keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Pöydällä tänään
Minä taidan olla vähän heikkona astioihin, uusiin ja vanhoihin. Varsinkin valkoinen fajanssi ja posliini ovat mieleeni. Viime lauantaina ostin antiikkimessuilta Arabian suuren taikinakulhon - tuon suurimman. Syksyllä kohtasin eräässä vanhaintavarainliikkeessä samanlaisen mutta kovan hinnan vuoksi epäröin ja mietin tovin liian kauan. Niinpä kulho ehti mennä. Nyt en epäröinyt.


Halusin myös näyttää teille tulppaanini. Minusta tulppaanit ovat kauniita kaikissa vaiheissaan. Jo elähtäneistä tapaan usein ottaa lehdet pois, leikata varret lyhyiksi ja asettaa kukat lattelasiin tai muuhun matalahkoon astiaan. Vielä voivat siinä loistaa päivän, parikin. Tulppaanien varjokuvistakin pidän...


Elämä on kulkenut kotikuteissa, lukiessa, päiväkirjan parissa, leipoessa, leikkiessä ja uusia suunnitelmia kypsytellessä. Ja kameraa kaivatessa. Voi, kun se jo pian tulisi korjauksesta. Puutkin ovat pihalla niin upeita juuri nyt. Tahtoisin päästä ottamaan tarkkoja lähikuvia.


Tämän päivän tähtihetki tuikki muuten eteiskäytävän lattialla, jossa kaksivuotias hankasi taskulaskimen pohjaa mattoa vasten. Sitten hän kysyi esineen nimeä. Kun vastasin, että taskulaskin, oli reaktio mykistynyt. "Ei. Se on hiomakone!!" No niinpä tietenkin!

Iloa,


11 kommenttia:

 1. Tulppaanit on todella ihania :-))
  Minullakin juuri maljakossa valkoisia
  tulppaaneja. Vai hiomakone, hih....
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita kuvia! Tulppaaneista varsinkin. Ja ihania sävyjä. Sävyistä puheenolleen, kiitos maalisävyvinkistä! Menenkin heti, kun mahdollista, hakemaan värikartastoja ja katsastan antamasi vaniljanvalkoisen sävyn :)

  Niin, astiat ovat todella ihania. Varsinkin valkoiset ja vanhat. Menin jokin aika sitten rikkomaan oman tuollaisen Arabian taikinakulhon. Tosin pienen, mutta harmittaa vieläkin. Oli kätevä käytössäkin!

  Kauniita hetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita kuvia, silmä lepää :) Etenkin noissa varpaissa ;D Itekin aina kurkottelen milloin minkäkin päällä kun koitan kuvia ottaa, kun ei tuota pituutta oo niin hirveesti annettu :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa silmänruokaa olet meille taasen laittanut ja juu, lasten suusta se totuus ja silleen. Kuka sitä nyt taskulaskimella lattioita hiomaan, äiti korkeintaan :-DD

  VastaaPoista
 5. Taskulaskin, hih, höpsö äiti! :)

  Kauniita kuvia tulppaaneista. Mullakin on eka kimppu keittiön pöydällä!

  Ja nuo arabian taikinakulhot, tykkään niin kovin!

  VastaaPoista
 6. Kaunista on teillä, ihana kun päästät meidät kurkkimaan :)

  Itsekin odotan innolla, että lapsi alkaa porisemaan juttujaan. Kovasti jo kertoilee, mutta kukaan ei ymmärrä :D Sitä "äiti"-sanaa kai eniten odotan...

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia!

  Ihana hiomakoneenkäyttäjä!

  VastaaPoista
 8. Olipa hyvä pyörähtää näin aamupäivästä hakemassa täältä kauneutta mielen sopukoihin,suloisia kuvia jaoit taas.
  Paitasi on kiva.Tulppaanit,oi,minäkin voisin hakea omani,olenkin jo kukkasia kaivannutkin iloksi.
  Täytyisi alkaa pientä siivousta toteuttamaan,ja jos siinä samalla tavarat löytäisi sopivia paikkoja,rymsteerauksen jäljiltä on vähän hujanhajan-olo.
  Mutta onneksi ne on kivoja puuhia.
  Viikonloppuna saankin näillänäkymin ystäväisen kylään,ja se on onnea se!
  Oikein iloista ja antoisaa loppuviikkoa sinulle,Anu!

  VastaaPoista
 9. Hei naiset ja kiitos teille ihanista terveisistä!


  Arjalle:
  Niin on. Ihan mun suosikkeja talvikaudella.
  Tänään ollaankin siirrytty rälläkän kanssa leikkimiseen (oikeasti johto, jonka päässä on hehkulampunpidike).
  Mukavaa torstaita myös sulle :)

  Sini:
  Ole hyvä. Minusta siitä sävystä tuli kaunis. On selvästi valkoinen mutta ei mielestäni liian kylmä valkoinen.

