maanantai 7. joulukuuta 2009

Lahjat peittyy kääröihin....





Olen nautiskellut joululahjojen paketoimisesta. Lapsen lahjat kääräisin iloisen värisiin joulupapereihin, joissa on palloja, pingviinejä, nalleja ja suloisia piirroshahmoja. Aikuisille paketoin hieman hillitympään sävyyn. Liidunvalkoista paperia (oikeasti Ikean piirustuspaperia sellaisesta rullasta), nuottikuvioista paperia, valkoista silkkipaperia, pellavanarua, viininpunaista samettinauhaa...Nyt alkaa pienet pakettimme olla valmiina.


Penkin päälle levitin palasen juuttikangasta, jonka oikeastaan ostin joulukuusen alle maton virkaa toimittamaan. Näin kuvalehdessä sellaisen idean, jossa oli kiedottu kangasta kuusenjalan ympärille. Jalkaa ei siis näkynyt ja kuusi oli kuin säkissä. Ehkä kokeilen ideaa tänä jouluna. Toisaalta kangas näyttää aika kutsuvalta penkilläkin.

Riemullista maanantaita! Tehdään tästä päivästä hyvä päivä, onnellinen päivä. Siihen voi itsekin vaikuttaa. Luulen, että kun mieli on avoinna ja ehtii vain huomata, niin kaikkea mukavaa voi tapahtua. Sellaisia pieniä asioita, joiden voimalla taas jaksaa.

21 kommenttia:

  1. Kauniita paketteja. Edellisen postauksen kortit olivat kauniin eleettömät :)
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

    VastaaPoista
  2. Sinulle myös suklaamarenki!
    Jatkoinkin vielä tuota tekstiä vähäsen ja oli hauskaa huomata, että sillä välillä olitkin jo käynyt huikkaamassa täällä terveisiä!
    Minä suuntaan nyt kohti kuumaa teepannua. Tajusin, että olen vallan unohtanut syödä aamupalan. Näin ei käy usein :)

    VastaaPoista
  3. Onpa kauniisti paketoituja lahjoja sinulla.

    VastaaPoista
  4. Kauniit kortit edellisessä postauksessa ja nyt samaan sarjaan kauniita paketteja :)

    Mulla on kanssa juutti kangasta odottamassa että joku tekisi siitä uuden kuusen alus maton :)

    VastaaPoista
  5. Yhtä kauniita ovat lahjasi kuin korttisikin!

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia kauniine sisältöineen, mutta varsinainen herkkupala olivat sinun sanasi. Aika pitkältihän me itse voimme vaikuttaa, millainen päivästämme tulee.
    Tehdään siitä tänään erityisen hyvä :D

    VastaaPoista
  7. Joulukuusi säkissä kuulosti kivalta idealta! Ja kauniita ovat pakettisi. Minäkin olen paketoinut paljon pieniä sieviä paketteja, alkaa olla valmiina suurin osa.

    Päivä alkoi tänään kauhean ärsyttävästi, mutta on parantunut koko ajan. Olen saanut ideoita joita toteutan kovaa kyytiä - ihan vaan siivousta, mutta silti. Se on saanut tosi hyvälle tuulelle!! Hyvää päivän jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvat..oih.
    Tehdään! Olen mukana!
    Hyvä päivä meille kaikille :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos, naiset!


    Taru:
    Mulla on nyt menossa tällainen vähäeleisyyden joulu. Kaunista mutta melko korutonta - siitä nyt nautin.
    Kiva kun sinäkin tykkäsit noista.

    Maaka:
    Joo, sano muuta. Jätetäänkö kankaat vaan koneen viereen ja pannaan siihen sitten lappu, jossa on ohjeet tonttumuorille. Jos vaikka surruuttelisi matot valmiiksi yön aikana. Minä tosin vähän harkitsin, että mitäs jos en edes ompelisi mattoa. Kankaan reunat kun saa niin kivasti hapsuulle ja silti matto olisi ihan nätti...

