maanantai 20. syyskuuta 2010

Kynttilänpätkiä


Hankin syys- ja talvi-iltojen iloksi kauniin ranskalaishenkisen lyhdyn. Suunnittelin sitä aluksi keittiön ikkunan ääreen mutta se päätyikin olohuoneeseen lähelle istumaryhmää. Jollakin pienellä hankinnalla voi olla kovin hyväätekevä vaikutus. Valontuike lyhdyn lasien läpi luo kiireetöntä tunnelmaa ja saa minut heti levolliselle mielelle. Ajatukseni leijuu  kaasulyhtyjen valaisemalle kujalle jonnekin kauas -  kauas niin ajassa kuin kilometreissäkin. Minusta lyhdyssä ja myös kynttiläjaloissa on viehättävää poltella erimittaisia kynttilänpätkiä. Katselen kovin mielelläni jo tuntikausia palanutta, muotonsa ottanutta pöytäkynttilää. Ei sillä, että uudet olisivat sen huonompia mutta kyllä niistä jotakin luonnetta puuttuu. Ihan sama pitkienkin kynttilöiden kohdalla. Pidän  ainakin arkisessa menossa siitä, että kynttilän kyljessä on steariinivalumia ja se on jo elähtäneen näköinen.
                                     ***
Pätkistä puheenollen. Tilasin kesällä jossakin tilapäisessä olotilassa lyhyen pätkän Anna-lehteä. Minulle ei ole Annaa koskaan tullut mutta jotenkin ajatus omasta naistenlehdestä oli mukava ja tarjous edullinen. Siksi kai tilasin. Tänään tuli postilaatikkoon 101 ideaa niminen askartelu- ja käsityölehti, joka ymmärtääkseni kuului kytkynä tuohon Annan tilaukseen. Ja minä nautin lehdestä enemmän kuin yhdestäkään niistä Annoista. Hymyilen lukiessani sivun 49 tekstiä: "Pienenä oli pallomeri, karamellihimossa suklaapatukoita pursuava kylpyamme. Mutta mikään ei voita visiittiä lankakauppaan. " Nii-in, minäkin viihdyn lankakaupoissa.

Avasin äsken keittiön kuivatavarakaapin oven ja yllätyin löytäessäni oranssin pallon kaapin hyllyltä. Sitten muistin, että aamulla työnsin  hätäpäissäni pallon ensimmäiseen vastaan tulevaan kaappiin pienen kuulantyöntäjän silmän välttäessä. Kuulantyöntö sisätiloissa (olkoonkin softispallolla) on meinaan melkoista urheilua!



Maanantaihisi hymyjä,


26 kommenttia:

  1. Olipas kivan levollinen hetki piipahtaa lyhtysi loisteessa, tämä blogi-ilta tuntuu muuten olevan kovin hiljainen (lukemieni blogien osalta). Syksyistä illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Intianminttu
    Kiva kuulla -kiitos. Minä en ole oikein ennättänytkään vielä kunnon kierrokselle....
    Sinulle myös tunnelmallista illan jatkoa.

    VastaaPoista
  3. Kaunis lyhty!

    Keväällä kaapiperukoille työnnetyt kynttilänpätkät ovat valaisseet iltoja täälläkin. Enpä ole asiaa liiemmälti ennen miettinyt, mutta tosiaan, noissa jo käytetyissä onkin enemmän luonnetta. Tykkään esim. ennen vieraiden tuloa poltella kynttilöitä päivän tai pari, jolloin eivät ole niin uuden näköisiä :)

    Terkut toiselta lankakaupassa viihtyjältä!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana lyhty.

    Hyvää viikon alkua sinulle.

    VastaaPoista
  5. Kirjoititpas hauskasti kynttilänpätkistä. Noinhan se juuri menee:)

    Kävin iltakävelyllä (iltalenkki kuulostaa minun tapauksessani turhan urheilulliselta) ja aika monesta ikkunasti näkyi pimeään iltaan loistavia kynttilöitä. Tulee hyvä mieli, kun talojen sisältä riittää tunnelmaa uloskin.

