lauantai 27. heinäkuuta 2013

Uudistun - uudistanPoimin Stockmannilta mukaani Gantin kesäkuvaston. Sen kansi houkutti minua ja sain ajatuksen päivittää kodintekstiilejä jollakin samansuuntaisella. Ihastuin kannen tyynyistä harmaaseen Solid cotton cable knit -malliin (harmaa neulottu palmikkotyyny) sekä pellavaiseen Multicheck -kuosiin (ylähyllyn alin oikealla, siniharmaa ja hiukan raidoissa värejä). Niitä ei kumpaakaan kuulemma saa Suomesta, sanottiin Gantin myymälässä mutta eipä se haittaa, sillä kuvassa tunnelma ja sävyjen liitto olivat ehkä kuitenkin se yksittäisiä tekstiilejä  viehättävämpi asia. Niinpä suuntasin kangaskauppaan ja löysin harmaaruutuisen kankaan ommellakseni tyynyjä itse. Taitaapi tulla hiukan edullisemmaksikin tuo hanke ;) Kangas sopii mielestäni kivasti tuon vanhan samettityynyn kaveriksi. Sain myös äidiltä lahjaksi mitä ihanimmat Lexingtonin harmaansinervät flanellityynynpäälliset, jotka ovat juuri sitä, mitä nyt haen. Sitten vielä jotakin yksiväristä ja ehkä jotakin kuviollista ja kokonaisuus on valmis. Kirkas sininen ei sisustuksessa ole koskaan ollut minun sävyni mutta juuri tuollainen harmaansekainen, yöntumma tai sitten ihan vaalea sini  näyttävät silmääni juuri varsin kauniilta. Vaatteissa olen huomannut mieliväni sinistä laajemminkin. Olen aika yllättynyt - siis minä, joka en ole koskaan ollut "sininen tyyppi".

Elokuuta kohti kääntyminen tuo pintaan aina tunnelmoinnin kaipuun. Kynttilöiden liekit alkavat hiukan jo valaista ja huomaan tänä vuonna kaipaavani kodin tekstiileihin lämpöä ja tummuutta. Tämä tummuudenkaipuu on minulle aika uutta ja  nautin muutoksesta kovasti. On hauska huomata saavansa uusia mieltymyksiä ja kykenevänsä jotenkin tuomaan niitä esille sen tutun ja turvallisen rinnalle niin pukeutumisessa kuin kotonakin ja vieläpä sellaisella budjetilla, joka ei nyt suorastaan räjäytä pankkia.

Vaikka olenkin jo tummuvien iltojen tunnelmassa saa kesä vielä kukoistaa ja sen merkkinä ompelen parhaillaan itselleni kesähamosta tuosta paisleykuosisesta  kankaasta. Löysin sen ajat sitten jostakin palalaarista. Vielä uupuu helman viimeistely ja sitten hame on valmis. Olen hankkeesta aika iloinen.

Täksi illaksi on hankittu jokaiselle perheenjäsenelle omat karkit, vähän sipsejä (Mikä pahe!! Olen koukussa. Apua. Itsekurini jäi varmaankin jonnekin Britteihin.), keksejä sekä juustoja aikuiseen makuun. Aiomme viettää lautapeli-iltaa herkkujen kera.

Terkuin,

Anups. Koru ja mekko (Fat Face) ovat tuliaisiani Skotlannista

14 kommenttia:

 1. Niin, kyllä se alkaa jo syksy kummasti hiipiä mielen perukoille ja syksyn katalogit herättävät uudistuksiin niin koltuissa kuin sisustksessakin... Kaunis koru!

  VastaaPoista
 2. Niin se alkaa, vaikka samalla nauttii kesästä. Olen aina tykännyt suunnitella eteenpäin. Tänä aamuna selasin Lexingtonin vaatekatalogia ja voi että, miten harmaa- ja ruskeasävyiset syysvaatteet näyttivätkin kotoisilta, lämpöisiltä ja ihanilta.
  Korusta tykkäsin heti. Minusta se on just passeli kesäkoru.

  VastaaPoista
 3. Eilen Niilon kanssa lenkillä huomasin muutaman koivun olevan aivan keltaisen...tietysti syynä taisi olla kuivuus, mutta kyllä tuli jo niin syksyinen¨olo...:)
  Upa koru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyinen sade ollut tänään. Meillä oli oikeastaan ihan ukkosmyrsky. Kyllä tekee hyvää luonnolle saada välillä vettäkin mutta tosiaan koivujen keltaisuus antaa jo vihiä tulevasta vuodenajasta.

   Poista
 4. Lempeän syksyn tulo ei oikeastaan tee mieltä haikeaksi...aika aikaa kutakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Itse olen aina ollut syysihminen ja tykännyt syksyisestä energisyydestä. Kaikki jotenkin alkaa silloin ja luonto on hehkussaan.

   Poista
 5. Voi että, miten tunnelmallinen ja inspiroiva postaus! Tämän jälkeen syksy ei tunnu ollenkaan hassummalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kiitos, kiva kuulla. Mä oikeestaan jo odotan kunnon syksyä.

   Poista
 6. Hei Anu!Aivan ihanan rauhoittavia kuvia taas.olen sinun blogisi ahkera seuraaja.matkakuvatkin on kivoja.siunausta sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 7. Hei kaima, löysin blogisi ihan äskettäin. Kaunis!

  VastaaPoista
 8. Kesäauringon jälkeen alkaa aina kaipaus syksyn värejä kohtaan...:) Ja teetä ja kynttilöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Mulla myös lankahyllyt vetävät kummasti puoleensa syksyn lähestyessä. Eilenkin kiersin niitä kuin kissa kuumaa puuroa mutta vielä jätin uutuuslangat hyllyyn. Mutta teetä ja paljon ja kynttilöitä kans.

   Poista