keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Pipoja ja poikia





Meillä popsitaan pähkinöitä. Kohtuuden kun muistaa, niin saa hyötyjä enemmän kuin haittoja, sillä pähkinöissä on  runsaasti hyviä rasvoja. Mies täydensi pähkinävarastomme ja minähän heti miettimään mitäpä niistä kävisin leipomaan. Tein pähkinäkakkua, jonka välissä on sokerista, pähkinästä ja kanelista valmistettu täyte. Kakku oli niin muheva, että kotijoukkojen toiveesta lupasin tehdä sitä toisenkin kerran. Ohjeen löysin täältä.

Pähkinät maistuvat myös jogurtin sattumina.  Olen pitkään halunnut kokeilla jogurtin valmistamista itse mutta syystä tai toisesta se on aina jäänyt. Nyt kuitenkin sain tarmonpuuskan asian suhteen ja kokeilin  tällä Helmin ohjeella. Jos Helmi piipahdat täällä, niin haluan osoittaa sinulle suuret kiitokset! Jogurtista tuli lempeän täyteläistä herkkua.

Ohjeessa käsketään käärimään tekeytymään jätettävä jogurtti lämpimään pyyheliinaan. Kulho jossa jogurtin valmistin on muodoltaan aika korkea ja kapea ja mietin miten sitä kietoisin. Siinä miettiessäni keksin käyttää lämmöntuojana pyyheliinan sijaan kulholle sopivia pipoja. Pujotin astian kahden pipon sisälle, panin kannen vähäsen raolleen, peitin koko jutun keittiöpyyhkeellä ja kiinnitin pyykkipojilla. Puhtaita pipoja voi siis käyttää näinkin :)

Reipasta viikon jatkoa ystäväiset ja tervetuloa kaikille uusille lukijoille!

Anu


18 kommenttia:

  1. Pähkinöistä minäkin pidän, mutta tuo kohtuus meinaa aina unohtua...☺

    VastaaPoista
  2. Oi, ihana kun linkitit tuon Helmin ohjeen- ostin juuri jogurttiainekset kaappiin. Kahden kerran jälkeen olen täydellisesti epäonnistunut yrityksessäni. Nyt kokeilen vielä kerran!
    Kovasti houkuttaisi myös ajatus itsetehdystä myslistä :)

    Herkut kuvat olet taas vanginnut kamerallasi!

    VastaaPoista
  3. Hauska idea tuo pipojen käyttö.
    Kauniit kuvat jälleen sinulla.
    Nam, itsetehty jogurtti ja mysli! Yhteenaikaan tein aina jogurtin itse, nykyään ei juuri tule edes mieleen.. Pitääpä vaikka jonain viikonloppuna herkutella.

    VastaaPoista
  4. Siskoni on myös tehnyt paljon jugurttia itse ja hän laittaa seoksen suljettuun uuniin yöski (uuni ei siis ole päällä). Lämmennyt jugurttiseos lämmittää itsessään uunia vähän ja siellä lämpö pysyy hieman kauemmin sopivana kuin huoneenlämmössä. Jugurttiin vaikuttaa paljon se mistä jugurttia käyttää siemenenä.

    VastaaPoista
  5. Pähkinöitä ei olekaan tullut ostettua pitkään aikaan, jotenkin ne kuuluvat muka talveen:)
    Ja pianhan sekin aika koittaa:)

    VastaaPoista
  6. rakastan pähkinöitä. aionpa kokeilla pähkinäistä kakkua ja saitpa minut innostumaan omatekoisesta jugurtistakin :)puuhakasta lokakuun jatkoa!

    VastaaPoista
  7. Irmastiina
    Minun pitää kanssa ihan keskittyä, että ei tule popsittua liikaa. olen ihan hullaantunut nyt pähkinäsekoitukseen...

    Mari kiitos

    Kannattaa tuota Helmin ohjetta kokeilla, sillä siitä tuli todella herkullista. Pidin kulhoa keittiön lämpimimmässä paikassa ja tosiaan laitoin kunnolla lämmikettä. Mysliä kokeilin yhdellä ohjeella myös, mutta pitänee testailla seuraavaksi Helmin mysliohjettakin. Toisella ohjeella tehdessäni tuli vähän kuivaa mutta Helmin versio näyttää herkulliselta.

    Maria
    Kiitos :) Vaikka tosiaan viikonloppuna... Minulla tämä oli tosiaan ihan eka kokeilu mutta toistekin teen, kun niin hyvää oli. ja ei mitän lisäaineita! Lapsukaisenkin vatsalle siis oikein oivallista.

    VastaaPoista
  8. Virpi
    Kiitos paljon vinkistä! Noin voisikin koittaa. Laitan korvan taa.