    VastaaPoista
  6. Teija
    Kiitos, minäkin tykkään siitä kovasti.
    En minäkään niitä pätkiä ole aiemmin pohtinut mutta nyt ajatus jotenkin vain putkahti esiin.
    Arvaa muuten olenko iloinen, että hoitivapaani aikana on työpaikkaani vastapäätä avattu lankakauppa? Juu-u. Olen :) Joskus kun on oikein tiukka päivä, niin on ihanaa ajatella sitä mahdollisuutta että työpäivän päätteeksi piipahtaa hypistelemässä lankakeriä vaikka ihan pikaisestikin.

    Tuija
    Sinulle myös oikein hyvää uutta viikkoa
    Poltellaan kynttilöitä iltojen iloksi.

    Päivi
    Me ollaan sitten ihan sukulaissieluja - minäkin käyn pikemminkin kävelyillä kuin lenkeillä :) En oikein ole urheilullista sorttia minäkään.
    Naapuruston lyhdyt tosiaan ilahduttavat aina. Sanoit niin kauniisti tuosta tunnelman jatkumisesta ulos saakka.

    Voimia sulle tähän alkaneeseen viikkoon.

    VastaaPoista
  7. Kaunis lyhty ja illan pehmeys välittyy luoksen kuvista. Uskomaton on pienen liekin lepatuksen vaikutus tunnelman rauhoittajana.
    Kuulantyöntö sisätiloissa kuulostaa tosiaanin himpun verran hurjalta, pienet vikkelät keksivät kaikenlaista :)
    Levollista iltaa sinne kynttilän loimotukseen.

    VastaaPoista
  8. Lyhtysi on niin täydellinen tunnelmanluoja, että jo pelkkä sen näyttöpäätteen takaa katsomien tuo levollisen mielen. Hieno löytö - voi, miten rakastan tätä kynttiläaikaa ja syksyä.
    Vaikka en itse (valitettavasti) osaa neuloa, ymmärrän lankakauppojen lumon. Blogimaailma on jännä: Kävin tänään Turussa työmatkalla ja kuljin aivan ihanan lankakaupan ohi ja juuri sinä tulit silloin mieleeni.

    Syystunnelmallisin terveisin,
    lumiomena

    VastaaPoista
  9. Onpas harvinaisen kaunis lyhty! Ihana tunnelma välittyy tänne asti.
    Mainio ajatus elämää nähneistä kynttilöistä. Noinhan se taitaa olla! :)
    Leppoisaa viikkoa toivottelen!

    VastaaPoista
  10. Upea lyhty!! ja samaa lehteä minäkin olen tänään selaillut :)

    VastaaPoista
  11. Oih, kaikkeen vähänkään ranskalaisromanttiseen viittaavaan olen niin pöhkönä, että ihastuin lyhtyysi!

    Ja pallo kaapissa, tai oikeastaan mikä tahansa lasten lelu mitä eriskummallisemmassa paikassa, jäähytettynä ja joskus aikojen päästä yllättäen löydettynä, kuulostaa hyvin tutulta :-)

    Oikein tunnelmaisaa viikkoa!

    VastaaPoista
  12. Lyhty on kyllä tosi kaunis. Erilaisilla kynttilöillä saa aikaan kivan tunnelman. Itse olen myös "kävelyihminen". En edes jaksaisi juosta:)

    VastaaPoista
  13. Voi mikä kaunotar tuo lyhty! Tämä kynttilä aika on niin mahtavaa varsinkin näin "alkukaudella" :)

    VastaaPoista
  14. Hei,pidän kauniista blogistasi.Lyhty on kaunis!Mistä olet sellaisen löytänyt?
    Hyvää viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  15. Heippa Anu,
    lyhty on todella kaunis ! laitoitko sen katosta roikkumaan vai tuliko siihen jokin seinä kiinnike ?

    Lankakaupat on minunkin mieleen. olisi aika ihanaa aloittaa jokin villatakin neulominen, mutta tunnen itseni niin hyvin että kärsivällisyyteni loppuisi puolessavälissä ja keskenjäämisen vaara olisi ilmeinen. No, ehkä jotakin vähän pienenmpää voisi ajatella.
    Tunnelmallisia syysiltoja sinulle kynttilän valossa !

    VastaaPoista
  16. Kaunis lyhty tosiaan. Ja voi miten nautinkaan syksyn pimeistä illoista kynttilän valossa!

    VastaaPoista
  17. Ihania tunnelma-kuvia :)
    Ja tuo lyhty on tosi kaunis.

    Kynttilänvalo on minun suosikkini. Poltan pimeällä ajalla ihan tajuttomasti kynttilöitä, taas pitäisi mennä täydentämään varastoja ikeaan :)

    Tunnelmallista, joskin sateista tiistaita :)

    -Sanna

    VastaaPoista
  18. Niin kaunis, tunnelmallinen on tuo lyhtysi..
    Minäkin niin rakastan tätä pimeää kynttilä ja vikkasukka-aikaa..
    Ihania syystuulia ja sateita!!

    VastaaPoista
  19. Ihana tuo saamasi tilauslahja! Varmasti mukavaa luettavaa.

    Meilläkin on ollut kynttilän jämät kesän tallessa ja nyt poltellan niitä pois ennen kuin aletaan taas täyttämään kaappeja uudestaan.

    Lyhty on todella kaunis!

    VastaaPoista
  20. Oi, tuo olohuoneeseen leppoisa paikka kuulostaa ihanalta! Minäkin voisin sellaisen ikiomani suunnitella (ja opettaa muille, että tämä on sitten äidin paikka...=))

    En ole lukenut tuota 101 ideaa -lehteä, mutta voisinpa hankkia sen. Minulle tuli Suuri Käsityö -lehti jonkin aikaa mutta siinä oli minun makuuni liian isoja käsitöitä ja liikaa ompelujuttuja. Pienemmät ideat siis riittäisivät. =)

    VastaaPoista
  21. Kaunis postaus, sellainen tiedätkö...kun on esim. ollut naimisissa kauan toisen kanssa niin käytetään vertausta pehmeistä ihanista tossukoista :)
    Rauhaa ja lepoa...missä on hyvä olla sitä päivityksesi välittää <3

    Täällä on satanut vettä vaakatasossa koko päivän ja kotosalla iltaa vietetään räppänöiden viheltäessa ja kynttilöitä poltellessa.
    Toivotan sinne oikein ihania syksyisiä päiviä!

    VastaaPoista
  22. Piupau
    Niin ne pienet ja vikkelät keksivät. Meillä tehtiin asianmukaiset pyörähdykset ja sitten tempaistiin "kuulaa" olan takaa. Sitä karjaisua ei muuten kuitenkaan kuulunut :)
    Nautitaan lepattavista liekeistä.

    Lumiomena
    Kiva, että levollisuus välittyi ja arvaapa mitä - juuri kävin sinun blogissasi kertomassa, että tulit tänään mieleeni, kun laitoin ylle keltaisen sadetakkini. Mukava kuulla, että minäkin olin käväissyt sinun mielessäsi.
    Lankakaupoista vielä sen verran, että minä olen intoutunut näistä neulomisista ihan viimeisen vuoden sisällä. Mitään monimutkaisia en osaa mutta jotenkin lankojen hypistely ja pienten helppojen töiden tekeminen antavat silti valtavasti iloa.

    VastaaPoista
  23. Esmeralda
    Mukavaa, että välittyi. Kynttilänpätkät on täällä tänäänkin palaneet ;)

    Anskuliini
    Minusta se lehti oli tarkoitettu juuri kaltaiselleni käsitöistä pitävälle mutta taidoiltaa kuitenkin vielä aika lapsenkengissä olevalle. Moni asia oli tuttua mutta silti uusiakin ideoita sain.

