perjantai 12. helmikuuta 2010

Päärynöitä ja päivän mietteitä










Perunanarsissi avasi vihdoin ensimmäisen kukkansa ja minä olen sen tuoksusta aivan huumaantunut. Tuoksu oikein hellii minua. Kun huomasin kukan auenneen, oli oloni kuin toukokuussa ensimmäisen valkovuokon äärellä. Narsissi on nimittäin pysytellyt kiinni jo pari viikkoa ja luulin sen jäävän vaille kukkia.


Paras hetki tänään on kuitenkin ollut se kun pienen kanssa käperryttiin päiväunille saman peiton alle toistemme lämpöön. Oltiin ihan liki ja niin oli hyvä olla. Kuin lahjan olisin saanut. Samanlaista hyvää oloa toivon sinullekin tähän alkavaan ystävänpäiväviikonloppuun. Pienet hetket ovat arvokkaita ja ihan arkisissa asioissa, tavallisissa puuhissa, sen saa osoittaa, että rakastaa. Ja ihan joka päivä. Tunnen tänään erityistä kiitollisuutta näistä hetkistä ja siitä että saan niiden tärkeyttä ymmärtää.


Niin ja tänään olen onnellinen siitäkin, että huomenna pääsen valokuvauskurssille! Melkein kuin harjoituksena kuvasin taas pikkuruisia asetelmia; päärynöitä, narsissia, astioita, kirjoitusvälineitä ja uuden dokumenttini. Tuo viime lauantaina Pinsiöstä lautashyllyn lisäksi tuomani vaatimaton dokumentti osoittautuikin olemaan varsin kuvauksellinen.

Sinulle toivon hyviä aitoja hetkiä, läheisyyttä ja levon tuntua tähän alkavaan viikonloppuun. Olet arvokas! Halaten,


22 kommenttia:

  1. Kauniita tunnelmia!
    Valokuvauskurssi, oi! Kiva nähdä sit työn tulosta täällä. =)

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia, on muuten päärynäkin yllättävän kuvauksellinen. :) Ja ihana tuo perunanarsissi. Mä tässä odottelen miehiä kotiin kaupasta, vihjasin vähän että olsi kiva saada kukkia...katsotaan. ;D

    Mukavaa kurssia, olis kiva kyllä mennä itsekin tuommoiselle! :)

    VastaaPoista
  3. Anrinko
    Kiitos, valo tekee jo niin paljon tunnelmaan. Ja olen ihan innoissani siitä kurssista. Se on vaan toki kahden päivän juttu mutta silti olen innoissani. Toivoisin oppivani lisää noista kameran säädöistä...

    Laura
    No niin tosiaankin on päärynäkin oikein linssilude :) Tuo pistaasimainen väri on vaan kolahtanut nyt muhun kovasti.
    Toivottavasti vihje meni miesväelle perille :)

    VastaaPoista
  4. Minäkin sain pienen tytön viereeni aamulla ja oli niin ihanaa maata siinä vieretysten, kun pieni käsi silitti poskea!

    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  5. Huokaus onnellinen, mitäpä siihen olisi paljoa lisättävää.
    Toivottavasti kurssisi on antoisa, itsekkin haaveilen joskus kerkeäväni.

    VastaaPoista
  6. Kivaa että pääset tuollaiselle kurssille,
    toivottavasti se on hyvä ja antoisa.
    Kauniita kuvia ja asetelmia.
    Nuo hetket on niin ihania,mitä kerroit läheisyydestä.Meillä harmi vain ei tenavat meinaa malttaa rauhoittua päiväunille,muuta kuin nuorin vain.Olis niin kiva köllötellä yhdessä vaikka koko lössi.Mut ei,nää yhet vaan huseerais,taapero varsinkin.Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  7. Ihana narsissi... Ihan alkaa tehdä mieli itellekki jotain keväistä kukkaa. Muutenkin kauniita kuvia :)
    Hyvää ystävänpäiväviikonloppua sulle myös!

    VastaaPoista
  8. Vekarus
    Ne on niitä päivän tähtihetkiä.
    Sinulle myös ihanaa ystävänpäivää!

    Piupau
    Toivottavasti löydät ajan myös kurssille. Joskus äiti-ihminenkin tarvitsee omaa virkistystä ja tämä valokuvaus on kyllä virkistävää puuhaa. Koen sen olevan harraste tai ajanviete, jota voi toteuttaa joka päivä juuri sen päivän antamin mahdollisuuksin. Iloa!

    Virva
    Sitä minäkin olen ajatellut, että kuinkahan kauan meillä vielä nukutaan näitä suloisia päikkäriunia. Poika on nyt 2,5 v. Toivotaan, että teillä voisi joskus ihan vaikka yllättäen olla sellainen koko lössin mahtava yhteispäikkäri :)

    Sari
    Into kevätkukkiin iski minuun pari viikkoa sitten oikein rytinällä. Ikeassa oli yllätyksekseni näitä perunanarsissejakin jo :)
    Ruokakaupoistakin saa kivoja ruukkutulppaaneja. Harmittaa, kun en tänäkään vuonna hoksannut istuttaa sipuleita itse ruukkuihin.
    Toivon, että löydät itsellesi suloisen kevätkukan!

    VastaaPoista
  9. Täällä piipahtamassa kuulumisia lukemassa,,,kuvauskurssisi kuulostaa mielenkiintoiselle ja siten jäänkin kuulolle...perunanarsseja tilan kukkakauppiaaltani tänään ja ensi viikoksi jo niitä lupaili, olen myös heikkona niiden tuoksuun. Mukavaa viikonloppua, t. Anne

    VastaaPoista
  10. Oi, valokuvauskurssi! Täällä yks kade. Kerrothan sitten millaista siellä on, mitä opit.

    OIkein ihanaa viikonloppua sinullekin <3

    VastaaPoista
  11. Taas niin ihania kuvia, että laittaa miettimään, mihin sitä kurssia oikein tarvitset :)
    Tosissaan; hienoa, että viikonklopuksi saat hiukan omaa ohjelmaa ja harrastusta.

    Päivänokoset kuulostivat suloisilta!

    Mukavaa viikonloppua ja
    hyvää ystävänpäivää <3

    VastaaPoista
  12. Kiva lämminhenkinen postaus! Ja kuvat ovat kauniita.

    Valokuvauskurssi voisikin olla mukavaa, täytyy laittaa harkintaan.

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia !!! Ihan yllätyin miten kauniilta nuo päärynätkin näyttivät...

    VastaaPoista
  14. Heipsansaa naiset ja kiitos taas teille terveisistänne.

    Anne
    Eikö olekin aivan huumaava se tuoksu tosiaankin. Ja kurssilla oli tänään antoisaa. Kumpa se jatkuisi pidempään. Saatiin ihan oikea kotitehtäväkin :)

    Taina Susanna
    Opin tänään valotusasioita. Puhuttiin iso-arvon säätämisestä, aukon ja valotusajan säätämisestä. Kurssilla kuvataan manuaalilla ja minä ainakin tarvitsen juuri siinä kovasti harjoitusta.
    Tänään tehtiin harjoitelmia, joissa kuvattiin mm. mustaa mustalla, valkoista valkoisella ja monia muitakin juttuja. Sommitteluakin käsiteltiin ja huomenna jatketaan. Ihanaa touhua :)

    Emilia
    Kiitos paljon mutta kuule mä ihan oieesti tarvitsen paaaaljon harjoitusta tuohon manuaalikuvaukseen, jossa pitää hanskata kaikki säädöt ihan itse. Oltiin kurssilla kahdestaan miehen kanssa. Oli valtavan virkistävää!

    Elsa
    Kiitos Elsa.
    Tiedätkö, minäkin olen suunnitellut meneväni valokuvakurssille todella pitkän aikaa. Vihdoinkin sain aikaiseksi. Ja vaikka kurssi onkin näin lyhyt (yksi viikonloppu), niin hyvään alkuun sillä jo pääsee.

    sariw kiitos ja kuule,
    päärynät yllättivät minutkin :)

    VastaaPoista
  15. Tosi hyviä ja kauniita kuvia!Tykkään!
    ja oikun kiva kun pääset kurssille!

    hyvää ystävänpäivää!
    Anu

    VastaaPoista
  16. Minä taas huomasin tuolla alempana sipulikukkia...mistä oot jo löytäny?

    VastaaPoista
  17. Harmillisen vähän vielä löytyy sipulikukkia. Ikeastako perunanarsissin tosiaan löysit? Tuollaiset lyhyet kurssit ovat kivoja. Kaipaisin itsekin opastusta valokuvauksen tekniikkaan. En vain ole luonteeltani yhtään sellainen, että jaksaisin itsekseni räplätä kameraa ja kokeilla kaikkea. Kivaa, kun alkaa olla jo niin valoista, että kuvista tulee hyviä.

    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  18. Anu, kiitos ja täältä myös sinulle lähetän ystävänpäiväterveiset!
    Helmililjat ja perunanarsissin löysin tosiaan Ikeasta (taisi olla joku kolme sipulikasvia kympillä tarjous) ja krookuksen Plantagenista. Ovat kyllä huimasti tuottaneet iloa.

    Sini sulle myös ystävänpäiväterkkuja!
    Sehän se juuri, kun ohjekirjojen kanssa minäkin olen vähän hukassa. Paljon mukavampaa on, kun saa oikeasti kysyä asiansa osaavalta ja sitten käytännössä harjoitella.
    Ja joo, kyllä siis Ikeasta. Aika yllättävää minustakin.

    Nautitaan valosta ja imetään aurinkoenergiaa aina kun vain pilven takaa vähänkin pilkahtaa. Mukavaa pyhän jatkoa.

    VastaaPoista
  19. Aivan ihana blogi sinulla! Aivan pakko liittyä lukijaksi, jotta pääsee heti nauttimaan kauniista kuvistasi!

    Oikein ihanaa ystävänpäivää sinne suunnalle!

    - Jaana "Kainuunkadulta"

    VastaaPoista
  20. Jaana, kiitos kovasti ja tervetuloa!
    Mukavaa uutta viiikkoa sulle.



    Kaikille sipulikukista
    ps. Sipulikukka-asiasta vielä. Ajattelin tarkentaa, että Raision Ikeasta niitä pari viikkoa sitten ostin. Toivottavasti löytyisi edelleen ja pääkaupunkiseudultakin...

    VastaaPoista
  21. Heippa Anu, mikä on tuo suloinen edellisessä postauksessa näkyvä kasvi tuossa valkoisessa kulhossa? Tahtoo tuollaisen :0)

    VastaaPoista
  22. Moikka Naksu
    Se on kuule lankaköynnös. Plantagenissa ainakin niitä on usein myynnissä. Minustakin se on suloinen kaikessa herkkyydessään.

    VastaaPoista