maanantai 2. tammikuuta 2012


On satanut lunta. Olen ihaillut leijailevia hiutaleita, vetänyt villasukat jalkaan ja kääriytynyt äidin tekemän ihanan villapeiton syliin. Nämä kotipäivät viehättävät minua kaikessa verkkaisuudessaan. On levollista mutta silti ehditään puuhailla kaikkea mukavaa.
Pistäydyin lauantaina Indiskassa ja löysin sieltä jotakin kivaa. Ihan kuin se olisi siellä juuri minua odotellut. Talon viimeinen nukkekoti myytiin huikealla alennuksella ja kotiinhan se oli kanettava. Meillä on pikkumies ihan yhtä inostunut robotti- ja autoleikeistä kuin nukketalopuuhistakin. Syksy ollaan leikitty nukkeleikkejä minun vanhassa pienessä pienoismallihuoneessa mutta nyt saatiin kertaheitolla lisää tilaa leikkeihin. Uuden  talon ullakolla asustavat nyt  ne robotit ja muissa kerroksissa pikkuruiset nuket. Kaikille on tilaa.
Tasettini ovat kukkineet ja tuoneet jo tuulahduksen raikkautta kotiin. Silti nautin vielä kuusesta. Taidetaan tänä vuonna pitää se ihan loppiaiseen saakka.

Voi hyvin!

Anu

13 kommenttia:

 1. Oikein hyvää ja onnellista alkanutta vuotta<3

  VastaaPoista
 2. Arja
  Kiitos samoin! Hipsin tästä iltateelle ja joulusuklaille. Pitäisi varmaan osata jo lopettaa tämä herkuttelu mutta ei, en vielä pysty :)

  VastaaPoista
 3. Verkkaisuus näin pimeään ja kylmään aikaan on ihanaa. Odotan päivän sarastamista teemukin kera.
  Kiva kun olet löytänyt tasetteja. Meillä kuulunut vuosia jouluperinteeseen ja välillä on saanut tehdä töitä löytääkseen. Eilen pilkoin pieniin maljakoihin ne muutamat kukat mitkä vielä kukki :)
  Joskus onnistaa nuo pistäytymiset!
  Varmaan monta kivaa hetkeä edessä mielikuvituksen lentäessä.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja leppoisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Ihana isä tulee pojasta, kun nyt jo harjoittelee.♥
  Kuusi on vielä meilläkin sisällä, mutta olen ajatellut viikonloppuna sen heittää...hei, loppiainen onkin jo perjantana...☺

  VastaaPoista
 6. Kotipäivät on niitä parhaita. Perinteinen nukkekoti taipuu lasten leikeisä niin moneksi, ropoteillekin löytyy tilaa :)
  Ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa alkanutta vuotta teille! Ja ihanalta se kuulostaakin - ainakin tämän postauksen perusteella:)
  Eilinen lumisade oli todella katselemisen arvoinen. Isot valkeat hiutaleet peittivät kaiken mustan vihdoin alleen. Minä voisin katsella lumisadetta loputtomiin - luulen. Se on kovin rauhoittavaa. Täällä Espoossa ollaan kyllä taas valitettavasti loskan puolella:( Toivottavasti ei kaikki häviä yhtä pian kuin tulikin.
  Hyvää loppiaisviikkoa <3

  VastaaPoista
 8. Meilläkin sataa lunta, ja aika reilustikin, ihanaa! Kaunista ja suojaa myös kivasti puutarhan arkoja kasveja:)
  Ja joulukuusta täälläkin vielä ihaillaan, en muista onko meidän kuusi saanut koskaan olla loppiaiseen asti, mutta tämä saa. Valkosin koristein se ei ole ihan niin jouluinen;)

  VastaaPoista
 9. Samoin meillä juuri kolmen vuoden ikään ehtinyt pikkumies tykkää myös ns. tyttöjen jutuista. :) Eilen hymyilytti kun tämä löysi vanhan löysän mainosilmapallon ja veti sitä narun perässä koko illan lemmikkikoiranaan. "Pepille" piti antaa ruokaa ja vettä ja ulkoiluttaa ahkerasti. Voi kun saisi lapsen mielikuvituksen! :)

  VastaaPoista
 10. Ihana juttu, kun lapsia kannustetaan leikkimään "yli rajojen". Meilläkin etenkin pienempi tytär on leikkinyt paljon ihan kaikella, kun taas isompi on aina ohjautunut tyttömäisiin juttuihin. Ihanaa ja verkkaista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 11. Marie
  Niin on, se on tosi ihanaa. Toivon niin kovasti, että alkava työkausi olisi edes hitusen levollisempi kuin syyskausi. En millään halua mukaan siihen oravanpyörään mutta itsehän ei aina saa valita sitä työtehtävien määrää. Täytyy yrittää suunnitella hyvin ja allokoida riittävästi lepoa myös töiden alkaessa.
  Tasetit ovat minulle ihan uusi juttu näin joulunaikaan. Ihan ensi kertaa ostin jouluksi. Pidin niitä kellarin ovella, jotta kukkisivat vasta näin vähän myöhemmin mutta kävi niin, että sitten ei jokainen nuppu jaksanutkaan aueta. onneksi osa kukista kukki kuitenkin.
  Meillä on ollut ihan hulvattomia nukkekotileikkejä. Tänäaamuna tyttönukke kiipesi katolle ja poikanukke lensi avaruusaluksella. Äitinukke nukkui ja sillä välin lapset seikkailivat hurjasti :)
  Hyvää alkanutta vuotta ystävä!

  Taina
  Kiitos paljon ja samoin toivotan sinulle.

  Irmastiina
  Oi, ihanasti sanottu, kiitos :)
  Meillä poika varmistaa joka päivä, että onhan se kuusi vielä tallella :)

  Piupau
  Kiitos ja sinulle toivotan myös onnellista vuotta. Ja moneksi taipuu. Meillä ideoitiin sinne hieno hissijärjestelmäkin tuosta noin vaan (minun virkkaamani pieni matto on se hissi). Lapsen mielikuvituksen kun saisi takaisin...

  VastaaPoista
 12. Lili Emilia
  Kiitos paljon ja sinulle myös oikein antoisaa ja ihanaa uutta vuotta. Loskaksi se tänään täälläkin muuttui mutta edes vielä maa on valkoisen värinen. Toivoisin sitä pientä pakkasta ja riittävästi lunta lumileikkeihin :)

  pioni
  Niinpä suojaa ja on niin kaunista katsella. toivon, että ei kokonaan nyt heti sulaisi pois.
  Juuri äsken seisahduin kuusen äärelle jälleen kerran. On se vaan niin kaunis, että loppiaiseen saakka saa olla.

  Sari
  Voi että, miten ihana tuo koirajuttu :) Ja niinpä, sen mielikuvituksen kun saisi.
  Minusta on tosi kiva leikkiä lapsen kanssa kaikenlaisia leikkejä. Olen jo aika haka robottijutuissakin :)Juuri eilen erään kummityttöme äiti soitteli ja kertoi, että tyttärensä tykkää autovaatteista ja leikeistä juuri nyt eniten. Luovuus kehittyy kaikissa leikeissä :)

  VastaaPoista
 13. selma
  Kiitos paljon ja sinulle myös onnellista uutta vuotta! Luova leikki ja lapsen innon mukaan suuntaaminen on hyvä juttu :)

  VastaaPoista