lauantai 25. syyskuuta 2010

Ei se katso aikaa eikä paikkaa






Nimittäin idean syntyminen. Kaikki alkoi siitä, kun poikkesin eilen pitkästä aikaa moikkaamassa Merjaa Elvina Interiörissä. Jutustelun ohella nautin liikkeen tunnelmasta (sovitin muuten aivan ihanaa Lexingtonin tunikaa - siis iik) ja siitäkin, että sinkkimökkejä oli tullut taas myyntiin.  Kotiinviemisinä oli kassissani lisäosia mökkikyläämme. Kylä on kasvanut hiljaksiin ja nyt siihen kuuluu muutamia tupia sekä suurempi savesta tehty harmaa kirkko. Kaikessa pienuudessaan kylä on pikkumiehemme suuri ilon aihe. On ihana seurata silmiensä tuiketta, kun kynttilät syttyvät.

Siinä Elvinan kassalla sain ajatuksen, että mökeistähän voisi tehdä adventtikynttelikön. Neljä mökkiä rinta rinnan ja siinä se olisi. Merja sitten siihen, että niinpä ja kylkiin voisi vaikka liidulla raapustaa numerot. Yhteisen ideointimme tuloksena on yksi adventtikynttelikkö -idea jo valmiina lähenevään joulunalusaikaan.

 Ideoissa on hauskaa niiden yhtäkkisyys. Saan useinkin jouluideoita keskellä kesää ja kevätoivalluksia talven pakkaskaudella. Vaikka elän hetkessä, nautin tulevan suunnittelusta. Siinä ehkä syy. Nyt eletään jo pian lokakuuta, että kaipa jouluideat ovat jo sallittuja. Minä ainakin sallin ne jo itselleni.  Ideoissa on  muuten mielenkiintoista yhtäkkisyyden ohella sekin, että niin yksilöllisiltä kuin ne usein tuntuvatkin, ovat ne silti usein jaettuja. Ehkä sinäkin olet saanut idean käyttää sinkkitaloja adventtikynttelikkönä. Nautitaan ideoistamme.

Leppoisaa lauantaita ystävä!

ps. Taikulle suurkiitokset tunnustuksesta! *halaa* Liitän sen tuonne hieman alemmas, jossa esittelin oman kärkikolmikkoni. Kolmikko pysyy samana ja siksi kiikutan ilolla uutukaisen lahjani kaltaistensa joukkoon.

30 kommenttia:

  1. Kyllähän nyt jo saa joulujuttuja suunnitella. Kun illat pimenee ja ilmat kylmenee, pikkuhiljaa se vaan hiipii mieliin:)

    Ja adventtikynttelikköideasi on kerrassaan loistava!

    VastaaPoista
  2. Voi että on tunnelmallisia nuo lyhdyt! Tahtoo tollasen heti! :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä vain nyt on jo jouluhaaveilujen aika. Luettiin tänään lasten kanssa Mauri Kunnaksen joulukirjoja. Ulkona oli ihanan märkää, harmaata ja sateista eli nii-in syksyistä kuin olla ja voi. Mieli hyppäsi ihanasti jouluun.

    Kiva idea lyhtytalokylästä ja adventtikyntteliköstä. Meiltä löytyy yksi tuollainen talolyhty... pitäisiköhän etsiskellä sille vähän kavereita...hmm...

    VastaaPoista
  4. Kiva idea ja nythän niitä joulujuttuja pitäisi jo tosiaan miettiä että ehtii ajoissa :) Itse olen aina vähän hidas ja sitten tuleekin jo kiire kun joulu lähestyy. Lahjojakin olisi oikeastaan hyvä miettiä jo nyt että saisi sitten joulun lähestyessä vain naitiskella tunnelmista ;) Meillä muutama pikkuruinen talo jo löytyykin, mutta vielä olisi tilaa muutamalle lisääkin. Ovat tosi kivoja!

    VastaaPoista
  5. Kyllä kyllä, varsinkin jos aikoo itse tehdä lahjoja kuten täksi jouluksi suunnittelin suuremmassa määrin. Alkaa hiljalleen olla aika...

    VastaaPoista
  6. Minulla on ainakin jo lahjalista suunnitteilla ja ensimmäsitä lahjaa olen aloittanut tekemään. Teen joka joulu jotain lahjoja itse. On se niin mukavaa:) Ihania lyhtyjä, minäkin niistä haaveilen...yhtään en vielä omista. Ehkä täksi jouluksi.

