lauantai 19. joulukuuta 2009

Ruokahaaste

Valokuvan otin Jeanne D´Arc living lehdestä.

Perjantaiterveisiä tonttulan piparipajasta! Uunissa on viimeinen pellillinen. Illalla saadaan ystäviä kyläilemään ja sen kunniaksi leivottiin pipari jos toinenkin.


Minä sain Naksulta Pieni pala unelmaa -blogista hauskan ruokahaasteen. Kiitos sinulle Naksu!!
Haaste kuuluu näin:

Kerro seitsemän tavallista ruokalajia, jota teillä syödään. Ruokaohjeita ei tarvitse laitella, kerro vain pääpiirteissään esimerkiksi viikon ateriat. Voit kertoa vaikkapa perheenne lemppariruoat, "varmat nakit", mitkä aina uppoavat... Tai mikä onkaan teidän perheen pikaruoka, se vartissa valmis hätävara. Valinta on vapaa, kunhan listalta löytyy ne seitsemän ruokalajia.
Haasta mukaan viisi haluamaasi henkilöä.

No, minä ajattelin kertoa niitä "varmoja nakkeja". Meillä tuohon kategoriaan lankeavat ainakin seuraavat:

Tacot, joiden täytteenä jauhelihaa, salaatinlehteä, tomaattia, kurkkua, kermaviiliä, tacokastiketta, juustoa, fetaa (ei isännälle) tai mitä nyt sitten kaapista löytyy

Makaronilaatikko

Pasta valkokastikkeella, jossa kinkkua ja kananmunaa


Possunpaisti ja ranskalaiset


Hirvenlihakastike ja perunamuusi


Uunimakkara


"Viinikukko", jonka teen yleensä lihaliemeen. Sisältää mm. herkkusieniä, pekonia,kanaa ja sipulia (Lohkoina, koska isännän vatsa ei sitä sulata. Lohkot saa pois hänen lautaseltaan helpommin kuin silpun.)

Haaste lennähtää eteenpäin Virvalle Pitsireunus -blogiin, Tinttarukselle Riihipirttiin ja Riikalle Elämän lanka -blogiin. Ottakaahan koppi ja kertokaa jotakin ruokaisaa. Hih, vaikkapa lemppari jouluruoista. Minulla ne muuten ovat perunalaatikko, kinkku ja kinkun kastike.

Halauksin,

6 kommenttia:

  1. Meillä leivottiin eilen pipareita pellillinen jos toinenkin... Nyt on tämän joulun piparinleipomissaldo täynnä, kuten myös pipareita joka purnukassa. :D Vaan oli se tuoksu ihana kun tänään illalla kotiuduimme reissulta kotiin..että kyllä se kannatti. :)

    VastaaPoista
  2. Lauralle:
    Se tuoksu on tosiaan aivan ihana. Ihan jo senkin vuoksi minäkin tykkään pipareita leipoa. Testasin minulle uutta Korvatunturin piparit -ohjetta ja tuli kyllä maistuvaisia. Minä ajattelin ehkä vielä leipoa yhden erän - saa nähdä saanko toimeksi...
    Kohta on puoliyö, joten minä vetäydyn lataamaan akkuja, jotta huomenna jaksan siivota OOOIKEIN hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Meillä on lapsille oma punainen, peltinen piparipurkki, jossa on nallen kuvia. Siihen on aina pantava piparit! Ja aina ennen kuin piparin ottavat, haluavat mussukat vähän raottaa kantta ja nuuhkaista ihanaa tuoksua. Sitten vasta valitaan piparit :)
    Kiva kun vastasit ruokahaasteeseen, ihania ruokia teillä kokkailet :)
    Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Sinulle myös, Naksu, ihanaa pyhän jatkoa! Tuoksuttelen täällä kuusen tuoksua. Aivan ihanaa, kun saatiin tänään joulupuu sisälle.
    Piparipurkistakin tulee taatusti ihanat tuoksahdukset. Joskus on mielestäni niin, että leivonnaiset tuoksuvat paremmalle kuin maistuvat. Eipä silti, kyllä piparit ja muut herkut minun massuuni vauhdilla silti vilistävät :)

    VastaaPoista
  5. Hiljaa hipsutellen täältä käväisin nappaamassa ruokaisan haasteen hymysuin vastaan.....
    Hämärtyvän sunnuntain terveisin, Tinttarus Riihipirtiltä

    VastaaPoista
  6. Tinttarukselle hymy ja levollisen yön toivotus ♥

    VastaaPoista