tiistai 16. lokakuuta 2012

Tiku, Taku ja Toivo


Hui, mitä päiviä! Viilettämistä ja vaatimuksia. Viime päiviin on sisältynyt kuitenkin myös paljon ihanaa. Viikonloppuna sain seurailla Tikun ja Takun leikkiä kotimme pihapiirissä. Oravakaverukset olivat mitä mainiointa katseltavaa. Eihän siinä voinut kuin hymyillä, kun nuo vipeltäjät loikkivat oksalta toiselle ja kisailivat yhdessä.
Ohjausalan opintoni ovat lähes valmiit. Viime viikolla sain monta kirjallista työtä palautettua ja vietin Jyväskylässä toiseksi viimeistä lähijaksoa. Olen tehnyt ohjaustyötä kymmenisen vuotta oman opetustyöni ohella ja rakentanut siinä ohjaajuuttani. On ollut antoisaa nyt saada viimeisimmän puolentoista vuoden ajan keskittyä ammatti-identiteettini rakentamiseen yhdessä eri puolilta Suomea tulevien kollegoiden kanssa.
Keväällä löysin kampaajareissulla kuvassa näkyvän kaulakorun. Sen viesti sopii ammatti-identiteettiini kuin nakutettu. Nuoria ja meitä aikuisiakin ohjatessa on toivon luominen ja ylläpitäminen tärkeää. Toivon elementti voimaannuttaa ja saa jaksamaan. Toivo ja realismi voivat vallita yhtä aikaa ja yhdessä ne ovatkin minusta hyvä perusta tulevaisuuden suunnittelulle. Nuorten rohkaisussa (ja itsenikin!) ovat ohjausteoreetikko Onnismaan ajatukset naulan kantaan osuvia. Hän kehoittaa seuraavasti: Kuvittele, toivo, toimi! Tämä ohje toimii minusta arjen pienistä asioista elämän suuriin kysymyksiin saakka.
Tuliaisena Jyväskylästä toin itselleni jotakin ihanaista, nimittäin Bruno Cuccinellin kasmirvillakangasta. Ah! Vinkiksi Jyväskylän seudulla asustaville, että italialaisista muotitaloista oli ainakin sikäläiseen Eurokankaaseen saatu pieni erä kauneutta ja luksusta. Muitakin pikkuhankintoja olen käsityökaupasta tehnyt. Hankin nimittäin  herttaista pompulanauhaa ruokailuhuoneen harmaiden samettiverhojen reunaa varten. Ajattelin, että nauha toisi verhoihin hienoisen tuulahduksen talvesta ja leikkisyyttäkin - sillä lailla sopivassa määrin minun makuuni. Kodinlaittamisessa olen siis kääntynyt kohti talvisia unelmia.
Huomenna jaksan tehdä pitkän työpäivän ihan sen voimalla, että sitten alkaa parin päivän syysloma. Kun viimeinen palaveri ennen lomaa saadaan päätökseen, tsemppaan itseni reippaana tyttönä hammaslääkärin tuoliin (yksi mahdollinen paikattava hammas) ja sitten kirmaan miniloman viettoon. Suunnitteilla on oleilua ja kiireettömyyttä.

Halein,
Anu


6 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kuvia sinulla onkaan Anu, ja ihastuttava blogi muutenkin näin ensisilmäyksellä katseltuna! Pyrähdän nyt tutkimuskierrokselle - kiva löytö pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, onnnea opintojen etenemisestä! Nyt olet todella syyslomasi ansainnut, nauti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lili Emilia :) Nyt on mahtava fiilis - loma-aamu ja mukava päivä edessä. Huominen vielä vailla lukkoonlyötyä suunnitelmaa - täydellistä lomailua siis.
   Mukavaa torstaita!

   Poista
 3. Olkoon lomapäivissäsi hyvää yllin kyllin läsnä!Pumpulinpehmeyttä, ilon pisarointia ja levollisuutta♥
  Ihania kuvia oravakaveruksista:)

  Halauksin, sinua lämpöisesti ajatellen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - oli kyllä iiiihana saada levätä ja touhuta mukavia juttuja. Oravakaverukset ovat kyllä mitä parhainta seurattavaa :)
   Rutistuksia ja voimia!

   Poista