keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Pikkuisen punaista





Meillä oli tänään mummolassa piparitalkoot! Leivottiin sydämiä, tähtiä ja niitä possuja, joiden kärsä on sopivan pyöreäkärkinen ja kotoisa. Tänään syötiin äidin keittämää nakkikeittoa ja punaisia omenoita, juteltiin mukavia ja lapsen nukkuessa päiväuniaan keiteltiin ihanat kahvit ja teet. Illansuussa ripustettiin äitini kanssa vielä minulle ruokailuhuoneeseen valkoisten laskosverhojen kaveriksi pitkä jouluverho, sellainen punavalkoruudullinen puuvillaverho. Kaksivuotias katseli touhua ja huolestuneella äänellä totesi, että älä, älä nyt äiti vaan putoa sieltä. Voi miten lämpöinen liikahdus sydänalassa tuolloin kävikään.

Toin tänään kaupasta torttutaikina-ainekset. Parhaita torttuja tulee mielestäni itsetehdystä voitaikinasta. Monesti paistan kaupan valmiista taikinasta pikkumakeaa iltapalalle tai viikonlopuksi (yhden suosikkiohjeen, nimittäin suklaatorttujen ohjeen, laitoin juuri edellisen postauksen kommenttilootaan) mutta jouluna meillä syödään äitini äidin ohjeen mukaan tehtyjä torttuja. Leivon ne hyvissä ajoin pakastimeen valmiiksi. Kaupasta meille tiensä löysi myös kauranäkkäri. En ole tuota Leksandsin näkkäriä aiemmin maistanutkaan, joten se oli hauska löytö. Vieläpä on käärekin noin kaunis.

Huomenna aamulla mennään metsäretkelle kuuman kaakaon ja voileipien kera mutta nyt suuntaan kohti höyryävää teepannua...

Lämpöistä tunnelmaa sinunkin iltaasi toivotellen,

9 kommenttia:

  1. Meillakin tehdaan suklaatorttuja!
    Kaikki lapset eivat pida luumuhillosta,joten joku vuosi keksin laittaa hillon sijasta suklaalevitetta(Suomessa myydaan ainakin Nutellaa...)
    Ne on alkaneet maistua myos minullekin!!!

    VastaaPoista
  2. Ihanan tunnelmallista puuhaa teillä! Suuntaisin itsekin nyt mielelläni retkelle, sen sijaan valmistaudun kiireiseen työpäivään. Voihan senkin ottaa retkenä... =D

    VastaaPoista
  3. Voi kuinka herttainen tuo 2-v.
    Nuo suklaatortut kuulostaa hyvälle.
    Taidampa tehdä minäkin.
    Tiina

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulostaa ja hyvältä näyttää!!:)Nuo kuvat ovat niiiin kauniin jouluisia!!!:)

    VastaaPoista
  5. Näen juuri sopivasti punaista :) Alkoi tehdä mieli noita omenoita, olen aina jouluksi niitä ostanut ison kulhollisen. Näkkäripakettikin on tosi kaunis!

    VastaaPoista
  6. Lisaylle:
    Olipa hauska vinkki, kiitos. Tykkään muutenkin Nutellasta. On aina vaarallista ostaa purkki, kun sitten sitä tekisi mieli levittää jokaisen leivän ja keksin päälle.

    Hannille:
    Voimia työhön! Ota hyvät eväät mukaan ja pistä välillä suu makeaksi:) Silloin on edes vähän niin kuin retkellä olisi.
    Minulle sattui kerran niin, että työkaverini, jonka kanssa silloin jaoin työhuoneen, avasi minun kaappini hakeakseen sieltä jotakin ja aivan ällistyi kun siellä möllötteli vino pino suklaapatukoita. Niitä oli tosi monta. Selitin sitten vaan, että hyvät eväät olla pitää ja jos työpäivä venähtää niin onpahan jotakin kaapissa. Oli siellä hapankorppujakin :)

    Tiinalle:
    Eikö ollutkin ihanasti sanottu...Kokeile torttuja ihmeessä.

    Margelle:
    Kiitos sinulle. Minulle tuli jo sellainen punaisen kaipuu. Viime jouluna otin väriin vähän etäisyyttä mutta nyt tuntuu taas olevan punaisen aika.

    Teijalle:
    Minunkin mielestäni nuo omenat kuuluvat jouluun. Sen lisäksi, että omput ovat hyviä, olen lehdissä ja joissain blogeissakin nähnyt noista tehtävän kauniita kynttiläjalkoja ruokapöytään. Omenaporalla vaan reikä keskelle ja kynttilä reikään sekä pätkä nauhaa ympärille. Ehkä minäkin teen sellaisen tänä jouluna.

    VastaaPoista
  7. Niin ihanalle kuulosti teidän piparitalkoot ja tuleva metsäretki! :D
    Kuvissa on ihanan lämmin jouluinen tunnelma! Kaunista!
    Huomenna on taas perjantai- ihan uskomatonta!
    Mukavaa torstai-iltaa! :)

    VastaaPoista
  8. Sarille:
    Kiitos, Sari ja kyllä meillä mukavaa retkellä olikin. Kaakao ja leivät maistui, seura oli parasta laatua ja sää oli raikas. Tehtiin kivoja risulöytöjäkin, vaikka lehtikuusen kuivahtanut oksa jäi vielä haaveisiin. Sellainen olisi kiva jossain vanhassa lasipurkissa valojen kera.
    Käsittämätöntä vauhtia on tämä viikko tosiaan vilahtanut. huomenna jo laskeudutaan viikonloppuun, joten oikein mukavaa viikonvaihdetta sulle!

    VastaaPoista
  9. Hei naiset! Tulin tänne vielä hihkaisemaan jokaiselle teille mukavan viikonlopun toivotuksen! Takassa rätisee tuli (kuusipuuta ja paukkuu komeasti) ja minulla on raukea perjantai-illan olo - hyvä sellainen. Nautiskelen siitä, että ulkona on pikkupakkanen ja maassa vähän valkoista, kaapissa lakritsia ja pannullinen hyvää teetä tuloillaan.

    VastaaPoista