torstai 14. tammikuuta 2010

Kamarissa









Pikkukamarin ikkunasta oikein tulvi tänään valoa sisään. Nautiskelin siitä. Siitäkin olen nauttinut, että pöydän kulmalla on pino mukavaa luettavaa ja minun ei ole ollut tarve ennättää mitään. Tänään on tyytyväisyys kulkenut vahvana rinnallani.


Ja arvatkaas minkä löydön tein kauppareissulla? Prismassa oli Kaffen vaatteita 70 prosentin alennuksella. Nuo kaksi tunikaa, topin ja yhden paidankin ostin. Painonpudotukseni tässä vaiheessa on se tilanne, että monet vaatteet ovat ihan liian isoja ja monet vanhemmat pikkuisen liian pieniä. Aika hermostuttavaa. On ilahduttavaa löytää sellaista päällepantavaa, jossa on hyvä olla ja josta pitää oikeasti. Niin ja lisäksi sellaista, joka edellisistä huolimatta sopii omalle kukkarolle. Vaatteiden yhteishinnaksi tuli 42 euroa! Hei siskot, nyt Prismaan!

Hymyillen,



ps. Minä pudotan painoani syömällä tavallista arkiruokaa. Herkkujakin sallin joka viikko sillä minusta ne kuuluvat elämään. Uskon, että paremmin saan hallittua painoa pudotuksen jälkeen, kun en elä totaalikieltäymyksessä. Niinpä edelleen kakuttelen ja suklaatakin maistelen - täälläkin varmasti kerron mukavista herkkulöydöistä ja resepteistä. Pudotuksen vauhti ei ole minulle tärkeä vaan se, että oppisin hallitsemaan painoani ja syömistäni paremmin. Tavoitteena on kesän korvalla olla sellaisessa painossa, jossa myös lonkkani (nuo syntymästä saakka vialliset) iloitsisivat enemmän elämästään. Onkohan kukaan muu samoissa puuhissa? Jos sinäkin taistelet painosi kanssa, niin ollaanko toistemme tsempittäjinä? Jooko?

27 kommenttia:

  1. Olen kanssa kirjottanut "varastoon" postauksen liikunnasta ja kevyemmästä olosta.Raskaudesta, kun on jäänyt hieman ylimääräistä... Tsemppiä meille koitokseen! Eiköhän siinä onnistuta, kun tarpeeksi halutaan. :)
    Ps. oikein hyviä löytöjä olet tehnyt!

    VastaaPoista
  2. Riikka, moikka:
    Raskausajasta mullekin...tuoliin olin monta kuukautta jumittuneena kuntoni vuoksi, eikä ruokahalu silti kaikonnut. Ja kai sitten siihen huoleenkin söin. Pikku hiljaa olen yrittänyt päästä kiloista. Vielä vähän on jäljellä ja noitten jalkojeni takia koitan rutistaa. Huonot kun ovat kunnoltaan. Mutta nyt on tämän taipaleen jatkamisesta taas ihan silti hyvä fiilis.
    Tsemppiä meille ja muillekin samalla asialla oleville! Mutta ei unohdeta silti nauttia suupaloista - ihan kaikenlaisista. Niistä kevyistä mutta myös muistakin :) Elämä käy kurjaksi, jos ihan kaikesta koko ajan kieltäytyy.
    Riikka, sulle valoisaa pian koittavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kauniin näköinen kamari ja hienot löydöt prismasta. On hauskaa kun ruokaostoksilla voi tehdä yllättäviä löytöjä! Huomenna taitaa olla suunta sinne tälläkin perheellä :)

    ps. sain laskurin toimimaan. ihan itse. siitä sietää olla ylpeä. ja vielä oikein nättikin se mielestäni on. kiitos vinkeistä vielä :)

    VastaaPoista
  4. Hih. Kaffea tuli osteltua viime Porin reissulla :) Tunikaa ja villatakkia. Kivoja ja mukavan edullisia!

    Minulla myös tuo sallivampi metodi ruoan suhteen. Ei se ole vihollinen vaan ystävä. Tärkeä elinehto. Ja lonkat täälläkin vaivaavat. En ole vuosiin nukkunut kyljelläni, joten tokkopa painon pudotus enää auttaa :)

    Kiitos kaunis; sain tänään postia!

    Ja kamari on muuten ihana!!!