    Vekarus:
    Mikähän siinä on, että joka joulu innostuu paketoimisesta aina uudelleen? Minusta pakettien väsääminen on vaan niin mukavaista hommaa. Siinä väkertäessä tulee lahjojen saajat mieleen ja hetki on aina niin tunnelmallinen. Sitten kun paketit on valmiina, on niitä hauska käydä välillä kurkkaamassa :)

    TainaSusanna:
    Niin, minä oikeasti ajattelen, että itse voi kyllä päiväänsä vaikuttaa. Toki on hetkiä ja aikoja, jolloin on raskaampaa eikä jaksa innostua mutta noin yleensä ottaen arjestaan voi muovata vaikka mitä. Tänään oli mahtavaa, kun pikkuvesselimme oppi ohjaamaan pientä sähkömopoaan. Kyllä meillä oli sitten kivaa. Päiväunille meneminenkin ihan venähti mutta ei se mitään, niin kivaa oli. Ja olen kytännyt hyasinttien aukeavia kukintoja ja juonut tosi hyvää teetä. Palanpainikkeeksi vattan uumeniin kierähti muutama valkosuklaapikkuleipäkin :)

    Helille:
    Eikö olekin mukavaa, että lahjat alkaa olla valmiina? Se tunne, että on valmista mutta silti vielä aikaa jouluun, on jotenkin minusta palkitseva. Puhumattakaan siitä, että sitten tietää ettei tule loppukiirus :)
    Hurraa, hyvistä ideoista! Tekemättömät siivousjutut voi olla tosi rasittavia ja minäkin odottelen heurekaa vielä monen homman kanssa. Tekstistäsi niin huokuu hyvä mieli. Ihanaa, että on sullakin hyvä fiilis siellä. Joskus, vaikka aamu alkaisi huonosti, voi silti saada mitä parhaan päivän noin niinkuin kokonaisuutena.

    Virvalle:
    virva, jee! Hyvä kun oot mukana talkoissa! Joskus muinoin serkkuni sai lahjaksi sellasen muumiherätyskellon, jonka herätysäni sanoi: "On hyvä päivä tänään, herää jo". Tuo kello vois olla osa meidän `hyvän päivän kampanjaa´ :)

    VastaaPoista
  10. Todella kauniita paketteja....tuumailin tässä muutaman lahjan ostaneena, joihin kauppa itse laittoi mainos paperinsa niin tekisi mieli tempaista auki ja laittaa hillityt oman näköiset kääreet tilalle..no,turhamaista kait sekin.

    Kauniita ja niin paikkansa pitäviä ajatuksia sinulla arjesta :)

    Mukavaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  11. Heii, mistä oot löytänyt nuottikuvioista paperia? :)

    VastaaPoista
  12. Ootpas tosi nättejä paketteja laittanut!!Tykkään valtavasti. Viime jouluna rustailin joka pakettiin jouluisen runon, joka antoi viitettä paketin sisällöstä, mutta lasten pakettien osalta meni vaivannäkö hiukan hukkaan, sillä niin kiiruulla paketit avattiin:) Juuttikangas on kaunista karuudessaan. Käytän sitä paljon lasten kanssa askarrellessa töissä. Lankaenkelit saivat tänä vuonna siipensä juuttikankaasta. Juuttikankainen kuusenalusmatto on Riihipirtissäkin, vaan enpä ole itse laittanut, vaan jostakin ostellut.....Jossain näin kun oli kieputettu kasvimaaharsosta kuusenjalan ympärille kuin lumiharso, sekin oli kaunis!
    Taidanpas suunnata paperiostoille IKEAan......:)

    VastaaPoista
  13. ...ja mukavista mukavinta viikkoa piti sinulle vielä toivottelemani....

    VastaaPoista
  14. Kauniita kääreitä tosiaan =D

    VastaaPoista
  15. Kaunis paketointi on yhtä tärkeää kuin itse sisältö ! Olet tehnyt upeita paketteja : )
    Ihanaa alkanutta viikkoa !

    VastaaPoista
  16. Anu,kaverilla oli semmoinen kello joskus lapsosena,mää olin niin kade! Nyt olen nähnyt semmoisen kirppiksellä,toisaalta voisin ostaa sen ihan itselleni käyttöön,mutta siihen hyvään päivään heräis sit takuuvarmasti muutama muukin sillä siunaamalla,ei hyvä :)

    VastaaPoista
  17. Hei! Olipa hauska huomata, että täällä on näin monta mukavaa terveistä. Kiitos teille!

    Marianne:
    Minä teen usein niin :) Minusta on vaan niin tärkeää, että paketti on ajatuksella tehty. Toisaalta jos paketteja on paljon ja kaupassa on kauniisti jo laitettu, niin hyvähän se on niinkin. Omissakin paketeissa tykkään silti paljon enemmän esimerkiksi siitä, että isäntä on paketoinut joululahjan minua varten ihan itse. Minusta siinä on tunnelmaa :)

    Marille:
    Minä ostin nuottipaperia Loviisan aitasta Ruskolta. Sitä myytiin metritavarana. Ihastuin siihen oitis.

    Tinttarukselle:
    Vautsi, että oikein runot! Siinä on kyllä hommaa mutta myös tunnelmaa. Ehkä lapset kasvaessaan arvostavat juttua vielä enemmän. Minusta ainakin olisi tosi hauskaa saada runovihje kääreen sisällöstä.
    Tuli muuten juuttikankaasta mieleen oma ekaluokkani käsityö. Se on sellainen pieni liina, jossa on yksinkertaisia puuhelmiä koristeena ja punaista lankaa. Äitini ottaa sen esille joka joulu ja minusta se on niin ihanaa. Itseäni huvittaisi näin aikuisenakin testata, mihin kaikkeen tuosta kankaasta on. Siitä saisi upean seinätekstiilinkin...
    Ja lumiharsoidea on muuten hyvä. Kiva kun kerroit. Esimerkiksi kuistille jos laittaisi kuusen, olisi minusta lumiharsoidis vallan mainio. Kuusen oksille pumpulia koristeeksi ja tähti. Ei muuta tarvittaisi.
    Paperista vielä, että Ikean papru on nimeltään Måla (hinta 2,95 euroa rulla). Rullassa on 30 metriä paperia, leveys 47 cm. Jäämille on varmasti käyttöä
    lasten askarteluissa ja paperi on toiselta puoleltaan ihanan mattamaista ja karheaa. Just sopivaa kauniisiin paketteihin.
    Minä laitoin päälle vielä pellavanarua ja leimasimella (ruskea antiikkimuste) jouluntoivotustekstin.

    Hannille heipparallaa ja myös kiitokset. Tykkään muuten hirmusti tuosta kuvastasi!

    Sariw:
    Samaa mieltä olen! Sinulle myös iloista mieltä ja hyvää oloa tähän viikkoon.

    Virva:
    Minusta se kello on ihan huippu :) Mutta varmaan heräis kyllä koko pesue kerralla siihen luritukseen. Mutta ajattele kun on niitä aamuja, kun ei millään päästä sängystä, niin silloin äiti vois hakea "salaisen aseensa" ja täräyttää soitot kuuluville. Kaikille tulisi vipinää kinttuihin.
    :)

    Minä viimeistelen nyt pienen jouluhartauden, jonka illalla käyn pitämässä. Teepannu on myös kuumana ja tuossa vieressä könöttää leipaisemani joulukakku. Kokeilin Jeanne D´Arcin joulukakkureseptiä siitä uudesta joulunumerosta. Tuoksut tuli ainakin hyvät...leivoin muuten yöllä. Sitten taikinan ollessa jo hyvässä vauhdissa huomasin, että eipä ole muskottia. Naapurissa oltiin hereillä ja sielläkin leivottiin! Äidiltä sain tarvitsemani mausteen ja glögilasillinenkin juotiin kynttilänvalossa - kesken kaiken kumpaisenkin kakkutaikinan. Olipa hyvä hetki! Tälläisistä pienistä tuokioista saa paljon.

    VastaaPoista
  18. Ihanan kuuloinen tuo yöhetki kesken leivonnan :)

    VastaaPoista
  19. Ihana blogi. Onneksi löysin sinut. Rauhaisaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  20. Bibelot:
    Kiitos! Ja kovasti tervetuloa!
    Mukavaa, kun kävit.

    Arjalle:
    Kiitos myös sinulle!
    Paketointi on vaan niin hauskaa hommaa...

    VastaaPoista