perjantai 22. tammikuuta 2010

Valmiit pellavaiset





Kamarin lattialla on vielä lampaantalja. Siinä se saa olla koko talven ajan. Silti ympäröiviä tekstiilejä olen jo raikastanut keväiseen suuntaan. Sohvalle ompelin parin postauksen takaisista kirppislöydöistä tyynynpäälliset. Monogrammityynyliina on kiinni valkeilla nauhoilla ja toinen päällinen on oikeastaan vain sellainen kääre. Se on sivuiltaan auki ja on tunnelmaltaan minusta juuri sopivan rento. Hissiverho on löytö Hemtexistä. Se oli pitkään vain huoneen nurkassa odottamassa asennusta mutta nyt on jo päässyt tehtäväänsä toimittamaan.


Eiliset talvihäät olivat ihastuttavat! Kiitos teille ystävät! Tänään meillä ollaan oikeastaan vain oleiltu ja vietetty rauhallista kotipäivää. Sellaisiakin tarvitaan. Iltapalalle ajattelin leipaista pojille jotakin hyvää ja ottaa sitä namia pienen palan itsekin.


Reipasta mieltä alkavaan viikkoon,

Anu

11 kommenttia:

  1. Somat tyynynpäälliset surautit ja kauniit on muuten tuo kuvassa näkyvä verhokin.
    Ihanaista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  2. I h a n a t tyynynpäälliset! Keväiset!

    VastaaPoista
  3. Virva, kiitos. Minä tykkään kanssa tuosta verhosta. Luulen, että se on yksi niistä tekstiileistä, joihin en kyllästy piiiitkään aikaan :)
    Sinulle hyvän mielen terkut!

    Elsa, kiitos kovasti. Kevättä rinnassa, kevättä rinnassa...

    VastaaPoista
  4. Lampaantalja lämmittää ihanasti viluiset varpaat!
    Oi, kun olet ollut ahkera ja tehnyt hienot tyynynpäälliset! :)
    Mie en ole ollut luova yhtään. Mieli on ollut ja on tehnyt mieli olla! Luin ensin, että hirssiverho ja ajattelin, että hirssistäkin on alettu kangasta kutomaan! ;)
    Suloista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  5. Elsa, vielä piti sanomani, että ensin pelkäsin, ettei nyt vaan tule jouluiset noista päällisistä. Ei kuitenkaan mielestäni tullut. Puna on enemmän vadelmaista sorttia ja jotenkin minulle tulee noista väreistä huolimatta kevät/kesäfiilis. Kiva, että sinullekin tuli niistä keväinen mieli. Antoi uskon siihen, että kyllä ne ovat keväiset :)

    Sari:
    Hirssiverho oliskin ollut jotakin aivan uutta :)
    Ja talja kulkee meillä milloin minnekin, kun tosiaan lämmittää niin ihanasti. Se on melko suuri ja sille mahtuu vaikka pötköttämään tuohon takan kupeeseen.
    Välillä on kausia, kun ei luovuus anna itsestään kuulua ja sitten taas pian suhisee. Niin se taitaa olla.Sieltä se pian taas nostaa päätään, usko pois. Ja siitäkin on kiva nautiskella, että aina ei ole keskeneräisiä projekteja.
    Sulomieltä myös sinne!

    VastaaPoista
  6. Tuo punainen on niin kaunis! Eikä ollenkaan jouluinen, vaan juuri se vadelmainen. Sopii tyyliisi. Ja ihanaa kierrätystä. Mukavaa viikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  7. todella hienot tyynynpäälliset! tuollainen lämmin talja minulla on vanhassa keinutuolissa.Lämmittää mukavasti nyt talvella.

    VastaaPoista
  8. ihania tuli! voi että tuollaiset vanhat pellavat on niin kauniita ja suloisia!!!!! :)
    talvihäät kuulostaa niin ihanilta! laitahan muuten taas jotain ihania reseptejäsi joskus tulemaan!
    kivaa viikkoa sinne, jihuu, se onkin tammikuun viimeinen!:)))
    ps.kuinkas siellä "laihdutus"...? täällä ei yhtään hyvin.... ;(

    VastaaPoista
  9. Sinille, Sadulle ja Lauralle myös kiitokset :)

    Minä olin tänään pienessä operaatiossa sairaalassa ja aika huonoilla hapoilla on menty tämä päivä. Jos huomenna jo olisi paremmin. Siihen luotan.

    Sini:
    Hauskat kierräytsideat ovat mieleeni. Välillä on ideat vähissä mutta silloin tällöin niitä vain pulppuaa.

    Satu:
    Kiitos vinkistä! Keinutuolissa en olekaan tuota isoa taljaamme vielä kokeillut. On muuten varmasti siihenkin juuri ihanan pehmoinen, lämmin ja sopivan kokoinen.

    Laura:
    Laitan taas reseptejä joku kerta. Ja kiitos kysymästä, vaaka näyttää miinusta mutta ei tämä vauhti päätä huimaa. Tsemppiä sinne, kyllä se siitä lähtee. Täällä myös ottaa kyllä välillä äärimmäisen tiukalle tämä touhu. Periaatteeni on, että pienikin miinus on silti miinus :)

    VastaaPoista
  10. Pelavat ovat niiiin suloisia. Tyynyinä niistä pääsee nauttimaan kunnolla ja rutistelemaankin(jos raskii koskea). Taljat tuovat pehmeyttä sisustukseen, kutsuvat nekin koskettamaan.

    VastaaPoista
  11. Hei Piupau
    Pellavan tuntu on kyllä ihana. Minä tykkään pellavasta siloisena mutta myös kurttuisena. Ryppyinen pellava on niin elävän oloinen materiaali.
    Ostin pellavasekoitekangasta kangaskaupan palakopasta ja siitä ajattelin yrittää ommella kevätpeiton. Oikein odotan sitä, että se rypistyy ja näyttää kulahtaneen kotoisalta.Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista