sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Arvonnan voittaja ja kupinaluset villasta





Lokakuu alkoi tunnelmaa täynnä. Sytytin elisaamuna monen monta kynttilää ja asettauduin nauttimaan puhtaan kodin tunnelmasta ja vapaapäivän ilmapiiristä.

Tänäänkin on hyvän päivän aamu. Nousin seitsemän jälkeen sängystä, kun lapsen huoneesta kuului kutsu katsomaan jotakin ihanaa. Hipsuttelin alakertaan, astuin hänen huoneeseensa ja siinä hän seisoi osoittaen ulos ikkunasta. Katselimme auringonnousua yhdessä.

Yllätysarvonnan osalistumisaika päättyi  syyskuun loppuun. Kiitos kaikille mukavista viesteistänne, joita arvontapostaukseen jätitte! Mies toimi arvonnan virallisena valvojana ja tässä rumpujen pärinän lomassa ilmoitan ilolla, että  yllätyksen voittajaksi nousi Mirtzi. Laittaisitko Mirtzi minulle yhteystietosi sähköpostitse, niin saan lähettää  paketin matkaan. Osoitteeni on sinkkisanko(at)windowslive.com. Palkintona on virkkaamani ja huovuttamani kupinalunen, tekemäni pampulapannunalunen, vaaleaa unelmanpehmoista alpakkapankaa ja käsintehtyä tummaa suklaata.

Intouduin loppukesästä kokeilemaan  Huopasesta virkkaamista. Virkkasin  suunnilleen neliön muotoisia kappaleita kahdeksikon koukulla ja huovutin ne koneessa 40 asteessa. Niistä syntyi kupinalusia lämpöisille juomille. Usein lasin/kupinaluset ovat neliskanttisia mutta minä viehätyin erityisesti tästä suorakaiteen muodosta. Huopumisen jälkeen venytin nurkkia hieman ulospäin kappaleiden ollessa kosteita, joten muoto sai hiukkasen veikeyttäkin osakseen. Villan päältä on suloista poimia kuppi käteensä ja kun lämmittelee sormiaan kupin ympärillä on villa-alunen käsien alla sopivan pehmoinen. Huovutin myös puikoilla neulottua tasoa mutta miellyin enemmän virkattuun jälkeen. Se jäi minulla ainakin paksummaksi ja huopui tätä tarkoitusta varten kauniimmaksi.

Sunnuntaihisi lepoa ja virkistystä, iloa ja kaikkea kivaa,

Anu

16 kommenttia:

  1. Aivan ihana tunnelma teidän aamussanne. Tänään heräsin itse usvan peittämään maisemaan. Nyt viileyttä tihkuva aamusumu on kadonnut ja synnyntain aurinko alkaa lämmittää. Arvontalahjayllätyksesi ovat upeat, itse tehdyt jutut ovat täydellisiä.

    VastaaPoista
  2. Mukavat voitot olivat arvonnassa. Olen itsekkin virkannut yhden alusen kokeeksi ja se onnistui ihan hyvin, toinen odottaa koneeseen menoa. Viime talvena neuloin isälleni,pojalleni ja itselleni tumput tai vanttuut niinkuin itse niitä kutsun, niistä tuli tosi kivat. Rauhallista sununtaita:)

    VastaaPoista
  3. Onpa ihanaa, että lapsesi osaa pysähtyä ihastelemaan auringonnousua. =D

    VastaaPoista
  4. Ihanaisia pyhätunnelmia:)
    Ja olipa suloinen arvontavoitto, onnittelut Mirtzille!
    Nämä syksyn päivät sytyttävät palon kutomiseen ja pitäisikin piipahtaa lankakaupoille:)
    Lempeän lokakuun toivotuksin, Hannah

    VastaaPoista
  5. Hieno palkinto!
    Ihana aamu oli tänään, maa kuurassa ja kaunis auringonpaiste. Yhtäkkiä tuli sydämeen lämmin ailahdus joulun tunnelmasta..

    VastaaPoista
  6. Voi että, nyt saat minut innostumaan vielä Huopasestakin tässä muuttopuuhien ohella:) Apua, mitenhän aika riittä :D
    Ihanalta kuulostaa teidän viikonloppunne siellä.

    VastaaPoista
  7. Tuota vois kokeilla. Olen niin mieltynyt kupinalusiin.:)

    Virkistävää viikonloppua!
    t.Paula

    VastaaPoista
  8. Ihanan palkinnon Mirtzi saikin!!

    Aurigon nousut ovat kauniita...valitettavasti minulta ihanuus jää usein näkemättä... olen aamu-uninen...☺

    Mukavaa sunnuntaita sinulle.♥

    VastaaPoista
  9. Olipas teillä ihana aamu<3

    Onnittelut voittajalle!

    Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
  10. Taas ihania käsityövinkkejä. Tarttis varmaan mennä lankakauppaan:)

    VastaaPoista
  11. Voi ihanaa, kiitokset paljon! Laitan kohtapuoliin sähköpostia sinulle:) Tulipa hyvä mieli.:)

    VastaaPoista
  12. Viikonlopun aamut ja illat olivat niin kauniita! Päivistä puhumattakaan. Ihanaa, kun otat kaiken nautinnon irti sytyttelemällä kynttilöitä. Toivon, että ehtisin hetkeksi pysähtymään itsekin kynttilöiden äärelle. Takkatulen äärellä kuitenkin hetken neuloin viikonloppuna :) Tuo huopanen on veikeätä. Olen virkannut mm. ruusuja niistä ja huovuttanut tossuihin koristeiksi. Kupinaluset ovat hyvä idea! Tänä aamuna lähdin töihin uudessa tuubihuivissa, mutta ilma oli niin lämmin, että olin ihan kuumissani töissä :) Tervetuloa siis koleat syysaamut :) Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Kyllä munkin varmaan täytyy kokeilla tuontyyppistä huovuttamista! Olen aikoinaan huovutellut jotain neulan avulla (arvaa vaan, montako reikää oli sormissa!), mutta näissä sun ideoissasi on taas jotain niin uutta ja raikasta.

    ...ja lämmintä ;-)

    VastaaPoista
  14. Kauniita huovutustöitä. Harmaan sävyt kotoisia. Tuli mieleen, että koulutuksesi suunnalla tätini vetää huovutuskursseja. Osti vanhan kansakoulun ja pitää siellä eri käsityökursseja ja näyttelyitä. Lapsille myös kivaa ohjelmaa :)

    Kuulasta lokakuuta toivotan sinulle!

    VastaaPoista
  15. Olipa tänne putkahtanut kivoja viestejä. Kiitos kaikille!! Mukava oli lukea teidän käsitöistänne ja kuulumisistanne.
    Minä olen tänä iltana ihan puhki...puuh. Aika kova päivä takana ja vielä osa töistä odottaa tekijäänsä. Lapsonen nukahti ja nyt pääsen jatkamaan korjausurakkaa (koeviikon pinot). Tiedän, että pian helpottaa kunhan saan koe-, essee- ja yo-koepinon vähäsen ohuemmaksi :)
    Töitten jälkeen pistäydyin kuntosalilla. Olen nykyisin jäsenenä eräällä sellaisella. Enpä kyllä olisi ihan heti uskonut, että saliharjoittelu olisi näin hauskaa. Väsyttävää silti ainakin näin ensiviikkoina, kun ei tuo kunto nyt ole ihan terästä :)

    Kaikille voimia ja iloa viikkoon,
    Anu

    ps. Mirtzi ole hyvä! Pian saat postia :)

    VastaaPoista
  16. Löysin blogisi vasta nyt, onpa kaunista. Nuo kupinaluset näyttivät mukavilta ja kotoisilta, tuollaiset voisi itsekin tehdä, kun mies on kovasti haaveillut kupinalusista...

    VastaaPoista