perjantai 30. maaliskuuta 2012

Välillä minusta tuntuu, että en tahdo millään löytää  kauniita kahviservettejä. Paksu laatu on jotenkin liian tuju ja ohuista serveteistä ei välttämättä löydy sellaisia kuoseja, joita tahtoisin.  Nyt ratkaisin pulman ottamalla paksusta paperilautasliinasta käyttöön vain sen alimman paperin. Vekitin sen ja tein alaosaan parin sentin taitteen. Näin liina pysyy hyvin pystyssä kupin sisällä.  Nyt on viikonlopun kutsujen kattausidea suunniteltu.
Meillä ulvoo imuri ja sen varressa mies. Tai siis, ei mies onneksi ulvo, se imuri vaan :) Minä siirryn pölyjenpyyhkimisvaiheeseen ja kukaties pesen vähän lattiaakin. Ollaan todettu, että perjantai on siivouspäivänä siitä ihana, että lauantaiaamuna saa herätä puhtaassa kodissa eikä koko vapaapäivä mene askareisiin. Siivoamisen sijaan minä aion huonmenna nauttia leipomisesta. Se on ihan mielipuuhiani.

Leppoisin terveisin,

Anu

ps. Minulla oli tänään arkivapaa. Työssäni se on erittäin harvinaista, joten nautiskelin nyt oikein antaumuksella. Käytiin pojan kanssa puistossa, herkuteltiin kanaruoalla ja koristeltiin pajunoksia. Ihan varkain hiipi väsykin ja poika uuvahti kainalooni sohvalle. Päiväunia ei meillä nykyisin enää nukuta, joten tämä yhteinen sohvalepo oli harvinaislaatuinen. Se oli lämpöinen ja kaunis hetki.

8 kommenttia:

 1. Kattaus on kaunis. Siitäpä muistui mieleeni että minulla on samanmoisia höyheniä jossakin kätköissä, pitääpä kaivella esiin.
  Ihana vapaapäivä teillä. Kevät on teillä siellä jo niin ihanasti esillä, taisinpa kirjoittaa sinulle viime vuonnakin että tähän aikaan vuodesta en voi koskaan ymmärtää miten kukaan asuu täällä pohjoisessa :) Meidän pihalla on lunta varmasti vielä juhannuksenakin. Isoimmat tiet on kyllä jo sulat mutta muuten ei juuri vielä maata ole näkyvissä, kukkien puhkeamista ulkona saadaan siis vielä odottaa tovi. Mutta pääsiäinen tulee meillekin, virpmisoksat on vielä tekemättä, eli hommaa riittää. Viettäkää ihana puhdas lauantaiaamu, ahkerina siivoojina olette sen ansainneet.

  VastaaPoista
 2. Anu, ihana päivä teillä pikkuisen kanssa! Olen iloinen kerallasi! Kattaus on kaunis, yksinkertainen, valkea ja KAUNIS!
  Meilläkin surrasi tänään imuri. Rakas sen varressa ja pesi vielä lattiat ja osan ikkunoitakin . Minä pikkuisen pölyrättiä koitin heilutella, muuta en tämän flunssani kanssa uskaltanut. Tyttönen tamppasi matot. Puhtaan kodin tuoksu on ihan arjen luksusta!!

  Kurkistelen vielä pikkuisia suloisia varpaita ja kaunista kattaustasi ja sitten jatkan matkaa.

  Olen tänään viipynyt rakkaudellisissa ajatuksissa. Sairastelussakin on omat bonuksensa:) Olen ammentanut Isän läsnäolosta♥

  Odottelen jo kovasti tapaamistamme. Mitäpä, jos huristelisimme johonkin ihanaan pikkukahvilaan rupattelemaan?!

  Puhtaan kotosen syliä!!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on yleensä perjantaina siivouspäivä, tai jo torstaina. Tänään sainkin yllättäen ystävän kylään ja ilta kului teetä juodessa ja kuulumisia vaihtaessa. Huomenna sitten imuroidaan:)

  VastaaPoista
 4. Kaunis kattaus!

  Minäkin usein otan vain toisen puolen paksuista serveteistä....paksuna niitä ei saa kauniisti asettumaan.

  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle.♥

  VastaaPoista
 5. Mari
  Kiitos. Minulle tuli yhtäkkiä mieleen yhdeksännellä luokalla koulussa taitellut ruokaliinat. Osallistuin jollekin kotitalouden erikoiskurssille ja perehdyimme kattauksiin. Viuhka oli silloin suosikkitaitokseni lautasliinoille :)

  Piupau
  Kiitos. Minulla meni viime vuonna hukkaan osa runsaasta höyhenkätköstäni - aina hullunkurista ;) En tiedä mihin lie olen ne survonut. Nyt sitten ostin tuollaisen pussin, kun olivat minusta niin nättejä.
  Meillä oli kyllä tosi ihana vapaapäivä yhdessä. J aitedätkö, täällä on satanut lunta koko päivän mutta ollaan silti kevätmielellä.

  VastaaPoista
 6. Tinttarus
  Kyllä minä niin nautiskelin. kaiholla sitten muistelin hoitovapaan yhteisiä päiväunihetkiä. Se hetki, kun pieni lapsi on käpertyneenä aivan liki, on vaan kertakaikkisen ihana.
  Mukavaa, että apujoukot hoitivat töitä noin rivakasti. Toden totta, luksusta on se, että on puhdas ja siisti koti.
  Ihana kuulla, että sinulla on sairaudesta huolimatta ollut hyvä ja hoitava päivä. Meillä on luettu antaumuksella lastenraamattuja. Pojalla on monta erilaista ja olen niin mielissäni siitä, että hän haluaa lukea niitä. Hän jaksaa kuunnella pitkiä aikoja ja sitten kun lopetamme, laitetaan aina kirjanmerkki. Olen huomannut, että tämä liitty vain Raamattuun tämä paikan merkisteminen ja vaarin pitäminen siitä, että varmasti jatketaan siitä mihin jäätiin.
  Toivotan oikein pikaista paranemista ja kahvilaidea on muuten justiinsa ihana!

  VastaaPoista
 7. pioni
  Yllätyskyläilyt ovat tänä päivänä harvinaista herkkua. Teillä oli varmaan hyvä hetki yhdessä ja imuri ehtii puhista tosiaan myöhemmin.
  Mukavaa viikonloppua

  Irmastiina
  Kiitos. Joo, ihan totta. Ja sitten se riippuu niin kupista, että onko paksu servetti liian paksu. Toisaalta ohuet voivat krouvin kupin kanssa näyttää liian ohuilta. Tämähän on melkein tähtitiedettä tämä servettijuttu :)
  Leppoisaa lauantai-iltaa

  VastaaPoista