torstai 1. maaliskuuta 2012

Kurkistus seinilleMeillä kurkistellaan seinäpintojen suuntaan. Ajateltiin kahteen huoneeseen tuoda uutta tunnelmaa tapettia vaihtamalla. Tarkoituksena on kummassakin huoneessa tapetoida vain yksi  seinä muiden ollessa vaaleita. Vaikeaa on tämä sävyjen yhteen sovittaminen varsinkin, kun mielikuvissa näkee asiat tietyllä tavalla. Oltiin jo pienen mallipalan perusteella lähes varmoja, että olohuoneen tapetti löytyi mutta vedettyämme siitä kokeilumielessä  kaksi vuotaa nastojen avulla seinälle (nastoilla kiinni ylhäältä ja jalkalistan yläpuolelta), oli myönnettävä että sävy ei istu meidän kotiin, ainakaan tuolle seinälle. Lisäksi isolla seinäpinnalla kuvio jotenkin ahdisti meitä kovin yksivärisiin seiniin tottuneita. Onneksi minä, arkajalka, halusin testata suuremalla pinnalla  enkä tyytynyt pienellä mallipalalla testaamiseen.  Täysillä päin puuta olisi mennyt ilman nastatestiä.
Mies ja minä tykätään tuosta tapetista edelleen. Mietinnässä on, josko sitä kuitenkin laitettaisiin yhdelle pienelle seinänpätkälle toisaalla kodissamme.  En jotenkin osaa vielä ihan tyystin luopua noista notkeista köynnösvarsista, sillä jokin viehätys niissä piilee. Olisipa saman tyyppistä kuviota hiukan hillitymmällä harmaalla ja valoisalla mutta silti taitetummalla  pohjalla....Tämä Tupla-rolleri, siis kaksipuolinen tapetti, on Sanduddin ja löytyy ainakin Bauhausin perusvalikoimista.Kaikesta harmituksesta huolimatta meillä on ollut hulvattomia hetkiä tässä tapettipuuhassa. Jokin kaupassa ihan passelilta vaikuttava saattaa kotona näyttää aivan kummalliselta ja sitä miettii, miksi ihmeessä tätä edes harkitsi omaan kotiin sopivaksi. EIIIIiiiii -huudahdukset ovat raikuneet meillä illoin :)


Mukavaa tostaita Sinulle siellä. Minä täällä alan pian siivota ja pyykätä. Illalla kenties lisää huvittavia huudahduksia.

terkuin,
 Anu

11 kommenttia:

 1. näin kuvan välityksellä tabetti näyttää kauniilta.

  VastaaPoista
 2. Ihana tapetti! Tapettien valinta on hauskaa ja vaikeaa. Iloisia tapettihetkiä! :)

  VastaaPoista
 3. Irmastiina
  Se on kaunis. Ongelmallista, kun valkoisen sävyjä on niin paljon ja ympäristön vuoksi ne vivahteet juuri vaikuttavat valintaan. Samalla sehän juuri on mukavaa, että pienelläkin sävyerolla on merkitystä :)

  Tuire
  kiitos! Ja niin on. Yhden suhteen taas oli eilen todettava, että ei käy...Elän toivossa, että sopiva vielä löytyy :)

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Olen ollut lukijasi jo hetken :) Nyt täytyy jo viimein kommentoida, koska teillä on samat puuhat menossa. Meillä tapetoidaan/maalataan makkarit ja välillä on ollut aika tuskasia hetkiä. Kuten vanhan tapetin irrottaminen-huh! Ei paljon auttaneet irroitusaineet..
  Monet tapettinäytteet käytettiin myös seinillä..Ja ne mitkä näytti kivoilta liikkeessä, olivatkin kamalia kotona. Esim. sellaiset tapetit missä oli kiiltoa, kiilsi päivänvalossa ihan liikaa. Mutta meilläkin on ollut ihan hauskaa,ainakin välillä ;)

  Tsemppiä teille ja meille :)

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava postaus Anu,

  Tuo tapetti näyttää hurmaavalta vihertävän maljakon kanssa... toivottavasti oikea löytyy piakkoin :)

  Täälläkin haaveilen yhden seinän peittävästä tapetista, johon voisin ripustaa muutaman taulun sopivilla kehyksillä. (Stellinassa joskus äidin kanssa selailtiin ahkeraan tapettikirjoja ja kauniiden vaaleiden valikoima oli aika suuri... Kaupan omistaja oli myös ihanan avulias ja mukava.)

  Iloisia hetkiä lauantaihisi,
  s

  VastaaPoista
 6. Anne
  Kiva, kun jätit kommentin - kiitos. Meilläkin on ollut erinäisiä kiiltäviä/ osittain kiiltäviä mallipaloja. Mikään niistä ei ole näyttänyt oikealta juuri tuolle seinälle vaikka kirjoissa ovat olleet kauniita. Minusta haastavinta on ollut juuri se oman kodin tiettyihin valaistusolosuhteisiin ja tiettyyn olemassa olevaan väri/sävymaailmaan oikeanlaisen uuden pinnan ja erityisesti fiiliksen löytäminen. Eilen jatkettiin valintatyötä ja taisimme löytää sen oikean :)
  Tsemppiä!

  a girl behind a camera, s

  Heips! Voi että, kun ilostuin sun terveisistä :) Kiitos vinkistä! Tiedätkö, menin käymään Stellinassa ja sain kyllä oikein hyvää ja asiantuntevaa sekä ystävällistä palvelua. Lainasin kirjoja ja nyt olen niitä katsellut. Kävimme myös Aninkaisten tapetissa ja värissä ja lainattiin sieltäkin. ATV:n valikoimasta taidamme nyt päätyä yhteen...olen innoissani :)

  Yhden seinän tapetoiminen huoneessa tekee jo suuren eron. Toivon, että löydät mieluisan ja juuri sen oikean tapetin.

  haleja!
  ps. Kummipoika tuolta pyytää sanomaan lentoterkkuja (lentää legon lentokonetta juuri nyt) ja hyvää kevättä :)

  VastaaPoista
 7. Minä en muuten osaa vastata kommentteihin niin, että vastaukset tulisivat näkyville kunkin oman kommentin perään. Mitenkähän se tapahtuu? Osaisiko joku neuvoa?

  VastaaPoista
 8. how nice that you wanted to join my craft it forward dear anu!!: )
  when you have the time please send me your postaddress
  and it would also be nice if you could tell me what kind of colours you like.

  warmly,
  vibeke

  VastaaPoista
 9. Kaunis tapetti. Minä olen myös arka kuvioiden ja värien suhteen. Tai sitten kyse on kohdallani mielikuvituksen puutteesta ;)
  Lastenhuoneiden remontointi käynnissä meillä; niihin on tulossa väriä ja kuviota, kun murut saivat itse tapettinsa valita :)
  Hauskoja tapetinvalinta-hetkiä sinne ;)

  VastaaPoista
 10. Heippa! Voi että, tapettien suunnitteleminen on niin jännää! Meillä meni keittiön kaakeleiden etsinnän kanssa monta kuukautta, kunnes viimein löydettiin sopiva. Se on niin totta, että matskut näyttävät kotona tyystin toiselta kuin kaupassa... Kiva, että saatte kevääksi uutta seinille! Teettekö itse vai teetättekö? Mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 11. vibeke
  Hi! I will send you e-mail :) It is so nice to be a part of the craft it forward project.
  Have a happy week!

  Naksu
  Kiitos! Nyt saatiin päätettyä tapetit. Meillä myös väri-ilottelua pojan huoneessa, vaikkakin lähinnä tekstiileissä. Seinät ovat siellä neutraalit mutta tekstiileistä löytyy iloa ja väriä senkin edestä :) En kuulemma saa ollenkaan vaihtaa verhoa, koska se on niiiiin ihana :)

  Tiina
  Heips! Joo, olen innoissani ja se on ihmeellistä miten sävyt näyttää kaupassa ja kotona niin erilaisilta. Nyt on tapetit tilattu ja ollaan tyytyväisiä :)
  Mukavaa loppuviikkoa ja reissua teille. Nähdään pian!

  VastaaPoista