lauantai 27. lokakuuta 2012

Kuiskauksia ja sisustusjuttuja


 *hys*...meillä kuiskitaan. Pian kerron miksi. Ensin kuitenkin kerron, että olen hurjan iloinen yhdestä  sisustusjutusta. Luulisin nimittäin nyt löytäneeni sopivien sävyjen yhdistelmän ruokailuhuoneeseemme. Keväällä huone sai yhdelle seinälleen Karlslund -malliston  erään tapetin. Muut seinät väripesin useilla valkoisen sävyillä kalkkimaisen epätasaisiksi pyörivillä liikkeillä. Väripesuun käytin ainakin viittä valkoisen sävyä. Huoneessa on kalusteina valkoinen kaappi sekä lipasto, helmenharmaa kaappikello ja vielä käsittelyä odottava Juvin varhaisrokokoo -mallinen pöytä tuoleineen. Pöytäryhmä on odottanut käsittelyä juuri siitä syystä, että huoneen sävymaailma on hakenut paikkaansa ja olemme halunneet rauhassa odottaa sopivan yhdistelmän löytymistä. Nyt se on löytynyt :) 
Huoneessa on nyt valkoista sekä harmaan ja ruskean eri sävyjä. Helppo ratkaisu olisi ollut käyttää vain valkoista, kuten monissa huoneissamme, mutta tähän huoneeseen halusin jotakin erilaista. Halusin kutsuvan lämpimien ja kylmien sävyjen liiton, jonka sylissä olisi kodikasta ruokailla niin oman perheen kuin vieraidenkin seurassa. 
Ikkunaan valitsin tumman harmaat samettiverhot, lattialle äidin kutoman ruskean villamaton, lipastolle Tine K:n kitin sävyisen silkkivarjostimen, jonka yhdistin Ikean Åsele -lampunjalkaan, pöydälle äidiltä ja isältä lahjaksi saatua Marimekon Lumimarja -kangasta ja somisteeksi muun muassa keräilemiäni Tine K:n tuikkulaseja. Niin ja pöydästä tulee kuulaan vaalean harmahtava.
Hankin Ikeasta myös tuolin päällä näkyvän "huovan" (edit. Ofelia). Aion hakea vielä toisen samanmoisen, sillä parin kympin ostos näyttää upealta niin ikkunaverhona kuin kattauksen pohjanakin. Kangas laskeutuu ryöppyävästi ja aatoksissani suunnittelin jo somistavani sillä lumikuningattaren jääkutsut jonkin talvi-illan varalle. Huopa näytti ihanalta myös makuuhuoneen katossängyn verhona, joten saa nähdä mihin käyttöön se lopulta, tai ainakin ensiksi, pääsee. Se on kuitenkin varmaa, että tekstiili sopii niin ruokailuhuoneeseemme kuin naapurissa olevaan makkariimmekin.
Mutta sitten siihen kuiskimiseen. Meillä on kuiskittu, koska elokuun lopulla saamani molemissa korvikäytävissä piilevä kroonistunut (?) korvatulehdukseni on siinä mallissa, että en tahdo kestää enää ääniä lainkaan. Olin perjantaina jälleen lääkärissä ja kotiuduin lääkepatterin kera. Tänään olisi ollut työpäivä (Ves) mutta pois oli jäätävä ja levättävä. Saa nähdä pystynkö maanantaina töihin. 
Nyt aion hipsiä villasukkineni miehen kera lämpöisten korvapuustien ääreen. En ole ollut leipomiskunnossa, joten ovat vaan ihan pakastealtaasta mutta tuoksu on ainakin mitä herkullisin. Kivaa lauantai-iltaa ja huomista pyhää ystävät!

Heips!

Anu

ps. Se alempana näkyvä pompulanauha puuttuu vielä verhojen reunasta :)


28 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ♥
  Pikaista paranemista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna!!
   Sain tänään uudet lääkkeet, joten eiköhän tämä tästä :)

   Poista
 2. Kauniita sävyjä. Olen ollut lumen lumoissa ja mainitsemasi lumikuningatar sai silmiini siintämään puhtaan valkoisen joulupöytäkattauksen....taidankin piipahtaa Ikeassa hypistelemässä tuota peitettä.
  Voi sinua. Toivottavasti korvasi tilanne asettuu. Itsekin olen kovasti syksyssäni joutunut terveyden puolesta sormia sormien lomaan asettamaan. Luoksesi ja lähellesi monta siunaavaa ajatusta!
  Lempeää lauantai-iltaa ja huomiselle jotakin erityisen ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - jotenkin nuo sävyt nyt tuntuvat ihan omilta. Käy ihmeessä katsastamassa huovat. Huomasin, että Raision Ikeassa hinta näytti nyt olevan 25 euron tietämissä. Oli syyslomalla Espoon Ikeassa hiukan alle pari kymppiä.
   Kiitos korvasympatiasta. On ollut aika tiukilla tämä oleminen koko syksyn ja erityisesti nyt viime torstaista saakka. Tänään sain lisäapua ja viidet uudet lääkkeet. Huh huh. Kiitos siunaavista ajatuksista!! Otan ne onnellisuudella vastaan.
   Toivon sinulle ihanaa viikkoa.

   Poista
 3. Parantumista puhallan. Kauniit sävyt olet löytänyt. Suunnitelmat kuulostavat loistavilta. Joskus sävyt tai tunnelmat tarvitsevat aikaa hautua että löytävät täydellisyyden. Mieli tekee työtä huomaamatta ja valmis ratkaisu putoaa yllättäin kuin tyhjästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piupau. Joskus tarvitaan rauhaa ja aikaa muhitella, makustella ja mietiskellä, vaikka samalla haluaisi heti löytää sen oikean tunnelman.

   Poista
 4. Kovasti paranemista! Olet poiminut mukaasi Kaikkien aikojen joulu-lehden. Niin tein minäkin ja sitä on ollut mukava lueskella joulufiilistä nostatellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Kyllä nyt ymmärrän, kun pienet on korvatulehduksineen niin kipeitä, että miltä se oikein tuntuu...
   Joululehdet on ihan mun suokkareita :) Kiva kuulla, että sullakin on jo joulufiilistelyt menossa :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos - sitä toivon. Mukavaa viikkoa Arja sinulle.

   Poista
 6. Paranemisia sinulle!Korvasairaus ei ole mikaan pikkujuttu,silla se vaikuttaa koko ihmiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niin vaikuttaa. Olo on välillä kuin jyrän alle jäänyt, ihan veto poissa ja äänetkin tosiaan sattuu korviin. Vähän harmillista, kun perjantaina aloitetut lääkkeet piti nyt keskeyttää ja hakea jälleen uudet apteekista. Toisaalta, jos nämä olisivat sitten tehokkaammat. Niin toivon...

   Poista
 7. your pastry is beautiful and looks so good. i would love
  to have recipe and like to know how you make that shape.
  thank you in advance.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you coco! This time my husband bought those pastries from a shop but they are extremely easy to make yourself. I promise to send you a recipe. Basically you make a puff pastry, roll the dough and then fold it a couple of times.

   Poista
 8. Oioioi <3 Niin kauniit kuvat että ihan hengästyin, katselin monen monta kertaa. Voin vain kuvitella mikä ihana rauha huoneessa vallitsee ja kuinka onnellisia ovat kahvivieraat jotka pääsevät luomastasi tunnelmasta nauttimaan!

  Itse hypistelin myös tuota vilttiä ja ehkä se lumipeitteen kaveriksi sisällekin kauniisti sopisi- meillekin. Ostosreissut odottavat, tänä vuonna joulun tunnelma on aikaisessa, paikkaamaan viime vuoden uupunutta tunnelmaa.

  Lämpöisiä ajatuksia ja paranemista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Mari...Tiedätkö, olen ihaillut vilttiä varmaan ainakin vuoden ja nyt sen nappasin mukaani syysloman Ikean reissulla. Mukavia jouluaskareita ja ostosreissuja sinulle. Minullakin olisi toiveissa saada tänä vuonna ajoissa valmista, jotta ehtisi nauttia kaikessa rauhassa joulun tulosta.

