keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Pientä paniikkia ja mekko keittiön verhosta










Koko kevään muhittelin ajatusta tiettyjen säilytysratkaisujen muuttamisesta täällä kotona. Nyt kävin tuumasta toimeen. Pientä paniikinpoikasta oli ilmassa siinä vaiheessa, kun pöytien pinnat alkoivat olla täynnä kaapeista ja laatikoista vedettyä tavaraa. Onneksi syvään hengittely auttoi ja auttoipa sekin, kun mietti, että mahtaakohan tämä käsillä oleva hätä nyt kuitenkaan maailmanlaajuisesti ajateltuna olla kovinkaan suuri. Johan helpotti. No, nyt on komuutin kaappi täynnä sieviä mankeloitujen liinojen pinoja ja laatikon uumenissa ovat pienemmät pellavat järjestyksessä. Astioitakin jo järkkäilin mutta se touhu on kyllä ihan vielä kesken. Työhuoneessa on pian valmista. Käsityötarpeet alkavat siellä olla paikoillaan ja samoin työmapit, paperit, lehdet ja moni muu, moni muu....


Vaatekaappeja siivoilin jo keväällä. Onneksi se homma on siis hoidettu. Vaatteista kuitenkin sen verran, että vaateompelun harjoittelu jatkuu näillä nurkilla. Japanilaisvaikutteinen mekko, jonka tein toukokuussa sai jatkoa yksinkertaisesta pitsikauluksisesta mekosta. Mekon kaava on samaisesta Ihanat mekot ja tunikat -kirjasta (malli w, tosin omin muunnoksin). Mekko on löysä ja todella ihana päällä. Vaatteessa on kierrätysidea, sillä ompelin sen edellisen kotimme keittiön puuvillaverhosta. Kaulanaukon pitsi oli löytö oman ompelulaatikon pohjalta. Olen taittanut leveän pitsin kahtia ja ommellut sen kuin kaksinkertaisena tuohon kaulanaukkoon. Kun mekko on päällä, nousee pitsi takaa ja sivuilta pystyyn kehystämään kaulaa ja niskaa. Olen vähän hullaantunut tuohon pieneen detaljiin ja koin pikkuruisen Jane Austen -momentin, kun vedin mekon ensi kerran päälle. Niin nostalginen fiilis tuli.

Kaulanaukon alaosa olisi järkevää purkaa ja ommella uudelleen, kun se vetää tuolla tavalla pussille. Toisaalta en tiedä ryhdynkö hommaan, kun tämä on nyt lähinnä tälläinen mukavuusvaate, kotimekko. Kuvassa mekon päällä on Noa Noan luonnonvalkea lyhyt neuletakki. Se on yksi suosikeistani.

Järjestämistä piisaa. Hommiin siis.


Energistä oloa myös Sinulle,


25 kommenttia:

  1. siis what, mikä mekko!!!!!!!!!! niin kaunis!!aivan haukon henkeä täällä... ihan mieletön... voiko sulta tilata tuollaista... :))
    kuinka oot osannut tehdä noin noin kauniin ja ihanan mekon... ( siis en ihmettele, että kuinka sinä olet osannut, vaan että kuinka joku osaa itse tehdä noin kaunista..) anu, mikä ompelijatar sinusta on sukeutunut!!! mä olisin voinut vaikka suunnata noanoasta etsimään tuota mekkoasi..
    ja tuo pitsi on kyllä aivan upea yksityiskohta. me like!:)
    täällä on muuten samanlaiset järjestelyt menossa, ihanaa kun kaapeissa on tyhjää tilaa, mut päydät notkuu, hups.. :)
    lähdetään lasten kans huomenna mummilaan, ja näytän kyllä äidille tuota sinun "keittiöverho-mekkoa", josko mäkin saisin jotain tuon tapaista...
    ihania kesäpäiviä sinulle ja heiluvia helmoja!:)

    VastaaPoista
  2. Ihana mekko!!

    Ihailen energisyyttäsi, riittäisipä sitä tännekin saakka!

    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Upea lenska <3
    Ja kadehdittavan somaksi olet saanut järjesteltyä. Minullekin kelpaisi pieni järjestely puuska :)

    VastaaPoista
  4. Laura
    Mukavaa mummilareissua ja kiitos paljon noin valtavasta kehusta. On tuo kaulanaukko kyllä aika huonosti tehty mutta päällä on ihan hyvän tuntuinen. Ja tuosta myyntijutusta, niin kiitos vielä kehusta mutta en kyllä taitaisi kehdata rahaa ottaa vastaan näistä omista vaateyritelmistä, joten jos nyt en kuitenkaan myyntiin asti. Kivalta silti tuntui, että tykkäsit. hali, hali ja mukavaa kesäiltaa ystävä!
    ps. melkein kaikki kamat jo kaapeissa - huh. askartelukamat vielä uupuu

