lauantai 24. lokakuuta 2009

Kuistilla
Kuistimme syysilme on ollut vallan rempallaan. Viimein sain laitetuksi sisääntuloamme ilostuttamaan pari katajaa tuollaiseen vanhaan puulootaan. Suunnittelin matalampia havuja tai callunoita etualalle mutta lopulta päädyin siihen, että yksinkertaisuudessaan katajat riittävät mainioisti. Vierelle iltaisin lyhty tuikkimaan ja läheiselle penkille vaikka vielä muutama pikkulyhty. Niin tuli valmiiksi kuistin syysasu.


Tällä viikolla olen kuistin somistamisen ja arkitohinoiden ohella odottanut viikonloppuna koittavaa reissua.Huomenna lähdemme koko perheen voimin Tanskaan. Perheen pienimmäinen sai oikein oman passinkin, vaikka eihän sitä pitäisi tarvita. Poliisista kuitenkin sanoivat, että syytä sellainen on varmuudeksi hankkia. Huomenna viiletämme Kööpenhaminassa ja nautiskelemme perheen yhteisestä lomapäivästä. Tulevalla arkiviikolla miehelläni on Tanskassa työtehtäviä mutta minä ja pienimmäinen otamme rennosti. Iltaisin sitten saamme retkeillä ja touhuta kaikkea mukavaa yhdessä.


Olen äärimmäisen pedantti matkallelähtijä. Kodin pitää aina jäädä kuntoon; pitää imuroida, pestä ja huiskutella, pyykätä ja järjestellä. Tiskejä ei saa jäädä ja roskat pitää muistaa kiikuttaa ulos. Sängyt pitää pedata, vaikka lähtisi ties kuinka varhain. Minulla on aina lista valmiina kaikista niistä asioista, jotka teen edeltävänä päivänä ja sitten lähtöpäivänä. Näin ei tule kriisiä unohtuneista tavaroista eikä koti jää possulan malliin. Kiva on sitten kotiin palata, kun on järjestys hyvällä tolalla. Eikä ole yhtään väliä lähdetäänkö ulkomaille vai naapuripitäjään lomailemaan. Silti aina siivoan. No, nyt on siivous valmis ja kassitkin jo hyvällä mallilla. Illalla vielä käyn listat läpi (onkohan kukaan muu tällainen listojentekijä?? ) ja sitten laskeudutaan lomalle. Ilman kiirettä, ilman hosumista ja hyvillä mielin.
Sinulle toivon rentouttavaa viikonloppua, tunnelmaa yhä pimeneviin iltoihin ja iloa päiviisi!

8 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa matkaa !!!

  ( Myös minä "kuuraan" kodin aina ennen matkaa, en voisi ajatellakkaan palaavani sotkulaan )

  VastaaPoista
 2. Mariannelle
  Hei sinulle! Ja kiitos :)
  Niin just, ei todellakaan olisi kiva palata kotiin jos jo kynnyksellä odottaisi kaaos. Puhtaiden kotien puolesta siis :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää ja oikein mukavaa reissua teille!

  Sama juttu ennen reissua pitää siivota (pakkaamisen lisäksi) kuin olis parempiakin vieraita tulos :) No tullahan me itte. On se mukavaa kun ei tarvi tavaroita purkaa sotkuisessa tuvassas!

  Kajat näyttivät kauniilta ja toivottavat tulijat kynttilöiden keran tervetulleiksi :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat katajat ja voin vain kuvitella miten kaunista on, kun lyhty vielä siihen viereen tulee seisomaan! Oi!!

  Minäkin teen aina noita listoja.. Juuri äskenkin tein, koska olen huomenna lähdössä aamusella koiranäyttelyyn. On niin paljon helpompaa katsoa aamulla listasta mitä kaikkea vielä laitetaankaan sinne kassiin mukaan!

  Minä myös koitan katsoa aina johonkin lähteissä että kaikki on paikallaan.. tosin täytyy myöntää, että ei se enää niin vaan onnistu. Kotiäitinä ollessani kaikki tuollainen oli niin paljon helpompaa.

  Ihanaa reissua teille!! Söpö on tuo pienen passikansio!

  VastaaPoista
 5. Minulla myos listat;oma lista,lapsille omat listat seka yleislista.Mies onneksi pakkaa omat vaatteensa itse.
  Tama siis jos lahdetaan pitemmalle ulkomaanlomalle.
  Minulla myos koti pitaa olla siisti,jokainen astia tiskattuna ja jopa yolennolle lahtiessamme petaan kaikkien vuoteet!!!

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka ihanalta kuulostaakaan koko perheen yhteinen loma!
  Meillä on myös tapana siivota koti ennen matkalle tai mökille lähtöä. Suuri kiitos siitä kuuluu miehelleni. Minulla menee kaikki plasmat ja suunnitelmat sekaisin, kun on matkallelähdön aika. En osaa tehdä listoja eikä pakkaamisessani ole mitään tolkkua. Yleensä hosun ja hepuloin, saan matkastressin, koska en osaa aloittaa pakkaamista tarpeeksi ajoissa. ;)
  Nautinnollista ja rentouttavaa lomaa teille!

  ps. kaunis, rauhallinen asetelma ja suloiset kuoret passille!

  VastaaPoista
 7. Tanskaan, ihanaa! Toivottavasti teillä on onnistunut loma!

  VastaaPoista
 8. Hei naiset!
  Kiitos teille hyvän loman toivotuksista! Hyvältä tämä loma tuntuukin. Kööpenhamina on suorastaan kutkuttavan ihana. Arvatkaa olinko onneni kukkuloilla, kun pääsin piipahtamaan Butik Sophiessa?! En ole koskaan aiemmin siellä ollut - tai siis netin välityksellä useinkin mutta oikeasti en koskaan. Putiikki oli vielä viehättävämpi kuin saatoin edes kuvitella. Sain ottaa kuvia. Jos ne vain onnistuivat valotukseltaan edes jotenkuten, laitan niitä teidänkin iloksenne nähtäväksi.
  Toivotaan, että onnistuu.
  Minusta on mukavaa seurata täkäläisten naisten pukeutumista. Feminiinisyys ja sulokkuus huokuu takeista, huiveista ja asusteista yleensäkin ja silti olen bongannut Hunterin kumppareita melkoisen määrän. Siis Hunterit todellakin yhdistettynä kauniisiin villakangastakkeihin, paksuihin legginseihin ja mekkoihin/tunikoihin. Ihan niin kuin Maalaisunelmaa lehden sivuilla tapaa olla :)
  Nyt ollaan Århusissa. Aamulla kävin Villa Collectionin kaupassa. Lounaaksi popsin kuulkaa kevyen annoksen tasapainottamaan eilisen illan viineriherkuttelua. Täällä kyllä osataan tehdä naminaminaminami viinereitä....

  VastaaPoista