perjantai 15. kesäkuuta 2012

Hetkiä syreenien aikaan

Oletko muistanut miten hienoa kuplavaahtoa saa, kun puhaltaa täyteen maitolasiin pillillä? Silkkaa kesäiloa! Kuten myös se, kun huomaa oman pienen poikansa tuleen siihen ikään, jolloin omenapuiden tärkein funktio on olla haasteena huimaan kiipeilyyn. Näiden ilojen lisäksi minä olen iloinnut kirjoittamisesta. Olen keskittynyt erään kehityshankkeen kirjoittamiseen ja saanut nauttia myös työn hedelmistä. Näin opettajaihmisenä on varsin terveellistä saada vaihteeksi kokea tällainen palautteen tällä puolen oleminen. Haluan aina muistaa sen, miten tärkeitä ovat rohkaisevat sanat ja kiitoksen lausuminen onnistuneesta työstä, myös yrittämisestä.
Kun saa olla vapaana, lähtevät ideat lentoon. Keksin katsoa kahta isäni tekemää kukkapylvästä ja erästä vanhaa ovea sillä silmällä ja niinpä niistä syntyi oiva tarjoilupöytä kesän kutsuihin. Nostimme oven pylväiden varaan ja niin oli pöytä valmis vastaanottamaan kesäisen kattauksen. Syreenit saivat kunnia toimia ensimmäisinä tarjoilupäytäni somisteina. En meinannut saada kyllin noiden violettien suloisten kukintojen rikkaasta tuoksusta. Ah.
Pidän syreenien ajasta. Kesä on silloin jo kukkea mutta vielä raikas intensiivisen vihreän ympäröidessä joka puolella. Amuissa on sopiva pienoinen vilpoisuus ja illoissa valkeus ja kesäöiden hohto. Meillä kesäöinä loistavat myös kynttilät - minä niin rakastan kynttilänvaloa! Ja minusta se sopii jokaiseen vuodenaikaan.Kaikkea mukavaa alkavaan viikonloppuun!!

Anu

13 kommenttia:

 1. Kauniit kuvat!

  Meillä jo juhannusruusussa kukkia ja miten ihanalta ne tuoksuvat...:)

  Aurinkoa viikonloppuusi.♥

  VastaaPoista
 2. Meillä eivät vielä syreenit eivätkä juhannusruusut kuki. Molempien tuoksu on kyllä huumaava ja sitä odotellaan. Nautinnollista kesälomaa.

  VastaaPoista
 3. Mitenköhän sireeneissä säilyis tuoksu jos niitä ottais jemmaan vaikka johonkin purkkiin...ne on kyllä yksi tämän hetken ihastuksista! :)

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihant kuvat. Pöytäsi on kaunis. Sirenit ovat minullekkin niin mieleen. Harmittelen suuresti etteivät ehtineet aukaista kukkiaan vielä, sunnuntaina meillä on ihana juhla ja olisin mielelläni poiminut kukintoja koristamaan juhlaa sisällekkin. Nuppuset antavat odottaa vielä. Ihanaa alkanutta viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 5. Irmastiina
  Kiitos samoin, nautitaan viikonlopusta.
  Ah, juhannusruusut ovat myös niin suloisia...

  PeePee
  Kiitos, kyllä tämä loma maistuu hyvältä. Tänään mennään paikallisen paloaseman avointen ovien päivään. Asema on juuri valmistunut ja me ollaan seurattu rakennusvaiheita todella tiiviisti. Nyt on ilo viedä poikaa katsomaan oikeita palomiehiä ja kalustoa. Eilen retkeiltiin 1950-luvun maalaistalon tunnelmissa. Tällaisista kivoista pienistä jutuista saa hyvää kesämieltä isot ja pienet.

  Toivotaan, että pian aukeavat syreenien kukinnot ja ruusutkin siellä teilläpäin. Ruusuja odottelen vielä minäkin aukeaviksi.
  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 6. Hanna H
  Niinpä, säilyisköhän se tuoksu jos niitä kukintoja kuivattaisi ja sitten purkittaisi. Pitäisiköhän kokeilla :)

  Piupau
  Kiitos! Oikein tunnelmallista ja antoisaa juhlaa teille!
  Tuli mieleeni, että jos kukinnot ovat jo kuitenkin nupullaan, niin mahtaisivatkohan ne aueta, kun ottaisit niitä tänään lämpimään sisälle? Syreeneistä saa kyllä ihanan ryöppyäviä asetelmia.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Kaunis postaus - jälleen :) Syreenin tuoksu on hurmaava. Ja tällä hetkellä meillä keittiönpöydällä tuoksuvat lupiinit. Enpä edes tiedä, olenko aiemmin huomannut niiden upeaa tuoksua:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Syreenin tuoksu oikein leijailee tänne saakka :) Meidän pienien taimien rivistössä jo yksi syreeni kukkii. Ehkä ensi kesänä sitten useampi :) Muksaa viikkistä ja pyhää teille!

  VastaaPoista
 10. Lili Emilia
  Kiitos. Lupiinit onkin todella kauniita! En muuten minäkään ole huomannut niiden tuoksua. Nyt pitääkin tuoksutella :)

  Tiina
  Kiitos ja sitä samaa teille! Ihanaa, että jo tuli kukka ja ensi vuonna sitten lisää.
  Me noustiin seitsemän aikaan leikkimään ja lukemaan. Nyt istahdin teetauolle :)

  VastaaPoista
 11. Syreeni on yksi kesän lempikukkasistani, saa kokeilemaan kukkasia niin jälkiruuissa kuin vaatekaapeissa. Kivan kauan tuoksuu ihan seppeleeksi sidottuna kaapin sisäpuolen ovessa. Syreenisokeria valmistin ja samalla syreenijäätelöä odottamaan juhannusta :) Tämä saaremme on tainnut saada syreenipuita ihan lahjoituksenakin sadat puut tuoksuvat täällä tähän aikaan vuodesta.
  Kaunis juhlapöytä, lämpökin alkaa suosimaan suven juhlia :)
  Leppoisaa sunnuntaita sinne <3

  VastaaPoista
 12. Syreeni on kesän ehdoton suosikkini ja sen tuoksu on mitä ihanin. Kauniita kuvia, kiva postaus.

  VastaaPoista
 13. Marie
  Syreenit ovat kyllä kesän ihanimpia tuoksuvaisia. Muistan, miten ihailin syreenijäätelökuviasi viime vuonna ja syreenisokerikin kuulostaa niin ihanan kesäiseltä.
  Nautitaan keskikesän hetkistä ja tulevasta juhannuksesta

  Marianna
  Kiitos - ja lukeutuvat tosiaan myös minun suosikkeihini. Minusta toinen juhannusajan ihanuus on tienpiennarten koiranputkipilvet...

  VastaaPoista