tiistai 31. heinäkuuta 2012

Teetä ja skonssejaKesällä pakkaillaan tuon tuostakin kapsäkkejä ja kasseja, käydään retkillä, reissataan ja jälleen palataan kotiin. Näin on meilläkin tehty. Seikkailuloma Englannissa ja Skotlannissa oli yksi tämän kesämme kohokohdista. Lensimme Lontooseen ja ajelimme sieltä keskisen Englannin halki Skotlantiin. Kiertelimme aateliskodeissa, linnoissa, linnanraunioilla, leikkipuistoissa, rannoilla, nummilla ja kylissä. Linnanrauniot olivat pojan mielestä aivan upeita. Hän juoksenteli ja seikkaili holvikaarien alla, kiipeili rappusia ja vilisti salista toiseen. Eräs linna tuli tiellemme kuin sattumalta seikkaillessamme yksikaistaista tietä kohti Atlantin rantaa uimapaikan toivossa. Tien päässä oli kyltti Skipnesin linnasta. Otimme eväsrepun selkään ja lähdimme patikoimaan kyltin osoittamaan suuntaan. Raunio oli meren rannassa ja häikäisi meitä komeudellaan. Yksi torneista oli vielä ehjä ja sen huipulle saakka johti portaikko. Asetuimme viltteinemme eväsretkelle tornin toiseen kerrokseen, jossa vankka lattiakin oli  paikoillaan. Teehetki oli aika ikimuistoinen.
Saatuani maistaa Caerlavarockin linnan teehuoneessa likipitäen täydellisiä skonsseja, päätin aloittaa makoisan skonssireseptin etsimisen kotiuduttuamme. Aiemmin kotona leipomani eivät olleet maistuneet läheskään niin hyviltä. Uskomatonta, että nyt tärppäsi heti ja ensimmäinen kokeilu oli onnistunut :) Leivoin aamupalaksi skonsseja tällä ohjeella.  Jätin tosin sitruunan pois ja kermaakaan minulla ei ollut, joten käytin pelkkää maitoa. Voitelin leivonnaiset maidolla munan sijaan. Päälle levitimme paksulti voita ja mies maisteli osan omasta annoksestaan myös mansikkahillon ja kermavaahdon kera.
Kuvissani on tunnelmia Sudbury Hallista. Vierailu Vernonien kodissa, oli minulle monessakin mielessä elämys. Mahtaisikohan kukaan tunnistaa missä BBC:n televisiosarjassa ylimmäisen kuvan pitkä galleria on näytetty? Sarjan sankaritar ihasteli gallerian seinällä tietyn herrasmiehen muotokuvaa. Hän asteli myös keltaseinäisen hallin portaikkoa pitkin (toisiksi alin kuva, portaikko aukeaa oikealle).
Osallistuimme Sudbury Hallissa butlerin kierrokselle. Hovimestari eläytyi upeasti rooliinsa ja saatteli meidät kierrokselle taloon 1800-luvun hengessä kertoen monia kiinnostavia tarinoita. Ylimmäisen kuvan galleriaan liittyi eräs tuollainen tarina.  Derbyshiressä sataa paljon, joten galleria oli kuulemma taiteesta nauttimisen  lisäksi tarkoitettu hienoille ladyille kävelyareenaksi sateisina päivinä, jolloin naiset eivät suinkaan voineet lähteä ulos märkään ja mutaiseen maastoon köykäisissä kengissään ja pitkissä puvuissaan. Galeriassa (muistaakseni 40 m pitkä) sen sijaan saattoi tehdä pitkänkin kävelylenkin kuraamatta helmojaan. Myös lapset saivat vapaasti leikkiä samassa tilassa.

1. Sudbury Hall,  The Long Gallery
2.& 5. Skones and tea here at home in the company of Lord Vernon :)
3. Sudbury Hall (The Great Staircase, on the right)
4. Caerlavarock Castle

Valoisaa viikkoa!

Anu8 kommenttia:

 1. En edes ehtinyt lukemaan loppuun, kun piti tulla kommentoimaan =) Tuollainen seikkailu Englannissa ja Skotlannissa on minunkin haaveissa. Hieno reissu teillä on varmaankin ollut!

  VastaaPoista
 2. Hienot kuvat! Varmasti teillä oli kiva matka. Ihana, kun lapsikin nautti noin paljon!
  Kiitos reseptistä:)

  VastaaPoista
 3. Ihana reissu varmasti! Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Hei Anu! Lomanne kuulostaa tosi mukavalta ja mielenkiintoiselta. Kiitos muuten vierassänkyjen lainasta. Saimme nukkua makoisan yön serkkuni luona pari viikkoa sitten kuulemma teiltä lainatuilla sängyillä! Mukavaa alkavaa elokuuta!

  VastaaPoista
 5. Ihanalta kuulostaa teidän kesäreissunne.
  Halusin vielä täällä kiittää ihanasta lahjasta, jonka lähetit Craft it forward projektiin liittyen. Korua olen jo käyttänyt ahkerasti ja rannelämmittimien kera odottelen syksyä :) pakettikin oli niin kaunis <3
  Mukavaa elokuuta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Hei Anu, teillä on ollut varmasti ihana loma perheen kanssa! Kuulostaa siltä että olette kaikki saaneet nauttia. = ) tunnelmallista elokuuta teille!

  VastaaPoista
 7. Liinaliini
  Ihana reissu oli. Toivon, että sinäkin pääset nauttimaan haaveilemastasi reissusta. Minusta haaveiluvaihekin on aina aikas mukava...Ja sitten reissun jälkeen muisteluvaihe :)

  Maria
  Kiitos. Se ehkä juuri olikin parasta, että reissu oli meille kaikille mieluinen. Onnistuttiin jotenkin saamaan mukaan kaikille niitä "omia" kohteita ja sitten yhteisiä helmiä.
  Ole hyvä :) Toivottavasti tykkäät skonsseista. Minusta tuolla ohjeella tuli meheviä ja hyviä.

  Hannele
  Kiitos - oli ihana kyllä koko matka :)

  VastaaPoista
 8. Outi

  Moips! Ole hyvä :) Kuulinkin, että olitte olleet täälläpäin piipahtamassa. Sukuloiminen on aina antoisaa.
  Oikein hyvää elokuuta myös sinulle. Nautitaan iltojen hämärtymisestä ja kuitenkin kesäisestä olosta vielä.

  Lili Emilia
  Voi ole hyvä! Kiva kuulla, että tykkäsit. Niitä oli mukava tehdä :)
  Lempeän elokuisest terveiset sinulle!

  Laura
  Kiitos - samoin teille tunnelmallista elokuuta. Tänään katsahdin vähän jo kynttilöiden suuntaan mutta vielä jätin sytyttämättä (tosin poltan kynttiöitä kyllä pitkin kesää mutta tänään mietin jo vähän syksyisempiä sävyjä :))
  Reissu oli ikimuistoinen ja saatiin olla Taivaan Isän kädellä. Kaikki sujui hyvin.
  SIU!

  VastaaPoista