  Voi harmi, että sulla meni kulho rikki. Metsästä jostakin toinen samanlainen. Tuo malli kun on tosiaan hyvä käytössä (leipominen, keitot, salaatit, kaunis katsella). Messuilla mulle muuten sanottiin, että hyväkuntoisia sarjan kulhoja on aika vähän, koska tämä tosiaan on ollut ihan jokapäiväistä käyttötavaraa.

  Mukavaa maalikauppareissua ja loppuviikkoa sulle!

  Hannele:
  Minä ensin yritin ottaa kuvan niin, että varpaat eivät olisi näkyneet muutta aina joku niistä eksyi kuvaan. Lopuksi kuvasin sitten reteesti varpaat poikineen.

  Minnalle:
  Lasten suusta, lasten suusta... Nyt muuten leikitään kaikilla mahdollisilla siivousvälineillä vuorotellen. Parhaillaan mopilla :)

  teija, heippa:
  Minäkin tykkään, tykkään tykkään...Tykkään myös koristeellisemmistakin vanhoista astioista mutta näiden kulhojen yksinkertaisuus on minusta vaan jotakin ihanaa. Keskikoko on peräisin isoäidiltäni. Hän antoi sen äidilleni minun kastejuhlaani keittoastiaksi. Kulho sai jäädä ja äiti antoi sen sitten minulle.

  TainaSusanna:
  Se "äiti" sulattaa sydämen. Kyllä se sieltä tulee! Äsken taas suli palanen omaa sydäntäni, kun leikin tiimellyksessä äidille todettiin, että "Ollaan yhdessä. Nautiskellaan. Ihanaa!" Voiko yhteinen leikkituokio enää paremmaksi muuttua?

  Vekarus:
  Hiomakoneen käyttäjä on kyllä superihana :) Äiti vaan ei aina pysy perässä. Joskus esimerkiksi verstaalla en sitten millään osaa antaa oikeaa työkalua. Lapsi pyytää, että anna anna peltivasara tai moska tai mitä milloinkin ja minä olen välillä ihan pihalla. Papan ja iskän kanssa selvästi on työkaluja harjoiteltu...

  Virva, moikka:
  Tiedätkö, paita on peräisin HM postimyynnistä. Ostin sen pari vuotta sitten. Sittemmin olen pudottanut painoa siinä seitsemäntoista kiloa ja paita on ihan ylisuuri :) Ennen kuin räppäsin kuvan, vedin paitaa varmaankin parikymmentä senttiä selän taakse... Ihan hassua, silti tykkään paidasta valtavasti. Materiaali on ihanan pehmoista ja ohutta.
  Tavaroiden löytämin omaan paikkaansa kestää tovin mutta on aika kivaa puuhaa. Ja se huonekalujen siirteleminen vasta onkin. Meillä pitäis myös imuroida ja muutakin puuhata mutta nyt voin käyttää tekosyynä sitä, että siivousvälineet on leikkikäytössä :) Äsken niistä rakentui suihkulähde.
  Mukavaa yhdessäoloa sulle ystävän kanssa. Sellaista voikin odottaa hyvällä mielellä. Oikein sellaisella lämpöisellä ja hilpeällä. Oikein hyviä hetkiä loppuviikkoosi!

  Niin kuin kaikille teille, naiset!
  Minä menen nyt katsomaan sitä suihkulähdettä. Ai, nyt kuului, että suihkulähde on muuttunut varoitusvaroittimeksi....

  VastaaPoista
 10. Ja nyt se systeemi on veivi!
  vautsi, mitä voi saada aikaan ihan tavallisesta harjasta, mopista, sangosta ja rikkalapiosta...

  VastaaPoista
 11. Tutulta kuulostaa. Meillä on hiomakoneena milloin lego, milloin joku vanha laturi! Pikku miehen päiväkodissa oli tiistaina lelupäivä. Aamulla kyseltiin, minkä lelun hän haluaa ottaa mukaan. No meidän remonttimies olisi aivan ehdottomasti halunnut ottaa mukaan 10 metrisen kaapelikelan; se kun on hänen "puukkosahansa". No kotiinhan se kela jäi...mutta eipä suostunut poika muuta ottamaan, joten oli sitten tyytynyt rakkaaseen uniriepuunsa. Se uniriepu on muuten niin rakas, että kun se käy pesukoneessa, kököttää toinen melki koko pikapesuohjelman koneen vieressä ja huhuilee riepuansa. Rievun nimi on Nunnu, mistä lienee keksinyt :0)

  VastaaPoista