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä sinne sinulle -ja itselleni myös :)

    Hmm, nyt jäin miettimään, että onko tuo ekan kuvan tuoli ihan oikea, vai miniatyyri? :)
    (Nukkekotisisutajan silmät täällä vaan vaanivat :)

    VastaaPoista
  6. Voi kun saisikin hiukan painoa pudotettua.. mietin olenko liian laiska vaan tsemppaamaan itseäni. Hassua kun ei saa itseään niskasta kiinni muutaman kilon tähden.. aina vaan suklaa maistuu, en niinkään muiden herkkujen perään ole (no, sipsit ja jäätelö myös ihania..).

    Joka tapauksessa olen itsekin tuon perusruoan kannalla, ei mitään kauheita kuureja vaan pikku hiljaa elämäntapoja ja ruokatottumuksia pitäisi muutella. Minulle riittäis jo varmaan sekin, että tämä ainainen puputus muuttuisi säännöllisiksi kunnon ruoiksi. Ja jokapäiväinen herkuttelu vähän harvemmaksi..

    Tsemppiä sinulle ja ehkä tässä itsekin vähän taas innostui yrittämään jotain..

    VastaaPoista
  7. WAU, olipas halvat ja varmasti myös upeat puserot!!

    Kuule, minunkin tarkoitukseni on pudottaa muutama kilo kesään mennesssä. Yritin jo syksyllä ja oli hyvä alku, muta, mutta joulu ja muut juhlat, siinäpä se...;)Aloittelen uudestaan...:)
    Tsemppiä meille jokaiselle, joka haluaa muutaman kilon pois!

    VastaaPoista
  8. hei! :) voi että tuo teidän kamari on niin suloinen!!!
    aivan houkuttelee pikku päivänokosille... :)
    vau, mitä löytöjä noi paidat! hypistelin tosi saman näköistä, kuin tuo sininen, mutta se jäi kauppaan, jostain syystä, merkki oli gant... ;) tunikat on kyl kivoja! tämä ilmottautuisi kanssa tuohon koitokseen! kuinka noita kiloja vaan hiipiikiin aivan kuin huomaamatta... ;) mn täytyisi ottaa itseä oikein todella niskasta kiinni, olen koko viime syksyn herkutellut vaan aivan hullunlailla, eikä lenkillä ole ehtinyt käydä, nyt kaikki vaateet kiristää ja ahdistaa... kuljenkin kotona vaan jollain kulahtaneilla kollareilla... ;) mutta kyllä nyt täytyy ryhdistäytyä!:) ja kiva jos voidaan tsempata toinen toisiamme! ja onneksi on vasta tammikuu... mutta parasta, kun havahtuu nyt, eikä toukokuussa!;D kyllä se kesä sieltä tulee, ennen kuin huomaammekaan.. ihanaa! tuleepas nyt pitkä viesti... mustakin toi on hyvä idea, että ei kiellä itseltään kaikkea, sitähän tulisi jo aivan kiukkuiseksi muoriksi, jos ei vähän sais herkkujakin maistella, mutta kohtuudella! mulla olis siinä kyllä opettelun paikka... no mutta nyt vain reippain mielin kohti viikonloppua ja ensimmäistä katoavaa kiloa! tsemppiä tytöt!:) ja ihanaa viikonloppua!:)

    VastaaPoista
  9. Kerrassaan ihastuttavia tunikoita. Täälläkin koitetaan vähentää herkuttelua ja valkoista vehnää. Ei niinkään painon takia, vaan vatsakipujen ja yleisen huonon olon takia.
    Huomaan kyllä heti että vatsan turvotus laskee ja on parempi olla kun herkuttelun rajoittaa esim viikonlopulle. Ja ihan mahtavaa on myöskin se että herkut TODELLA maistuvat herkuilta kun niitä ei napsi aina ohi mennen suuhunsa.

    Huomenna on lauantai ja tunnen jo suussani ihanan suklaan...sitä odotellessa keitän kasvissosekeittoa :)

    VastaaPoista
  10. Hei, läysin tieni tänne tänään ensimmäistä kertaa...kaunista ja mukaavaa on. Tulen uudestaan,Niina

    VastaaPoista
  11. Toipilaana kotosalla hiippailin ihastelemaan kauniita kuvia sankoon:)
    Aloitimme niin terveellisesti tammikuuta, mutta mokoma flunssa kun pitää pois metsäpoluilta ja kuntosalilta niin, minä heikko hauras ja vastustuskyvytön keksin antaa itselleni luvan ylenpalttiseen herkuilla hemmotteluun. Ja sen siitä sitten saa. Täällä hipsuttelen Marimekon pitkässä yökkärissä ja villasukissa, hih. Ne ei sentään kiristä!! Muutama kilo pitäisi karistaa.....Joten tsemppijoukkoihin tulen jonon jatkoksi ja tällä erää heikoimmaksi lenkiksi:)
    Ihana tuo ekakuvan pikkuriikkinen tuoli!!!