    Amelia
    No sitten meitä on kaksi. Pöhkönä olen minäkin ;)
    Jäähytetyistä esineistä muistin juuri, että miellä komeilee takan päällä vasara (lasten muovinen leluvasara). Sain siitä vahingonlaukauksena päähäni päivänä eräänä ja takavarikkoon joutui. Olen unohtanut sen tuonne sijoilleen :)


    Anis
    Juu, kävely kunniaan. Minä en edes muista koska olisin yrittänyt käydä "lenkillä" siis oikein juosten...

    Riitta
    Ihanastai sanottu, että "alkukaudella"! Minulla taitaa olla kausi jotenkin koko ajan päällä, kun poltan kesälläkin kynttilöitä. Tosin syksyllä ja talvella kyllä runsaammin.

    VastaaPoista
  24. Anonyymi
    Kiitos kovasti sanoistasi. Lämmittivät mieltäni.
    Ostin lyhdyn My Country Homesta Tampereelta. Se oli viimeinen kappale, joten siksi en ostopaikkaa maininnut mutta en huomannutkaan ajatelle, että voisikohan niitä olla vastaisuudessa tulossa lisää myyntiin. Kannattaa kysäistä Virpiltä sieltä my Country homesta (Ihanuutta arkeen -blogi on Virpin pitämä. Sieltä saa ainakin yhteystiedot).

    Marianne
    Juu, valitsemissani kuvissa ei tosiaan tainnutkaan näkyä sitä kiinnitystapaa. Lyhdyssä on ihana kettinki ja siitä se roikkuu katosta.
    Minä olen viime päivinä unelmoinut itsetehdystä villatakista mutta ihan samaa pelkään, että jos jää kesken...silti niin haluaisin yrittää. Pitäisi vaan löytää riittävän yksinkertainen malli :)

    VastaaPoista
  25. Keijukainen
    Niin minäkin nautin - nautitaan yhdessä. Ulkona oleva pimeyskin pehmenee sopivasti kynttilän pienen liekin lepatuksessa.

    Sanna
    Kiitos ja ihan totta, että meilläkin on pian pätkät poltettu ja täydennystä tarvitaan. Tunnelmallisia syysiltoja sinullekin. Ja tänään muuten nautiskelin tuosta sateestakin. Oli oikeastaan kiva litsytellä kumppareissa :)

    hanne
    Totta - tuulet ovat virkistäviä ja sateesta tykkään myös kun on vaan oikeat varusteet, jotta varpaat pysyvät kuivina. Nautitaan syksystä!

    Emilia
    Kiitos ja joo, poltellaan nysät pois ja hamstrataan sitten uutta tilalle. Joskus jopa katkaisen uusista "liian pitkistä" kynttilöistä pois palasen sieltä tyvestä. Näyttää kauniimmalta kynttiläjalassa ja silti paloaika on pitkä. Aika koomista toisaalta :)

    Nonna
    Äidin oma paikka on hyvä idea. Sellainen äidin latauspaikka :)
    Minäkin tykkään sellaisista pienistä töistä ja ideoista joiden toteuttaminen ei vaadi hurjasti aikaa tai rahkeita. Niitä kun ei lapsiarjessa aina niin kovasti ole käytössä kun on paljon puuhaa. Sellaiset jutut, joista saa käsityön riemua mutta toteutuvat jokseenkin pienessä ajassa ovat siis mieleeni. Ehkä sitten joskus myöhemmin on aikaa vaativammille töille.

    VastaaPoista
  26. Marie
    Kiitos, kun sanot noin kauniisti. Tuli ihan hyvä olla sanoistasi.
    Tänään on tosiaan sadetta piisannut ja minä olen ihan nauttinut sadekamppeissa käveleskelystä, sateen ropinan kuuntelemisesta. Minusta vinkuvat räppänät ja ropina luovat mukavaa tunnelmaa. On hyvä kääriytyä sohvalle viltin uumeniin, kuunnella ja nautiskella.
    Syksyysi kaikkea hyvää.

    VastaaPoista