perjantai 5. helmikuuta 2010

Juuri näin




Yritin joulun alla tehdä pellavatyynynpäällistä siirtokuvalla. Kuvaan tuli tympeä kalvoimainen pinta ja jätin joulukiireiden keskellä asian sikseen. Jotakin en oivaltanut, vaikka mielestäni tein ohjeiden mukaan. Yritin nyt uudelleen, eri kuva-aiheella tosin. Oikeastaan minulla ei olisi ollut mahdollisuutta sillä hetkellä keskittyä hommaan mutta meinasin innostukseni vallassa vaan, että äkkiähän minä tämän tästä. Tulos: Tuollainen silitysrauta siirtokuvalla. Aika uniikki, sanoakseni! Onneksi rauta oli jo huonossa kunnossa ja muutenkin pitäisi hankkia uusi. Muuten sapettaisi. Nyt naurattaa. Jos joku miettii rautani upeaa kuvaa, niin se on hääpari astelemassa kirkon portaita - että aika juhlava rauta täällä.


Matkasilitysraudalla silittäminen kävi eilen illalla vähän rankaksi. Ei sillä siloista jälkeä tahdo saada aikaiseksi. En kuitenkaan uskaltanut hoitaa hommaa tuolla haisevalla isolla raudalla. Niin - kuva siis käryää raudan ollessa päällä, tiedättehän. Niinpä keittiöpyyhkeet ja tyynyliinat jäivät melkein yhtä kurttuisiksi kuin ennen toimeen ryhtymistä. Reunoistaankin vääntävät sinne ja tänne. Saavat kuitenkin kelvata.


Muuta mukavaa meiltä: Tänään pääsen sairaalaan katsomaan ystävää. Vauvaansa en vielä näe, kun osastolle ei sallita ylimääräisiä vierailijoita. Lisäksi huomenna saan miehen kanssa reissata tänne. Odotan sitäkin kovasti.


Nyt laitan leipätaikinan alulle ja laskeudun alkavan viikonlopun tunnelmiin. Aion myös paketoida sen lahjaksi annettavan 48 senttisen potkuasun, jonka katselustakin tulee jo pelkästään onnelliseksi.

Rentouttavaa viikonloppua!


ps. Silitin siis kuvaa väärältä puolelta! !!! Onnea minä.

24 kommenttia:

  1. Oi, toisen vahingolle ei saisi nauraa mutta nyt jo varmaan sen suot :) , mutta luulen että seuraavalla kerralla muistat miten se menikään ;) Mukavaa viikonloppua, tämä menee nyt piirakkan paistoon :) t. Anne

    VastaaPoista
  2. Anne,
    suon kernaasti :) Kyllä silloin hetken ensin katsoin sitä rautaa ja mietin, että sillälailla, sillälailla....
    Hyviä piirakkahetkiä sinne!

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno silitysrauta! Tuo Pehtoori on tosi mahtava paikka, kävin siellä kesällä ajelulla ja ostoksiakin tuli tehtyä =D Mukavaa reissua toivotellen!

    VastaaPoista
  4. :) Hih! Hyvä että rauta oli menossa vaihtoon jo muutenkin.
    Ja eiköhän ne keittiöpyyhkeetkin nyt tän kerran kelpaa silittämättä :)

    Mukavaa reissua Pehtooriin!

    VastaaPoista
  5. Tekevälle sattuu... ;)
    No, onneksi rauta ei ollut upouusi.

    Mukavaa viikonloppua & antoisaa Pehtoori-reissua teille!

    VastaaPoista
  6. voi anu sä oot ihana!:) mä oon just samanlainen "tohottaja"... sattuu välillä ihan uskomattomia kämmejä... meillä meinas syttyä eilen tulipalo! onneks on niin hyvä varjelus... olin jättänyt kynttilät illalla palamaan kun menin nukuttaa poikaa, ja nukahdin itekkin, ja mies olikin lähtenyt takas töihin. aamulla oli kaapin päällä haljenneet, mustat tuikkukipot ja yksi kynttilänjalka, lasia kaikki. hui.... no onneks tosiaan meillä tohottajilla on niin hyvä varjelia!:)
    voi ihanaa, meette tonne kivaan kauppaan, toivottavasti löydätte jotain ihanaa!!viikonloppuja!:)
    ps.aivan ihana kannu ja nuo liinat myös kuvassa!

    VastaaPoista
  7. Hnni,
    eikös olekin :)
    Minä en ole Pehtoorissa ennen käynyt mutta aikeissa oli viime kesänä. Sitten se kuitenkin jäi. Uskon, että siellä on kaunista, niin on kauniit nuo sivutkin paikalla. Meillä on yksi hylly sieltä tulossa kotiin.

    Teija,
    niinpä ja kiitos, reissua odotan. Ja pyyhkeet kelpaa tuollaisina. Minusta on tullut ihan liian laiska silittäjä muutenkin. Nyt kyllä olisi intoa piisannut, kun välineistö oli hmmm sanoisinko epäkunnossa :)


    Marielisa,
    totta. Kiitos toivotuksesta. Minusta se kahvilakin näyttää nettisivuilla hyvin kodikkaalta. Kalusteen hakemisen ohella on myös mukava päästä vähän haistelemaan paikan ilmapiiriä :)

    Laura,
    voi kauhistus. Onneksi varjelluitte! On meillä tosiaan paras varjelija ja siunaaja. Minä aina pelkään juuri sitä, että nukahdan kynttilät "päällä". Nykyään en mene nukuttamaan ilman, että sammutan kaikki. Sitten sytytän taas uusiksi kun uni saavuttaa pikkumiehen.
    Ja on se vaan niin uskomatonta, miten joskus onnistuu toheloimaan näin kunnolla. Yleensä teen montaa asiaa kerrallaan ja se onnistuu melko hyvinkin. Joskus kapasiteetti ei sitten enää riitäkään... Taas kävi niin :) Onneksi jutuille nauraminen tuo elämään lisää iloa !

    Kaikille teille mukavaa perjantai-iltaa!

    VastaaPoista
  8. Oi ei! :D Semmoista sattuu....itse kullekin. :) Hassu!

    Ihanaa päivää huomenna! :)

    p.s. mäkin leivoin leipää toissapäivänä, mutten kehdannut postata kun on yks leipomisblogi muuen toi. ;D

    VastaaPoista
  9. siis voi surku, piti kirjottaa tietysti, että Hanni !!

    VastaaPoista
  10. Laura, mentiin ristiin :)
    Kiitos ja joo aika tohelo täällä :)
    Olisit postannut vaan! Meitä leipomisintoisia riittää ihan varmasti. Se sun peltileipäkin oli niin hyvä ohje!
    Mukavaa oloa sinne

    VastaaPoista
  11. Hih!
    Kylläpä meille nyt sattuu ja tapahtuu. Eikö se vähän niin mene, että asiat pitää kokeilla kantapään kautta. ;)
    Viettäkää hauska päivä miehenne kanssa!

    VastaaPoista
  12. Riikka, kiitos, me vietetään ja taitaa se joskus niin olla :)

    Nyt lähden sairaalaan ystävän luokse!

    VastaaPoista
  13. pitkästä aikaa taas blogistaniassa ja olipa monta ihanaa postausta, niin kauniita kuvia ja lämpöisiä ja hyväntuulisia kirjoituksia <3 :)

    Monta kertaa on kans pinsiön ohi ajeltu ja ihan hiljattain vasta huomasin kyseisen liikkeen... Ehkä joku kesä ollaan niin liikkeellä että voi piipahtaa pehtoorissa ja taimistollakin :)

    VastaaPoista
  14. Hih. Nyt voin tunnustaa, että mulle on kuule käynyt ihan samoin!

    Pehtoori pitäisi kyllä ottaa ensi kesän etapiksi.

    Mukavaa reissua!

    VastaaPoista
  15. Juuri tuon takia mä en enää silitä meidän perheessä;-) lue; en saa silittäää, olen nimitäin useamman vaatekappaleen ajatuksissani polttanut.. Onneksi on pedantti mies, joka silittää myös omat t-paitansakin,ihan mielellään vielä;-).

    Oikein mukavaa viikonloppua teille; kivalta kuulostaa tuo antiikki-liike. Mitähän ihanuuksia sieltä teille löytyy;-)?

    VastaaPoista
  16. Oppia ikä kaikki ;-)))Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  17. Hih! Tekevälle sattuu ;)

    Olen käynyt kurkistelemassa blogissasi aiemminkin, mutta nyt piti ihan kirjautua lukijaksi, etten jää paisti mistään ihanasta!

    Leppoisaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
  18. Tekevälle sattuu;)
    Tuon edellisen postauksesi kuvat toivat niin keväisen olon:)
    Minäkin olen kukkaihminen:)
    Onnittelut ystävällesi ja koko perhelle!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  19. Maaka,
    kiva kun pistäydyit! Pinsiön reissu oli kyllä mukava. Siellä toivon pääseväni joskus toistekin käymään.
    Kannattaa poiketa. Söin muuten teen kanssa mitä ihanimman voisilmäpullankin tuolla antiikkikahvilassa :)

    Emilia
    Voi onko sullekin käynyt niin?! Lohdullista, että jollekin muullekin :)

    Aamunkukka
    Joo, silittäminen voi olla joskus aika haasteellista. Minä pelkään eniten silkkejä, ohuita pellavia ja joitain tekokuituja ja nyt siirtokuviakin :)
    Pinsiössä huokailin! Ihastuksesta, siis. Niin kaunista, niin puhuttelevia huonekaluja ja sitten vielä koko käynnnin syy oli ihana eli saimme kotiin kauan etsimämme lautashyllyn. Onnellista oli siellä päästä käymään.

    Arja
    näin on :) Sinulle myös tähän viikonloppuun mukavia ja leppoisia hetkiä ja lämpöisiä ajatuksia.

    Iida Emilia hei!
    Kiitos, kun oikein kirjauduit - se on mukavaa. Ja totta, niin sattuu...
    Sinulle antoisaa lauantai-iltaa!


    Marge, kiitos! Sinulle myös mitä ihaninta oloa tähän viikonloppuun. Tiedätkö, sain sittenkin nähdä myös vauvan! Voi, kuinka suloinen hän olikaan.
    Ja iloitaan kevätkukista. Pian sipulikukkia saa jo kaikkialta ja mikä parasta, pian on toukokuu ja ne kukkivat ulkona. Havahduin eilen illalla haaveksimasta juuri toukokuun tunnelmasta. Sieltä se tulee se kevät, kunhan vain jaksaisin olla kärsivällinen.

    VastaaPoista
  20. Hih tuon silityskuvan kanssa! :)
    Ihania kukkasia edellisessä postauksessasi! Kukkaiskuume se on täälläkin valloillaan ja tunnustan myös haaveilevani kevätauringon sulattamista räystäistä ja auringon tuoksusta poskipäissä.
    Aurinko on varmasti se , jota tällä hetkellä kaipaan kaikista eniten. Hain myös krysanteemikimpun ja leinikkiruukun piristämään viikonloppua!
    Vauva oli varmasti hurmaava ja ihanaa , että pääsit kurkistamaan sittenkin. :)

    VastaaPoista
  21. No, tekevälle sitä sattuu :)

    Olen myös monesti käynyt Pehtoorissa tunnelmoimassa....siellä tuoksukin on niin antiikkinen, hi !

    Kiva kun ehdit jättää kommentin käynnistäsi ! Mulla on vähän huono oma tunto kun olen vähän lepsuillut tai oikeastaan kärsin pahasta migreenistä monta päivää ja silloin ei tosiaan voi konetta avattakkaan.. no, nyt täällä kuitenkin :)

    VastaaPoista
  22. Kiva, kun saat hyllysi pian! Odottelen kuvia sitten... Meniko silitysrauta kokonaan pilalle vai saako sitä vielä 'siivottua' jotenkin? :) Ja onnea seuraavaan yritykseen!

    VastaaPoista
  23. Voi, ihan pakko minunkin kertoa, että nauroin ääneen tälle tarinalle, olit niin hauskasti sen kertonut. Hauskinta siinä on se, että kerrot sen avoimesti. Ja tietysti se, että lopputulos silitysraudassa on niin kaunis ;-)

    Kaikki tämän jutun valokuvat ovat ihania. Jos päädyt heittämään raudan pois, niin ota ihmeessä siitä vielä muutama taidekuva.

    VastaaPoista
  24. Sari hei,
    Kyllä kevättalvella, joksi tämän ajan jo niin mielelläni mieltäisin, kukkahaaveet nousevat pintaan. Toivottavasti krysanteemisi kukoistavat pitkään. Niistä minulla tulee muuten jotenkin mieleen päivänkakkarat. Nuo eräässä elokuvassa ystävällisiksi kukkasiksi mainitut (Sinulle on postia, hih).
    Ja vauvan kurkistaminen oli upea juttu. Sain hänestä otettua niin suloisen haukotus -kuvasarjan :)

    Marianne,
    Voi, toivottavasti migreeni antoi jo periksi. Se on todella tylsä vaiva. Lamaannuttaa kyllä inhottavasti.
    Kiva kun jaksoit silti poiketa. Toivottelen iloa viikkoosi!
    Pehtoori oli muuten kyllä valloittava paikka...

    Sini,
    Vielä en ole rautaa saanut puhtaaksi. Kyllä se taisi olla tuon raudan menoa. Onneksi raudan höyrysilitys ei ennestäänkään enää oikein toiminut ja rauta laski vettä lammikoittain allensa. On edes joku järkeväkin syy hankkia uusi rauta :) Mutta silti aion kyllä yrittää vielä niitä siirtokuvia. Tosin ajatuksen kanssa pitää olla sitten liikkeellä, ettei mene uusikin rauta piloille.
    Minä olen muuten jo ihan kiintynyt siihen uuteen talonpoikaishyllyyn. Laitan sitten kuviakin. Vielä se ei ole tosin seinällä.

    Tuulella,
    Hyvä, että tulit iloiselle mielelle. Siksi minä kerroinkin tämän jutun, kun pakkasi itseänikin vallan koko asia huvittamaan. Miten sitä joskus osaakin olla liikkeellä ilman ajatuksen häivää. Niin mulle kävi ainakin tässä askartelujutussa.
    Ja otin muuten kuvia siitä raudasta :)

    VastaaPoista