    VastaaPoista
  12. Ihania löytöjä olet tehnyt! Täällä kans vuosi on aloitettu terveellisellä ruokavaliolla jouluherkuttelujen jälkeen...vielä kun saisi liikuntaa lisättyä, niin hyvä olisi.:) Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Rouva M, hei!
    Hieno laskuri ja wautsi wau siitä, että itse laitoit!! Minäkin oon tässä bloggaamisen edetessä vähän oppinut paremmin näitä koneeseen liittyviä juttuja. Ihan hyvä, sillä tarvetta on ollut ja vieläkin on.
    Kivaa oloa viikonloppuun ja mukavaa löytöretkeä Prismaan :)

    Emilia, heipparallaa!
    Ole hyvä ja kiitos itsellesi siitä ihanasta kirjasesta!!
    Minä muuten tosissani viihdyn tuossa kamarissa kaikenlaisten pikkupuuhien parissa.

    Ja niin just. Ruoka on ystävä, hyvin sanottu. Elämän ylellisyyskin ja nautinnon lähde. Siitä pitää iloita. Ihan joka päivä.
    Vai on sullakin lonkat huonossa kunnossa. Se on kyllä kurjaa. Ennen poitsun odotusta pudotin painoni ihan normaalipainon alarajoille lääkärin ohjeesta, kun minulla on seisomatyö. Meinasi, että selviän pidemmälle ilman leikkausta. No raskausaikana korkojen kera ryöpsähti takaisin ja niitä kiloja tässä olen t o s i verkkaisesti hilannut alaspäin. Vähän olen pettynyt siihen, että kunto ei ole jo tässä vaiheessa parempi mutta hyvä että edes näin.
    Koitetaan jotenkin pitää nivelet liikkuvina...

    Moi Teija,
    Tsempitetään toisiamme :) Kiitos tsempistä, sillä on mukavaa, että tietää ettei ole yksin asiansa kanssa.
    Tuoli on miniatyyri. Olen laitellut joitakin juttuja pieneen nukkehuoneeseeni. Maalasin tuolin tekstiilimaalilla ja perinnemaalilla kun halusin valkean verhoilun. Tanskasta toin syksyllä sen pienen "hopeakannun", joka on siinä vierellä. Nukkekoti on haaveissa...


    Hei Heli!
    Koitetaan pitää yhdessä intoa yllä, jooko. Minä kanssa olen mahdottomasti sipsien perään ja illat on se totaalinen heikkouteni syömisen suhteen. Nimenomaisesti hetki, jolloin pieni on nukahtanut ja saa pienen hetken omaa aikaa. Sekin on paha, kun on päivät kotona, niin kaikki ruoka ja herkut on koko ajan lähellä. Miten se voikin olla niin hankalaa tämä itsekuri joskus. Mutta täältä tulee tsemppipläjäys, aika iso :)

    Marge, hei:
    Joo, mielestäni niin kauniit. Yritin ottaa kokokuvamn tuosta harmaanlilasta tunikasta mutta en millään saanut onnistumaan, kun aina tärähti tai valo tuli jotenkin hassusti. Malli on super ja heti on jo päällä se harmaanlila :)
    Minäkin syksyllä päätin, että rutistan joillakin lihaksilla pois ne viimeiset kilot mutta sitten ihan löpsähdin. Olen iloinen, että sain pidettyä kuitenkin lukemat samoissa - kunnes jouluna en sitten enää saanutkaan :( Mutta taas on arki koittanut ja eiköhän tämä tästä. Pikkuruisin askelin - mutta aika varmoin kuitenkin. Sulle myös isot tsempit!

    VastaaPoista
  14. Laura, hei:
    Kiitos. ja koitokseen mukaan vaan! Se on ihan totta, että mullakin ne kilot heti alkaa hiipiä takaisin, jos en kyttää tilannetta. Tylsempi juttu. Mutta olen ajatellut, että joillakin ihmisillä on oikeasti se ongelma, että ei meinaa kilot pysyä kasassa. Että vaikka syö, niin painoa on vaikea pitää. Eräs ystävänikin on valtavan hoikka, vaikka syö, ja syö. Toiset toivovatt kiloista eroon, toiset niitä lisää :)
    Tunikat ovat minunkin mieleen. Ja Gant...mmm. Tällä viikolla näin niin nätin Gantin mekon. Onneksi en ehtinyt edes vilkaista hintalappua, kun olin niin kiireessä. Ja onneksi en sovittanut :) Sen tässä pienentymisen myötä huomaa, että on mukavampi sovittaa kauniita vatteita. Se on ihan nautinto.