   Poista
 9. Ihania kuvia, niin kauniit värit olet valinnut. Levollista ja rauhallista tunnelmaa.
  Toivottavasti paranet pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria. Tänään on tuntunut jo iltaa kohden hiukan helpommalta tämä olokin. Lääkäri määräsi 3-5 x 600 mg:n Buranan kivun terävyyttä viemään ja on kyllä auttanut.

   Poista
 10. Kaunista toden totta! Minullekin tuli monen vuoden tauon jälkeen halu vaihtaa kotona talven tekstiilit ja sisustustavarat selvästi tummemmiksi. En tiedä mistä tämä johtuu... Olen jopa suunnitellut harmaata joulua. Okei, rinnalle tietysti valkoista, hopeaa, vihreää kukkien ja kranssien muodossa, mutta ehkä tänä vuonna aavistus vähemmän punaista. Osaako sitä sitten olla ilman lämpöä ja hehkua tuovaa perinteisintä joulun väriä, se jää nähtäväksi! :D

  Katselin ja ihastelen tuota samaa lampunjalkaa Ikeassa viimeeksi, mutta koska en pitänyt sen kaveriksi tarjotusta kellertävästä varjostimesta ja epäröin löytäisinkö muualta sopivan, jätin jalan ostamatta. Sinä olet yhdistänyt omasi hienosti TineK:n varjostimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, kiitos. Niin minullekin tuli halua tuosta tummemmasta verhosta. Ihan tuntui,että en kerta kaikkiaan halua tuohon nyt vaaleaa verhoa. Kesällä ehkä mutta en nyt. Harmaa joulusuunnitelmasi kuulostaa kodikkaalta. On kiva välillä tuulettaa totunnaista ja kokeilla jotakin uutta.
   Minäkään en piitanut tuon Ikean jalan varjostimesta. Oltiin valittu Tine K:n varjostin ensin ja sitten metsästettiin sopivaa jalkaa ja onneksi tämän sai ostaa ilman sitä kupua. Tykkään hirmuisesti noista Tinen varjostimista. Meillä on olkkarissa suuri valkoinen katossa ja pöydällä pieni valkoinen. Nyt "sarja" jatkuu ruokailuhuoneessa.

   Poista
 11. Niin kauniit tunnelmat teillä taas! Olet jo ostanut joululehden. :) Se varmasti edistää paranemista. Toivotaan, että lääkepatteri auttaa pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuire. On ollut hulinaa ja raskaita juttuja tänä syksynä ja tupannut jäämään kodin kaunistaminen ihan sivuun. Nyt alkaa kuitenkin hiipiä joulun odotus ja siinä samalla on mukava hiukan laitella kotiakin :) Ja joululehti kohentaa oloa aina :) Lääkkeet tuntuu tepsivän myös - onneksi. Ihanaa.

   Poista
 12. Mykistävän kaunista! Ihailen taitoasi luoda noin kauniin harmoonisia tunnelmia. Kiva lukea muutenkin sisustuspuuhistasi. Toivon hurjasti hyvää oloa sinne! Toivottavasti olo helpottuu pian ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sini. Tuohon Tuirelle jo kommentoinkin, että on tänä syksynä jäänyt vähälle kodin laittamiseen keskittyminen mutta nyt hiukan olen intoutunut jälleen. Ja olo on huimasti parempi kuin viikonloppuna ja hiukan parempi lääkkeeiden uusimisen jäljiltä. Kyllä tämä tästä.

   Poista
 13. Kaunista ! Sisustus innostusta täälläkin. Kiva vaihdella talvisiin sävyihin. Toivottavasti olosi kohentuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Allidaalia - samoissa siis mennään :) Talvea on mukava tuoda nyt kotiin; sytytellä kynttilöitä ja etsiä talvisempia tekstiilejä kaapeista. Tänään ripustimme yhteen pieneen ikkunaan rautalangasta roikkuvaa "lumisadetta". Lankaan on ripustettu pieniä pumpulipalloja ja ne siis näyttävät ihan lumisateelta. Tuli kivaa tunnelmaa ja hyvä mieli niin isoille kuin pienellekin.

   Poista
 14. Ihanaa, kun te osallistuitte tähän mun ilooni!! Kiitos!

  VastaaPoista
 15. Seems like there is always food around your place. Such a cozy home!

  VastaaPoista