyttäjä. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 9. Oikein sulonen myssy! Just sellanen kiva ja nopsasti valmistuva työ, passaa mulle.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Hymytyttö ja Irmastiina
  Kiitos :) Kivaa viikkoa teille!

  Sini
  Kiitos, mäkin jotenkin tykästyin tuohon malliin itsekin. Melkein tekisi mieli väsätä justiinsa samanlainen itsellekin. Syksyllä tein itselleni yhden korvapipon ilman alas laskeutuvia korvallisia.

  Voin jotenkin kuvitella sen nukahduksen. Minustakin on ihanaa nukahtaa lämpöisessä mutta sitten mulle käy usein kuitenkin niin, että en saa liian lämpöisenä nukuttua. Aiheuttaa muuten ristiriitaa :) Flanellissa tykkään nukkua ihan tosi paljon ja meidän pikkumies on tainnut "periä" sen tykkäyksen, sillä nukkuu niin hyvin flanellipyjamissa.

  Ja vastapainoa tosiaan tarvitaan. Erityisesti olen nyt tämän työvuoden aikana sen huomannut.
  Toivotan Sini sulle oikein antoisaa viikkoa.

  VastaaPoista
 11. Maria
  Ole hyvä. Kiva, jos innostuit vaikka tekemään. Terkkuja suuntaasi.

  Teija
  Joo, niin mullekin :) En saa keskityttyä oikein suuritöisiin juttuihin ihan aina. Minusta sitä rentoutusta ja sopivaa vastapainoa tarjoaa juuri sellaiset työt, joissa saa olla omalla mukavuusalueella :)
  Mukavaa viikkoa!

  Peikkotyttö Hanna
  Kiitos ja samoin sulle! Se kakku oli muuten ihan hitti pojan mielestä :)

  VastaaPoista