lauantai 29. lokakuuta 2011
Käyn kohti talvea ja juhla-aikaa hitain nautiskelevin askelein. Valmistan mieleni vastaanottamaan suuren juhlan ja käännän katseeni kohti sen kirkkautta. Usein kuulee puhuttavan joulusta hössöttävistä ihmisistä. En pidä tuon ilmauksen sävystä ja hengestä sillä kukin meistä vastaanottaa ja elää joulua ihan omalla tavallaan ja minusta saakin niin tehdä. Meidän ajassamme on ihan pahaan mieleen saakka sellaista liiallista arvottamista; jonkun tapaa tehdä sanotaan oikeaksi, toisen vääräksi ja jonkun makua hyväksi, toisen taas huonoksi.  Jouluna valo syttyy pimeään, taivas kurkottaa luoksemme ja saamme iloita Jeesuksen syntymästä. Ihan samalla tavalla näin tapahtuu jokaisena päivänä. Tänään olen yhtä lailla osallinen joulun iloon kuin sitten kahden kuukauden kuluttua. Joulu on ehkä tyypillinen kalendaaririitti ja sijoittuu vuoden kiertoon aina samalle paikalle mutta joulun sisältö voi elää meissä kaikkina aikoina. Samoin voi joulun tunnelmassa liikkua jo näin syyspimeinä iltoina ja olla vastaanottavaisella mielellä.

Haluan ilmentää suuren juhlan iloa monin tavoin. Saan hyvää mieltä siitä, kun voin suunnitella kodin kaunistamista ja joulun riemun ilmentämistä omassa kodissa, suunnitella joulupöydän antimia ja miettiä mitenkä voisin ilahduttaa läheisiä. Saan iloa itse joulun lisäksi tästä rauhallisesta valmistautumisen ajasta. Täällä sangossa mietteet taitavatkin hiljalleen kääntyä tuota suurta juhlaa kohti.

Tänä iltana tulee Syksyn sävel. Sävelet soivat hyvän asian edestä sillä kilpailun tuottamat varat käytetään Syöpäjärjestöjen neuvontaan, kuntoutukseen ja potilastyöhön. Ohjelman inserteissä on mukana rakas pieni kummityttömme. Omien vanhempiensa sanoin Juha Tapion kilpailukappale Sitkeä sydän kertoo ihan kuin tuosta  valoisasta pienestä ihmeestä. Halutessasi voit antaa oman lahjasi Syöpäsäätiöille osallistumalla äänestykseen klik.

Lämmöllä

Anu

ps. Arvaa iloitsinko, kun äidin jemmasta löytyi hänen minulle lapsuudessani kutoma norjalaisneule ja isoäitini kutomia lapasia sekä paljon muita villa-aarteita. Neule on ollut säilössä, kun se ei varmaankaan jossakin vaiheessa nuoruusikääni sopinut päälle. Nyt  mahtuu - jee!


23 kommenttia:

 1. Olit Anu niin kauniisti pukenut ajatuksesi taas ja kuvannut herkät kuvat! Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Ihana suuri juhla alkaa jo mielessä viipyillä...joulu on mielestäni juhlista suurin.♥

  Ihana kätkö äidiltäsi löytyikin...☺

  Mukavaa lauantai iltaa sinulle.♥

  VastaaPoista
 3. Ihania ajatuksia joulusta ja elämästä. Juuri niin kun sanoit minäkin ajattelen. Jouluun valmistautumisaika on mukava aloittaa kun syksy on pimein. Se tuo lämmön ja valon ajatuksiin.
  Ihana tuo neule, hienoa, että se on nyt käytössäsi!
  Aivan ihanan rauhoittava tunnelma kuvissasi.
  Lämpimin terveisin Maria

  VastaaPoista
 4. Ihanasti olet kirjoittanut joulun sanomasta ja odotuksesta ja jokaisen omasta tavasta joulua valmistella. Tunnelmallista viikonloppua! Ai niin ja kuvat <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis posti! Joulua kohden on omatkin ajatukset alkaneet kulkea..
  Syksyn sävelen soidessa taustalta toivotan suloista iltaa!

  VastaaPoista
 6. Joulua kohti mennää, hitain askelin. Ensimmäiset joululehdet lähtivät jo marketista kotiin, niitä on ihana selailla ja miettiä miten laittaisi kotia kauniiksi ja löytyisikö jotain uutta ja ihanaa joulupöytään.

  VastaaPoista
 7. Joulu se on täälläkin mieliin hiipinyt, tai siellähän se sanoman ilo aina on mukana sydämessä ja sielussa... ♥

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka totta onkaan kaikki mitä kirjoitit. Arvokkaan kätkön olet löytänyt.Siunausta:)

  VastaaPoista
 9. Kauniita tunnelmia! Minua vähän ärsyttää se kuinka sanotaan, että joulu alkaa vuosi vuodelta aiemmin. En usko, että se pitää paikkaansa. Ennen vanhaanhan lahjat tehtiin käsin, eikä se niin nopiaan käy.
  Tunnelmoidaan pois! :)

  VastaaPoista
 10. Kauniisti sanottu ja muotoiltu ajatuksia joulusta. Olen samaa mieltä, että jokainen nauttii siitä tavallaan :)

  VastaaPoista
 11. Levähdin sanoissasi, Anu!
  Minullekin joulun sanoma on läsnä jokaisessa päivässäni.
  Eilisillasta olet kulkenut mukanani...ja tuo pieni suloinen lapsi, jonka kasvoilla oli valo. Voimia ja siunausta teille kaikille hänen lähelläänkulkijoille!

  Olet löytänyt ihanan villaisen aarteen!

  Juhlan kotiin tuomisen suunnittelu on kutkuttavan suloista aikaa. Eilen jo aukesi Adalmiinan helmen joulupuotikin♥

  VastaaPoista
 12. ihana kirjoitus Anu! :) ihanaa että Joulun Herra on kanssamme joka päivä.. suloista Joulun odotusta! ps. ihana tuo neule, oikein aarre!!

  VastaaPoista
 13. Heippa! Sanoit ihanasti joulusta ja arvottamisesta. Nautin suunnattomasti jouluun laskeutumisesta. Se on itselleni henkireikä. Hössötänkin, jos vain yhtään huvittaa. Mutta muiden ei tarvitse. Toivon, että tämän vuoden joulun ajan voisin pyhittää hiljentymiselle ja kauniille asioille unohtamatta joulun tarkoitusta ja merkitystä.

  Ja hei, hienot löydöt! Ihanaa, että olivat jemmassa :)

  VastaaPoista
 14. Kauniisti kirjoitit - jälleen. Ja mitkä ihanat sävyt kuvissasi! Täällä myös hiljalleen joulua odotellaan. Paino sanalla hiljalleen, niin sen on hyvä tulla ja meidän olla:)

  VastaaPoista
 15. Selma
  Kiitos!

  Irmastiina
  Joulu on niin suuri juhla! Meillä on tänään glögiä ja ekat tortut. Äiti oli leiponut ja sujautti mukaan. Odotan kieli pitkällä :)

  Maria
  Eikö olekin ja minusta tämä kellojen siirtämisen kohta tuo sen pimeyden oikein konkreettiseksi. Illat ovat niin pimeitä, että ihan tuntuu oudolta näin alkuun. Valoa saa joulun sanomasta ja juhlan valmistelusta.
  Neulelöytö oli tosiaan kyllä ihan huippukiva :)

  Miia
  Kiitos. Jokaisella olkoon tosiaan oma tapansa joulua odottaa. Meillä on ensimmäiset valot viritelty tuikkimaan ja rauhakseen rakennetaan tulevaa juhlaa. Sydämessä se tärkein rakentuu mutta kotia on myös kiva laittaa. Kun ottaa esille niitä itselle muistorikkaita koristuksia palaa mieli monen muiston pariin.

  VastaaPoista
 16. Hannah
  Minusta oli niin hyvä juttu, että Syksyn sävelet soivat syöpäjärjestöille. Syöpä koskettaa niin monia perheitä ja kaikelle avulle on kyllä tarvetta. Meillä on sydän kiitosta täynnä, kun oma pieni kolmen vanha kummityttömme (joka kerran jo on syövästä selvinnyt ja sairastui uudelleen) voi juuri nyt hyvin. Hänen viimeviikkoinen suuri leikkauksensa näyttää onnistuneen ja jo leikki maistuu.

  Pioni
  Niinpä, siitä minäkin tykkään siitä suunnittelusta.Minulla on tapana raapustella muistikirjaan kaikkea lahjalistan, leivonnaisten, koristeiden ja siivouksen teemoista. Uusia vinkkejä otan harkiten korvan taa ja vanhoista hyväksi todetuista pidän monista kiinni :)

  Arja
  Kiitos!

  Peikkotyttö Hanna
  Niin juuri. Siellähän se aina :) On se vaan suuri siunaus.

  Marika
  Kiitos. Siunausta toivotan myös sinulle. On se vaan ihanaa saada olla Korkeimman suojissa.

