maanantai 14. kesäkuuta 2010

Sokerihelmiä







Hanhiemon iloisesta lippaasta ollaan tänään luettu sokerisia juttuja: "Mistä on pienet tytöt tehty? Mistä on pienet tytöt tehty? Sokerista, kukkasista, inkivääristä, kanelista. Niistä on pienet tytöt tehty."


On ollut muutenkin makoisa maanantai. Iltapäiväteeni sai keralleen sokerikakkua. Rengasvuoassa leivottu sokerikakku on kovin kaunis, kun se saa hunnukseen tomusokeria ja muutaman sokerihelmen. Kyytipojaksi kun vielä vatkaa tilkan Flora Vanillaa, on herkku valmis.


Vanhan ajan sokerikakku syntyy helposti ja nopeasti. Juomalasillinen munia ja sama määrä sokeria vatkataan yhteen. Lopuksi lisätään lasillinen jauhoja. Paistetaan 175 asteisessa uunissa. Käsin vatkatessa syntyy oikea kesäfiilis mutta minä kyllä nyt oikaisin ja otin sähkön avuksi ;)

Makoisaa maanantaita Sinullekin ystävä,


15 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalle maanantai päivälle!

    Minäkin kokeilin suosittelemaasi Marie Elisabethin suklaapiirakkaa.
    Suloisen makeaa ja pelasti sateisen maanantain.

    Lämpimiä tunnelmia!

    VastaaPoista
  2. Suloinen maanantai teillä pikkumiehen kanssa ollut <3 Hanhiemo jaksaa kummasti ilahduttaa ja kertoa kaikkea kaunista mitä korva haluaakin kuulla.
    Sokerikakku on aina vain yhtä hyvää ja totta on että saa kauniin muodon rengasvuoassa. Toivon päivän jatkuvan yhtä kauniisti <3

    Marie

    VastaaPoista
  3. Mukava maanantai teillä :)

    Meillä poika sairastellut ja loppujen lopuksi käytiin lääkärissä; keuhkoputken tulehdus ja antibioottikuuri. Noh, eiköhän se tästä.

    Sokerikakku on ihanan nopea ja helppo ja tuo sinun kakkusi on ihanainen tomusokerihuntunsa alla :)

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Näyttää herkulliselta teidän viikon aloitus :) Itsekin olen viime aikoina innostunut leipomisesta, mutta ah, kovin petollinen laji ;)

    VastaaPoista
  5. Kakku näyttää ja maistuu varmasti ihanalle! Tämä postaus on jotenkin niin blogisi näköinen; hempeä,heleä,kaunis,tyylikäs.
    Paljon hyvää elämästä,
    pientä arjen kauneutta.

    VastaaPoista
  6. Emilia
    Eikös vaan ollutkin tosi hyvää. Minusta ne Marien kuvatkin oli niin kauniit, että tuli jo siinä vesi kielelle...
    Tulin just maalaamasta pihalta ja nyt tekisi taas mieli kupponen teetä. Tosin pikkumiehen menen ensin nukuttamaan ennen kuin lösähdän sohvan nurkkaan.

    Marie
    Joo, oikein hyvä päivä on ollut. Loppua kohden vähän raskaskin kaikkien urakoiden suhteen mutta silti hyvä. Hanhiemo on ikisuosikkini ja pojan myös.

    Minä leivon sokerikakun usein vähän tuosta perinteisestä poiketen mutta kesään kuuluu silti ihan tuo vanhan ajan sokerikakku. Jos täytekakuksi leivon, niin laitan sekaan yleensä hitusen, ehkä 20 g, voita ja osan jauhoista korvaan perunajauhoilla. Tulee minusta pehmeä pohja ja voin ansiosta ei murene leikatessa niin paljon.

