keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Vadelmaista






Ompelusormia kutittelee jo keväisesti. Tein pari pientä löytöä, joista on aineksiksi kevätompeluksiin, nimittäin vanhat vadelmanpunaisella raidoitetut pellavapyyheliinat ja pitsilakanan, jossa monogrammia koristaa samainen puna. Pyyhkeistä taidan surauttaa tyynyliinat. Lakanan suhteen en osaa vielä tehdä päätöstä. Se on mielestäni kaunis pöydällä mutta olisi siitä varmasti myös verhoksi.


Muutama päivä vierähti niin, että minusta tuntui etten saa mitään toimeksi. Nyt näyttää jo paremmalta. Jopa niin hyvältä, että taidan istahtaa ompelukoneelle. Jos on oikein paljon kotihommia rästissä, en oikein osaa ottaa omaa aikaa ompelulle. Nyt kuitenkin voisin hurauttaa muutaman sauman.


Uudessa muistikirjassani on muuten jo paaaaljon merkintöjä. Uuden kuun Emilialle kirjasta kiitos! Tykkään niin Kidstonin kuoseista! Ja äidille myös kiitos tuosta Arabian lautasesta! Minusta se on valtavan kaunis. Ajatella, että sitä käytettiin äidin lapsuudenkodissa kukan aluslautasena. Mietinkin, että mitkähän esineet tai asiat meidän ajassamme ovat sellaisia, joita jälkipolvet ihailevat ja kaiholla katselevat.

Vallan villillä tuulella, lämmöllä oikein suurella,

ps. Vielä haluan teitä oikein paljon kiittää siitä, että tsempititte ja jaoitte kokemuksia edellisen postauksen aiheeseen liittyen. Olette tärkeitä ♥

20 kommenttia:

  1. Voi mitä kaunokaisia olet löytänyt! Tuollaisen lakanan haluaisin minäkin niin kovin mielelläni, vaan eipä ole vastaan tullut vielä tätä kirppari-luutaa. Kauniita kuvia, suorastaan runollisia.

    VastaaPoista
  2. Heippa Piupau
    Kiitos Piupau. Minäkin iloitsin lakanasta ihan täysillä! Äkkiä punaisesta ja valkoisesta tulee jouluinenkin olo mutta sopivasti kukkasilla koristeltuna minun fiilikseni kääntyvät tuosta väriyhdistelmästä tässä vaiheessa vuotta jo kesää kohden.
    Toivotaan, että sinunkin eteesi osuu sopivia lakanoita ja oikein pinokaupalla :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihanalta. Itsekin tilailin vinon pinon pellavaa ja ja kaikkea muuta tykötarvetta ja tarkoituksena on ommella kevättä kotiin.
    Katsottiin päivällä, kun mies oli kotona, boksilla olleet neiti Marplet ja voi sitä narsissejen ihanuutta. Tuli niin toiveikas olo.

    Mukavia ompeluhetkiä. En ole vielä kuullut, että kenenkään kotityöt olisivat karanneet naapuriin... :)

    VastaaPoista
  4. Emilia, heipsistä!
    Narsissit! Voi juku kuinka on niitä ikävä. Olen tänään kuviakin katsellut, kuten myös tasetaista ja helmililjoista. Ostin muuten pienen helmililjakimpun yhtenä päivänä ja sen kuulemma piti kestää viikko. Kesti päivän. Höh.
    Marplet on parhaan luokan katseltavaa, joten teidän päivä kuulostaa justiinsa mukavalta :)

    Niin ja kankaisiin liittyen vielä, että toivotaan, että sun kankaasi saapuvat pian. Ompeleminen on mukavaa. Melkein sain jo keskeneräiset pojan housut valmiiksi. Enää lahkeensuut uupuu. Sitten taidan siirtyä sisustustekstiileihin :)

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia jälleen!
    Yhdessä asiassa en itse ollenkaan sulaudu tänne teidän joukkoon, nimittäin en osaa/pysty/kykene tekemään MITÄÄN käsitöitä. Olen siis todella taitamaton niiden suhteen. Nauttikaa te siis siitä taidosta joilla se on :)

    VastaaPoista
  6. Rouva M,
    Kiitos ja kuule, sulaudut ihan varmasti vallan mainiosti joukkoon. Minä sain siis juuri ommeltua pojallemme ensimmäiset omatekoiset housut! Poika on 2,5 vuotta. Minä olen löytänyt käsityöt tässä hoitovapaani aikana ja huomannut todella tykkääväni käsillä tekemisestä. Askartelusta ja maalailusta olen aina pitänyt mutta ompeleminen on tullut mukaan kuin varkain. Enkä minä ollenkaan taida mitään monimutkaisia vaateompeluja tai sisustusompeluja. Ihan vain sellaisia basic-juttuja. Mutta niiden tekemisestä saa silti sen saman fiiliksen, että saa itse toteutettua valmiiksi asti jotakin sellaista, josta nauttii. Viime keväänä aloitin ristipistoilla, jatkoin virkkaukseen, kankaanpainantaan ja ompeluun. Olen tosi onnellinen, että uskaltauduin kokeilemaan. Äskenkin muuten ompelin housuista toisen lahkeen käänteen pieleen mutta onneksi on ratkoja :) Lopulta onnistui :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan mieltä lämmittäviä kuvia! :) Laittele sitten myös valmiista luomuksista kuvia. Taidanin mennä hakemaan pakasteesta vadelmia iltapalaksi... Olin muuten juuri ulkoilemassa tuolla karmeassa pakkasessa, hui. Sen päätteeksi kuuma suihku ja pian petiin. Hyvää yötä!

