tiistai 11. lokakuuta 2011

Sammalenvihreää ja auringonpilkkuja







Olen kulkenut syysaurinkoa silmäripsilläni, nautiskellut siitä, että luonto yhä hehkuu ja kuitenkin samaan aikaan valmistautuu talveen. Minäkin valmistaudun. Kudoin äidille syntymäpäiväyllätykseksi lämpöisen sammalenvihreän kaulurin pehmeänkeltaisin somistein. Islantilainen kelervä lanka tuntui sormilla mukavan luonnolliselta ja karheudestaan huolimatta uskon sen toimivan reunuskoristeessa ihan hyvin. Lanka on löytö taannoiselta Jyväskylän reissulta.
Nyt pötkötän lattialla suuren lampaantaljan päällä takkatulen lämmössä. Massuni on täynnä äidin valmistamia herkkuja ja mieli leppoinen. Käyn keskiviikkoa kohti reippain mielin. Huomisessa reippautta tarvitaankin, sillä minulla on ensiksi puolikas työpäivä, sitten muutaman tunnin koulutuspätkä, palaveri ja lopuksi vanhempainilta. Juuri nyt kuitenkin nautin tästä hetkestä. Siitä, että pieni tuhisee turvallisesti vuoteessaan, mies naputtelee koneellaan viereisessä huoneessa ja minä köllöttelen kuin kissa tässä olohuoneen lämmössä.

Lämmin ajatus luoksesi,
Anu

ps. Rakkaalle äidilleni vielä tätäkin kautta onnellista syntymäpäivää ja kiitos ihanista kesteistä! Arabialaisesta kakusta näen varmaan ihan untakin - niin herkkua oli.

16 kommenttia:

  1. Heissan! Kiva taas kuulla vähän kuulumisia :) Kuulostaapa ihanilta herkkukesteiltä teidän juhlat!
    Tsemppiä loppuviikkoon, terkuin M

    VastaaPoista
  2. Rouva M
    Heips! Ihanaa, että jätit merkin. Kiitos! Sinun viikkoosi myös voimia.
    Mulla on tosiaan massu ihan täynnänsä mm. pippurimarinoitua peuraa, salaattia ja herkkukakkuja. Olen ollut alkusyksyn ja jo loppukesän vähän suu supummalla herkuttelun suhteen (vähän toki aina viikonloppuisin), joten nyt tuntui niin taivaalliselta makustella kaikkea hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Voin vaan kuvitella sen ilon, koska täällä samat kuviot menossa herkkujen suhteen ja vähän muutenkin. Herkkupäivää odotellessa :)

    VastaaPoista
  4. kauniita kuvia ja ihana kauluri, osaisimpa minäkin :)
    mukavia päiviä tästä eteenpäinkin :))

    VastaaPoista
  5. Minä olen käynyt täällä, mutta en muista olenko kommentoinut aikaisemmin (huono muisti). Ihana blogi sinulla ja niiin kauniita kuvia, rupean lukijaksi.:)

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia. Tuollaista kauluria olen haaveillut itsellenikin se olisi niin hyvä omalle raihnaiselle niskalleni. Oikein mukavia syyspäiviä sinne.Siu:)

    VastaaPoista
  7. Onnea minultakin äidillesi!

    Syksystä nautin minäkin...väreistä...sateesta ja tuulesta.

    Oikein ihanaa syksyidtä loppuviikkoa sinulle.♥

    VastaaPoista
  8. hei! ihana huivi! :) pakko kysyä että neuloitko tuon reunan vai kuinka teit, tosi kauniin näköinen! oon kans tehnyt äidillenisynttärlahjaksi huivin :) ja tollainen olisi ihana lisä siihenkin, tuli ehkä aavistuksen kapeakin... tosi kauniita postauksia täällä. voimia tähän päivään ja loppuviikkoon, voi hyvin! <3

    VastaaPoista
  9. Kauniit värit tuossa kaulurissa, ihanan pehmeät ja luonnolliset.
    Syksyn luonto on myös kaunis, vaikka ilma olisi sateisen harmaa, puiden keltainen tuo valoa ja lämpöä maisemaan. On rauhoittavaa katsella syksyistä peltomaisemaa. Työt tehty, on levon aika.
    Ihanan tunnelmalliselta kuulostaa iltasi.

    VastaaPoista
  10. hei!
    Blogikierroksella löysin tänne. Jäin katselemaan kauniita kuviasi. Onpa ihanaa.
    Mukavaa syksyä.
    ~marita~

    VastaaPoista
  11. Rouva M
    No samoissa mennään :) Tsemppiä!
    Ja herkkupäivää odotellessa... :)

    Jaana
    Kiitos. Sinulle mukavaa päivää

    VastaaPoista
  12. Syksyiset värit ja kuvat ovat niin levollisia ja raukeita. Ihan kuin valmistautuisi talvilepoon :) Kaunis kaulurikin. Korviani on jo paleltanut parina aamuna. Myssyni on silti vielä puikoilla, kun on ollut niin paljon muuta hommaa. Toivon, että saisin sen pian valmiiksi. Kaikkea hyvää loppuviikkoosi!

    VastaaPoista
  13. Villa Bickyard

    Kiitos terveisistäsi ja lämpimästi tervetuloa!

    Marika
    kaulurit on ihan parhaita :) Halusin tehdä sellaisen, joka on vähäsen löysä, jotta rypyttyisi kaulalla kauniisti. Helmineule on kaikessa yksinkertaisuudessa ihan lempparini.
    Mukavaa päivää ja Siu!!

    Irmastiina
    Kiitos ja nautiskellaan yhdessä. Eilisen päivän kuljin tukka putkella ja kotiin päästyä oli ihana nauttia syysillan tunnelmasta.

    Laura
    heipsistä! kiva kuulla, että sielläkin on kutimet käynnissä :) lahjaksi on niin kodikasta antaa itse tehtyä. Minä ihan fiiliksellä vaan virkkasin tuon reunuksen. Tein vaan pari kierrosta koristeeksi. Haleja ysätävä!

    VastaaPoista
  14. Kauniita syystunnelmia. Tuuli puhaltaa ja saa etsimään lämpimämpää päälle. Kutomasi kauluri on ihana ja lämmittää kivasti kaulalla.
    Täällä on ollut tänään kaunis vaikkakin tuulinen päivä. Ilta- aurinko sai valitsemaan kävelyn auton sijaan. Merenrantaa pitkin kävelemme parisuhdetapaamiseen. Kävellessä on kiva nollata päivä ja valmistautua kuuntelemaan :)

    Leppoisaa torstai-iltaa sinulle Anu <3

    VastaaPoista
  15. Maria
    Kiitos kauniista viestistäsi. Minä myös miellyin noihin väreihin. Vihreän sävy olisi voinut olla hieman rusehtavampi mutta en löytänyt ihan prikulleen sen väristä vihreää, jota etsin. Okran sävy osui ihan makuhermooni :)
    Levollista iltaa sinulle

    Marita
    Hei ja tervetuloa, kiitos myös viestistä. Leppoisaa syysmieltä suuntaasi.

    Sini
    heei! Ja kiitos! Minulla tuli yksi myssy valmiiksi mutta mieleni tekisi tehdä toinenkin. Tein sellaisen, jossa on korvat :) Iloa kudinhetkiisi ja hyvää oloa tulevaan viikonloppuun. On niin ihanaa, kun illat ovat jo pimeitä ja kynttilän liekit saavat lepatella villisti ja tuoda tunnelmaa.

    VastaaPoista
  16. Marie
    Kiitos ystävä. Oli ihana saada viestisi. Omatkin kaulurit ja huivit on täällä kaivettu esille ja tänään tepsuttelin töissäkin lämmin villainen kaulallani. Käveleminen ja raikkaus ulkosalla antaa voimia. Merenranna tuntumassa saa tuulesta nauttia ihanalla tavalla. Minustakin tämän päivän sää tuntui niin upealta. Tykkään joskus vain olla hetkisen tuulen riepottelemana ennen kuin astun sisälle työpaikalle. Matkat kun kulkevat autolla pituutensa vuoksi, niin sitten on kiva hengitellä hetken raikkautta siinä koulun pihassa ennen päivän aloitusta. Joskus menen välitunnillakin vain hengittelemään tai haistelemaan tuulia taikka sateita.
    Iltaasi lepoa ja virkistystä

    VastaaPoista