keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Löytöjä
Neulomisen ilo, kaunis kortti, Pappilan hätävara -kirja, Water Lily -saippua ja raejuustoleipä; löytöjäni ja ilojani viime päiviltä. Olin aivan unohtanut, kuinka herkulliselta raejuusto ja kaneli maistuvat ruispuikulan päällä. Vielä kun leipää lämmittää mikrossa, tulee suolapalasta sopiva kaveri teekupposelle.

Ajanvietteeni ovat viime päivinä olleet hyvin verkkaista laatua olevia. Kävin maanantaina sairaalassa ja jalkojeni operointi eteni taas hieman. Nyt olen lepäillyt ja tehnyt asioita, joita voi istuen puuhailla. Olen esimerkiksi neulonut. Ja se on tuntunut mukavalta. Minä olen hommassa hidas ja kömpelö mutta jotakin pikkuruista on silti syntynyt. Näytän kuvia, kunhan saan työt valmiiksi.

Lukenutkin olen. Löysin Maarit Knuuttilan Pappilan hätävaran viime viikolla kirjakaupan alepöydästä. Kirjassa käsitellään vieraanvaraisuuden kulttuurihistoriaa. Takakannessa todetaan: "Vieraanvaraisuuden taitoa tarvitaan maailmassa, jossa jokaisesta voi milloin tahansa tulla muukalainen, yösijan, ruoan ja ystävällisen vastaanoton tarvitsija." Kerrassaan kiinnostava on opus kaikkineen ja tähdentää, että kotinsa voi avata toiselle ihmiselle, voi toivottaa tervetulleeksi ja osoittaa anteliaisuutta. Näinhän se on. Anteliaisuus on todellakin kaunis asia. Se, että antaa omastaan odottamatta vastinetta. Se, että haluaa antaa ihan toisen iloksi.


Päivääsi hyviä hetkiä,

15 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta.
  Voimia operoinnista toipumiseen ja rentouttavia hetkiä viikon jatkolle.

  VastaaPoista
 2. Heippa Anu,
  suloisen raikkaita kuvia taas.
  Mukavia juttuja siellä.
  Lepäilehän nyt,jaksamisia!
  Raejuusto keitossa on mulle se ehdoton,niin ehdoton.

  VastaaPoista
 3. Toipumisajanvietteesi kuulostaa mukavalta, neulominen on kivaa!

  Hmm, raejuusto ja kaneli?? Voishan tuota ehtoolla testata.. ;)

  VastaaPoista
 4. Hyviä kuvia taas. Näitä tykkään katsella. Jaksamista toipumiseen täältäkin toivotan ja ihmettelen, että voiko oikeasti kaneli ja raejuusto sopia yhteen?! Epäilen vahvasti. Mut ehkäpä jonkun muun mausteen kanssa voisikin testata..

  VastaaPoista
 5. Emilia:
  Kiitos paljon

  Virva:
  Kiitos ja kuule olen ihan samaa mieltä, että keittojen kanssa maistuu raejuusto. Tykkään laittaa sitä oikein ison keon siihen keskelle soppalautasta.

  Teija:
  Niin onkin ja minä en ole sitä oikein aiemmin hoksannut. Toistaiseksi teen ihan vaatimattomia juttuja mutta on sekin alku ja saman nautinnon siitä saa kun huomaa saavansa omilla kätösillä kivaa jälkeä.

  Tuo yhdistelmä kuulostaa kyllä oudolta mutta on oikeesti aika hyvää :)

  Rouva M:
  Kiitos ja kuule aika hassulta tuo yhdistelmä kyllä kuulostaa mutta yllättävästi toimii (minä kun tykkään hurjasti kanelista). Sain vinkin tuohon yhdistelmään vuosia sitten ja silloin söin leipiä useinkin vähän kuin pullan korvikkeena. Päälle voisi toki ropsauttaa muitakin mausteita ihan testiksi.

  VastaaPoista
 6. <3

  (nyt ei muuta irtoa, halusin vain jättää merkin käynnistäni :) )

  VastaaPoista
 7. Ihanan pörröistä lankaa sulla on työn alla. :)
  Mukavaa oloa ja iloa keskiviikkoosi!

  VastaaPoista
 8. Laura:
  Kiva kun kävit - jo se antaa hyvää mieltä taas kun olen ihan neljän seinän sisällä koko viikon. Viikonloppuna kyllä ajattelin uhmata jalkaa ja vääntäytyä kunnolla pihalle edes hetkeksi. Mulle annettiin mm. kryohoitoa jalkapohjaan, eli nestemäisellä typellä posotettiin. Eikä ihan kevyesti (kuulemma kevyestikin sitä voi tehdä). Ei mun nyt kyllä pitänyt terveysraporttia antaa :) mutta tarkoitin vaan kertoa, että mua piristää ihan kaikki terveiset yleensäkin ja erityisesti juuri nyt. Siis kiitos.

  Sari:
  Nyt olen ihan ihastuksissani mohairiin. Harmittaa niin, kun jossakin nettisivuilla näin sellaista täydellistä Rowan kid silk Haze -lankaa (sävy petrooli) ja sitä en mistään tunnu saavan tilatuksi...Olen niin iloinen, että löysin innon tehdä jotakin puikoilla.

  Naiset, teille kaikille seuraavia terkkuja: Kello on pian puol kymmenen ja minä aion suunnata kohti jauhelihakeittolautasta. Aika hurjaa, mutta olen syönyt tänään niin huonosti, että sallin tämän yösopan itselleni :)

  VastaaPoista
 9. Voi miten kauniita kuvia.
  Lepoa, lepoa sinulle... täällä parannellaan kipeää selkää joten lepäillään täälläkin.

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia sekä kivoja löytöjä!
  Pikaista toipumista sinulle!

  VastaaPoista
 11. Toipumisterveisiä!
  Hmmm...todellakin... raejuusto ja kaneli... sen verran on eksoottisen kuuloista, että pakkohan tuota on testata ;)

  Voi, lukemasi kirja kuulostaa hyvälle. Antaminen ilman vastapalvelun odotusta on oikeastaan vapauttava tunne. Se, että tekee toiselle vilpittömästi jotain ilman omaa hyötyä...siihen pitäisi pyrkiä joka päivä, vaikka ihan pienestikin :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos Tiina ja toivottavasti selkä tulee pian kuntoon. Lepäillään molemmat niin paljon kun vaan pystytään...

  Riitta kiitos, tänään on lepo ollut jo vähän koetuksella, kun olen yksin lapsosen kanssa. Justiin nukahti päiväunille ja minä aion nostaa ketarat kohti korkeuksia ja ottaan levon irti tästä uniajasta. Nyt tulee kyllä tarpeeseen :) Teepannu on kuumana ja kudin kivassa vaiheessa.

  Naksu:
  Kiitos. Ja niin minäkin ajattelen, että vaikka pienestikin. Se antamisen mieli on tärkeintä. Antaa voi vaikka omaa aikaansa tai sitten jotakin konkreettistakin toki. Esimerkiksi kyläilemään tuleville vieraille on mielestäni ihanaa antaa/tarjota jotakin itse tehtyä herkkua ihan siitä ilosta, että ovat tulleet visiitille ja saadaan viettää aikaa yhdessä.

  VastaaPoista
 13. moi:) ihania löytöjä! voi, koita nauttia, kun on pakko ottaa hissuksiin... vaikka lapsen kans varmaan vähän vaikeaa.. kuinka noilla lapsilla riittäkin tota virtaa aamusta iltaan.. huh ;)
  kiva, et oot päässyt neulomaan, täällä meillä päin sanotaan muuten et tikutaan, ja kun ommellaan, niin neulotaan..vähän aikaa kesti ennen kuin ymmärsin eroa:) kivoja eri murteet.toivottavasti voit jo paremmin, ja jalasta tulis entistä ehompi :)

  VastaaPoista
 14. Ihanan näköinen neuletyö. Toivottavasti näytät pian kuvia valmiista töistä :) Joskus on hyvä puuhastella verkkaisesti.

  Iloa ja voimia loppuviikkoon!

  VastaaPoista
 15. Laura moikka
  Kiitos, täällä lepuuttelen sieläkin :) Vähän tympii jo se, että en saa siivottua viikonlopuksi mitenkään. Siis imuroiminen ei tule kuuloonkaan. Ehkä mies jeesaa tai sitten meillä eletään koirien kaverina tämä viikonloppu.
  Ai tikutaan teilläpäin. Minä sanoisin kaikkein mieluiten hommaa kutomiseksi mutta kuulemma se tarkoittaa sitten vain ja ainoastaan kangaspuilla tehtävää hommaa :) Hassuja juttuja.

  Sini kiitos ja niitä kuvia on nyt seuraavassa postauksessa näytillä. Pieniä ja hassuja töitä mutta lämmittävät aika mukavasti. Tosi kivat ovat soitellessa ja lukiessa - minä kun melkein aina palelen.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista