lauantai 17. lokakuuta 2009

Tuvassa tuikkii






Viime viikonloppuna juhlistettiin oman äitini syntymäpäivää - tänä viikonloppuna mieheni äidin. Kaksivuotias poikamme istui eilen ravintolassa pöydän päässä ja oli vahvasti sitä mieltä, että " täti (siis kokki) on killannut ( siis grillannut) nakit hyvin!". Näin alkoi meidän viikonloppu.


Tänään pistäydyin Loviisan Aitassa aistimassa syystunnelmaa. Oikeastaan siellä oli kyllä jo joulun tuntu. Minä toin mukanani tuon kranssin ja muutaman koristeen lapsosen joulukalenteria varten. Loviisan Aitasta on muuten tuo sinkkilyhtykin, jota täällä tänä iltana tuikuttelen. Sain sen viime joulun alla äidiltäni lahjaksi. Tykästyin heti. Mieleni teksi koota taloista oikein sellainen pieni kylä. Sopisivat mainiosti mökit ja tuvat vaikka takan päälle loistamaan.


Mies vaihtoi tänään autoon renkaat. Hyvä juttu, sillä aamulla oli jo niin liukas että meinasin kävellenkin mennä peppuleijaa siellä Aitan pihalla. Teillä en tohtinut ajella kuin hissukseen ja hyvä oli ottaa varman päälle. Oli sen verran liukasta. Meillä on aina niin, että mies vaihtaa nuo renkaat autoihin. Minusta se on hienoa, ettei minun tarvitse moisista murehtia.


Huomenna ajattelin itse killata (siis grillata) hyvät pihvit ja viettää perheen ja ystävän hyvän kanssa oikein levollisen päivän. Aloitan sen kävelylenkillä tuon ystävän kanssa. Mutta nyt illalla on vielä vuorossa lauantaipullaa ja kahdenkeskeinen elokuvailta, pienimmän toki tuhistessa turvallisesti omassa petissään. Vuokrattiin salaperäinen elokuva. Taitaa tuo vaatia seurakseen melkoisen määrän kynttilöitä ja viltin, jonka alle voi piiloutua liian jännien kohtien ajaksi. Syvällä miehen kainalossa, viltin alla, on maailman paras paikka!

Hyvää pyhää sinulle!



13 kommenttia:

  1. Välillä se elämä on yhtä juhlaa :)Mukavia ajatuksia pienellä ruoka asiantuntijalla :)

    Kävin itse viime keväänä siellä Loviisan aitassa ja tykkäsin kovin. Ihania löytöjä on myös sinun mukaan tarttunut. Ja noita talo lyhtyjä olen myös katsellut sillä silmällä mutta, mutta katsotaan, ihan joka houtukselle ei auta antaa periksi, hih.

    Kivaa viikonlopun jatkoa !

    VastaaPoista
  2. Olispas ihana päästä joskus käymään siellä Loviisan aitassa. Ehkäpä joskus kesälomareissulla... Oon samaa mieltä tuosta parhaasta paikasta, oman kullan kainalossa...:)Ihanaa iltaa teille kyyhkyläisille! :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kranssi ja talotkin kuuluvat suosikkeihini.

    VastaaPoista
  4. Niin mukavalta kulostaa, oikein mukavalta, elämän ihania nautintoja!!:))

    Kiitos, kun pistäydyit blogissani ja jätit mukavan viestinkin!:)

    VastaaPoista
  5. Tosi soma tuo mökki! Kauniinpi kuin muut näkemäni. Mutta ihan kauniille nekin alkaa muistoissa tuntua kun mainitsit tun mökkikylä idean! Solis hiano :)

    Mukavaa tätä iltaa ja iloista sunnuntaita :)

    VastaaPoista
  6. Voi miten suloinen mökki! Olen vähän sellasta kanssa kalastellut.. yhdestä nettipuodista katselin mutta olivat just sillä hetkellä kaikki lopussa.. tai siis uusia tulossa mutta ei vielä olleet ehtineet paikalle.. No, toivon että ehdin tilata jossain välissä. En ole noihin "livenä" missään törmännyt.

    Mukavaa iltaa (joka taitaa tosin olla jo ohi tässä vaiheessa..) ja sunnuntaita!

    VastaaPoista
  7. Hei, piipahdin blogissasi ja ihastelin kauniita ja harmoonisia kuviasi, niistä tuli kivalle tuulelle. Palaan toistekin.

    VastaaPoista
  8. Mariannelle:
    Eikös tosiaan ollutkin hyvin sanottu :) Mukavaa sunnuntain jatkoa sullekin!

    Johannalle:
    Kiitos! Ihana ilta olikin. Nyt täällä sataa ja räntääkin tuli aamulla. Ei sekään haitannut kun oli kunnon varusteet kävelylenkillä.
    Loviisan Aitassa kannattaa kyllä piipahtaa. Kahvilakin siellä on niin mukava ja tunnelmallinen.

    Hannukalle:
    Meillä on sitten samat suosikit. Taidan piipahtaa tuolla Aitassa jonakin päivänä vielä tutkimassa lyhtytilannetta oikein rauhassa...

    Margelle:
    Minä useinkin pistäydyn kaikkien teidän ihanissa blogeissa. Sinun blogistasi kovasti tykkään. Kommentteja jätän joka kerta ajatuksissani ja sitten ehtiessäni niitä oikein kirjoitan. Haluaisin kirjoittaa PALJON enemmän...miten vaan joskus on aika tiukalla.
    Ihanaa päivän jatkola sulle!

    Maakalle:
    Solis niin, niin hiano :)
    Iloista päivää sinnekin! Juuri äsken vollotin ja myös nauroin sun uusimmalle postaukselle. Kosketti ja samalla oli niin herttainen.

    Helille:
    Sulle myös lämpöinen tervehdys sunnuntaipäivänä! Toivon, että oman mökkisen jostakin löydät. Se on niin suloinen ja tunnelmallinen.

    Vekarukselle kiitokset! Kiva kun minulle huikkasit.

    FanniAurooralle (ihana nimi!!) myös kiitokset! Ja tervetuloa toistekin.

    VastaaPoista
  9. Kaunis talolyhty! Itse en vielä moista omista, mutta ehkä jossain vaiheessa :)

    Loviisan aitta on ihana paikka, siellä on pakko poiketa säännöllisesti!

    VastaaPoista
  10. Ihanaa tunnelmointia taasen täällä! Lyhtykylä olisi suloinen jouluksi, olisipa sellainen paikka, mihin sellaisen voisi pystyttää. Ehkäpä ulos? :)
    ihanaa sunnuntai-iltaa ja kiitos aina niin ilahduttavista kommenteistasi!

    VastaaPoista
  11. Kävin kurkkimassa blogiasi ensimmäistä kertaa..Ihania juttuja!
    Kivoja nuo tyynyliinat (pitää pistää harkintaan, jos tilaisi itsellekin sellaisen, kun ihastuin niin) ja soma kuin mikä tuo kynttilämökki.
    Tulen toistekin.. :)

    VastaaPoista
  12. Sarille:
    Olipa muuten hyvä idis! Kylän voisi rakentaa ihan hyvin pihalle.
    Nuo lyhtyjen hinnat on melko huikeat, joten minun kylästäni tulee varmaankin sellainen maaseudun harvaan asuttu kylänen :)
    Voi kiitos samoin myös itsellesi! On mukavaa kun minulle käyt täällä huikkaamassa.

    Minnille:)
    Tervetuloa ja kiitos sinulle!

    VastaaPoista