tiistai 15. marraskuuta 2011

Pellavaiset lumihiutaleet




 Pimeät illat innostavat askartelun pariin. Olen viime aikoina tutkaillut kotona olevia jämämateriaaleja ja kehitellyt käyttöä langoille, pahveille ja kankaille. Minulla oli eräästä verhoprojektista jäänyt kaksi pienehköä suikaletta valkoista pellavakangasta. Keksin leikellä pellavasta lumihiutaleita paperihiutaleiden tyyliin. Leikkasin siis neliöitä, taittelin kahdesti keskeltä kahtia ja lopuksi pienen neliön kolmioksi (siis kulmat vastakkain). Pyöristin mallin ympyrämäiseksi ja leikkasin terävillä saksilla kuviot. Kuvan hiutaleista näet taitoskohdat. Leikkuun jälkeen hiutaleet voi tärkätä (kuvassa olevat vielä ilman tärkkiä), kuivatella ja ripustella vaikkapa lasipurkissa lepäilevään oksankarahkaan tuomaan talvitunnelmaa kotiin. Ohuesta pellavasta leikellyt hiutaleet näyttävät mielestäni kauniilta ikkunallakin ihan perinteisten lumihiutaleiden tyyliin ikkunalasiin kiinnitettynä. Hiutaleethan voi ripustella ikkunan ääreen myös langalla verhotangosta tai kiskosta tai repiä pellavasta ohuita nauhoja ja ripustaa nauhoin.

Iloa viikkoosi,
Anu

ps. Tykkään tuoda ulkomaanreissuilta arkisia herkkuja, joista voi nauttia vielä pitkään matkan jälkeenkin. Piipahdukset  paikallisiin tavallisiin ruokakauppoihin ovat minusta matkoilla aina mukavia. Hamstraan yleensä teetä ja keksejä :)  Nyt avasin kesällä tuodun perus teepussipakkauksen. Aika riemua oli höyryävän teekupposen äärellä muistella juuri sitä lomapäivää jolloin paketti poimittiin vedenhakureissulla eräästä Ystadin keskustan pikkuruisesta ruokakaupasta. Arjen hyvä hetki!

19 kommenttia:

  1. Oikein kaunis idea nuo pellavatähtöset. Luulen, että Oskarin kanssa askarellaan paperisia tässä joku päivä. Raukka odottaa lunta niin kovasti, että josko toisivat vähän lohdutusta!

    Mäkin toin Kap Verdeltä niin hyvää vihreää teetä, että harmittaa, miksen hamstrannut enemmän! Täytyy siispä varmaan tehdä uus reissu? :)

    Niin kauniita harmaita kuvia!

    VastaaPoista
  2. Hieno idea tehdä pellavasti hiutaleita.

    Ihanaa päivää sinulle.♥

    VastaaPoista
  3. Ihania pellavatähtiä! Miksi ei ole tullut mieleen?? Kiitos ideasta.

    Hauskaa, että meillä sama harrastus matkoilla. Ostan joskus myös tiskiainetta. En erityisesti pidä tiskaamisesta, mutta kun otan matkalta ostetun tiskiainepullon käteeni, työ sujuu matkaa muistellessa. Samoin muita ihan arkisia perustarvikkeita ostan.

    Pientä pakkasta ilmassa, pojat jo hartaasti odottavat ensilunta. Noita lumihiutaleita voisi jo tehdä.

    Mukavia marraskuun päiviä Sinulle!

    VastaaPoista
  4. Onpa oikein suloiset! Hyvä idea! Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  5. MArraskuun päiviisi, Anu, toivottelen valon ja ilon hippuja!! KAuniita ovat tekemäsi tähtöset, ihana idis♥
    Aamuiset kuurahetket ovat niin ihastuttavan kauniita, että tuntuu kuin saisi astua lempeään satuun.
    Oikeita lumihiutaleita odotellessa nautiskellaan arjen pikkuisista iloista!

    VastaaPoista
  6. HMh. Tähtöset....hiutaleet♥ "Tähtönen taivaha, osoita tie..." laulu soi sydämellä....
    Niinpä muuttuivat hiutaleetkin tähtösiksi:)

    VastaaPoista
  7. Hieno idea tehdä kankaisia lumihiutaleita, ovat kestävämpiäkin kuin paperiset:) Oikein

    VastaaPoista
  8. Olin jotenkin todella vaikuttunut noista kuviesi harmaista sävyistä! Ihanaa, miten omanlaisia kuvia ja tyylejä on ihmisillä ja sulla on ihan omanlainen värimaailma taas kuin itselläni :) Kauniita pellavatähtiä! Itselläni roikkuu ikkunassa tärkättyjä pieniä pitsiliinoja ikäänkuin lumihiutaleina. Seassa on muutama piparimuotti ja kristalli.

    Minäkin muuten tykkään tuoda ruokajuttuja matkoilta. Lähden parin viikon päästä Wieniin ja sieltä lähtee mukaan vähintäänkin mozartin kuulia ;) Mukavaa ja kaunista tätä viikkoa! On muuten jo melkoisen viileätä... nyt on neulotut jutut tarpeen!

    VastaaPoista
  9. Koputus Sinkkisangon kylkeen! Minullakin on arkisia aarteita maailmalta. Itselläni ei ole ollut mahdollisuutta matkustella, mutta sukulaiset ja ystävät ovat tuoneet minulle tuliaisia. Juuri hiljan avasin tyttären New Yorkista tuoman Dean & Delucan teepakkauksen: ja niin olen keskellä Ison Omenan vilskettä :)
    Lumihiutaleesi ovat ihanat. Oi leijailkaa, oi leijailkaa... jo!

    VastaaPoista
  10. Kauniita !

    Mukavaa keskiviikkoa♥

    VastaaPoista
  11. Ihana idea:) Harmaat kuvasi ovat kauniita, rauhallinen tunnelma.

    VastaaPoista
  12. Kauniita nuo lumihiutaleet. Ihanaa keskiviikkoa.

    VastaaPoista
  13. Voi miten näyttää perinteinen Earl Grey hyvältä :) ja nuo hiutaleet.. aina ihmettelen miten pienellä vaivalla saa niin kaunista aikaiseseksi!! t.Reetta<3

    VastaaPoista
  14. Vanhempani tuovat minulle yleensä reissuiltansa teetä tuliaisiksi, tykkään:)

    VastaaPoista
  15. Teija kiitos
    Kivoja askarteluhetkiä teille Oskarin kanssa. Minä ymmärrän häntä siinä lumenodotuksessa :) En sitten millään malttaisi enää odottaa :)
    Kap Verde jo kuulostaakin niin ihanan eksoottiselta...en ole koskaan käynyt. Ajattelin tänä talvena harrastaa sitä Pikku Kakkosen opettamaa tapaa, jossa pannaan silmät kiinni ja kas kummaa,heti pääsee jonnekin ihanalle trooppiselle saarelle :) Näihin mustiin iltoihin kaipaa vähän eksotiikkaa...

    Irmastiina
    Kiitos - samoin sinulle. Kupissa lämmintä jouluteetä ja illan lepohetki menossa. Aikas kivaa :)

    Maria
    Ole hyvä. Ja ai miten kiva idis ostaa myös tiskiainetta jemmaan. Tiskaus ei kuulu minunkaan lempiaskareisiini, joten tuo kikka täytyy panna korvan taakse :)
    Mukavaa loppuviikkoa Maria

    VastaaPoista
  16. selma
    Ihan hauskat niistä tuli. Tärkkäyksen jälkeen jämäköityivät sopivasti. Aloin miettiä, että voisi kokeilla muistakin kankaista ja eri muotojakin. Ruokahalu kasvaa aina syödessä - pätee mun kohdalla ruoan lisäksi näihin väkerryksiin :)
    Mukavaa iltaa sullekin.

