lauantai 23. heinäkuuta 2011

Mmmm...











Grilliherkkujen jälkkäriksi valmistin ystäville nougatjäätelöä kondiittori Mette Blomsterbergin ohjeella. Matkatuliaisiksi itselleni hankkima Blomsterbergin kirja Soede sager vaikuttaa aika ihanalta. Tämä ensimmäinen reseptikokeilu sujui ilman sanakirjaa mutta haastavampiin resepteihin taidan tarvita apukeinoja :) Vatkasin 3 dl kermaa löysäksi vaahdoksi ja sulatin vesihauteessa 250 g nougattia. Sekoitin ainekset keskenään lisäämällä kolmanneksen kermaa nougatin joukkoon ja sitten vähin erin loput. Siinä se sitten jo olikin. Päälle raastoin nougatkiehkuroita perunankuorimaveitsellä (tuli parempia kun nougat oli hetken  pakastimessa, ei sulanut käsiin). Sitten jädet kylmään. Osan pakastinkin ja toimii myös pakastettuna, jolloin   muistuttaa rakenteeltaan enemmän jäätelöä. Jääkaapissa kylmennettynä herkku on oikeastaan vaahtomaista.

Käväisimme tänään ystävien kanssa Turun Apteekkimuseossa ja Qwenselin ihastuttavassa porvaristalossa. Päätimme kierroksen sisäpihalla olevaan kahvilaan (neljäs kuva), jossa herkuttelimme 1700-luvun tunnelmissa. Tarjolla oli kotitekoisia leivonnaisia; piiraita, kahvikakkuja ja paljon muuta. Niin tykkäsin kahvilan hengestä.  Sadekin lakkasi sopivasti, joten saimme herkutella ulkona puiden katveessa. Iltapäivällä sade alkoi kuitenkin uudelleen ja kyllä sitä riittikin. Pihamme näyttää nyt aika hurjalta kaiken sen virtaavan veden jäljiltä.  Räystäskourutkin oikein tulvivat. Aika hurjaa, eikö?

Leppoisaa lauantaita - me juostaan pian saunaan.
Anu

ps. Matkakertomus jatkuu vielä tuonnempana. Ajattelin laittaa kuvia Ystadista kera Wallander -vaikuttteiden (Henning Mankellin hahmo) ja Kööpenhaminasta.



12 kommenttia:

  1. Ihania matkakertomuksia! Minäkin olen käynyt Qwenselin talossa, se on hieno. Täälläkin satelee, mutta toivottavasti ei tule yhtä paljon vettä kuin teillä. Meillä on pihatyöt kesken ja tulvasta olisi paljon harmia.

    Tuo leijanaru on aivan hurmaava! Sellainen minun olisi ehdottomasti ehdittävä tehdä. :)

    VastaaPoista
  2. Heips Tuire
    Kivaa - oltiinpa melkein yhtä aikaa "langoilla", kun olit kerinnyt jättää terkut sillä välin, kun vastailin vielä edellisen postauksen kommentteihin :)
    Qwensellin talo viehättää minua aina, ihan joka kerta. Eri vuodenaikoinakin on mukava käydä aistimassa sen tunnelmia. Minun viime käynnistäni oli liian pitkä, joten nyt ilakoin vierailusta oikein kunnolla.
    Toivottavasti teillä ei sitten sada yhtä paljoa niiden pihatöiden ollessa kesken. Peukut pystyyn. Aika rumaksi ojitti meidän pihan.
    ps. Kiva, kun tykkäsit leijanarusta :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten ihanalta tuo jäätelöherkkusi kuulostaa! Pitää varmaan kokeilla joku kerta - nougatista kun pidän niin valtavasti!

    Minä täällä odottelen lissä sadetta ja ukkosta varsinkin. Ilma on niin kamalan paksua ja vettäkin on sadellut aika vähänlaisesti.

    Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Ihania matkakuvia ja tarinoita.
    Monta kivaa postausta on mennyt sivusuun. Palailen alemmas niitä lukemaan ja nauttimaan kauniista kuvistasi.
    Tampereella hellettä ja vesikuuroja. Kaukana jyrisee ukkonen.
    Mukavaa Sunnuntaita!

    VastaaPoista
  5. Ouh nouh, mitä herkkuja. Vaan ällistyttävää, miten houkuttelevasti osaat kuvailla tunnelmia, niin tässä kuin edellisessä postauksessa. Aivan takuulla odotan lisää matkakertomusta<3 Ja kun Turkuun ollaan menossa, niin tuo paikka on nähtävä itse. Toivotan oikein ihanaa sunnuntai päivää!

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia jälleen! Haluan ehdottomasti tulla kurkkimaan tuota kirjaa, vaikka kieli ei ole ollenkaan hallussa! Olen hänen sarjojaan katsonut ja osaa tehdä aivan ihania herkkuja. <3

    VastaaPoista
  7. Lili Emilia
    Nougat on ihan lempimakujani. Käytin tähän Maraboun nougatpatukoita.
    Huomasinkin jo, että sade oli teilläpäinkin tullut. Aivan ihanan sadepisarakuvan olit ottanut. Minä tykkään kuvata lehtiä sateen jälkeen. Kuunliljoilla ja jättipoimulehdillä (piparkakkumaiset lehdet) pisarat näyttävät mielestäni todella kauniilta.

    allidaalia
    Kiva kuulla, kiitos.
    Meidän perheiden matkat olikin kulkeneet vähän samoja reittejä. Odotan innolla sinun kuviasi :)

    VastaaPoista
  8. Taina
    Kiitos ja matkakertomus jatkunee, kunhan tämä laiskuusvaihe (kuvien lajittelu, tiedäthän) on ohitettu :)
    Tuo museo ja kahvila ovat kyllä käymisen arvoisia. Turussa tykkään myös kovasti Luostarinmäen Käsityöläismuseosta (puutalokortteleita, vanhan ajan tunnelmaa).

    saija
    Kiitos ja eikös tosiaan teekin aivan upeita herkkuja tuo kondiittori. En minäkään kirjasta kaikkea ymmärrä mutta luotan nettisanakirjaan ja parin ystävän apuun (pohjoismaiset kielet paremmin hallussa kuin mulla) :)

    VastaaPoista
  9. Kuulostaapa herkulliselta! nami! Ja kiva kuulla vielä matkastanne:) Sateista vielä sen verran, että ihana juttu kun sataa välillä oikein kunnolla. Olen istutellut aika paljon ja tykkään kun kaikki saavat vettä kunnolla. Aiemmassa kodissa keräsin sadevesiä tynnyreihin ränneistä (kai kiellettyä) ja tynnereissä oli aina puoliksi maatuneita lehtiä ja mönjää katolta. Ai että, se oli huippukasteluvettä! Kaikki kukoisti!lylsha

    VastaaPoista
  10. selma
    Joo, matkastoori jatkunee lähiaikoina. Vähän jo latailinkin kuvia.
    Ja uskon muuten, että se kasteluvesi oli ihan parasta laatua. Mullakin pienimuotoista keruuta täällä meneillään :) Mutta olen ollut liian laiska lannoittelemaan kasveja tänä kesänä...pitäisi tehdä parannus :)

    VastaaPoista
  11. Ystävät Siperiasta kiittävät ihanasta viikonlopusta. :)

    VastaaPoista
  12. Siperian ystävät :)
    Kiitos itsellenne! Teki hyvää nähdä teitä!!

    VastaaPoista