sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Käden kaikki sormet ja ranskalaisia löytöjä








Hiphei! Arvaatkin ehkä kuvista, millaisia hetkiä meillä on viime aikoina vietetty. Jep, meillä on nyt virallisesti 5-vuotias pikkumies. Saimme juhlia lähisuvun kesken. Kaikille kiitokset! Päivänsankari, Spider man, oli itse suunnitellut juhliensa rakenteen. Ensin oli lahjahetki ja sitten kisahetki pihalla. Kisoissa oli pussijuoksua, koripallon heittoa, juoksua ja voimailua (autonrenkaan vetämistä köydellä). Lopuksi sai lennättää lennokkia ja heitellä frisbeetä. Kisailun lomassa oli tarjolla pientä suolaista purtavaa ja mehua. Sitten siirryttiin palkintojen jakoon sisälle. Se tarkoitti ongintaa, jossa siis jokainen sai palkinnon. Välillä onkeen tarttui roskia mutta lopulta jokaiselle löytyi pieni yllätyskin. Kakkupöydässä oli hämähäkkimiehen maskin muotoista kakkua, hämyrimies kakkukuvalla koristettua omenatäytekakkua sekä suklaakakkua, jonka päällä hämähäkki on juuri nauttimassa päivällistään. Valkosuklaaverkkoon oli tarttunut jos jonkin moisia pikkuhyönteisiä (eri värisiä sokerirakeita). Aika makoisat oltavat hämähäkillä näytti olevan! Sankari oli onnellinen ja tyytyväinen päivästään -  hymy oli herkässä ja naurua riitti. Taivaan Isälle kuiskattiin iltarukouksessa kiitos kivasta päivästä.
Juhlaillan jo tummuessa istahdin ihan omassa rauhassani kuistille ja vietin teehetken. Terhi Michelssonin pupumuki on oma hemmottelukuppini. Muistan nähneeni kuppeja joskus 1990-luvulla Turun Sylvi Salosella mutta sittemmin en ole niihin törmännyt, kunnes keväällä löysin oman pupuni Jyväskylän Taito Shopista. Teehetkeäni ilahduttivat pupun lisäksi juuri kukintaansa aloittelevat Mårbackani. Nekin taitavat muuten olla viiden vanhoja! Pelakuut talvehtivat joka vuosi vanhempieni kylmätiloissa, josta ne nostetaan alkukeväästä meille musiikkihuoneen ikkunalle. Tänä keväänä olin kaikkinaisen kevätuurastuksen keskellä sen verran väsyksissä, että en saanut toimeksi tuoda kukkia riittävän varhain voimaantumaan valoon. Olenkin tyytyäinen, että ne silti näyttävät aloittelevan kukintaansa ja ehkäpä saan nauttia herkkien roosan väristen kukkien runsaudesta kuistilla tavanomaiseen tapaan heinäkuun lopusta lokakuulle saakka.
Tällä viikolla olemme juhlavalmistelujen ohella käyneet alennusmyynneissä. Toiveina ja tarpeina olivat tällä kertaa:
- kameran akku, check
- matkalaukku, check - hahaa, ei tarvinnutkaan hankkia kokonaista laukkua, sillä vanhaan Samsoniteen sai
  tilattua uuden lukon
- gore tex -kengät miehelle, check
- farkut miehelle, check
- vedenpitävä takki minulle, check
- nilkkurit minulle, check
- farkkuja pojalle, check
- alusvaatteita pojalle, check
- gore tex -kengät pojalle, Olisikohan vinkkejä? En ole löytänyt näitä.

Olen käyttänyt edellistä vedenpitävää takkiani kaiketi jo viitisentoista vuotta, joten ajattelin nyt voivani hankkia uuden. Edellinen takkini on enemän erä/ulkoiluhenkinen ja siinä käytössä vieläkin passeli (laatu kestää) mutta nyt toivoin löytäväni kaupunkitakin, siis sellaisen jota voi käyttää myös mekkojen ja pitkien tunikoiden kera. Suuntasin toiveineni Kapteenskaan ja muutaman hetken kuluttua kävelin ulos saaliin kera. Löysin aivan ihanan syvän sinisen Aiglen trenssin ruskeilla nahkayksityiskohdilla. Ranskalaiset sitten osaavat tehdä käytännöllisestäkin kaunista. Takissa on teipatut saumat ja hyvä vedenpitävyys. Näitä ominaisuuksia olen muuten päässyt tällä viikolla jo testailemaankin :) Takin alle hankin saman sävyisen toisen ranskalaisen helmen, nimittäin Captain Corsairen tikkiliivin. Trenssin käyttöaika pitenee liivin myötä välikausitakiksi saakka.  Nahkanilkkurit löysin Ril´s:in valikoimasta 70% alennuksella. Olen niistäkin todella iloinen.