    Tinttarus
    Kiitos paljon! Ja eikös tosiaan ihan kuin satuun saisi astella. Ihanan työtoverin kanssa eilisaamuna juuri ihasteltiin sitä kauneutta yhdessä. Taivaanranta oli vaaleanpunainen, nurmi kimmelsi satumaisen smaragdinvihreänä, pajut tiensivuissa loistivat ja pellot olivat kuin pumpulissa. Niin valtavan kaunista.
    Ja tähtösiähän nuo voisivat hyvinkin olla. Nautitaan iloista ja tulevasta viikonvaihteesta. Iloa suuntaasi ystävä.

    Marika
    Joskus saa tällaisia hassuja pieniä idiksiä. Ja tosiaan - nuo ovat kestävämpiä.
    Lähetän Marika lämpöisiä terkkuja suuntaasi.

    Sini
    Kiitos!! Tuli niin hyvä mieli siitä mitä kirjoitit - kiitos. Varmasti ihania ne pitsiliinahiutaleet. Tuovat lumitunnelmaa ja kristallit jään säihkettä.
    Tuleva matkasi kuulostaa upealta. Wien joulun alla on taatusti elämys. Omasta Wienin matkastani on jo vuosia mutta edelleen mielessä on monta ihanaa juttua siltä reissulta. Kaakao ja sacherkakku talven kylmänä päivänä oli niin namia. Muistan myös miten ihailin kukkakauppojen valikoimia, kun olivat ainakin silloin jotenkin erilaisia kuin Suomen valikoimat. Stephansdomin torniin kiivettiin ja mulla oli tietysti juuri sinä päivänä nilkkapituinen villahame päällä - ei ihan kätevin niissä kapeissa kierreportaissa :) Ja konsertissa käytiin myös Musikvereinissa.
    Mozartin koti oli remontissa ja se jäi harmittamaan, kun en päässyt kurkistamaan sisälle. Siellä oli kadulla kyltti, jossa toivotettiin tervetulleeksi toisella kertaa. Haaveilen edelleen siitä kerrasta :)
    Ihanaa matkaa Sini Sinulle!

    VastaaPoista
  17. Bibelot
    Oi että - Ison omenan sykeen melkein aisti tänne saakka. Makumatkat ja tunnelmamatkat virkistävät niin kovasti.
    Meillä matkaillaan kovin harvakseen; ei usein eikä kovin kauas. Minusta lomamieli voi olla mainio ihan kotosallakin ollessa tai jossakin lähiseudulla piipahtaessa. Tärkeintä on asettua lomalle mielessään ja antaa itselle tilaa hengitellä ja levätä. Viime kesänä tehtiin Ruotsin ja Tanskan reissu ja sieltä oli tuo tee. Tänä talvena aion harrastaa mielikuvitusmatkailua :) Pikku Kakkosessa oli mainiot ohjeet. Taisinkin niistä jo teijalle tuossa ylempänä kirjoitella :)
    Mukavaa loppuviikkoa ja odotellaan niitä aitoja leijailevia hiutaleita innolla ja ilolla.

    Hyvä mieli
    Kiitos!! Terkkuja sinulle.

    Arja
    Kiitos ja sinulle toivottelen mukavaa loppuviikkoa

    Miia
    Kiitos paljon. Joskus jokin ihan hassu idea voi toimiakin :) Ajattelin, että mahtavatko purkaantua reunoista mutta eivät ainakaan toistaiseksi ole vielä purkautuneet :)

    VastaaPoista
  18. Piupau
    Kiitos. Sinulle leppoisaa loppuviikkoa.

    Reetta
    Minä ihastuin noihin pusseihin - kauniita. Ja perinteinen maku maistui :)
    Joskus tosiaan ihan pienellä saa aikaiseksi jotakin viehättävää. Mietin jo muista muotoja mitä tällä tavalla voisi toteuttaa.
    Viikkoosi hyvää oloa Reetta.

    pioni
    Mukava tuliainen tuo tee. Itsekin tykkään viedä teetä, kahvia tai leivonnaisia tuliaisiksi.
    Mukavaa torstai-iltaa sulle.

    VastaaPoista