    VastaaPoista
  7. Huippu idea! Minulla ei vielä ole noita sinkkimökkejä muuta kuin haaveilu asteella... mutta joululahjoja olen jo pari valmistanut ;)

    VastaaPoista
  8. Kyllähän nyt jo saa joulua ajatella ja suunnitella ja aivan ihastuttavan idean olet saanutkin !! Aivan huippi tämä sinkkimökki idea adventtikynttiköille <3!!!

    VastaaPoista
  9. Ihanat pikku talot!
    Hyvä idea laittaa taloihin valot adventtisunnuntaisin. Tein viime vuonna saman jutun ja sain joulukalenteriin samalla kuvat.
    Lahjoja ostelen pitkin vuotta ja joulukortti ideoita kehittelen kokoajan.
    Kivaa Sunnuntaita!

    VastaaPoista
  10. Moro! Minä haaveilen noista talolyhdyistä. Vuosi sitten mainitsin asiasta joka kaupan luona, missä näin taloja, siinä toivossa, että edes yhden saisin. Enpä ole vielä saanut. Jatkan siis vihjailuja.
    Minusta tuo adventtitaloidea on aivan huikea. Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
  11. Minä olen jo kuukauden päivät joulua suunnitellut:) Paljon on ideoita mielessä Mutta toteuttaminen vaatii rempan loppuun saamista ja aikaa. Ihana adventtikynttelikkö idea!!

    VastaaPoista
  12. Ihanoita taloja, ja että kokonainen kylä. Heti alkaa mielikuvitus laukata, mitähän siellä kylässä tapahtuu, ketä siellä asustaa, tehdäänkö remonttia ja josskin mökissä :)
    Voi miten palasi mieleen mummoni joulukoriste, siinä oli kirkko ja pihamaa jossa valtavasti kaikkia yksityiskohtia(vai kuvittelinko ne vaan) Muistan miten unelmoin tuota ihanuutta katsellessani, silloin se oli harvinainen aarre, valoja ja soittorasia, koskea ei saanut, vain katsoa.
    Joulun unelmointi on alkanut, mielessä kieppuu sata ja yksi ideaa, mietettä ja ajatusta, valoja jo kaipaan ja pehmoisia tunnelmia.
    Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
  13. Arvaappas mitä....3 kuukauden päästä joulu on ohitse ;) Joten kovasti kannustan sinua ideoimaan.
    Ihana tämä hiljaisten ja tunnelmallisten mökkien tienoo. Kiva idea!Jäinkin pohtimaan sinne pipareista kuusia ym. ym. :)

    Oikein leppoisaa pyhä päivää sinne!

    VastaaPoista
  14. Hih!
    Meillä on nyt joulu kotona, ihan justiinsa nyt! ;P
    Nuo sinkkiset töllit on vallan ihania.

    VastaaPoista
  15. Ihana idea, sinkkimökit kynttilänvalossa! Ja tosiaan mikä estäisi laajentamasta ideaa, ihan kuin Marie tuossa ylhäällä jo mainitsikin? Leppoisaa ja mukavaa sunnuntaita teille kaikille!

    VastaaPoista
  16. Ihana idea :) Ja kyllä minä ideoin vaikkei aina olisikaan se aika. Siitä melekin parhaat ajatukset aina lähtee.

    VastaaPoista
  17. Tuollainen mökkikylä on ihana! Olen myös haaveillut kynttilämökeistä. Tosin itseäni on peloteltu mökin melkoisella kuumenemisella (?). Ja joulu on jossain pienissä ajatuksissani jo, mutta luvan niille ajatuksille tosiaankin annan sitten lokakuussa, kun ne ensimmäiset lehtien joulunumerot tulevat! Niitä odotellessa... Mutta myönnettäköön, että muutamia suunnitelmia ja ideointeja olen jo tehnyt. Ja kiva, että sullakin on jo suunnitelmia joulun varalta!

    VastaaPoista
  18. Ihana idea! Pitäisi ollakin aina pieni muistikirja käsilaukussa hyviä ideoita varten, ne kun eivät katso aikaa eivätkä paikkaa. Tosin itse oivallan parhaat ideat usein juoksulenkillä, joten muistiinpanoja olisi vähän hankala tehdä...

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  19. Kiva idea :)
    Itse olen aikamoinen jouluhömppä. Ja joka vuosi ajatukset kulkeutuu jouluun näin syys-lokakuun vaiheilla ;)
    Laitoin viime viikolla ruokailuhuoneen ikkunaan valot, mutta tässä vaiheessa vuotta ne ovat syysvalot. Lähempänä joulua sitten jouluvalot ;D
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  20. Toki saa joulua suunnitella ja hiljalleen valmistella. Havuja tekisi jo kovin mieli asetella ulko-oven eteen ja rappusten päälle! <3

    Voi, ihana ihana joulu!!!
    Kiitos tästä ideasta. Jaettuna ideatkin ovat parhaita. Itse en omista- vielä- yhtään sinkkistä lyhtyä, mutta kauniita kovin ovat. Toivottavasti niitä joulun alla yksi minullekin löytyisi!

    Tunnelmointia ja syksyn värikylläisiä hetkiä Sinulle Anu!

    Marina

    VastaaPoista
  21. Tyttösemme kysyi silmät tuikkien viime perjantaina ajellessamme kotia päin lasten seurakuntaillasta, että arvaa äiti mikä on just kolmen kuukauden päästä?! J O U L U <3<3
    Onpa syksy ahnaasti napannut syliinsä. VAikkakin ihanasti. Sateen jälkeen on nyt auringonpaistetta riittänyt ja illan tummetessa on niin ihana sytytellä valoa kynttilöihin! Nuo sinkkitalot ovat superkivoja. Voin kuvitella miten pikkuisenne silmät tuikkivat kilvan lyhtykylän kanssa!
    OLipa muhkea ideariihi teillä:) Ja tulos oivallinen!
    Minä olen kovasti koittanut kuulostella joulukorttiajatusta, vaan vielä sen syntyminen antaa odottaa....Olen ensimmäisen lapsen syntymävuodesta(-92) saakka väsännyt kortit askarrellen. Silloin ensimmäisenä vuonna jo sai pikkuinen osallistua ja aina siitä saakka joku/jotkut lapsista niitä kanssani luoneet! Se on mukavaa puuhaa!
    Iloa ja paistetta viikkoosi!

    VastaaPoista
  22. Noi sinkkitalot on ihania! Kokonainen kylä niitä kuulostaa mahtavalta!

    Kiva idea adventiksi! Olen menossa joulukuussa Tukholmaan, ja ehkäpä sieltä tarttuu muutama uusi mökki mukaan!

    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  23. Heipsis

    Kiitos kivoista kommenteista.

    pioni
    Niin hiipii :)

    kodinhenki
    :)

    Päivi
    Meilläkin on Joulupukkia jo luettu. Poika tykkää valtavasti siitä joulupukin pajasta ja niistä kaikista puutyötaitoisista tonttusista.

    kirsikka
    Vielä on onneksi paljon aikaa miettiä, ideoida ja saada kivoja vinkkejä. Odotan aina innolla Kotivinkin joululehtiä ilmestyviksi. Niistä kun aina löydän jotakin kivaa ideantykää.
    Sekin on hyvä, että antaa ideoiden tulla jos on tullakseen ja toteuttaa sitten ne jotka ennättää. Itse en koskaan saa kaikkia omiani toteutetuksi ja oikeastaan se on ihan kivakin. Jää jotain muhimaan seuraavaan vuoteen.

    VastaaPoista
  24. Anis, Miia ja Riitta
    itsetehdyt lahjat on niitä ihan parhaita! Sellaisen saaminen lämmittää niin mieltä.

    Sinisen talon kuulumisia
    Eikös vaan. Suunnitellaan hyvillä mielin.

    allidaalia
    Joo, olen innoissani taloista. Näyttävät niin kauniilta hämärässä.
    Minä myös hankin lahjoja/tarvikkeita niihin aina kun sopiva kohdalle sattuu. On mukavaa antaa ajatuksella hankittua tai tehtyä.

    Bibelot
    Toivottavasti nyt läheisten kuulo olisi herkistynyt ja saisit tuvan tai vaikka monta!

    Mirva
    Voimia remppaan! Minulla aikaa nielee nyt tämä vastikään tapahtunut töihinpaluu. Huomaan, että en ole ihan samalla tavalla vielä vauhdissa idoideni kanssa kuin aiemmin.