    Elina
    Kiitos. sain energiapuuskan, kun maanantainen sairaalareissuni meni niin hyvin :) Yleensä olen jalkojeni hoidon jälkeen viikon ihan turtana. Nyt meni selvästi paremmin ja tuli oikein puuska puuhata juttuja.
    Lähetän täältä sullekin sylillisen positiivista puuhailuintoa :)

    Satu
    Kiitti :) Ei näitä valtavia puuskia mullakaan kovin usein ole, vaikka järjestyksestä tykkään kyllä ja pienemmässä mittakaavassa järkkäilen useinkin. Nyt oli mieli sopivalla tolalla tähän isompaan yritelmään. On tuolla silti vielä pyykkikorillinen askartelutarvikkeita järjestämättä mutta ne järkkään kyllä vasta huomenna. Paikatkin särkee jo tästä touhotuksesta.

    VastaaPoista
  5. Kyllä olet tehnyt kauniin mekon. Jospa minäkin innostuisin pitkästä aikaa ompelemaan jotain, varsinkin jos viileät säät jatkuvat ja ulkona ei tule oltua ihan koko aikaa.
    Siivouskärpänenkin saisi puraista;)

    VastaaPoista
  6. Kaunis Mekko!
    Siivous ja Järjestely kärpänen on täällä puraissut. Tulin just iltavuorosta ja pesin samalla energialla pesuhuoneen,hih.
    Huomenna tehdään taas jotain muuta :)
    Reipasta loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  7. pioni
    Kiitos. Täälläkin saisi puraista vielä esim. ikkunanperukärpänen :)
    Mukavia kesäompeluhetkiä myös sulle. Minä olen nyt ihan koukussa.

    allidaalia
    Kiitos ja voi vitsi miten reipas olit! Työvuoron jälkeen vielä jaksoit. Minä oon nyt ihan töttöröö tästä kaikesta puunaamisesta mutta silti on kyllä hyvä mieli siitä, että vihdoinkin sain ruvettua hommaan. Mutta joo - huomenna jotain muuta :)


    Hyvää yötä blogisiskot ja veli. Juu, juuri sinä J.S. :)

    VastaaPoista
  8. Hei Anu!
    Oliko sinulla täällä sähkäpostiosoite? Minä en ole saanut sellaista vielä blogilleni. Olen vähän huono koneiden kanssa.

    Ihana mekko! Näyttäisivätpä omatkin kaapit tuollaiselta. Hyviä öitä!

    VastaaPoista
  9. Nätti! Varmasti päällä tosi kaunis,
    voin vain kuvitella.Taitava olet.
    On kivaa kun saa kehiteltyä tavaroita hyville ja toimiville paikoille,ja ihana tunne kun ne viimein ovat kukin omassa kolossaan.
    Minäkin olen järjestellyt jonkin verran viime aikoina.Passaisi järjestellä hiukan lisääkin vielä.
    Ps.Se järjestelyn aikainen kaaos on kovin tuttua. En voi juuri kuvitellakaan järjestäväni mitään mitä pitää "purkaa" paikoiltaan ja lastata tavaroita esim pöydille,silloin kun nämä kaikki kolme vesseliä ovat paikalla.Ympäri kotia olisivat romppeet,ja mikä vielä sitten olisi kunnossa.. ;)
    Erikoisjärjestelyjä se vaatii,
    ei tule kauppoja muuten :D
    Iloa ja lämpöä päivääsi!

    VastaaPoista
  10. Ihana mekko, en kyllä huomaa mitään pussitusta.. :)

    Ja oi että mä ihailen sua ja olen vähän kade tuosta järjestelystä ja ihan meinaa itselle tulla paniikki siitä kkun mietin mitä kaikkea kotona pitäisi tehdä. *huokaus*

    Oikein ihanaa kesäkuunjatkoa toivottelen kun niin harvoin ehdin käydä, jos vaikka meneekin taas aikaa seuaavaan kertaan... :)

    VastaaPoista
  11. Kirjoituksestasi inspiroituneena järjestelin itsekin kaappeja eilen illalla ja olen hurjan tyytyväinen. Ehkä jatkan puuhaa tänään...

    Nätin mekon olet ommellut!
    Kävin myös kirjakaupassa kurkkimassa tuota "mekkokirjaa" joka näytti aika kivalta. Ehkä uskaltaudun itsekin ompelukoneen ääreen tässä kesän kuluessa...

    Lämpimiä kesätuulia päiviisi,
    Marina

    VastaaPoista
  12. Tuire
    Moikka. Joo osoitteeni on sinkkisanko(at)windowslive.com

    Tein muuten lounaaksi sitä perunasoselaatikkoa :) Aivan tuli lapsuus mieleen. Kiitos vielä ideasta!