    Naksu
    No voi kurja. Pienelle pikaista paranemista ja sulle voimia. Onneksi saitte kuurin ja toivottavasti pian jo pahin helpottaisi.
    Kakusta on muuten jäljellä enää pieni pala ;)

    Teija
    Niin on!! Minä leipoisin joka päivä mutta pakko koittaa rajoittaa, kun sitten niitä herkkuja söisikin ihan joka päivä. Onneksi on pakastin, jonne voi leipoa vierasvaraksi ja kesällä on paljon kekkereitä, kesävieraita, juhlia ja sellaisia, jonne saa leipoa. Parasta on minusta sellainen spontaani leipomishetki. Sokerikakku oli juuri sellainen. Poika sanoi, että nyt äiti leivotaan ja niinhän sitten tehtiin :)

    Virva
    Huikkailen kiitoksia suuntaasi. Jokaisessa päivässä on onnen siemeniä. Joskus syvemmällä mullassa mutta siellä ne ovat. Tänään ei edes kovin syvältä tarvinnut kaivella.
    Käytiin kesäkukkaostoksilla ja maalattiin. Onnistuin maalaamaan farkkunikin tehokkaasti mutta sain hinkattua puhtaaksikin. Huh. Onneksi. Iltapalalla aion katsella boksista eilistä Komisario Lewista tai sitten Saaristolaislääkäriä. Vaikea valinta ;)

    Leppoisaa iltaa teille jokaiselle,
    Anu

    VastaaPoista
  7. Nam! Ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
  8. Ihan kuin olisi oikeita helmiä tuossa kakun päällä! :)

    VastaaPoista
  9. No sokerista, sokerista...
    ihana maanantai teillä ollut.
    <3-terkkusin, tiina.

    VastaaPoista
  10. Anis
    Makea oli tämmkin päivä. Ihan oon nyt jäänyt koukkuun siihen, että päikkäriaikana nautin jotain herkkua...auts ;)

    Marika
    Niin minustakin. Tykkään noista koristeita tosi paljon.

    Emilia
    Kiitos!!! * halaa *

    Tiina
    Pian olen kestosokerihumalassa varmaan, kun ihan menee kesäherkuksi arkipäivätkin ;) Toisaalta pieni herkku kohottaa päivän tunnelmaa niin kovasti, että suotakoon meille kaikille pieniä herkkuhetkiä kesän kunniaksi.
    pst. kiva kun kävit

    VastaaPoista
  11. Herkkukoukussa itsekin. Enkä edes leipase mitään. Makustelen vain. Tyttö jaksaa leipoilla ja kaupan namipussin ratinaa kuuluu täältä liian kanssa:)
    Anu, kuviisi on ihana upota. Niin herkkiä ja kauniita ovat. Kaakkusen tuoksu tuntuu täällä asti.
    Olen tänään iloinnut valmiista kasvihuoneestamme:)
    Huomiselle luvassa auringonpaistetta, nautitaan siitä!

    VastaaPoista
  12. Tinttarus
    Heipsistä. Onnea kasvihuoneen valmistuimisesta!! Ihanaa, että pääset viljelemään.
    Minä ostan karkkia todella harvoin mutta mulla on heikkoutena juurikin leipominen ja sitten niiden tuotosten nautiskelu. Tosin täytyy sanoa, että en välttämättä ota isoa palaa. Pienikin riittää teekupposen kaveriksi. Koitan vähän sitten kompensoida päivän muita syömisiä sen mukaan, ettei vallan mene överiksi :) Mulla päivä menee usein niin, että kevyt aamupala, kunnon lounas, pikkuherkku iltapäiväteellä ja sitten yritän ottaa iltasyömiset kevyesti. Aina ei kyllä onnistu, kun poitsun nukahdettua tekee mieli jotain hyvää ;)
    Aurinkoisia hetkiä,
    Anu

    VastaaPoista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  14. Koitin kirjoittaa täsmennystä edelliseen (liittyen viime talven keventymistä koskevaan postaukseen) mutta siitä tuli niin hölmö, että ajattelin yrittää uudelleen.
    Niin, siis syön kyllä yleensä päivällisen ja iltapalankin mutta koitan keskittyä siihen, että jos päivällä olen herkutellut, niin iltasyömiset olisivat kevyempää linjaa. Jos taas lounas on ollut oikein köykäinen, syön illalla tuhdimmin. Tällä konstilla (herkutteluineen kaikkineen) olen onnistunut rutistamaan vähän kilojakin. Kevään mittaan niukanlaisesti mutta viime vuonna melko paljonkin. Nyt kun saisi tovin pysymään tässä samassa, niin olisi hyvä ;) Olen huomannut, että painonhallinta sallii sopivasti herkkujakin. On ollu löytö mulle. En osaa elää totaalikieltäymyksessä.

    VastaaPoista