    VastaaPoista
  8. Taas ihania tunnelmallisia kuvia..kiitos kaunis.Olen löytänyt ja perinyt muutaman tuollaisen punaraidallisen pellavapyyhkeen joita käytän jatkuvasti keittiössä.Niistä tyynyliinan ompelu oli kyllä kiva idea,mutta siihen tarkoitukseen pitää lähteä jahtaamaan uusia kirpputorilta. Samoin ompelukone puuttuu.sitäkin etsin käytettynä.Olen sen sijaan neulonut ja virkannut ,sekä tehnyt kanavatöitä jo vuosia.Käsitöiden teko on ihanaa rentouttavaa puuhaa.Neule kulkeekin aina mukana jos tiedän että tulee istumista ja odottamista eteen päivän mittaan.

    VastaaPoista
  9. Minä täällä kukun nuhaisena vaikka pitäisi olla jo kaukana unten mailla... Mutta aiheeseen, ihanat löydöt olet tehnyt! Vadelmanpunainen on niin ihana..

    Täältä meidän "tilalta" tekee juuri semmoisia "löytöjä" että välillä täytyy ihmetellä.. Esim. navetassa on ainakin yksi arabian kulho, jota on käytetty maalinsekoitus(tms.)astiana ja kannu, joka on ihan mustunut, en tiedä miten siinä on onnistuttu, avotulella lämmitetty?? Vaikea jotenkin kuvitella, että ihan vastaavanlaisia aarteita meidän ajasta siirtyisi, mutta toisaalta varmaan niin on ajateltu vaikkapa 20 tai 50 vuotta sitten myös.....? :) (mutta silti)

    VastaaPoista
  10. Niin, ehkä vannomatta paras. Voihan se olla että vielä löydän itseni ompelupuuhista joskus. Vaikka askartelukaan ei ole mun sydäntä lähellä. Eli multa ehkä vaan puuttuu se joku juttu, mikä monilla muilla on. Heh.
    Nyt kuitenkin hyvää yötä ja mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
  11. Täällähän on laitettu oikein ilo kiertämään!!Sinä Emilialle, hän sinulle, Hanne minulle, Anu Emiliall....Ihania ihmisiä!!!!Toisen pyyteetön ilahduttaminen, voiko olla mukavampaa?!
    Oi, niin keväisen tuulahduksen toivat vatunraikkaat kuvasi! Täälläkin pikkuhiljaa alkaa olla merkkejä paranemisesta, joten "kevään puolella" ollaan:)Possupiikinkin kipaisin jo eilen hakemassa. Saapas nähdä, kaataako se minut uudelleen sohvan pohjalle.
    VAnhat lakanat ovat vaan niin kauniita. Minulölakin kaapin kätkössä on muutamia ihan omien isovanhempien jäämistöstä. Pöytäliinana olen käyttänyt kanssa. Aatella, miten ennen on jaksettu käsin laittaa niitä hurmaavia pitsejä.....
    VAdelmaisia aatoksia ilman vattumatoja sinulle tähän pakkaspäivään!!

    VastaaPoista
  12. Minulölakin....juu-u. Jaa-a.
    Mitähän kieltä laitoin kommenttiini?

    Tulkkaus: MINULLAKIN :) :)


    Vai oisko nyt alkavia merkkejä rokotuksen sivuoireista.....

    VastaaPoista
  13. Aivan ihania kuviasi taas ihastelemassa<3

    VastaaPoista
  14. moi anu! :) ihania juttuja! vanhat pitsilakanat on niiiiin suloisia! ja kaunis tuo lautanen myös on... arabian vanhat porsliinit on jotain niin ihanaa! huoh :)
    voi että, ihanaa kun kevät tulee... kivaa alkaa jo suunnitella keväisiä juttuja.. eikä aikaakaan, kun räystäät alkaa tippua, maata pilkahdella lumen alta, illat pidentyä... ihanaa!!!!! cant wait! :)
    apua, taason torstai, voi että nämä viikot menee ihan hujauksessa! täytyisi ruveta tekemään viikko siivoja..
    ei kai auta, kun ruveta hommiin! kivaa loppu viikkoa!:)t.laura

    VastaaPoista
  15. Olen useammassa blogissa huomannut, että ompelukoneet ovat alkaneet surrailemaan! :) Ja mikäs sen mukavampaa, samaa itsekin iltapuhteina tehnyt! Löysin yhdeltä kirppikseltä vanhoja lakanoita ja tyynyliinoja kymmenittäin-en tosin ostanut kuin pari. Ne odottavat uutta elämää uudessa tehtävässä... Inspiroivaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  16. Hei naiset ja kiitos teille kaikille terveisistä!
    Minä olen tänään ommellut, pessyt, pessyt ja vieläkin pessyt pyykkiä sekä silittänyt sitä urakalla. Olen myös kasannut tavaroita viikonlopun reissua varten. Päästään hyvän ystävän häihin! Tosi kiva viikonloppu siis tulossa.


