keskiviikko 7. elokuuta 2013

Takkihaaveen täyttymys


Syksyn ja talven varalle toimme Skotlannista tuliaisina lämmikkeitä; eritoten lämpöisiä muistoja mutta myös lämmintä vaatetta. Hankimme vihdoin Barbourin klassiset öljykangastakit koko perheelle sellaisiksi yleistakeiksi. Miesväki sai oliivin väriset ja minä mustan. Omani on Ladies Utility jkt, pojalla Classic Beaufort ja miehellä Bristol. Takeissa on tartanvuori ja pintakäsittelynsä ansiosta ne pitävät sadetta. Minulle tulee tästä takkiklassikosta mieleen brittiläiset elokuvat ja tv-sarjat - niissä kun niitä näkee. Ja mielleyhtymä on minulle mitä mieluisin. Taannoin katsoimme Puutarhaetsiviä ja bongasin sieltäkin pari vastaavanlaista  takkia. Oikein odotan, että saan pukea takin alle muhkean villapaidan, sujauttaa jalkaan saappaat, kietoa kaulaan villahuivin ja samoilla syksyisessä metsässä. Poika on muuten ihan innoissaan, kun hänen takissaan on riistatasku takana. Se on takin levyinen tasku, jonne tässä tapauksessa nyt taidetaan riistan sijaan piilotella ulkoilun aikana löytyneitä aarteita.

Täydensimme myös kodin keksi- ja teevarannot voipikkuleivillä, Oreoilla ja suklaapikkuleivillä sekä Earl Greylla.Varmaan luulivat meitä keksiaddikteiksi kassalla, sillä sen verran monta paketillista niitä keksejä oli ;) Taikka sitten ajattelivat, että kotimaassamme ei ehkä saa pikkuleipiä lainkaan. Meistä nyt kumminkin on kiva, että Oreoitakin riittää ensi hätään.

Tänään on satanut kuin saavista kaataen ja minä tykkään. Oli ikävä sadetta, sen tuoksua ja raikkautta. Nyt lähden tuonne sateeseen tarpomaan ja suuntaan kohti hammaslääkäriä. Huiks. Poika kysyi, että saanko palkinnon sitten hammaslääkäriltä kun tarkastus on ohi :) Ei hullumpi ajatus tuo palkinto mutta piti sitten kuitenkin kertoa, että aikuiset eivät taida sellaisia saada. Lupasin, että voidaan keksiä ihan oma palkinto. Hän ehdotti karkkipussia (ei kerrota hammaslääkärille) ja minä uuden ompelukirjan selaamista kaikessa rauhassa.

- Anu

ps. Lanka on Johnstons of Elginiltä.


12 kommenttia:

 1. Ihana ensimmäinen kuva. Tuohon tunnelmaan voisi uppoutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sade. Mäkin tykästyin tuohon valoon...

   Poista
 2. Hyvä takkiostos, niistä on varmasti iloa vuosiksi. Olen itsekin ihaillut tuota kyseistä merkkiä mainoksista :). Kotipaikkakunnallani sataa parhaillaan ja on sumuista, joten ihan kesäisillä vaatteilla ei enää kauaa pärjääkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupan kassalla nuori myyjä kertoi, että hänen isällään on saman merkkinen takki, joka on kestänyt jo viisi vuotta! Hänestä se oli ihan huima aika. Ajattelin siinä omaa ja miehen vaatekaappia ja sitä, että kyllähän kaapista löytyy monen monta paaaaaljon iäkkäämpää rakasta vaatetta ja luulenpa näiden uutukaistenkin olevan paaaaljon kauemmin käytössä ;) Aikakin on niin suhteellista.
   Tässä välillä olikin jo viileämpää mutta täälläpäin on tänään oikein kuuma päivä. Minä kyllä oodan jo niitä viileitäkin kelejä :) Syysintoilija taidan olla :)

   Poista
 3. Kyllä aikuisetkin voi saada palkintoja hammaslääkäriltä. Kävin tällä viikolla kahdesti. Ekalla kerralla sain harjan, tokalla tahnan. :D

  Meidän Oreot on jo loppu. Meni paketti viikossa... Miten mä nyt pärjään taas ilman koko vuoden?

  terveisin
  Siperia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä sain pulloharjan!! Voi apua. ihan kamala mun mielestä. Sain kun sainkin siis "palkinnon". Luulen kyllä, että hammaslangalla toimitaan meidän taloudessa ja jätetään se harja syrjään.
   Voi ei, onko loppu? Nyt pitää sinnitellä ja sopivan paikan tullen taas täydentää varastot. Eipä meilläkään enää huimasti ole jäljellä :)
   Siperiaan tosi paljon terkkuja myös kummipojalta! Huomenna on valokuvaus eskarissa ja eilen käytiin parturissa. Tuli oikein siisti eskaripojasta.

   Poista
 4. anu, you are already in fall mood. those fabric
  and yarn look pretty and i like the calm tone of
  it. what's you making with that check fabric?
  it is nice to come back here.
  good day anu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. How nice to hear that, thank you coco! And yes I am - I just love the autumn and those cold and windy days. The fabric is actually a scarf I found from Scotland. It is so soft and I like those colours very much.
   I am wishing you the loveliest day dear coco!

   Poista
 5. Inspiring images, lovely blog.

  ~ Aina ~

  VastaaPoista
 6. Hei! Tulin toivottamaan hyvää joulua ja kertomaan, että kaipaan kauniita kuviasi ja tekstejäsi :)

  VastaaPoista