lauantai 30. tammikuuta 2010

Terriini - erään unelman täyttymys





Tämä terriini on toiveideni täyttymys. Aikani unelmaani täältä kotikonnuilta etsittyäni mies totesi, että miksi en tilaisi täältä. Mies tiesi. Hän tiesi missä olen ihailemani jo kohdannut. En ollut sitä tilannut, koska yritin etsiä vastaavaa läheltä ja edullisemminkin. Tuon kommentin jälkeen vingautin kuitenkin tilauksen menemään.


1900 -luvun alkupuolen ranskatar saapui pari viikkoa sitten kotiovelle. Ja vielä ehjänä. Nyt olen sitä vain ihastellut. Voi miten siitä pidänkään!


Vanhasta rouvasta inspiroituneena kaivoin esille ranskalaisia ruokaohjeitani. Minusta jo pelkkä reseptien selaaminen on herkullista puuhaa. Tänään meillä kuitenkin syödään italialaista! Se on kotipäivälle juuri sopivaa hemmotteluruokaa.

Nautitaan viikonlopusta,




18 kommenttia:

  1. No kyllä onkin ihana, joten miksipä jättää ostamatta! Harvoin noita ihan vastaankaan kävelee!!

    VastaaPoista
  2. Voi, miten kaunis! Ja kauniisti olet rouvan kuvannut.
    Ihana mies sinulla, kun noin tietää, mistä pidät. :)

    VastaaPoista
  3. On kyllä TODELLA kaunis! Ilo tarjoilla ruokaa tuollaisesta. Kiertelin muuten tänään maalaiskirppareita äitini kanssa ja ostin vaikka ties mitä. Mutta paras löytö oli sellainen Arabian taikinakulho, jollaisen olin rikkonut kerran... Taisin sinulle mainitakin siitä. Nyt löysin sellaisen vähän isompana ja maksoi 'vain' 20 euroa! :)

    Äsken laitoin takkaan tulet ja sämpylätaikina on kohoamassa. Leivonnaisesi näyttivät ja kuulostivat muuten todella herkullisilta! Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  4. On se ihana! Mukavaa lauantai-iltaa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Kiitos teille, olipa kivaa, että täällä oli näin paljon terveisiä!

    Anrinko:
    Niin minustakin. En täältä kotikulmilta ole tuollaista onnistunut löytämään. Monissa vastaavanlaisissa on kukka-aihe tai muu. Tykkään tuon pinnan vähäeleisyydestä.

    Mia:
    Niin, totta. Ensin vain ajattelin, että jos tulisi edullisemmin vastaan jostakin...mutta ei tullut. Ja oli hauskaa, että mies oikein kehotti tilaamaan, kun taisi tietää mielitekoni vahvuuden :)

    Vekarus:
    Joo :) Minä hurmaannuin heti.

    Arja:
    Kaunotar on kyllä. Sopivasti kurveja, ei liikaa kuitenkaan. Butik Sophiessa oli monia sellaisiakin terriinejä, jotka ovat ilman kantta. Nekin ovat kauniita.

    Emilia:
    Mies on ihan paras :)

    Sini:
    Upeaa, että löysit ja vielä edullisesti! Eilisen pullataikinan tein siinä suuressa kulhossa, josta joku aika sitten postasin. Kyllä on malli sitten hyvä taikinantekoon.
    Muutenkin mukavaa, että teit löytöjä. Niistä tulee aina niin hyvälle mielelle. Minua kutkuttaa tällä hetkellä lähikirpparin melko huonokuntoinen Arabian fasaanivati. Se on oikeastaan ovaalin muotoinen pieni reunallinen astia. Ruokaa siitä en enää tarjoaisi mutta jos vaikka sipulikukka-asetelmalle siitä jotakin alustaa saisi...kintun tila on estänyt käyntini. Voi olla, että ovat jo myyneetkin sen. Hinta oli tosi halpa.

    Vielä piti sanomani, että olosi siellä kuulosti niin kodikkaalta. Omatekoiset sämpylät ja takkatuli kohottavat talvi-illan vallan tunnelmalliseksi!