Siis isoja iloja omasta lapsesta ja näitä muitakin tässä ohella. Sellaisia kuuluu meille tällä viikolla. Alla vielä leipomiani Spider man -teeman mukaisia herkkuja, joiden myötä toivotan jännittävää alkavaa viikkoa :)








hilpein terkuin,
Anu

15 kommenttia:

  1. Voi miten hienot synttärit teillä on ollut. Upeat tarjoilut kertakaikkiaan! Meillä olisi sama edessä yhdeksän yön päästä. Neitokainen haluaa välillä Angry Birds-synttärit ja sitten taas välillä vaaleanpunaiset prinsessasynttärit, joissa leikitään hippaa. Yritän hahmottaa jotakin:) Takkiostoksille joutaisin minäkin. Naulakossa roikkuu tuulitakki ja villatakki, mutta ei mitään ns. parempaa.

    VastaaPoista
  2. Ihanat spiderman synttärit teillä:)

    Kapteenskassa on hyviä tuotteita, mutta melko hintavia.
    Takkia onkin nyt tarvinnut, sen verran viileitä aamuja on ollut.
    Ihanaa heinäkuun alkua Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Onnea viisivuotiaalle! Se on aika mainio ikä. Oma poikani on melkein saman ikäinen, täyttää viisi lokakuussa. Ja hänkin, vaikka on aika arka, on alkanut ihailla Spider Mania. Tällä äidillä on asiassa hieman nieleskelyä, mutta pikkupojat kaipaavat tuollaista jännittävää. :)

    Ihania kuvia! Ja check-listasi näyttää olevan hyvällä mallilla.

    Kaunista alkavaa heinäkuuta sinulle, Anu!

    VastaaPoista
  4. Oi, huisat synttärit! Onnea viiden vanhalle ja vanhemmilleen!

    Tähän aleaikaan voikin tehdä hyviä löytöjä. Ja kyllähän laatuun satsaaminen tulee käyttöiässä monin verroin takaisin.

    Aurinkoa ja iloa heinäkuun päiviinne♥

    VastaaPoista
  5. PeePee
    Kiitos :) Meilläkin mietittiin avaruussynttäreiden ja hämisteeman välillä mutta tähän päädyttiin. Mukavia synttärivalmisteluja teille. On se vaan ihanaa seurata lapsen riemua ja innostusta ennen suurta päivää ja sen aikana...
    Takkiasioista sen verran, että oli tosi mukavaa, kun sai kaupassa asiantuntevaa ja hyvää palvelua. Oli takin osto helppoa ja nopeaa. Kaikkea muutakin kaunista olisi ollut tarjolla mutta pitäydyin nyt näissä tarpeellisissa ja ennalta mietityissä jutuissa.

    Hanne kiitos. Heinäkuu alkoi ihan salakavalasti. Kesäkuu tuntui vilahtavan vauhdilla.
    Ihan totta, että todella hyviä tuotteita Kapteenskassa oli. Jäikin tuossa tekstissäni mainitsematta, että aiemmin olen ihaillut niitä vain kuvalehdissä ja ikkunalla juuri hintavuuden vuoksi. Näin aleaikaan kuitenkin päätin katsastaa liikkeen :)

    VastaaPoista
  6. Katja
    Kiitos!! Tämä on mainio ikä, tosiaan; energisyyttä piisaa, kuten ideoita ja intoa niiden toteuttamiseenkin. Sitten on sitä sulokkuutta ja herkyyttä ja pienen pojan leikkisyyttä. Muistelinkin tosiaan, että meillä on suht saman ikäiset lapset.
    Meillä poika ihailee spidermannia lähinnä kuvien ja erään tarinan pohjalta. Toki ei saa katsella mitään elokuvia tai liian hurjia juttuja aiheesta. Häntä itseään viehättää kiipeily, joten hämis on siinä vähän ehkä esikuvan roolissa. Olen myös huomannut, että moraalin kehityksessä ollaan kovasti siinä vaiheessa, että dualismi kiinnostaa. Leikeissä käsitellään muun muassa hyviksiä ja pahiksia ja on tärkeää tietää miten hämyrimies pelastaa tarinoissa ihmisiä ja kuuluu juuri niihin hyviksiin.
    Pikkupojat tosiaan kaipaavat jännitystä mutta kyllä meillä rajoitetaan aika kovasti sen laatua ja märää. Sinkkosen toteamus siitä, että poikien pitää saada olla poikia on vähän kuin ohjenuorana siinä, että yritän pienessä määrin näitä "rajujakin" juttuja sallia.
    Mukavaa kesää teidän kotiin Katja.

    VastaaPoista
  7. Kylläpä juhlat kuulostavat mukavilta, touhua ja herkkuja pienten herkkusuiden makuun. Kakkukin on niin komea.
    Hienoja löytöjä olet tehnyt. Alemyynnit kyllä houkuttelee, mietinnässä on josko ensimmäisen lomapäivän käyttäisikin shoppailuun :)

    VastaaPoista
  8. Onnea 5-vuotiaalle! :)
    Hienot kakut olet tehnyt. Täällä on kierretty kanssa alennusmyynneissä ja jotain hyviä löytöjäkin on tehty.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihanaisia hetkiä teillä siellä ollutkin <3 Kuulostaa niin reippaalta!

    Itse en ole alemyynteihin kerennyt edes vilkaista, tukka putkella juossut ale- kylttien houkutuksia pakoon ja hypännyt bussiin kotimatkalle :)

    VastaaPoista
  10. Voi kerrassaan ihastuttavat synttärit teidän nuorella miehellänne :) upeita leipomuksia ja ihania ale löytöjä! Ihania kukkahetkiä heinäkuuhusi <3

    VastaaPoista
  11. Hei Anu!

    Hienoa kuulla, että synttärit onnistuivat hyvin. Jo valmisteluvaiheessa kuulosti tosi kivalta.

    Meillä on ostettu lapsille Vikingin gore-tex-kenkiä, nilkkurimallisia eli käytetty syksyllä, keväällä ja osittain talvellakin. Varmaan löytyy samalta valmistajalta myös lenkkarimallisia, jos haluaa kesäkäyttöön.

    VastaaPoista
  12. Hannah
    Kiitos ♥

    Minustakin perusvaatteissa kannattaa suosia laatua. On paljon mukavampi käyttää vaatetta, joka kestää ja pysyy hyvänä.
    Mukavaa kesäistä viikkoa suuntaasi.

    Piupau
    Kiitos! Kivat oli juhlat ja lisää seuraa :) Pidetään vähän "erissä" näitä juhlia.
    Aennusmyynneissä on mnusta viisasta olla suunnitelma. Meillä on filosofiana "tarpeen mukaan" mutta toki joskus tulee hemmahdettua johonkin ylimääräiseenkin.
    Hyviä alelöytöjä myös sinne!

    AnnaO
    Kiitos ja kiva kuulla. Hyvistä löydöistä tulee iloiseksi.
    Minulle housujen (istuvien ja kauniiden) löytäminen on aina mieletön haaste. Jos onnistun löytämään tosi hyvät, tulen kyllä joka kerta erityisiloiseksi.

    Mari
    Mukavia kesähetkiä ollaan saatu elää. Nyt odotetaan miehen perjantaina alkavaa lomaa ja siis koko prheen yhteistä lomailua. Ensi viikolla on tulossa vieraita suunnasta ja toisesta ja heitä odottelemme iloisin mielin. Alet saavat meidänkin osalta nyt olla käytynä.
    Suloista suvea sinulle Mari.

    VastaaPoista
  13. Lili Emilia
    Kiitos!! Ihania kesähetkiä myös sinulle.
    ps. Olenkin väkerrellyt juuri eilen jotakin pientä mukavaa sinulle (craft it forward) :) Laittelen postiin tässä jossakin välissä, kun saan valmiiksi.

    Katinka
    Kiitos - mukavaa meillä tosiaan oli.
    Kiitos myös kenkävinkistä!! Meillä ei ole Viking -merkkisiä ollut (on ollut eccoa, superfittiä ja jotakin vielä...), joten tämä oli mukava tietää. Kävinkin jo tilaamassa Viking lenkkarit :)

    VastaaPoista
  14. Ihanat ja viihtyisät syntymäpäivät, olet ollut ahkera. Viisi sormea pystyssä on ison pojan ikä <3 ;)
    Alessa tosiaan pitäisi käydä, hyviä löytöjä on kiva kotona ihastella.
    Kaunista viikon jatkoa sinne ja toivon että saatte nauttia auringon hellinnästä.

    VastaaPoista
  15. Marie
    Kiitos Marie. Viisi sormea kertoo jo iiisosta pojasta :) joka ihanasti on samalla kuitenkin vielä niin pieni.
    Alelöytöjä seurasi kenkärintamalla toinenkin mukava juttu. Saimme mainoksen kotimme lähellä toimivasta suutarista. Poikkesimme siellä äitini ja pojan kanssa ja veimme kumpainenkin sinne eräät mieluisat mutta jo hiukan kärsineet talvikengät ja kysäisimme, josko niistä vielä saisi ehjät. Seuraavana päivänä saimme hakea omamme siististi korjattuina ja vieläpä edullisesti. Suutari oli iäkäs lupsakka mies. Taidamme piipahtaa toistekin, jos vaan korjausasiaa ilmenee. Nykyisin heitetään ihan turhaan hyvää tavaraa pois ilman, että mietitään voisiko esinettä/asiaa korjata.
    Viikonloppuusi kesäistä mieltä ja hyvää oloa.

    VastaaPoista