sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kotitekoiset Oreot & räsyhelmet







Me ollaan koko perhe nyt hiihtolomalla. Tosi ihanaa! Heti tuli inspiraatio tehdä kotona kaikenlaista. Aloitin verhojen vaihtamisella ja leipomalla Oreo -suklaakeksejä, tai ainakin vähän niiden kaltaisia. Uusimman Bolig Liv -lehden välissä oli liitteenä  BageLIV ja siinä juttu tanskalaisesta leivontablogista. Kävin heti visiitillä ja sieltä löysin Oreoiden reseptin. Tästä pääset katsomaan tanskankielistä ohjetta. Jonkinmoinen vapaa käännös on tässä alla:

OREOT

115 g sulatettua jäähdytettyä voita, 75 g sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 100 g sulatettua jäähdytettyä suklaata (50-60% mutta minä kyllä laitoin taloussuklaata), 1/2 vatkatusta/sekoitetusta munasta yhdistetään. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat ainekset: 105 g jauhoja, 45 g sokeroimatonta kaakaota, 1/4 tl soodaa, 0,5 tl suolaa. 
Taikina rullataan leivinpaperin avulla tiiviiksi tasaiseksi rullaksi ja pannaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. Hätäisenä herkkusuuna minä kyllä laitoin noin vartiksi pakastimeen. Sitten leivinpaperikäärö avataan ja viipaloidaan kekseiksi. En ymmärtänyt ohjeen suositusta 2 cm paksuudesta (ymmärsinköhän oikein?). Huomasin, että puolen sentin siivut toimivat ihan hyvin. Minun taikinatankoni ei ollut ihan pyöreä, joten tasoittelin sitä puolikohmeisena, jolloin työ onnistui paremmin kuin vetelän taikinan kanssa. Tasoittelin keksipohjia myös vielä leivinpaperin päällä pellillä. 
Paistetaan 160 asteisessa uunissa noin 15-20 min, riippuen palasien koosta.
Jäähtyneinä täytetään kreemillä, johon tulee 60 g voita, 115 g tomusokeria, yhden vaniljatangon siemenet ja 0,5 rkl maitoa. 
Herkutellaan maidon kanssa. Minusta ovat parhaimmillaan kylminä, jääkaapin kautta jäähdytettyinä. 

Koska meidän perheessä tykätään nimenomaan Double Stuf Oreoista, niin laitoin täytettä ihan rennosti keksien väliin :)



Räsyhelmet syntyivät revenneen lakanan päärmeestä. Repäisin päärmeen irti ja jätin repäisykohdan reilusti osaksi tulevaa korua. Tein toiseen päähän noin 15 cm päähän reunasta (sama korun toiseenkin päähän) tiukan solmun, pujotin päärmeen sisään helmen, tein toisen solmun ihan kiinni helmeen jne. Korussa siis vuorottelevat solmut ja puiset helmet kankaan sisälle piilotettuina. Koru kiinnitetään solmimalla se niskaan.

Mukavaa lumisunnuntaita!
Terkuin,

Anu

11 kommenttia:

  1. Oi, Oreot on meidän tyttärien suosikkeja ja esikkoneiti on erikoistunut leipomaan pikkuleipiä - ohje menee siis takuulla kokeiluun, kiitos siitä!

    Kauniita kuvia, ihana tunnelma. ♡

    Leppoisaa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Heippa! Todella herkullisen kuuloinen ohje. Luin pariin kertaan läpi ja fiilistelin (yritin kuvitella syöväni keksejä..). Noita voisi kokeilla. Leppoisaa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Ihania sinisensävyjä kuvissasi. Koru on kaunis. Keksit varmasti maistuvat suloisilta. Täällä paistetaan pullaa :) ja yritetään toipua flunsasta.

    VastaaPoista
  4. Ihanat räsyhelmet!!

    Oikein ihanaa lomaviikkoa teille!

    VastaaPoista
  5. Mari
    Ole hyvä. Meillä ollaan myös ihan oreofaneja.
    Kiitos, luulen, että viikosta tulee juuri mukava. Ei ole liikaa suunnitelmia mutta jotakin kivoja odottamisen arvoisia juttuja silti.
    Mukavaa viikkoa myös sulle.

    Sini
    Kiitos. on se vaan aina yhtä odotettu tauko tämä hiihtoloma.
    Joo, aika herkullisia tuli. On kiva kokeilla uusia ohjeita. Mulla on "jonoksi" asti kivan oloisia kokeiltavia reseptejä.
    Mukavan viikon toivotukset sinnekin.

    Piupau
    Kiitos. Pulla kuulostaa hyvältä. Me saatiin namitella laskiaispullilla eilen mummolassa. Toivottavasti flunssa antaa pian periksi. Meilläkin pojalla edelleen flunssaa. Toivon, että jo paranisi, niin päästäisiin pihaleikkeihin.
    Iloa viikkoon!

    Irmastiina
    Hassunhauskat niistä tuli :) Olen nähnyt paljon sellaisia kangasputkeen tehtyjä helmiä, joissa on joka kohdassa helmi täytteenä ja tykkään niistä vietävästi. Itsellänikin on sellaiset aivan ihanat My Country homesta hankitut pellavaiset helmet.
    Minusta oli kiva kokeilla nyt vuorotella noita solmuja niiden puuhelmien kanssa. Tuli hiukan eri oloinen nauha vaihteeksi.
    Voimia ja mukavia hetkiä viikkoon.

    VastaaPoista
  6. Minä ja koko perheeni pidämme Oreoista. Kiitos ohjeesta, teen niitä jonakin päivänä, koska niitä ei löydy meidän käyttämistä kaupoista.

    Johanna

    VastaaPoista
  7. Pitää kokeilla ohjetta :)
    Sinulle on blogissani tunnustus!

    VastaaPoista
  8. Siis tuo räsyhelmi-idea on aivan loistava. Taidan käyttää sitä töissäni, jos vaan passaa. Pienet tytöt rakastavat koruja ja voisin valmistaa kankaasta valmiin "putken", he vain täyttävät ja solmivat. Kiitos ideasta :)

    VastaaPoista
  9. Voi mitä herkkuja! Tota reseptiä pitääkin testata:) Minäkin leivoin eilen keksejä kummipojan avustuksella. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  10. Johanna
    ole hyvä. Ajattelin jakaa ohjeen, kun mietiskelin, että ehkä joillakin muillakin on tosiaan sama tilanne kuin meillä, että omista kaupoista ei noita keksejä löydy. Nyt on purnukka tyhjä ja kyllä maistuivat.

    Kirsikka
    Kiitokset tunnustuksesta!!
    Ja kantsii kokeilla. Hyvää tulee.

    Bibelot
    Joo tottakai! On kyllä juuri passeli pienten sormien toteutettavaksi. Minusta noista tulee sitä ihanemmat, mitä ohuempi kangas on.

    Lili Emilia
    Kiitos samoin! Ja parasta se leipominen onkin aina, kun on mukavaa seuraa. Meidän poitsu on joka kerta yhtä innoissaan taikinan sekoittamisesta :)

    VastaaPoista
  11. Oi nam! Kiitos ohjeesta - tätä melkein täytyy kokeilla ;)

    Ja kiitos vielä ihanista kuvista jälleen kerran.

    Mukavaa loman jatkoa!

    VastaaPoista