    Sari:
    Mukavaa iltaa saadaan viettää. Tulin juuri ystävän synttäreiltä. Nyt kyllä oli vaarassa revetä tämä kevyempi elämäntapa ihan kokonaan. Niin oli herkullisia tarjottavia. Sain jotenkuten pysyttyä ruodussani :)

    VastaaPoista
  6. Voi että, olipa ihanaa, että miehesi oikein kehotti sen hankkimaan - ja vielä tiesi mistä! :) Kaunis on!

    Mä tykkään lueskella keittokirjoja. Ei niistä tarvi välttämättä mitään edes toteuttaa, riittää että mietiskelee minkälaiseen tilanteeseen mikäkin ohje sopisi, ja kelle voisi tarjota mitäkin. Ja joskus sitten jopa toteuttaakin niitä suunnitelmia.. ;)

    VastaaPoista
  7. Laura, heippa!
    Sano muuta. Minustakin oli ihanaa, että mies aidosti oli sitä mieltä, että tilaa nyt ihmeessä se astia, kun kerran sellaista juuri mielit, etkä täältä löydä :)
    Lene sieltä Butik Sophiesta on muuten todella mukavan tuntuinen nainen. Kaikki sähköpostit, jotka tilauksen yhteydessä kirjoitimme olivat lämpöisiä sävyltään ja lopulta minua tituleerattiin nimellä sweetie! :)
    Ja keittokirjojen selaamisesta olen ihan samaa mieltä. Se suunnittelu ja tilanteiden miettiminen on antoisaa. Ja aina esimerkiksi ennen jotakin juhlaa tai sellaista mukavaa perheen tai ystävien tapaamista, tykkään miettiä, että mitähän hyvää voisin/osaisin heille laittaa.

    meidän pieni valvoo vielä ja kello on yli kymmenen. Nyt mennään kipin kapin yöpuulle. Nuku sinäkin hyvin!

    VastaaPoista
  8. Onneksi olkoon terriinin johdosta.Mukava myös lukea leivontajuttujasi.Itse pyöräytin tänään omenapiirakan,kun löytyi pakastimesta syksyllä pakastamiani omenalohkoja.Maistui hyvältä ja katosi lasten suihin pikavauhtia.No sain itsekin pari palaa..

    VastaaPoista
  9. Onks se ihan oikeesti terriini, mie tiiän vaan yhden ruoan nimeltään terriini.
    t. Hanukka

    VastaaPoista
  10. satujacobsen:
    Kiitos :) Ja omppupiirakka kuulostaa kyllä hyvältä. En olekaan pitkään aikaan tehnyt. Minusta sellainen amerikkalainen omenapiiras on makoisaa ja myös tykkään hirmuisesti muropohjaisesta omppupiiraasta. Sain äidiltä myös kerran sellaisen ohjeen, jossa on piimäpohja. Sekin on namia! Se tehdään omppuhillosta.

    Mukavaa viikkoa sinulle!

    Elsa:
    Siltä minustakin tuntuu. Hirmu onnellinen olen tuosta.

    Tiina ja Riikka:
    Minusta tuon muoto on wau ja mietin, että miki nykyastioissa ei osata samanlaista muotokieltä...

    Hanukka, hei:
    Kyllä se taitaa terriini olla. Niitä on matalampiakin olemassa ja pienempiä. Tämä on kaiketi melkoisen kookas.

    Kaikille teille iloa viikkoon!!

    VastaaPoista
  11. todella kaunis!:) kiva kun sait mieheltäsi vinkin... pisteet siitä!:) päädyitkö muuten tilaamaan sitä sohvan päällistä elloksesta? terkkuja pikku pojallekin sinne!:)

    VastaaPoista
  12. Hei Laura!
    Kiitos terkuista! Perille meni. En sitten kumminkaan uskaltanut päällistä tilata. Jos kuitenkin on liian pieni. Tajusin nimittäin, että meidän sohvan kaarevat käsinojat ovat sen istuinleveyden lisäksi aika riski. Eivät nekään ehkä ole ihan standardin levyiset. Otin aikalisän ja tuumin keväämmällä uudestaan.
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista