torstai 21. heinäkuuta 2011

Kalmar Slott























Matkasimme lautalla Turusta Tukholmaan ja sieltä autoillen Ystadiin aivan Ruotsin etelärannikolle. Ystadista kurvasimme Malmön kautta Kööpenhaminaan, Billundiin, Århusiin ja Frederikshavniin, josta siirryimme lautalla takaisin Ruotsin puolelle Göteborgiin. Sieltä ajoimme pohjoiseen pitkin Höga Kustenia ja yövyimme Örnsköldsvikissä. Lopulta ajelimme Uumajaan ja sieltä lautalla Vaasaan. Kilometrejä kertyi kolmisen tuhatta ja reissullamme oli mittaa vähän vajaa pari viikkoa. Meillä oli letkeä kesämieli eikä liikaa valmiiksi suunniteltuja aikatauluja. Ihan parasta lomailua sellainen.
Matkalla Ystadiin pysähdyimme muutamaksi tunniksi Kalmariin. Kalmarin linna viehätti meitä kovasti. Lapsille se on ihan huippu, sillä linnassa toimii aikalaisasuihin pukeutuneita roolissa toimivia ritareita, linnanneitoja ja muuta väkeä, jotka ottavat reippaasti kontaktia lapsiin. Meidän suosikiksemme nousi iloisia säveliä soitteleva trubaduuri, joka hyppeli linnan viheralueilla.  
Linnan sisätila oli osittain kalustettu ja saimme ihastella muun muassa ruokasalia kattauksineen, kirjurin huonetta (?), kuningattaren salia, hänen vastaanottoaulaansa, kuninkaansalia ja hänen rakastajattarensa  huonetta.  Sisäpihalta pääsi poikkeamaan pieneen linnan putiikkin, josta tein kivoja löytöjä. Saapa nähdä miltä Slott dyck mahtaa maistua. Pellavapussukan sisällä on yrttejä, jotka on tarkoitus sekoittaa omena- tai päärynämehuun. Pojalle hankimme ritarirekvisiittaa, joista osa odottelee joulua ja pukinpussia. Kiva sitten palata talven keskellä näihin mukaviin kesämuistoihin.
Meillä jäi kytemään ajatus, että joskus voisi olla kiva ajella uudelleen Kalmariin ja tehdä samalla visiitti Gotlantiin. Ehkäpä jonakin päivänä.

Tästä pääset tutustumaan linnaan.

Mukavaa torstaita Sulle! 
Muistetaan, että torstai on toivoa täynnä. Aika ihana ajatus.

Anu


14 kommenttia:

  1. Olipa kiva tunnelma kuvissa, pisti houkuttamaan visiitti tuonne linnaan ! Kiitos kun tarjosit maistiais kierroksen :)
    Mukavaa toiveikasta torstaita !

    VastaaPoista
  2. Riitta
    Kiva, että tykkäsit. Meillä oli mukavaa tuolla.
    Toivorikkautta myös sinne :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Mukavaa torstaita sinnekin suuntaan, kohta se on taas viikonloppu... :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja kuvia matkalta. Ihan tulee tunne, että tuonne olisi päästävä. Olemme siellä ajelleet, mutta siitä on jo kauan..
    Tuo sinun blogisi esittelyteksti on aivan ihana, suoraan sydämeen. Kiitos kauniista sanoista!

    VastaaPoista
  5. Onpa kivoja kuvia! Tuo kristallikruunu on niin upea ja nätti. Kiva, että reissu oli onnistunut. Parasta lomassa on se, että pystyy menemään ja olemaan ilman suurempia suunnitelmia ja aikatauluja. Itsekään en vielä ole päättänyt, mitä huomenna tekisin ja lähdenkö reissuun koska. Ja ihana toiveikas torstai, kiitti kun muistutit! Voi hyvin! :)

    VastaaPoista
  6. Nautin näiden kuvien katsomisesta. Me haaveilemme automatkasta Ruotsiin ja ehkä Tanskaankin ensi kesänä. Molemmat ovat ihania matkailumaita. Ennen lasten syntymää ajoimme Etelä-Eurooppaan juuri Ruotsin ja Tanskan kautta ja silloin mielen sopukoihin jäi kytemään halu matkata noihin maihin uudestaan juuri autolla. Sinun postauksestasi sain monta vinkkiä käymisen arvoisista kohteista. Kiitos!

    Oliko tuota Ritari-juustoa myytävänä Kalmarissa vai ostitteko reissusta inspiroituneina Suomesta? Se on kyllä ihanaa juustoa ja sopii niin hyvin näihin tunnelmiin.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia ja reissu kuulosti todella leppoisalta ja mukavalta. Nautitaan vielä vähän aikaa kesästä, itse ehkä hiukan jo odotan syksyn saapumista ja kynttilöiden tunnelmaa. Lämmintä viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Senni
    Kiva kun tykkäsit. Viikonloppu on tosiaan käsillä - kivaa :) Mun miehen toinen kesälomapätkä on alkamassa viikonlopulta. Jihuu.

    Maria
    Kiitos paljon. Tuli oikein hyvä mieli. Elämässä on niin paljon kaunista, että joka päivälle riittää tosiaan nauttimista.
    Mulle myös tuli sellainen olo, että uudelleenkin olisi noihin maisemiin mukava päästä reissulle. Ehkä joskus...

    VastaaPoista
  9. Ihania tunnelmia ja mahtavaa linnameininkiä! Tuollaisessa linnassa voisi olla hauskaa vaikka yöpyä lämpimänä kesäyönä :)

    VastaaPoista
  10. Sini
    Reissu oli ihana! Ja minäkin ihastelin kruunua. Oli jotenkin massiivinen ja herkkä samaan aikaan.
    Se tosiaan on minustakin loman parasta antia, että ei ole aikatauluja tai tiukkoja suunnitelmia. Voi tehdä sitä miltä tuntuu ja aloittaa aamut uteliaisuuden vallassa. Toivon, että reissustasi tulee kiva. Kaikkea hyvää!

    Katja
    Ole hyvä ja kiva, että sait jotenkin itsellesi. Laitan ehtiessäni vielä lisää. Nyt meillä on muutaman päivän kesävieraita, ystäviä kyläilemässä, joten palaan kuviin ehkä ensi viikolla.
    Me fiilisteltiin Henning Mankellin ja luomansa Kurt Wallanderin hengessä siellä Ystadissa. Oli aika kivaa :)
    Niin ja juustosta jäikin mainitsematta, että sitä ihan ostettiin täältä. On muuten hyvää. Herkuteltiin sitten vähän ritaritunnelmissa täällä kotonakin.
    Mukavaa viikonloppua Katja sulle.

    VastaaPoista
  11. Saija
    Mukavaa meillä oli :)
    Minullakin ajatukset kääntymässä jo syksyyn. Tykkään syyskaudesta ja sen huipennuksesta, joulusta. Koulujen alun lähestyessä alan automaattisesti tuudittautua syysfiiliksiin.
    Mukavaa kesän jatkoa vielä Saija ja nautitaan jo nyt kynttilätunnelmasta. Iltaisin hehkuvat jo aika kivasti.

    VastaaPoista
  12. Tiina
    Joo niinpä. Tuo linna oli todella kaunis ja lapset oli huomioitu erinomaisesti. Yhtään ei haitannut, että trubaduuri puhui ruotsia. Sävelten kieli toimi ihan loistavasti :)
    ps. Meillä on teille pikkiriikkinen kesätuliainen täällä odottelemassa.

    VastaaPoista
  13. Onpa tunnelmallisia kuvia! Teillä on varmasti ollut ihana reissu, mistä riittää ammennettavaa ja iloa pitkäksi aikaa:) Parasta todellakin, kun etenee inspisten ja jaksamisen mukaan reissun kulkemiset.
    Gotlantiin olimme mekin aikeissa suunnata ystävien kanssa tänä kesänä, mutta tämä haave jäi lopulta odottamaan parempaa aikaa muilta menoilta. Onhan näitä ihania, mielenkiintoisia paikkoja vaikka kuinka..
    Kiitos tästä!

    VastaaPoista
  14. Hannah
    Ole hyvä. Juuri niin, että inspiraatiota saa läheltä ja kaukaa. Monenlaista mukavaa on käytäväksi ja kun on mukana oikeanlainen kesämieli, niin saa paljon matkaansa. Gotlantiin olisi joskun kiva päästä. Jäädään yhdessä haaveksimaan siitä.
    Mukavia kesähetkiä sulle.

    VastaaPoista