maanantai 27. kesäkuuta 2011

Kesäjuoma







Uusi viikko aluillaan ja meillä valmistellaan syntymäpäiväjuhlia. Puutarhassa ajateltiin viettää tuota nelivuotispäivää. Sankari on tilannut kerroskakun ja saapa nähdä miten äiti onnistuu tilauksen toteutuksessa. 

Yhdessä valmistimme kesäjuomaa - tosin tämä juoma herkuteltiin jo juhannuksena, joten syntymäpäiväksi pitää keksiä jotakin muuta.  Teimme raparperisen louhisaarijuoman hiukan muunnellulla Kotivinkin reseptillä. Mukava oli valmistaa, herkullista nauttia ja kaunista katsella. Tarjosin juoman terriinistä boolin tapaan. Sekaan panin jääkuutioita ja mansikoita.
Näin juoma valmistuu:
Huuhtele 2,5 dl mustaviinimarjapensaan lehtiä. Huuhdo, kuori ja paloittele parin sentin pätkiksi  raparperinvarret. Raparperipaloja tarvitaan 2,5 dl. Pane lehdet suureen kulhoon. Keitä kattilassa raarperinpaloja ja 2 l vetä muutaman minuutin ajan. Kaada vesi raparpereineen lehtien päälle ja lisää hetken kuluttua 2 dl sokeria. Sekoittele. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja lisää sekaan ihan pieni nokare hiivaa (herneen kokoinen pala). Peitä juoma kannella ja anna tekeytyä vileässä seuraavaan päivään, jolloin siivilöi juoma ja lisää sitten sen sekaan yhden puristetun sitruunan siivilöity mehu. Pullota ja lisää sekaan viipaloituja mansikoita. Juoma on parhaimmillaan noin parin vuorokauden jääkaapissa säilyttämisen jälkeen (sitruunan lisäämisestä). Lapselle otin isosta satsista juomaa omiin pikkupulloihin  ennen hiivan lisäämistä. Hänen versiossaan ei siis ollut hiivaa eikä sitrunaa. Tykkäsi kovasti :)
Käynnistän nyt vatkaimen ja kakun paistuessa ompelukoneen. Suunnitelmissa on pieniä kesäompeluksia paperista. Koitan vaikka ottaa valokuvan kunhan valmistuvat.
Kivaa viikkoa ja tervetuloa kaikille uusille seuraajille. Ilokseni huomasin teitä tulleen monin kappalein.

Anu

14 kommenttia:

  1. Sama täällä... pitääpä kokeilla..☺

    VastaaPoista
  2. Kiitti ohjeesta :)! Hellettäkin on luvassa, niin tarvitaanhan sitä hyvää juomaa.
    Aurinkoista viikkoa:)!
    -Tiina-

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä kesäjuomaa. Varmasti ihanaa ja vieläpä nuin kauniisti tarjoiltuna.
    Iloa alkaneeseen viikkoon!

    VastaaPoista
  4. Mukavia synttäreitä teille! Kesäjuhlat on kiva pitää puutarhassa ja ilmatkin pitäisi olla hyvät. Napsi kuvia sitten meille ompeluksista!

    VastaaPoista
  5. Kiitos juoman ohjeesta! Tuota on ollut atrkoitus kokeilla ja ohje on ollut etsinnässä :)Mukavia juhlavalmistelu hetkiä !

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa hyvältä puuhanne! :) Onnea kakun tekemiseen ja juhliin. Nyt kesällä onkin mukava tehdä erilaisia juomia jääkahvista lähtien. Arvaas, olin juuri tänään aikeissa tehdä paperista koristeita kotiin! Jään odottamaan kuvia omista paperiompeluksistasi :)

    VastaaPoista
  7. Ihanat kuvat<3 Kivoja synttäreitä ja onnea sankarille!!

    VastaaPoista
  8. Sain itse maistaa kyseistä juomaa ensimmäisen kerran nyt juhannuksena ja makoisaa oli!

    Ihana idea tarjoilla juoma terriinistä. Sitä aina yrittää keksiä uusia käyttötarkoituksia vanhoille astioille -tuossa ehdottomasti yksi, joka pistetään korvan taakse. :)


    Sari

    VastaaPoista
  9. Hei
    Kiitos kaikille, kiva jos innostuitte vaikka kokeilemaan.
    Ja Sari oli jo maistellutkin. Eikös vaan ollutkin hyvää.
    Ohje oli tosiaan tämän kesän Kotivinkissä sillä erotuksella, että siinä ei ollut mansikoita. Minä lisäsin värin vuoksi mutta makua toki myös antoivat.

    Tänään olen siivonnut kodin, jotta huomisen sankarin on kiva juhlia puhtaassa kodissa. Leiponutkin olen. Kaapissa komeilee yksi Nalle Puh kakku ja toinen teelmäs - jatkan sitä huomenna.
    Nyt istun hetkeksi iltapalalle, vaikka yöpala se kyllä kellonajan puolesta jo on. En vaan ole ennättänyt oikein syödä touhujen keskellä :)
    Sinille vielä semmoiset terkut, että ihan jäi kutkuttamaan, että mitä paperitöitä sulla on tuloillaan...
    Hyvää yötä,
    Anu

    VastaaPoista
  10. Täytyypä kokeilla tuota kesäjuomaa.

    VastaaPoista
  11. pioni
    Kantsii kokeilla...sen verran namia meinaan on :)

    VastaaPoista
  12. Nami! Olis ihana tehdä jos tältä helteeltä jaksaisi. Aurinkoista heinäkuuta!

    VastaaPoista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista