torstai 21. kesäkuuta 2012

Anne Elliotin seurassa

Hei! Aamusella anastin itselleni pienen oman hetken Anne Elliotin seurassa. Ajattelin jatkaa tuokiotamme illan tullen kynttilän ja kesäyön valossa.
Tänään olen paistanut monta pellillistä pikkuleipiä, kuurannut saunan ja lattioita mäntysuovalla ja vielä ajattelin vaihtaa sänkyihin raikkaat lakanat. Sitten saakin juhannus saapua.

Haluan vielä kiittää taannoin saamistani haasteista ja tunnustuksista ja pahoitella hitauttani.
Kotoilua Mäkelässä blogista sain seuraavat kysymykset, joihin koitan nyt vastailla:

1.Mitä harrastat? 
Minulla on monia puuhasteluja kodin piirissä, joita voisi pitää varmaankin harrasteina. Käsillä tekeminen on yksi niistä, valokuvaus toinen.  Kulttuuriin liittyvät asiat myös kiinnostavat minua; soitan, kuuntelen musiikkia, luen. 
Harrasteiden saralla haluaisin oppia käsittelemään kuvia - minä en nimittäin osaa sitä hommaa laisinkaan enkä oikein tiedä millä ohjelmalla niitä kannattaisi käsitellä. Tänne blogiinkin laitan kuvat sellaisina kuin ne olen ottanut ilman käsittelyä...

2.Minkälaisesta musiikista pidät?
 Pidän hyvinkin  monenlaisesta musiikista. Klassinen musiikki on minulle tärkeää. Minulla on aina ollut jotenkin erityinen suhde  barokkimusiikkiin. Jazzista tykkään myös ja monen muunkin laisesta musiikista. On hassua, miten joskus opiskeluaikana kuuntelin musiikkia melkein aina mutta nykyisin en samassa määrin pidä musiikista asioiden taustalla. Sen sijaan kun kuuntelen musiikkia, haluan todella KUUNNELLA sitä.

3.Lempituoksusi? Sateen tuoksu (sen jälkeinen raikkaus). Näin juhannuksena lempparituoksuni on mäntysuovan puhdas tuoksu. Ja tytöt, se tuoksuu nyt!

4.Mistä haaveilet? Ainakin siitä, että omalla pienellä pojalla olisi hyvä ja onnellinen elämä. Pienempiä asioita jos ajattelen, niin yksi ajankohtainen haave on nykyisten opintojeni loppuun saaminen.

5.Mitä luonteenpiirteitä arvostat miehessä? Päättäväisyyttä ja suojelevaisuutta, sellaista taipuvaisuutta huolenpitoon.

6. Montako ystävää sinulla on? Monta - kiitos jokaisesta!

7.Lempijuomasi? Tee ja vesi - tasan menee.

8.Milloin viimeksi kävit kirkossa? Mikäli kysymys viittaa hiljentymiseen, niin minä hiljennyn päivittäin. Rukous on minulle tärkeä päivittäinen asia.

9.Mitä katsot televisiosta? Pidämme mieheni kanssa dekkareista, nautin myös historiallisista elokuvista ja rakastan monia Jane Austen filmatisointeja.

10.Mitä luet? Luen sekä  kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Esimerkiksi runoista pidän kovasti.
Tällä viikolla olen lukenut  Seija Nykäsen väitöstä Ohjauksen palvelujärjestelyjen toimijoiden käsityksiä johtamisesta ohjausverkostosta ja Jane Austenin Viisastelevaa sydäntä. Simo Skinnarin Pedagoginen rakkaus on minulla myös nyt lainassa kirjastosta. Kirja puhutteli kovasti. Skinnarin ajatukset sydämen sivistyksestä opettajan kasvatustehtävässä koin erityisen antoisiksi. Viehätyin myös siitä hänen ajatuksestaan, miten tärkeää on saattaa lasta maailman kauneuden äärelle. Ympärillämme on paljon kaunista ja hyvää.
Tämän hetken kirjapinossa on lisäksi Nicky & Sila Leen Isän ja äidin käsikirja. Se on kirjoitettu äärimmäisen hyvin kohtaamaan lapsiperheen arjen. Leen pariskunta kirjoittaa muun muassa perheajan merkityksestä, siitä miten tärkeää on varata aikaa vain oman perheen keskinäiseen yhdessäoloon. Kirjassa käsitellään myös uskon jakamista lapsen kanssa ja esimerkiksi yhteistä rukousta.
Pinossani on vielä pari matkaopasta, joita soveltuvin osin selailen. Niin, ja uusin Bolig Liv mutta täytyy kyllä sanoa, että koska en tanskan kieltä osaa, luen lähinnä kuvia, tunnelmia ja päättelen ruotsin kielen kautta sen minkä taidan :)

11. Mitä odotat kesältä? Yhdessäoloa läheisten kanssa, kesäretkiä, lepoa ja virkistystä sekä opintojeni edistämistä.

Sain tunnustuksen myös Alppihovista.  Tunnustuksen myötä piti kertoa 7 satunnaista asiaa itsestään. Tämän blogin kautta monet itselleni tärkeät asiat ovat tainneet tulla esille mutta yritän silti  löytää seitsemän satunnaista faktaa itsestäni:
1. Pidän kirjoittamisesta.
2.  Koti on minulle todella tärkeä paikka.
3. Pidän kukkakedoista.
4. En ole kahvi-ihmisiä mutta pidän kahvilla maustetuista leivonnaisista.
5. Suklaa on minun herkkuni - kaikissa muodoissaan. Ryöppyävän suklaiset tummat kakut, valkoisen suklaan makea aromi, maitosuklaan lohduttava pehmeys...AH! 
6. Minusta on tympeää mennä illalla nukkumaan, jos keittiöön jää kaaos. 
7. Autolla peruuttaminen ei ole minun lajini :) 
Nämä haasteet saa napata mukaansa täältä, jos haluaa. Jätänkin nämä nyt avoimiksi haasteiksi.


Nyt menen vaihtamaan juhannuslakanat.
Jokaiselle täällä piipahtavalle hyvää keskikesän juhlaa ja leppoisaa mieltä!

Terkuin,
AnuPs. Sain siivottua lankavarastoni ja kerin suloisia pieniä myttyröitä jämälangoistani. Muutamia uutukaisiakin keriä odottaa neulojaa. Neulominen on jostakin kumman syystä ollut viime viikkoina tauolla mutta nyt löysin sen jälleen. Tietäisiköhän muuten joku, että saako bambuiset puikot ottaa lentokoneeseen?

9 kommenttia:

 1. Leppoisia lukuhetkiä ja oikein ihanaista mittumaaria sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa juhannuksen aikaa! Niiiin kauniita kuvia!

  (Itselläni on muistaakseni joskus ollut bambupuikot koneessa..?)

  VastaaPoista
 3. Heips!
  Kiitokset kaikille juhannustoivotuksista! Nautiskellaan kesästä.
  Taidan pikapuoliin ryhtyä raparperipiirakan tekoon :)

  VastaaPoista
 4. Teija
  Okei, vähän ounastelinkin, että saisi ottaa.

  VastaaPoista
 5. Hyvää juhannusta Anu teidän perheellenne! Kiva oli lukea tunnustuksiasi, aivan kuin tuntisimme paremmin :) Barokkimusiikissa on sitä jotakin, olen samaa mieltä! Se on kuin älykkäämpää polyfonian ansiosta. Leppoisia juhannuslöylyjä puhtaassa saunassa ja muutenkin mukavaa kesäjuhlaa! Meillä tämä(kin) viikonloppu menee täysin töissä, joten aika rauhallisissa merkeissä sitä vietämme täällä kotosalla. Mukava on kyllä olla ihan kahdestaankin, vaikka vieraissakin on viehätyksensä.

  VastaaPoista
 6. Lempituoksusi sylistä sunnuntaiterveiseni sinulle!

  Lempeä ikioma hetki on joskus parhautta♥

  VastaaPoista
 7. Outi
  Olipa kiva lukea terveisesi, kiitos. Toivottavasti saitte työn lomassa vähän levättyäkin ja kerättyä voimia.
  Barokkimusiikki vie tosiaan ihan mukanaan...ei sille mitään voi :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa sinne teille päin.
  Minä yritän kerätä kestävyyttä ja lähteä illan suussa alennusmyynteihin etsimään kenkiä pienelle ja meille isoillekin muutamaa tarpeellista juttua.

  Tinttarus
  Kiitos ♥ Omiakin hetkiä tarvitaan.
  Tänään ollaan askarreltu vaaaaaltava lentokone ja nyt on Miinan ja Manun äänikirjan aika. oltiin kokonaan unohdettu ne, kunnes poika äsken kekkasi, että iitähän voisi pitkästä aikaa kuunnella.
  Viikkoosi kivaa kesämieltä.

  VastaaPoista