    Piupau
    Olipa mukava tuo lapsuusmuisto. Pieni ihminen voi ihailla jotakin niin kovin suurella omistautumisella. Muistan omasta lapsuudesta samankaltaisia asioita kotoa ja haluan omalle lapsoselle välittää juurikin niitä saman moisia tunnelmallisia hetkiä ja antaa mahdollisuuden nauttia juhlan erityisyydestä. Toki joulussa erityisintä on sanoma mutta onhan se ilo ja riemu, kun saa sitä juhlaa myös kotiinsa, läheisilleen, rakentaa.Jouluvaloja pitää olla paaaaaljon :)

    VastaaPoista
  25. Marie
    Ihana idea, kiitos! Eräänä jouluna rakensin vihreistä kuulista suuren kuusen Kotivinkin ohjeella. Se oli niin koruttoman kaunis, ettei meinannut malttaa syödä niitä kuulia.

    Tiina
    Ihanaa!! Oi, miten sen nyt ollenkaan malttaa kerätä pois...

    Aamunkukka
    Niinpä ja minustakin Marien idea oli kiva.

    Wilhelmiina
    No niinpä. Silloin kun ei ole mitään tarvetta tai kiirettä, niin syttyy ne kirkkaimmat tähdet ideataivaalle.

    Sini
    Se on ihan totta, että kuumenevat kovasti. Minä poltan niitä takan päällä, niin on kivipinta turvallisena elementtinä niiden alla.
    Odotan ihan tosi kovasti niitä ensimmäisiä joulunumeroita :)

    Joana
    Tiedätkö, minulla on aina pieni muistikirja juurikin käsilaukussa. Sinne voi raapustaa ajatuksen ylös vaikka kassajonossa, jos juuri silloin syttyy idea :) Mutta totta, että lenkillä ei kyllä varmaan tuo juttu oikein toimi.

    Naksu
    Toinen samanmoinen ilmoittautuu täällä :) Meilläkin syysvalot tuikkivat, hih. Sitten ne tosiaan muuttuvat jouluvaloiksi adventtiajan lähestyessä.

    VastaaPoista
  26. Marina
    Nautiskellaan kiireettömästä haaveilusta ja joulutunnelmoinnista. Toivottavasti saat oman tupasi. Nyt niitä ainakin on taas alkanut kaupoissa näkyä.

    Tinttarus
    Ihana oivallus tyttöseltä. Näinhän se, että kolmen kuukauden päästä ollaan juhla-ajassa.
    Yhteiset jouluaskartelut ovat mitä mukavinta puuhaa. Itsetehty kortti on sitä paitsi tosi ihana vastaanottaa. Mukavaa askarteluideointia teille! Siu!!

    Nonna
    Jouluinen tukholma kuulostaa tosi kivalta! Sieltä tarttuu varmasti matkaan aimo annos joulumieltä ja ehkäpä tosiaan joulujuttuja koristeeksikin.
    Meillä on kerätty pikkupojalle joka joulu aina jokin/joitakin omia joulukoristeita. Sitten kun hän on aikuinen, niin on olemassa laatikollinen täynnä joulumuistoja omaan kotiin viemiseksi. Tänäkin jouluna tiirailen, että mitähän löytäisin laatikkoon pantavaksi.

    VastaaPoista
  27. Miten ihana idea! Minulla on ollut joulu myös mielessäni: olen lukenut kahta joulukirjaa ja eilen leivoin piparkakkuja ;) Tosin niitä piparkakkuja en leiponut joulu mielessäni, vaan tein veturin ja junan muotoisia pipareita poikani kolmevuotissynttäreille. Piparkakkujen tuoksusta tuli silti jouluinen olo.

    Kommentoin blogeja hieman myöhässä, koska olimme viikonloppua reissussa. Mutta toivottavasti parempi myöhään jne.

    Mukavaa viikkoa sinulle, Anu!

    VastaaPoista
  28. Täälläkin ollaan jo joulujuttuja mietitty - eikä varmaan vähiten tuon työn takia. ;)

    Kaunis on idea, noi sinkkitalot on kyllä kivoja!

    VastaaPoista
  29. On suloiset mökit! Mahtaisinko itsekin raaskia kartuttaa kokoelmaa, pari niitä löytyy. Kovin haluaisin sellasta oikein isoa, mikä Elvinassakin siinä ulko-ovella...

    Kävin siellä siis lauantaina :)

    VastaaPoista
  30. Aivan ihania mökkeröitä! Aivan ihania!

    VastaaPoista