tiistai 20. lokakuuta 2009

Ihan tavallinen päivä

Meillä on ripustamatta lasinen kukkaa muistuttava IB LAURSENin valaisin. Se on ollut tiloillaan kaapissa jo monta kuukautta. Paikka, johon sen ostimme osoittautui ei-niin-hyväksi, tiedättehän, ja nyt se tuolla kaapissa odottelee uuden idean syntymistä emännän tämän pääkköseen. Tykkään valaisimesta kovasti ja edullinenkin se oli, enkä sitä halunnut palauttaa kauppaan. Tänään olen asiaa taas tuumaillut ja ehkä pian saan kukkani loistamaan kattoon.


Valaisin sopii kauniisti yhteen kummitytön tuliaisena meille tuoman Pentikin lasiastian kanssa. Konvehdit muuten näyttävät astiassa aivan houkuttelevilta! Olen jo sen todennut. Joulun tullen astian kätköihin löytää tiensä varmasti monet namuset ja ehkä suklaamantelitkin - ne ovat herkkuani. Nyt yritän tovin vielä hillitä itseäni kauppojen konvehtihyllyjen edessä. Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että liiat kieltäymykset johtavat vain mässäilyyn.


Tänään ollaan pienen kanssa vietetty mukavaa peruspäivää peruskuteissa (trikoopaidoissa, lököhousuissa) ja perusasioiden äärellä. Tosi rentouttavaa. Ollaan luettu, leikitty vaikka mitä ja syöty ihan tavallista arkiruokaa kaurapuuroineen, perunoineen, sooseineen kaikkineen. Minä pidän perusasioista. Ne ovat turvallisia, lohdullisia ja mutkattomia. Perusasoita voi varioida lukemattomiksi yhdistelmiksi, eikä arki silti ole kaavamaista. Arki on aika ihanaa!

Arjen iloa sinullekin toivoen,

9 kommenttia:

 1. No niinpä. Arki on ihan mukavaa, kun sen ottaa juuri niin, kuin sanoit. Suurin osa elämästä on kuitenkin sitä perus-perusta, niin siitähän just pitääkin nauttia.

  Mukavaa perus-viikkoa! (Tai meillä se ainakin on ihan perus!)

  VastaaPoista
 2. Teijalle:
  Kiitos ja sinulle myös mukavaa viikkoa! Täälläkin viikko on perusviikko. Justiin sellainen ihanan tavallinen ja tavallisuudessaan stressitön.
  Viikonloppuna ollaan lähdössä pienelle reissulle ja sitä toki odotan. Odotan kuitenkin myös innolla huomista perupäivää :) Saatiin omalta perunakauppiaalta NIIN ihania pottuja, että niitä meinaan lounaaksi keitellä. Jos vaikka jää tähteitä voisi illaksi väsätä ihanaisen salaatin: keitettyä perunaa, fetaa, aurinkokuivattua tomaattia, rosepippuria, rucolaa ja kinkkua. Namiti nam. Perus on pop.
  Kauniita unosia sulle!

  VastaaPoista
 3. Teija:
  ...siis huomista peruSpäivää...(taas oli oikolukijan silmät lomalla)

  VastaaPoista
 4. ihana blogi=) Tänne tulen toistekki=)

  VastaaPoista
 5. Hei Mimmuli
  Kiitos sinulle! Tervetuloa myös toistekin.
  Minä täällä vielä valvon vaikka järjen ääni yrittää vihjailla nukkumaanmenemisen järkevyydestä...

  VastaaPoista
 6. Voi, miten ihanaslta kuulostaa. Tukka sekaisin ja sukat makkaralla- päivät on ihania! :D
  Lapsille tollaiset kiireettömät yhdessäolon päivät on myös korvaamattomia.
  Kaunis lamppu ja ihana tuliainen kummitytöltä. Mä olen myös päättänyt, että nyt loppui jokapäiväinen mässäily. Jouluna mikään ei maistu muuten miltään, joten sinne asti ilman suklaata. Huh- siitä tulee vaikeaa, mutta ah, miten odotus palkitaankaan!
  Kivaa ja iloista viikkoa Anu!

  VastaaPoista
 7. Sarille:
  Ihanasti sanoit! Uskon kanssa, että lapsille tuollainen rento kotielämä ja kiireettömät päivät antavat vähintäänkin yhtä paljon kuin aikuiselle. Meillä muuten lauletaan usein sitä laulua Magdaleenasta, jonka sukat on makkaralla ja joka nukkuu päivänkakkaralla. Olkoon vaikka Magdaleena kaikkien rentojen päivien tunnusbiisi :)
  Muuten aivan totta, että jouluna kaikki maistuu paremmalle, jos vähän on niukemmalla herkuttelulla etukäteen. Luulen, että yritän sellaista tekniikkaa, että jotakin hyvää joulunalusaikana mutta palkeet täysillä auki jouluna.
  halauksia, Anu

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, kun jokin muukin nauttii perujutuista, sama täällä. Tulepa käymään blogissani, on sinulle yksi juttu!

  VastaaPoista
 9. Taika
  Kiitos!! Otan haasteen mielelläni vastaan. Tuumailen ensin vaan tovin, että mitäpä kertoisin.
  Kiva kun kävit!

  VastaaPoista