    Sini, kiitos ja laitan kuvia valmiista tyynyistä joku kerta. Tänään ompelin päälliset.
    Ulkoilu on nyt kyllä taas tosi kylmää puuhaa mutta jotenkin siitä tulee aika kiva olo, kun pääseen kylmästä reippailun jälkeen sisälle, varpaat nipistelee hiukan ja sitten pääsee kuumaan suihkuun. Iltasi siis kuulosti aikas kivalle :)

    satu, hei
    Oman suvun perua olevat vanhat asiat, kuten vaikkapa pyyheliinat, ovat niitä ihaninpia!
    Toivottavasti sopiva ompelukone löytyy ja pääset ompelemaan. Neulomisessa minä haluaisin kehittyä kovasti. Olen valtavan hidas :)

    Laura, moikka
    Toivon, että paranet pian! Ja mahtavaa, että teillä voi tehdä löytöjä ihan omasta huushollista tai siis sen rakennuksista. Mukavia löytöretkiä siis omaan pihapiiriin :) Ja voi surku, että maaliastiana...argh :)

    Rouva M
    Hyvän yön huikkaus sinulle, vaikkakin päivän myöhässä. Mutta taas on ilta, että eikös se passaa silti hyvin :)
    Piti vielä harrasteista sanoa, että jokaiselle jotakin - on varmasti monta muuta kivaa asiaa, jotka sopii juuri sulle. Juuri sen tekeminen, josta nauttii, on kyllä parhaiten rentouttavaa.

    Tinttarus, heipparallaa
    Ilahduttaminen on totisesti ihanaa ja se myös, että olet jo paremmassa kunnossa. Toivottavasti piikki ei tuonut huonoa oloa takaisin. Minä hain piikin lauantaina ja sunnuntai oli kyllä aika puolikuntoinen päivä. Käsi särki vielä tiistainakin. Miehelle nousi vähän lämpöä ja tuli lihaskipuja. Onneksi vaivat ovat jo tiessään.
    Ja sano muuta, niistä pitseistä! Aivan ihania ovat ja mikä työ noissa lakanoissa on ollut.
    Sanasi oli virkistävä :) Ja hokasin tarkoituksen :)
    Parempaa vointia ja kevään kutkuttelua jo korvien taakse. Vaikka vielä nautinkin talvesta, alkaa kevätmieli jo kohota.

    Mimmulille kiitokset ja kiva kun kävit! Ilahdun aina siitä, että tänne jaksaa joku jättää terkkuja.

    Lauralle heippa!
    Niin on! Ja voi juku, kun minulla on ikävä kevätsadetta. Ihan hiljattain se tajusin. Pidän niin kovasti sateen tuoksusta. Tai siis siitä tuoksusta mikä on sateen jälkeen kaikkialla.
    Reipasta mieltä viikkosiivoukseen ja oikein kivaa oloa tulevaan viikonloppuun. Ja ennen kuin huomaammekaan, saadaan jo tehdä pääsiäissiivousta... (keväästä vaan pukkasi väistämättä mieleeni pääsiäinen).

    Ladies, nyt rojahdan sohvalle. Jos puoli tuntia istuisin ja ihmettelisin. Joisin hyvää teetä ja kyyhöttäisin isännän kainalossa. Sitten taytyisi varmaan suunnata lakanoiden väliin, jotta huomenna jaksaa puuhastaa.

    VastaaPoista
  17. Ruusa, hei!
    Mentiin ristiin, kun mulla oli niin kauan oma viestini kesken...
    Niin tuntuu koneet surraavan ja intoa vaan tulee päivä päivältä enemmän. Ehkä se on tuo lisääntyvä valon määrä, kun innostaa.
    Nuo löydöt on niin palkitsevia. Ja varsinkin, jos on etsinyt haluamaansa pitkään ja sitten se tulee eteen vielä moninkertaisena. Kymmenittäin, vau...
    Inspiroivaa viikonloppua myös sinulle! Sanoitpas ihanasti, kiitos.

    VastaaPoista
  18. Oi mitä löytöjä. Itsellä inspis hukassa kirppisten suhteen. Mut kyllä se siitä taas lähtee. Mukavat sävyt kuvissa. Hyvää viikonkoppua!

    VastaaPoista
  19. Heips Taika
    Kiitos ja hei kyllä se siitä taas lähtee :)
    Oikein hyvää viikonloppua sulle!
    Meillä pyöritään vielä yöpuvuissa - hups :) Tarttis saada päivä käyntiin ja puuhat alulle. Jos vaikka tähtäisin, että kymmeneltä olisin päiväkunnossa. Ihanan letkeä aamu ollut.

    VastaaPoista
  20. Hei,
    mistä tuollaisia ihania muistikirjoja saa ostaa?
    Ystävänpäivä terveisin Anne

    VastaaPoista