  VastaaPoista
 17. Tuire
  Joo tunnelmoidaan! :) Ja minusta olet ihan oikeassa. minua myös kummastuttaa tuo sanonta. Käsin kun lahjoja on valmistettu, niin onhan siihen aikaa mennyt ja monen monta alkuvalmistelua (vaikka villojen kehräys) ja tuumaustaukoa jo ennen itse valmistusprosessiin ryhtymistä.

  Outi-Maria
  Niin juuri, jokainen tavallaan ja tyylillään. Meillä on pieni tonttulakkipäinen poika juossut tällä lähipäivinä. Hän löysi tonttulakkinsa ja on ollut ihan haltioissaan :)

  Tinttarus
  Kiitos, KIITOS! Olet ystävä. Kiitos, että olet pientä tyttöä kantanut Isän eteen. Tuo lapsi on kyllä itse valoisuus ja oikea ihme.
  Villa-aarteistani olen täällä tosiaan myös iloinnut ja odottelen ilmojen kylmentyvän, että pääsisin niistä oikein täysillä nauttimaan.
  Siu!
  ps. Me äitini kanssa poikettiinkin lauantaina siellä Adalmiinan Helmessä. Oih ja voih miten oli kaunista :)

  VastaaPoista
 18. Laura
  Niin on ihanaa! Samaa suloisuutta suuntaasi lähetän.

  Sini
  Niinpä, se laskeutuminen on aivan superia. Se, että saa ottaa vastaan joulun kaikkineen; sanoman, suloisen hyörinän, tuoksut, maut ja kaiken. Nautin niin siitäkin, kun meillä poitsu osaa jo odottaa joulutunnelmaa. Pyysi jo viikkoja sitten tähteä makuuhuoneeseen loistamaan ja muisti, että jouluun se liittyy se tähti :)

  Lili-Emilia
  Voi että, miten muotoilit kivasti. Todella niin, että oman väen on hyvä olla. Se on tärkeintä.

  VastaaPoista
 19. Nyt mies tuli kotiin, joten taidan laittaa sen glögin kuumaksi. Takassa on tuli ja ylläni kotivetimet (lämmin aamutakki ja yöppärit sekä karvatossut). Oi tätä mukavaa iltahetkeä.
  Viikkoosi voimia ja iloa,
  Anu

  ps. Arvaa vaan ostinko jo viime viikolla joulusuklaiden joukosta yhden levyn sitä Fazerin piparkakkusuklaata? Jep, jep, niin kävi. Olen kyllä kiltisti muistanut syödä vaan kohtuudella, ihan pikkuisen vain kerrallaan silloin tällöin :)

  pps. Kahdet pistarit tarkistamatta mutta laiskotus sisälläni saa aikaan nyt sen, että tänään eivät pinot etene. Joskus näinkin. Huomenna taas touhut käyntiin.

  VastaaPoista
 20. Kanssasi on helppo olla samaa mieltä :) Joskus käy mielessä että arvostelevien henkilöiden mielessä piilee joko kateutta, katkeruutta tai kyynisyyttä.
  Eihän muutoin olisi tarvetta olla lyttäämässä toisten iloa. Jos näin on niin oikeastaan heidän käy harmi, menettävät paljon kivoja hetkiä.
  Kehoitushan on ajatella ja tehdä sitä mikä on kulloinkin kaunista, kunnioitettavaa ja hyvää :) Joten täysin palkein Anu joulusta nauttimaan ;) <3
  Rattoisaa torstai-iltaa ja viikonloppu onkin kohta meidän :)

  VastaaPoista
 21. Voi, miten kauniisti kirjoitit niin pienestä kummitytöstänne, joulun ihmeestä ja tämän vuodenajan tunnelmista.

  Minä koen joulun ajan aika lailla samoin kuin sinä. Oma mieli, avoin sydän ovat tärkeimmät joulun vastaanottamisessa, mutta toki kalendaarisuuskin osana vuodenkiertoa luo osaltaan sitä odotuksen tunnelmaa, joka syttyy meihin moniin aikuisiinkin. :)

  Hyvää pyhäinpäivän aikaa.

  VastaaPoista
 22. Marie
  Kiitos ystävä!! Ihan kaikista sanoistasi, kirjoitetuista ja puhutuista. Samoin ajattelen ja tunnen. Ei keneltäkään pois mutta joillekin niin kovin paljon.
  haleja!

  Katja
  Kiitos! Mieli ja sydän tosiaan ne tärkeimmät. Olen ollut niin iloissani, kun sain illalla kuulla että kummityttömme pääsi viikonlopuksi kotilomalle sairaalasta (oli isossa operaatiossa runsas viikko sitten).
  Toivon sinulle antoisaa alkavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista