maanantai 13. elokuuta 2012

Kyyhkynpoikia ja sulkakynäHassua, miten olen heti valmis syksyyn kesäloman loppuessa. Vielä on elokuu mutta ajatukseni liitävät jo raikkaissa syyspäivissä. Ehkä se on tämä koulujen alkaminen ja sen mukanaan tuoma kutkuttava tunne uudesta ja edessä olevasta. Henkisesti olen ollut töissä jo toista viikkoa. Viime viikolla tein iltaisin töitä pojan nukahdettua; hoidin sähköposteja ja ohjasin opiskelijoita verkossa. Perjantaina olin jo koululla koko päivän ja tänään sitten aloitimme opettajakunnan ja koko työtiimin voimin yhteisen uuden lukuvuoden. Tapasin opiskelijoista osan jo perjantaina ja tänään, huomenna sitten näen loputkin. Minusta  kesän jälkeinen tapaaminen on aina hiukan jännittävä hetki. Tästä tämä työarki nyt kuitenkin jälleen alkaa.
Mieltäni ilahduttavat juuri nyt lämpöiset kesämuistot; ihanat kohtaamiset ja merkitykselliset hetket, joita kesäämme sisältyi.   Ilahdun päivittäin myös lipaston päällä olevasta matkalta tuomastani Rafaello Sorbin  'Italian Girl with Doves' postikortista. Pidän erityisesti maalauksen lämpimistä sävyistä ja tunnelmasta. Minulla on useinkin tapana museoissa katsastaa postikorttivalikoima ja napata mukaan puhuttelevia kortteja. Ateneumista toin viime vierailulla pinon Helene Schjerfbeckin töistä tehtyjä kortteja. Tämän Sorbin postikortin löysin Sudbury Hallin museokaupasta.
Poika halusi tuliaisiksi kesämatkaltamme oikean sulkakynän. Hän katsoi loukkaantuneena myyjätärtä, joka ehdotti hänelle lasten versiota eli sulkaa, jonka päässä oli kuulakynä. Aidon sitten hankimme ja nyt sillä varmasti opetellaan piirtämään hienoja vetoja. Matkalaukussa kulki kotiin lisäksi teetä, luettavaa, useampi postikortti,  rusehtava kasmirneuletakki, kirjoneuleinen villaliivi ja skottiruutuinen huivi minulle kylmien talvipäivien lämmikkeeksi, lakit ja skottiruutuiset villasolmiot miesväelle, ihanat nahkakengät miehelle sekä ritarivaatteet ja linna-aiheiset askartelukirjat pojalle. Jotakin muutakin siellä vielä taisi olla...ainakin keksejä - jotka muuten on melkein kaikki jo syöty. Hups!
Vaikka kesämme on ollut antoisa, levollinen ja riemua täynnä on rinnalla kulkenut myös suuri hiljaisuus ja paljosta luopuminen. Mieheni isoisä sai kutsun Taivaan kotiin. Häntä muistamme aivan erityisellä lämmöllä. Vaikka tiedämme, että hänellä on nyt hyvä olla, ei haikeuden tunteille mitään voi. Muistetaanhan iloita hetkistä läheistemme kanssa ihan joka päivä.
Tämän päivän tähtihetki minulle oli se, kun työpäivän jälkeen saavuin kotiin lapsen aurinkoisen hymyn ja lujan rutistuksen vastaanottamana. Se oli puhdasta iloa molemmin puolin.

Voimia arkeen ja työhön, iloa jokaiseen päivään!!

Anu8 kommenttia:

 1. Meillä on vielä kesälomaa jäljellä, mutta kyllä ne syysajatukset pikkuhiljaa hiipivät mieliin. Päivällä oli tosi lämmintä, mutta illan viiletessä ja pimetessä kaivoin sukkakutimeni esiin:)

  VastaaPoista
 2. Arki on ihanaa, kun siitä tekee sellaista! Yritetään pitää kesän kauniit muistot mieltä lämmittämässä niinä väsynkin hetkinä. Iloisista kesämuistoista on mukava ammentaa ♥ Iloa uuteen lukuvuoteen!

  VastaaPoista
 3. Tuli tuosta sulkakynästä mieleen, kun kerroin Poika 3., että ennen vanhaan tehtiin sulista kynä ja niillä kirjoitettiin...Poika kysyi onko minulla sellaista.
  Sanoin, että ei ole, johon poika tuohtuneena,"no miksi, et ole yhtään säilyttäny"....:)

  hyvää työviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihana sulkakynä. Suloista kun lapsi sellaista itselleen tahtoi. Kyllä arki on hyvästä. Ihana painua pikku hiljaa syksyyn, kaipaan jo vahvoja värejä. Tuo peroolin värinen lanka on upea.

  VastaaPoista
 5. Täällä toinen syksyihminen. Niin mielelläni luin tekstiäsi. Tuulessa voi jo tuntea pienen kirpeyden. Kutimet on minullakin esillä ja kynttilät :) ihanaa syksyä koko perheellenne <3

  VastaaPoista

 6. Ihanat tuomiset teillä reissusta:) Kuulostaa, että olette viettäneet antoisan kesän, mistä onkin hyvä suunnata syksyyn.
  Elämän kirjo, ilo ja suru käyvät useinkin käsikädessä. Lämmin osanottoni läheisenne poismenon johdosta. Sukupolvien ketjussa kuljemme, ja sydämen muistoissa säilyvät luotamme jo lähteneet rakkaat.

  Kaikkea hyvää elokuun hetkiisi, voi hyvin!  VastaaPoista
 7. pioni
  Sukkakudin kuulostaa aika ihanalta :) Minä aloitin yhden uuden huivin, vaikka olisi kyllä noita neuleita kesken ihan ennestäänkin. Tykkään, kun on vireillä muutama kerrallaan.

  Tiina kiitos
  Niin on! Yritetään pitää ja imeä niistäkin voimaa syksyyn.
  Meillä on eilisen jäljiltä tänään ihan palauteltu mieliä ja kehoja, lorvittu, käyty kävelyllä ja äsken syötiin varmaan suurinta munkkia ikinä. Se oli ruokalautasen kokoinen rinkilämunkki :) Leikattiin siitä paloja kullekin. Saadaankohan me se syötyä ennen
  kuin kuivettuu...hmm...

  Irmastiina
  No, sano muuta :) Lapset kysyvät aina niin hyvin ja osuvasti.
  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 8. Piupau
  Minustakin on ihanaa pikku hiljaa siirtyä uuteen vuodenaikaan. Tänään mietin jo verhojen vaihtamista ruokailuhuoneeseen. Tummempia sävyjä kaipailen.

  Lili Emilia
  Jee, ollaan yhdessä. Odotan raikkautta ihan tosissani.
  Näin Kodin Ykkösessä ihania lankoja mutta pidättäydyin ostamasta. Oli lämpöisiä upeita syyssävyjä. NAM, sanon minä.

  Hannah
  Kiitos. Elämän kirjo tosiaan on läsnä päivissä monissa. Rinnan on iloa ja surua, huolta ja onnea.

  Suunnataan syksyyn kannatellen mielissä kaikkea sitä hyvää, josta on kesällä saatu nauttia.

  VastaaPoista