    Kaapeista vielä, että ei meillä kaikki kaapit näytä noin siisteiltä. Olin vain niin onnessani juuri niistä, mitkä tuli siistiksi, että oli pakko saada ottaa kuva ;)

    Virva
    Joo, ymmärrän täydellisesti tuon erityisjärjestelyjutun. Meillä on vain kaksi pientä kättä täällä mutta siinäkin on paimentamista, että kaikki tavarat ei lähde väärille poluille. Sitten kaikki jää aina kesken, kun ei pysty täysipainoisesti tekemään hommaa...
    Yön tunneista otan usein vähän lisäaikaa :)
    Mukavaa päivää sinne.

    Laura
    moikka, kiva kun kerkesit pistäytymään. Älä kuule ota paniikkia. Sulla on nyt puoti, jonka pyörittäminen nielee alleen varmasti kaappien siivoukset. Niitä ehtii tehdä myöhemmin.
    Kivoja kesäpäiviä sullekin.

    Marina
    Hei kiva kun inspiroiduit! Siisteydessä mieli lepää. Hain tänään muutamia säilytyskoreja Tiimarista. Niihin ajattelin vielä järkkäillä lankoja ja sellaisia.

    Uskaltaudu vaan ompeluhommiin. Kirjassa on kauniita malleja ja
    innostavia kuvia.
    Aurinkoa,
    Anu

    VastaaPoista
  13. Ihana mekko, voi vaude! Ja tuo neulekkin passaa täydellisesti;)

    VastaaPoista
  14. Kaunis juhlamekko !Kaulus on tosiaan piste i:n päälle. Olen selaillut kyseista kaavakirjaa mutta en vielä ostanut mutta nyt taidan käydä hakemassa omani :)
    Kauniit kaapit ja lipastot sinulla astioista ja tekstiileistä puhumattakaan. Pidän kovasti!
    Raikkaus ylsi ihan tänne asti. Ihanaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  15. Anu, ihana mekko!! Samainen neule löytyy itseltäni harmaana:)
    Voi, miten annoin silmäni levähtää siisteissä pellavaispinoissa ja astioiden ryhdikkäissä riveissä. Meidän kaapeista löytyy "kaaos". Mutta toisinaan saan puuskan ja silloin tulee siistiä jälkeä. Sitä odotellessa...
    Ja nyt piipahdan uudelleen ihastelemaan ja huokailemaan upeaa mekkoasi. Siitä tuli niiiiin ihana!

    VastaaPoista
  16. Tosi hienoja kuvia, romanttisia ja ihan minun makuun.
    Ihana mekko!

    VastaaPoista
  17. Mekko on UPEA !!!
    Kyllä tuollaisella kelpaa juhlia enemmän tai vähemmän ;)

    Olet kyllä ihan hurjan taitava.

    -Sanna

    VastaaPoista
  18. Kuulostaa niin mukavalta tuo uuden järjestyksen luominen. Sormeni syhyävät myös komeroita ja senkkeja penkomaan.

    Voi, miten kaunista olet taas saanut aikaiseksi!

    VastaaPoista
  19. Mari
    No kiitos - vähän hämmentävää, että vihdoin loppukeväästä ja alkukesästä olen saanut oikeasti ommeltua jotain päällepantavaa. Vaikeaa se on edelleen ja tekniikka hakusessa mutta homma tuottaa kyllä myös huisisti iloa :)
    Mukavaa kesäpäivää sinne - täällä nautin sateesta. Sekin on välillä mukavaa koettavaa.

    Marie, kiitos! Minäkin siitä raikkaudesta nautiskelen. Silmä saa levähtää siivotuissa paikoissa. En jotenkin kestä kaaosta, vaikka lapsiperheessä kaaos on kyllä usein ainoa asiaintila eli täytyyhän sitä sietää. Silti, sitten kun saa vähän siivottua, tulee niin valtavan levollinen ja hyvä mieli.

    Kannattaa hakea kyllä tuo kirja. Ihana selailtavaksi ja kauniita malleja sovellettavaksi tai sellaisenaan. Minä olen soveltanut vähän siitäkin syystä, kun koot ovat minulle aika nafteja paikoitellen. Tässä kyseisessä mekossa oli kirjan mallissa toisenlainen kaulus. Röyhelöt oli ommeltu kankaan päälle ja tehty mekkokankaasta rypyttämällä. Minä ratkaisin näin, kun löysin sopivasti tuollaisen palan pitsiä laatikosta.
    Valoisaa viikonloppua sateesta huolimatta. Sadekin raikastaa :)

    VastaaPoista
  20. tinttarus
    Kiitos ystävä :) Olen vihdoin hoksannut, että ompeleminen (helpot mallit) luonnistuu minultakin, kun vain maltan käyttää aikaa. Nauttinut olen löydöstäni.
    Kaaosta löytyy meiltäkin silti, vaikka osa paikoista onkin nyt onnellisesti järjestyksessä. Viime yönä sain ällin järjestää vielä askartelutarvikkeita. Tosin epäjärjestykseen joutuvat heti takaisin, kun pikkuisäntä avaa loodat ja haluaa vähän tutkailla. Sen hänelle suon ja sitten järkkäillään taas :)
    Nautitaan perjantaista ja sään raikkaudesta.

    Mollys
    kiitos Sinulle kovasti! Tuntuu mukavalta, kun joku muukin pitää omista kuvista. Kuvaaminen on minusta oiva tapa pitää päiväkirjaa.
    hyvää perjantai-iltapäivää

    sanna
    Moikka ja kiitos! Onneksi on ratkoja, jolla saa palattua lähtötilanteeseen ja aloitettua taas alusta aina kun menee pieleen. Vielä menee usein ;)
    Eniten ehkä olen innoissani siitä, että saan vihdoin hommaan uskaltauduttuani tehtyä edes jotakin suunnilleen sellaista päällepantavaa, josta oikeasti tykkään. Kaupoista kun ei aina tahdo löytää tai sitten hinta huimaa päätä.
    Toivottavasti olet päässyt jo iltauinneille. Se kuulosti niin romanttiselta.
    Mukavaa perjantaita!

    Emilia kiitti
    Ja pengotaan, järkkäillään, somistellaan ja tuodaan kesä tupaan. Pikkumiesten ajatus järkkäilystä ai kyllä aina taida ihan osua yksiin oman ajatuksen kanssa mutta hiljaa hyvä tulee.
    Hyvää oloa!

    VastaaPoista
  21. Tuo mekko on kaunis! Ihanaa saada ompelusta onnistumisen kokemuksia, eikö vain? :) Itselläni ei ole mitään ompelustyötä tällä hetkellä työn alla. Viikkailin kaikki vaateompeluksiani varten olevat kankaat lipaston laatikoihin. Juhannukseksi voisin jotain pientä värkätä. Tänään olen etsinyt netistä pientä senkkiä keittööni vai olisikohan se patakaappi, jollaista kaipailen.

    Kauniita astioita ja tekstiilejä näkyy kuvissa! Ihanaa, kun saat pidettyä ne kauniisti esillä ja sievästi pinoissa.

    VastaaPoista
  22. Wautsi mikä mekko ja niin ihania kuvia! Mulla on ollut pitkään jo sellainen olo, että kaappeja pitäis siivota. En vaan millään saa aikaiseksi. Nyt kesällä sen meinaan tehdä ja ottaa samalla kirppispöydän, että pääsis turhista tavaroista eroon.

    VastaaPoista
  23. Sini
    Ne onnistumisen kokemukset on aikas mukavia ja saa luottamusta siihen, että omilla kätösillä saa aikaiseksi jotakin itselle arvokasta. Se on kivaa se.
    Nyt ei ole mullakaan mitään meneillään. Vähän on väsymystä ilmassa kaiken siivoilun jäljiltä ja suunnittelutyötä omaan työhön liittyen niin paljon, että ompelukone lomailee tällä hetkellä. Silti eilen illalla selailin taas vähän joitain ompeluohjeita ja mietiskelin, haaveilinkin.

    Toivottavasti patakaappi löytyy. Etsiskelykin on minusta aina mukavaa, vaikka ei ihan heti tärppäisikään. Saa kerättyä vähän näkökulmaa. Silti toivon, että sulla tärppäisi pian. Se on kuitenkin se paras juttu se toteutunut haave.

    Rentouttavaa iltaa. Meillä sitä vietetään kummitytön ihanassa seurassa.

    Outi
    Minäkin kauan suunnittelin ennen toteutusta. Joskus tahtoo olla vaikea aloittaa jotakin suurempaa ponnistusta. varsinkin, jos ei oikein ole sellaista kunnollista rauhallista hetkeä homman toteutukseen. Tsemppiä siivouksiin ja hyvää myyntiä kirppikselle.
    Lauantai-iltaasi myös mukavaa oloa!

    VastaaPoista
  24. Siis aivan älyttömän ihana mekko, ja verhoista....heh.kyllä olet kätevä emäntä...oikeesti. Itse, hyvä että osaan verhot ommella, paitsi että ei nykyään edes ole konetta. Ennenvanhaan lyhensin kaikki housujen lahkeet, nykyään ei enää edes tarvitse, kun saa sopivan mittaisi.
    Reipasta kesän jatkoa.

    VastaaPoista
  25. Tuija
    Kiitos sulle ja oikein reipasta kesää myös - suloista myös. Ompeleminen on mulle kyllä todella uusi ja vielä melko epävarmakin aluevaltaus ;) Silti tosi innoissani olen.

    VastaaPoista