torstai 5. marraskuuta 2009

Vanha ruotsalainen keinu


Lumihieutleet leijailevat maahan. Aamulla jo niitä odotin, kun kylmyys tunki takin alle saakka, vaikka pakkasta oli tuskin pari astetta. Ensimmäiset kylmät ovat aina niin hyytäviä. Ihan tuli mieleeni Gilmoren tyttöjen jakso, jossa Lorelai herättää tyttärensä keskellä yötä, koska hän haistaa lumen pian satavan. Tänä aamuna lumen toden totta saattoi haistaa - ainakin melkein.


Olen selannut uudestaan ja uudestaan Bolig Liv jul -lehden kauniita sivuja. Ja olen kiikkunut. Olen niin onnellinen, kun vihdoin löysimme juuri sellaisen keinutuolin, josta olemme mieheni kanssa yhdessä haaveksineet. Keinu on vanha ruotsalainen. Siinä saa sopivaiset vauhdit mutta ei kuitenkaan liian pelottavia ja selkänoja tukee pitkääkin selkää.


Nyt aion lumentulon kunnniaksi leipoa! Teen torttuja mutta laitan perinteisen luumuhillon sijaan hilloyllätykseksi vaniljaista omenahilloa, jota miehen kanssa keiteltiin. Hillossa on hillosokerin lisäksi tuhti annos aitoa vaniljasokeria. Tortut hunnutan tomusokerilla. Luumutäytteisten herkkujen aika koittaa meillä sitten lähempänä ensimmäistä adventtia.Terveisin

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunis keinutuoli! Aivan ihanan suloinen. Siinä on varmasti rentouttavaa istuskella. :)

  Ihanaa viikonloppua Anu! :)

  ps. hellyttävästi kerroit pienen ihmisen laulun aloituksista! ♥

  VastaaPoista
 2. Keinutuoleissa on jotakin mukavaa!!
  Meiltäkin löytyy vanha keinutuoli,joka tällä hetkellä etsii paikkaansa.
  Ei siinä juuri tule istuskeltua,mutta toivon mukaan se saa joskus arvoisensa paikan,jossa tulee sitten kiikuteltua menetettyjenkin kiikuttelujen edestä.
  Lumentulo on ollut ihanaa,vaikka ei tuota ole tullut kovinkaan suurta määrää!!
  On ollut sangen antoisaa fiilistellä ja nostatella joulutunnelmaa!!
  Jouluisia lehtiä olen jo vähän plärännyt ja nautiskellut leppoisasta olotilasta!!!=O)
  Nautihan sinä keinuttelusta ja herkullisen kuuloisista tortuista!!
  Torttuja minäkin haluaisin vääntää aprikoosihillolla varustettuna!!
  Meillä ei luumuhillo oikein nappaa lapsiin...
  Ekan satsin piparkakkuja meinasin tehdä sunnuntaiksi!!
  Ihanaa kun saa jo hehkutella joulunajan jutuista!!!=O)

  VastaaPoista
 3. Keinusi on kaunotar ! Ihanan pyöreät muodot :)

  VastaaPoista
 4. Sarille:
  Niin on, tulee heti leppoisampi olo... Myös sinulle ihanaa, rentouttavaa ja oikein valoisaa viikonloppua!

  Katinkaiselle:
  Toivottavasti teidänkin kiikkunne sen paikkansa löytää. Kiikkustuolissa istumisessa on vain jotakin niin kiehtovaa. Elämä tuntuu verkkaisemmalta ja pienikin viivähdys kiikussa rentouttaa - ainakin minun mielestäni.
  Fiilistelystä minäkin olen nauttinut ja aivan täällä jo vesi herahti kielelle, kun luin siitä pikkujoulukinkustanne! Rakastan kinkuntuoksua!! Hehkutetaan ja nautiskellaan ja tehdään elämä oikein leppoisaksi näin joulun alla. Väännetään pikkupaketteja sydämet rakkaudesta läpättäen ja kuiskutellaan tonttusille mukavia. Lahjoista parhain on läheisten läsnäolo. Nautitaan siitä. On ihanaa kun heitä saa oikein liki pitää.
  Torttuset onnistuivat hyvin :) Hyvää mieltä toivottelen viikonloppuusi ja piparipuuhiin. Siitäkin tulee niin, niin kutkuttavan ihana tuoksu =O

  Mariannelle:
  Tuohon kurvikkuuteen mekin ihastuimme. Menneen maailman tuntu huokuu vanhasta rouvasta...Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 5. Me löysimme vanhasta mökistä melkein samanlaisen, mutta lasten kokoa olevan keinutuolin. Se kunnostettiin ja on nyt matkannut jo takaisin saarelle.

  VastaaPoista
 6. Gilmoren tytöt kuuluivat lemppareihini, viimeisiä tuotantokausia en vain ehtinyt katsoa.. Oon ajatellut kerätä boxeja kun edullisisti niitä löydän. Koskahan mä ne sitten katsoisin :S No esikon iloksi :)

  Me saatiin kans jokin aika sitten keinu tuoli, ei mikään vanha, musta ja yks pinna poikki. Mutta just sopivat vauhdit, ei tarvi pelätä selälleen keikahtamista :) Tallis odottaa että joku korjaa, maalaa ja sitä että tenavat kasvaa.. ettei varpaa oo alla.

  VastaaPoista
 7. Vekarukselle:
  Lasten kiikkuja osui meidänkin etsintöjen aikana eteen monta. Niissä oli mitä herttaisempia malleja. Teillä on siellä saaressa varmaankin oikea pieni kaunotar.

  Maakalle:
  Minäkin olen sarjan fani :) Ja nyt olen saanut kaikki kaudet kerättyä. Mies on ostanut niitä lahjaksi ja jonkun olen ostanut ihan itsekin itselleni :)
  Toi on ihan totta, että pienten varpaat on kiikun kanssa aina vaarassa. Mekin sijoitettiin keinu yläkertaan, niin ei ole ainakaan heti alakerrassa olkkari-keittiö-lastenhuone -akselilla varpailla vaaraa. Toivottavasti teidänkin kiikku pääsee ennen pitkää käyttöön.

  Kaikille lämpöistä mieltä viikonloppuun! Minä lähden pikapuoliin Heinänokkaan Kristillisten opettajaopiskelijoiden järkkäämään paneelikeskusteluun.Turistaan opettajuudesta ja uskosta sekä niiden yhdistelmästä. Varmaan antoisa ilta tulossa.

  VastaaPoista
 8. Meillä on sellainen keinutuoli, jossa äitiäni (s.1912!) nukutettiin vauvana. Ja sitten minuakin pienenä.

  Terveisiä Heinänokkaan - siellä on monella "Nuortiksen" leirillä oltu 1970-luvulla...

  Johanna

  VastaaPoista
 9. Ihana kiikkustuoli! ukkini eläessän teki suurin piirtein samalla mallilla muutaman. Rentouttava kapine! :)

  VastaaPoista
 10. Johannalle:
  Kiitos terveisistä, Heinänokassa oli mukavaa. Tapasin opiskelijoita ja juteltiin uskovan opettajan arjesta. Toivon, että tänään jatkuvat syyspäivät ovat oikein antoisa tapahtuma ja että opiskelijat saavat vahvistusta uravalinnalleen ja virtaa arjen puuhiinsa.
  Teidän keinutuolilla vasta onkin upeaa tunnearvoa! Siinä keinutellessa keinuu sananmukaisesti historian kanssa. Nautinnollisia keinuhetkiä sinulle!

  Teijalle:
  Kiitos. Niin rentouttava se on, että siihen voisi vaikka torkahtaa :)

  VastaaPoista