    Pioni
    Talveen kuuluvat ehdottomasti. Nykyisin syön muutoinkin :)

    Bibelot
    Kiva kuulla. Taikina vaan tulemaan - oli muuten se taikinakin aika hyvää...Taikinoiden maistelu ovat vähän niin kuin yksi paheeni :)
    Mukavaa syysmieltä sinne suuntaasi

    VastaaPoista
  9. looks very very good!: )
    i have baked buns todaÿ and i
    love that the smell of cardamom is in my kitchen...such a cosy smell..
    autumn is so pretty here: sun is shining bright, beautiful colors and crisp air.
    i got some new yarn in my mailbox today, going to use them on some long socks for myself. what are you knitting on at the moment? i like the "wollenballs" you have made, thinking about making some also : )

    sending warm hugs,
    vibeke

    VastaaPoista
  10. Olipas ihania ohjeita, pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  11. Itsetehty jugurtti on kyllä tosi hyvää! Meillä sitä alettiin valmistaa viime kesänä. Itse en kiedo purkin (teen isossa lasipurkissa) ympärille sen kummempia lämmikkeitä, vaan lykkään purnukan jääkaapin yläpuolella olevaan kaappiin ja annan valmistua siellä yön yli..

    Ja kannattaa kyllä kokeilla tuota mysliäkin, meillä sitä tehdään aika vastaavalla ohjeella kuin Helmikin, ja on herkkua! Joskus kun vielä sujauttaa mukaan pieneksi pilkottua tummaa suklaata, niin on hyvää... :)

    Ihanaa syksyistä päivää sinulle!

    VastaaPoista
  12. Mikä arjen innovaatio - wautsi! Jogurtista tuli varmasti superhyvää :) Mummu teki joskus omatekoista viiliä, ja ai että, kun se olikin namia. Pitäisiköhän sitä joskus kokeilla... Muksaa viikon jatkoa, ihanainen ♥

    VastaaPoista
  13. Pähkinät ovat ihania! Töissä mulla on välipalana usein manteleita (ja ehkäpä pähkinöitäkin) sekä kuivattuja aprikooseja ja viikunoita. Käytän paljon pähkinäjauhoja leipomuksissa ja pähkinöitä ylipäätänsä. Jugurttiakin olen joskus kokeillut itse tehdä, mutta siitä on tullut vähän luirua. :) Ainiin ja ne pähkinät ja siemenet ovat herkkua jugurtin seuranakin. Viikonloppuna taas herkutellaan! Varmasti sielläkin ;) mukavaa viikonloppua siis!

    VastaaPoista
  14. Nam! Pähkinäkakku näyttää herkulliselta. Minuakin vähän kiinnostaisi kokeilla tuota jugurtin tekoa. Täytyy jättää ajatus hautumaan.

    VastaaPoista
  15. Hauska pipo idea :) Minä aina kieli keskellä suuta väkerrän pyyhkeitä kulhon ympärille. Tänään on jälleen jogurttipäivä. Sunnuntaisin valmistetaan tulevalle viikolle.
    Kauniita kuvia!
    Suloista ja kirpakkaa pyhäpäivää sinulle <3

    VastaaPoista
  16. vibeke
    hi! Your buns soud so nice. I love the taste and smell of cardamom...
    Thank you for sharing your knitting project with me. New yarrns in the mailbox are something you could almost call heaven :) I am impatiently waiting for some yarns too but now I am knitting a vest for our little boy and I just finished one neckwarmer for my mom. She has a birthday today and i want to suprise her.
    I hope you have a wonderful day. hugs!!
    ps. It is nice to hear that you liked those little wallen balls

    VastaaPoista
  17. Anskuliini
    Kiitos, kiva kuulla!

    Linnea
    olipa kiva idea, kiitos. minäkin voisin harkita sitä kaappia.
    ja suklaa myslissä...NAM. Ei voi olla kuin hyvää. Kokeilen!

    Tiina
    Kiitti ja joo, tuli superhyvää. Eikä ole lisäaineita ja pojullekin siksi oivaa herkkua. Minä en olekaan itsetehtyä viiliä maistellut mutta varmasti on hyvää sekin. Jotenkin olen nyt vähän hurahtanut kokeilemaan kaikenlaisia aamupaloja ja siitä tämä jogurtti-intokin taisi lähteä.
    Kivaa viikkoa teille!

    Sini
    Välipalana ovat ihan mahtavia. Just vaikka hedelmän kaverina tai sitten jogurtin seassa. Täyttävät sopivasti ja antavat energiaa riittämiin. maistuvatkin niin ihanilta.
    Juu, herkuteltiin meilläkin :) Kyllä se kuuluu viikonloppuun ihan ehdottomasti.
    kivaa viikkoa Sini

    VastaaPoista
  18. Aveline
    Kantsii kokeilla. Helmin ohjeella tuli minusta oikein herkullista jogurttia. Minäkin asiaa muhittelin pitkään mutta onneksi nyt sain pään auki tähän hommaan. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin se lämpö on prosessissa tärkeää.
    Viikkoosi kaikkea hyvää

    Marie
    Kiitos paljon ja oli oikein rentouttava viikonvaihde.
    Olen oikein ihaillen seurannut sinun ja Helmin jogurtintekoa ja siitä kipinän saanutkin. Kyllä vaan oli hyvää ja terveellistä tuo itse valmistettu jogurtti. Olen oikeastaan tänä syksynä ylipäätään innostunut jogurteita yhä enemmän. Eivät ole samalla tavalla kuuluneet jokapäiväisiin asioihini ennen ja nyt en voisi luopua :)
    Voimia ja iloa viikkoon Marie

    VastaaPoista