sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Miss Marple, Poirot ja puoli kiloa suklaata







Pioni on lempikukkani. Ilahduin valtavasti, kun äidiltä saamassani joulukimpussa kukki kaksi vaaleanpunaista kaunotarta. En edes tiennyt, että pioneja saa Suomesta näin jouluisin. Pionien lisäksi minä olen tänä jouluna nauttinut myös tuosta käpyasetelmastani. Suihkuttelin spraylunta osaan kävyistä ja laitoin käpyjen alle hiukan sammalta. Vierelle kynttilöitä, pannunalunen ja adventtikynttelikkö (sisäkkäin), pitsinauhaa ja pari kanelitankoa. Niin tuli joulu ruokapöydälle.


Täällä kotona, pionien, kuusen ja hyasinttien tuoksussa, on hyvä olla ja viettää leppoisaa viikonloppua. Olemme katsoneet jouluista Miss Marplea, tarkemmin sanottuna Paddingtonista 16:50. Seuraavana elokuvana jonossa (Ajatelkaa, siis jonossa! Me emme tänään todellakaan aio tehdä juuri mitään!) on uusin Poirot. Ostin sen miehelle joululahjaksi, kera käsintehtyjen konvehtien. Puolen kilon rasia taitaa poksahtaa pian auki, kunhan Poirot päästetään vauhtiin. Salapoliisin ystävät varmaan muistavatkin, että Poirot ostaa yhdessä tarinassa itselleen puoli kiloa suklaata juuri joulua varten. Niinpä miehenkin rasia on tuollainen huolellisesti mietitty puolen kilon kokonaisuus. Aattona oli hauskaa, kun mies heti hoksasi suklaarasian ja elokuvan yhteyden.


Rentouttavia välipäiviä Sinulle!



13 kommenttia:

  1. Ihanaa ajanvietettä! Olen Marple-fani!! Huomasitkos, että tänään ja ensi sunnuntaina tulee 2 Marple-elokuvaa YLEltä?

    VastaaPoista
  2. Oih. Olen niiiin christie fani. Ja jouluun kuuluu kyllä Poiro ja Marple. Kuulostaa ihanalle. Kai kaikki konvehdit on kulmikkaita, eikä mitään pyöreitä muotoja?! :D

    Tosiaan kuten Hanni sanoi, tellusta tulee Miss Marplea. Nyt on uusi näyttelijäkin. Pitää katsoa!

    Mukavia hetkiä teille!

    VastaaPoista
  3. Hannille:
    Niin on!! Faneja ollaan mekin, ihan kympillä :)
    Ja ei olla huomattu tuota juttua. Kiitos tosi paljon, kun kerroit. Täytyy viritelä boksi valmiiksi...

    Uuden Kuun Emilialle:
    Kiitos! Ja rasiassa on pääasiassa asiallisia neliskanttisia muotoja :D
    Just Poirotin mieleen olisivat ne :D

    Vai oikein uusi näyttelijäkin on noissa elokuvissa. Mielenkiinnolla odottelen millainen hän mahtaa olla. Joskus uusi voi olla parempikin mutta kuinka mahtaa tällaisten "klassikoiden" kohdalla käydä...

    VastaaPoista
  4. Voi,kauniita kukkia ja asetelmia,ilmankos olet niistä iloinnut!
    Juurikin hyvä meininki siellä,
    täällä ollut myös hyvin vastaavaa lötköttelyä,(tosin nyt mies kyllä jo toista päivää töissä) ja tämähän on kerrassaan mahtavaa pelkän olemisen aikaa!
    Kivaa,että mies hoksasi jujun lahjassasi,
    ihania päiviä!

    VastaaPoista
  5. Pioni on minunkin lempikukkani, olin tosi onnellinen kun sain niitä hääkimppuuni elokuussa, mikä sekin oli epävarmaa aluksi. Mutta että JOULUkuussa pionia, ihanaa! :)

    Poirot on ihana ja David Suchet ainoa oikea näyttelemään häntä..(minun mielestäni) ;)

    Mukavaa leppoisaa iltaa toivottelen!

    VastaaPoista
  6. En enää muista mistä blogiisi opastuin :) , mutta aloin heti lukijaksi siksi kaunis on blogisi kuten myös ajatuksesi :)

    VastaaPoista
  7. Ihanaa ajanvietettä. meillä on vietetty pari päivää juuri näin ja tänään astui arki kotiin kun mies lähti yövuoroon töihin.

    Hyviä välipäiviä :)

    VastaaPoista
  8. Virvalle:
    Näistä välipäivistä on lapsuudestakin sellainen muisto, että sai olla ja rentoutua ja tehdä kaikkea mukavaa. Nykyisinkin on mukavaa ottaa juuri tähän aikaan vuodesta erityisen rennosti.
    Nautitaan ja tunnelmoidaan!
    Ja muuten se, että mies kekkasi jujun tuntui hyvältä :) Katsottiin äsken ensimmäinen elokuva kiekolta ja olihan se taas taattua laatua. Poirot kaikessa muodollisuudessaan saa hymyn huulille.
    Sunnuntai-iltaasi rentoa oloa!

    Lauralle:
    Pionia kauniimpaa ei kyllä minun silmissäni ole ja mietin, että mistähän nuo on mahdettu jouluksi Suomeen saada...Olen muuten just samaa mieltä aidosta Poirot -herrasta!

    Enttirinteen elämää
    Kiitos sinulle ja tervetuloa! Täällä kirjoittelen pienistä sattumuksista ja omista jutuistani kuvien kera. Mukavaa, että tykkäsit.

    Wilhelmiinalle:
    Meilläkin mies aloittaa työt huomenna. Niinpä viikonlopusta on otettu kaikki irti. Joskus vaan on niin mukavaa olla suunnittelematta mitään erikoista ja tehdä ihan sitä mitä sattuu huvittamaan. Tuolla odottaa lisää elokuvia ja kirjoja myös. Lapsi ja mies kokoavat parhaillaan koottavaa paloautoa ja senkin homman seuraaminen on varsin
    rattoisaa. Välipäivät voisivat minun puolestani jatkua pidempäänkin :)

    Ja tiedättekö, minä olen edelleen yöpuvussa, villasukissa ja lämpöisessä aamutakissa. Jihuu! Yöpukupäivät on ihan parhaita. Tosin mietin, josko vääntäytyisin suihkuun, onhan kello jo puoli kuusi illalla :)

    VastaaPoista
  9. Kuulostaaa tosi hauskalta!!!:)

    En tiennyt minäkään, että pioneita saa jouluna kukkakaupoista, ei ole tullut vastaan...ihana juttu!

    Kauniita kuvia jälleen:)

    Mukavia välipäiviä teille sinne!!

    VastaaPoista
  10. Mukavia elokuva hetkiä:-))
    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  11. Margelle huomenen huikkaan!
    Eilinen yöpukupäivä tuli tosi tarpeeseen. Pioneja ihailen vielä tänäänkin.
    Sinullekin mukavaa päivää!

    Arjalle myös kiitokset ja elokuva kyllä virkisti kummasti. Nautitaan tästä päivästä.

    VastaaPoista
  12. Ihanaa. Lokoisaa oloa, rakkaat ihmiset vierellä, joulun rauha sydämessä. Mitäpä sitä muuta enää voisi toivoa! NAm. Suklaata on tämänkin mamuskaisen masu saanut liian kanssa, puhumattakaan äidin leipasemasta jouluisesta taatelikaakkusesta. Luvaton määrä viipaleita on tullut mutusteltua. Elokuvahetket ovat semmoisia ihania pieniä hetkiä, joiden sylissä on vaan niin hyvä olla. Sadetta ripsuttelee jo tähän arkipäivään, mutta pidetään juhlantuntu sisällämme arjenkin keskellä ja nautiskellaan olostamme! Voikaahan hyvin te siellä.....

    VastaaPoista
  13. Tinttarukselle:
    Niin, pidetään hyvä olo, kiitosmieli, joulun lahja Vapahtaja, armo ja rauha se kaikki ihana, sydämessä ihan joka päivä. Nautiskellaan vielä herkuistakin. Kakkuja minäkin olen vääntänyt menemään suu suikerolla ja äsken juuri meni kourallinen ja taisi mennä toinenkin, noita herkkujani eli suklaisia kanelimanteleita Stoccalta. Nami, nami. Illalla taas meinaan istahtaa elokuvalle miehen kainaloon. Oikein jo odotan. Sinulle mieltä oikein hyvää tähän päivään!

    VastaaPoista