    Piupaulle:
    Niin, on kyllä tosi, että niin maistuu paremmalle, kun ei koko ajan herkuttele. Ja olo on kevyt ja hyvä. Kyllä joulun jälkeen taas oikein kaipasi jotakin ryhtiliikettä, vaikka herkkusuu olenkin ja herkuista tykkään valtavasti.

    Family Blommendahl:
    Hei! Voi kiitos ja tervetuloa. Olet niin tervetullut!

    Heipsistä Tinttarus,
    Toipilaalle tervehdyttävä rutistus! Ja ihan samoin käy minulle, että flunssaisena en kyllä jaksa miettiä suupaloja. Moni sanoo, että silloin ei ole ruokahalua. Minulla kyllä on yleensä aika valtava. Toivottavasti tulet pian kuntoon. Yöpaidassa ja villiksissä on muuten aina rento olo. Minä nin tykkään yöpukupäivistä. Niitä pitää joskus terveenäkin pitää. Niin,ja tsemitellään toisiamme - ihan pitkin kevättä :)

    Johanna, heippa:
    Terveellisyys pakkaa joulunaikaan kyllä olla ihan unholassa. Näin arkena tahtoo paremmin sitten saada otettua kiinni taas tästä ruokapuolestkin. Liikunnallista kevättä ja hyvää oloa sinulle ja koitetaan yhtiestuumin saada tämäkin puoli arjesta taas rullaamaan.

    Kaikille teille ihanille KIITOS, kun tulitte tsemppaamaan. Huomenna on lauantai ja pieni herkuttelu on sallittu. Näin arkena mennään vähän kevyemmin eväin kohti sitä upeaa kevättä.
    Mukavia hetkiä viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  15. Mullakin on lonkat syntymästä olleet vähän niin ja näin (lonkkaluksaatio) ja välillä vaivaavat. Painoa pitäisi pudottaa. Raskauskiloiksi en voi väittää, sillä laihduin raskauden jälkeen parikymmentä kiloa kun olin pojan allergian takia imetysdietillä... Mutta sen jälkeen onkin hitaasti mutta varmasti kertynyt. Terveellisellä (ja tosiaan sallivalla) ruokavaliolla pitäisi yrittää ja onnistua!! :)

    Kaunis on kammari ja mielettömät löydöt! Oliskohan meidänkin Prismassa....?

    VastaaPoista
  16. Olen jättänyt herkut viikolla pois, samoin valkoisen leivän ja turhat sokerit ja hiilarit. En ole oikeastaan dieetillä, vaan koitan vain syödä järkevämmin. Herkkuja sallin itselleni yhden päivän viikossa, koska jos en mitään hyväskää saisi, olisi se aika kurjaa. Ja elämästähän pitää saada nauttia!
    Liikun enemmän, enkä välttämättä lähde varta vasten lenkille joka kerta; esim tänään oltiin koko perhe pitkään pulkkamäessä. Saimme vietää aikaa yhdessä, saimme liikuntaa kun kipusimme mäkeä ylös monta kertaa, raitista ilmaa ja ennen kaikkea meillä oli kivaa :D
    Tsemppiä sinulle ja muille samalla asialla oleville ;)

    VastaaPoista
  17. hei vaan
    Olen blogisi uusi lukija Norjasta. Olen asunut täällä pian 16 vuotta norjalaisen mieheni ja 5 lapseni kanssa.tykkään kovasti sinun ihanista kirjoituksistasi ja kuvistasi.olet todella taitava ottamaan hienoja kuvia yksityiskohdista.minunkin lempiharrastuksiani on sisustus vanhaan tyyliin,käsityöt,lukeminen jne.. hyvää tammikuun jatkoa t Satu

    VastaaPoista
  18. Lauralle:
    Koitetaan vetreyttää lonkkiamme ja tehdä vaikka edes pieniä muutoksia syömiskäyttäytymiseen. Niilläkin on pitkällä aikavälillä iso vaikutus.
    Toivottavasti kaffen vaatteita olis teidänkin Prismassa! Peukut pystyyn :)

    Naksulle:
    Kiitos. Myös sulle tsemppiä. Hyväskäpäiviä pitää olla ja saa olla ja silloin ihan hyvällä omallatunnolla herkutellaan. Kuule, mekin oltiin eilen pulkkamäessä ja oli ihan superkivaa. Ihan parasta talvipuuhaa :) Ja samalla saa liikuntaa, ihan niin kuin sanoit. Mekin todettiin, että lapsi oikeastaan istuu koko ajan pulkassa ja me aikuiset kiivetään ylös mäkeä. Aikuisten liikuntaa siis :) Just hyvä.

    satujacobsen, hei!
    Terveisiä sinne Norjaan! Kiitos hurjan kauniista sanoistasi ja tervetuloa tänne pienen maailmani pariin. Samaisista harrasteista minäkin tykkään ja niistä täällä kirjoittelen.
    Oikein mukavia talvipäiviä sinulle!

    VastaaPoista
  19. Juuri tuollaiset paidat ovat niin ihania!! :)

    VastaaPoista
  20. Sini, heippa:
    Niin ovat. Pitänytkin olen jo innoissani. Minulla on joskus taipumus säästää vastaostettua vaatetta "parempaan menoon". Nyt kyllä otin heti käyttöön :)

    VastaaPoista
  21. Täällä kanssa yritetään "palata ruotuun" tässä ruokapolitiikassa... kun se niin helposti lipsuu tuo kontrolli itselläni noiden herkkujen suhteen.
    Ensin joulu, sitten uusivuosi, sitten synttäreitä toisensa perään... huh! itsekuri tuntuu olevan nyt jotenkin hakusessa... jos sen vaikka jostain löytäisi?! ;)
    Kauniita vaatteita olet löytänyt.

    VastaaPoista
  22. Tiina, hei!
    Sehän se juuri, että kun pitkän aikaa (juhlaputki) antaa itselleen luvan herkutella, on sitten niin vaikea palata arkiruokiin ja rytmeihin syömisenkin suhteen. Mulla on ihan sama. Mutta kyllä me onnistutaan, kun sallitaan välillä niitä herkkujakin. Tänä iltana tapasin ystävän ja käytiin teellä. Otettiin omppupiirakanpalanen puoliksi :) Ei liikaa kaloreita ja kooltaan ihan sopiva pieni iltaherkku...

    VastaaPoista
  23. Painon kanssa täälläkin kamppaillaan!
    Olen liikkunut ihan hirveesti.
    Vesijuoksua ja ulkoilua...ja tietenkin kotihommat menee hyötyliikunnasta!!
    Painonvartioiden pisteitä lasken ihan vaan kotosalla.
    Tsemppiä pudotukseen!!
    Kauniita kuvia ja ihana koti!

    VastaaPoista
  24. Allidaalia, hei!
    Tsemppiä myös sulle! Minäkin yritän niiden pisteiden avulla mutta ihan kotona vaan. Aluksi (kun niin suuri määrä pitää pudottaa, niin runsaat kymmenen kiloa pudotin alussa ryhmässä) oli helpompi ryhtyä toimeen, kun kävin joka viikko ryhmässä. Nyt sovellan vähän pistesysteemiä mutta pääsääntöisesti lasken pojoja ihan tavallisesta arkiruuasta. Joustajia käytän paljon ja vaikka pudotusvauhti on sillä lailla hitaampi, kestää pollani ohjelmalla olemista paremmin :)
    Minä en ole vesijuossut koskaan. Olen kyllä miettinyt, että se voisi olla aika mukavaa...

    VastaaPoista
  25. Allidaalia,
    Niin ja kiitos! Ihan unohdin sen kirjoittaa.

    VastaaPoista
  26. Ihania kuvia,
    tuoli on söpö kuin mikä! :)

    Painon kanssa painiminen taitaa olla kaikille yhteinen aihe. Vuoden alusta olen ollut herkuitta, mutta kerran kahdessa viikossa on päivä, jolloin saa syödä mielin määrin. Olin jo ennen joulua suklaan totaalikieltäytyjä, jotta jouluherkuttelu saisi arvoisensa nautinnon. Jouluna suklaata menikin sitten aamiaiseksi, lounaaksi ja iltapalaksi! ;) Mulla ei toimi kohtuus, koska annan itselleni liikaa periksi. Liikuntaa pitäisi lisätä, siis kokonaan, kun tällä hetkellä ei oikein ole mitään liikunnallista harrastusta. Kuntosali olisi kaikista paras sijoitus, jolloin lihaksien myötä perusaineenvaihdunnan saisi rullaamaan vauhdikkaammin! Minä olen ainakin täällä tsempparina! :D

    Kivaa päivää!
    Huh, tulipas pitkä paatoksellinen komentti! ;)

    VastaaPoista
  27. Minä täällä samoissa puuhissa.
    Painoa tullut hurjasti lisää kolmen lapsen myötä.
    Pitäisi saada pois ja paljon.
    Vähitellen.
    Tsemppiä tarvitaan. Saat mailatakin jos haluat aiheesta. =) Aina kiva jutustella.

    VastaaPoista