sunnuntai 16. lokakuuta 2011









Keittiön ikkuna on oma näköalapaikkani. Äsken minua kävi ikkunalaudalta tervehtimässä talitiainen, kuin pyytäen lisää herkkuja lintulaudalle. On ollut tuulisia päiviä. Tuoksuukin jo melkein talven tulolta, vaikka minä vasta sain viikattua kesämekot kaapinperälle. Mutta minä pidän tästä karuuden ensikosketuksesta, tulevan vuodenajan kalpeasta valosta, suuren juhlan odotuksesta ja lehdettömistä puista. Ja minä odotan. Odotan leijuvia ensihiutaleita lasten iloksi ja luonnon hunnuksi. Muistan Gilmoren tytöistä sellaisen kohdan, jossa Lorelai viipyilee öiseen aikaan olohuoneen avonaisen ikkunan alla ja nuuhkii raikasta ilmaa. Hän odottaa lumisadetta saapuvaksi, hän tietää että se on tulossa. Pidän siitä kohdasta.


Olin varhain tänä aamuna pienellä kävelylenkillä. Ilahduin näkemästäni vikkelästä oravasta ja siitä, että eräs naapureista oli jo enättänyt sytyttää pihalyhtyyn tuikkivan tulen. Kynttilän liekki lepatti kodikkaasti ja tulin hyvälle mielelle. Pienillä asioilla on merkitystä.

Nyt saan käydä syysloman viettoon. Hemmottelin sen kunniaksi itseäni ja toin kukkakaupasta kotiin tuollaisen pienen puun näköisen kauniin kasvin. Mikähän se on? Osaisitko kertoa minulle? Kauppias ei nimittäin muistanut nimeä mutta kertoi sen tulleen pääsiäiseksi ja siitä saakka odotelleen kotia. Toivon, että saisin kasvin  viihtymään, joten myös kaikki hoitovinkit ovat tervetulleita :)

Lämpimin terveisin Anu

ps. Oletko jo tutustunut Riihikosken myllyn Luomu Äidin Unelma ohrahiutaleisiin? Niistä hautuu mitä herkullisin puuro. Kiehauttaa vain litran maitoa (myös vesi tai mehu käy) levyllä ja lisää hiutaleet, sammuttaa levyn ja vetää kattilan puolittain pois levyltä. Kansi päälle ja parissakymmenessä minuutissa puuro on hautunut valmiiksi. Lopuksi lisätään toki vielä vähäsen suolaa. Maidon tai marjakeiton kaverina tämä on herkullista - meillä ainakin tykkää koko perhe.

23 kommenttia:

  1. Meillä on tuo puurohiutale ollut käytössä varmaan kolmisen vuotta. Myös muita saman firman tuotteita ollaan käytetty. Tosi hyviä!

    Mukavaa syyslomaa! Meilläkin on koko perheellä sellainen...ja ajateltiin juhlistaa sitä lähtemällä elokuviin katsomaan Nalle Puhia koko perheen voimin...:)

    VastaaPoista
  2. Näissä kuvissa taas rauhallisin mielin useaan kertaan viivähdän...
    Tuota samaista kukkasta minäkin olen blogeissa ihastellut ja sellaisen varmasti ostan jos kukkakaupasta löydän- pitäisi kaiketi vinkata kukkakaupan myyjälle :)
    Ohrapuuro on parasta herkkua hitaasti haudutettuna, joten etsin mielelläni tuon tuotteen hyllyltä kunhan pääsen isompaan kauppaan!
    Huokaillen haaveilen myös minä hiljaa leijailevista valkoisista ja siitä ensihunnusta maan pinnalla <3

    VastaaPoista
  3. Valitettavasti en tiedä mikä kasvi tuo on,mutta kaunis se kyllä on!
    Toivottavasti joku muu osaa kertoa.

    Pienillä asioilla tosiaan on merkitys,ihan totta.Aamukävelysi kuulostaa suloiselta.

    Iloista ja antoisaa sunnuntaita.
    Nuuskitaan ilmaa :)

    VastaaPoista
  4. Minäkään en osaa suloiselle kukalle nimeä jakaa. Siinä on herkkyyttä♥ ja uskon, että sen piti odotella , että juuri sinä sait sille kodin tarjota♥

    Meillä hautuu puuro useasti. Ohrainen on niin hyvää. Pian saa jo luvan laittaa riisipuuroakin tulelle. Minäkin tykkään syksyn karusta kauneudesta. Ensin saimme huokailla ihastuksesta väriloiston edessä ja nyt hiljalleen jäädä odottelemaan lumihuntua kaiken ylle. Se on sisäisestikin puhdistavaa. Kuin uuden alku. Joulusta eilen juuri iltasella höpötimme. Pohdimme, millaisena se saa tänä vuonna asettua tupaseen. ♥ suuri juhla!

    Nyt lähden tyttöjen kanssa pihalle tanssittamaan haravaa. Rakas läksi aamuvarhaisella poikasen kanssa Eerikkilään jalkapallon pariin. Illansuussa taidan hipsaista sanan äärelle...

    NAutihan lomasta, itselläni vasta torstaina se alkaa.
    Iloitsen sinusta♥

    VastaaPoista
  5. Left lopi -lanka on ihanaa ja sävyt ovat uskomattomia. Aikamoisen karheaa vaan! Hassu juttu, mutta vaikka en yleensä pidäkään juurikaan syksystä, niin minulla ei ole kiire talveen. Juuri nyt on hyvä olla. Toki talvikin saa tulla. Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
  6. Oikein hyvää syyslomaa! Minä odotan vielä viikon ja lomailen sitten. Lapsilla oli loma jo, nykyään kun eri kunnissa lomaillaan eri aikaan kouluissa.

    Mukava tunnelmakuvaus aamun kävelyretkestäsi. Luonnosta saan minäkin voimaa ja rentoutusta.

    Tuota kasvia en ole koskaan nähnyt, kiva kuulla sitten siitä kun joku sen tunnistaa.

    VastaaPoista
  7. Ihana posti!
    Pienet hetket ovat usein niitä suurimpia.
    Kauniin kasvin olet löytänyt, ovat juuri näitä elon pieniä iloja:)
    Ja puurot niiiin herkkua.

    Suloista syyslomailua, nautitaan!

    VastaaPoista
  8. Oikein mukavaa syyslomaa. On niin kiva lukea kirjoituksiasi, ajatukset ovat itselläni paljolti samanlaisia. Itse söin juuri 4-viljan hiutaleista keitettyä puuroa (tietysti luomuna). Puuro valmistui mukavasti tuossa puuhellalla samalla kun lämmitin "torppaa":)

    VastaaPoista
  9. Mielestäni kasvisi on pagodipuu. Meinasin kerran itsekin ostaa sellaisen, mutta kun luin kaupassa olleen selostuksen sen tarpeista, päätin, etten pysty luomaan sellaisia olosuhteita, että se luonani menestyisi. Mutta hyvällä hoidolla ja sopivilla olosuhteilla saat puusi varmasti kukoistamaan!

    VastaaPoista
  10. Vaatimattomuudessan kaunis kukkanen...nimeä en sille osaa sanoa.

    Ihanaa syyslomaa...paistakoon lomaasi aurinko.♥

    VastaaPoista
  11. Syysloma ja tunnelmasi kiehtovat.
    Meillä nuorukaisilla oli mennyt viikko lomailua. Itse odottelen jouluun asti. Kiire tuntuu hiipivän, mutta onneksi on näitä kauniita hetkiä joita arjen keskellä saa pysähtyä ihastelemaan.
    Huomenna kiva päivä tapaamme illalla ystäviä 20 vuoden takaa, hiukan on perhosia masussa ;)

    Kaunista ja voimaannuttavaa lomaa sinulle ystäväni.

    VastaaPoista
  12. Sinulla se on kirjoittamisen taito hallussa.. Tulee niin rauhallinen, mukava olo, kun lukee miten kauniisti arkisia asioita kuvailet. Ja kuvissa on jotain ihanaa herkkyyttä, sellaista jota en muualla ole nähnyt. Ihana blogi. :)

    VastaaPoista
  13. Kauniita kuvia.
    Ei ole mitään tietoa mikä kukka on kyseessä.

    Mukavaa alkavaa viikkoa<3

    VastaaPoista
  14. Kaunis ja herkkä kasvi. En muista nähneeni ennen. Haaveilen siitä, että viherkasveja olisi paljon. En vain keksi paikkoja kodissa niille... Ihanaa lukea rauhallista tekstiäsi. Se on taito huomata pieniä yksityiskohtia arjessa ja iloita niistä, kuten oravasta. Pienillä asioilla todellakin on merkitystä! Puuro kuulostaa hyvältä. Tykkään eniten isäni keittämästä ja hyvin hauduttamasta puurosta. Hän osaa sen parhaiten. Uuniohrapuurosta puhumattakaan :)

    Voi hyvin!

    VastaaPoista
  15. Pihalyhtyihin ei ole vielä tullut sytytettyä kynttilöitä, mutta sisällä niitä on kyllä jo polteltu. Ensimmäiset valosarjatkin on jo valaisemassa pimeitä iltoja (sisällä siis) :)

    VastaaPoista
  16. Hei kaikille ja kiitokset ihanista viesteistänne. Tämä lomailija köllötteli tänä aamuna myöhälle (peräti puoli kasiin) ja nyt on kuppi täynnä kuumaa höyryävää teetä, lököhousut jalassa ja päiväksi tiedossa rentoilua ja puuhailua kotosalla. Ajattelin värjätä farkut (lempparini ovat niin kulahtaneet) ja ehkä leipoa jotakin pakastimeen. Leikkiminen on toki päivän päähomma :)

    Johanna
    Eikös olekin tosiaan hyviä? Mekin ollaan kokeiltu muutakin mylyn valikoimista ja oltu tyytyväisiä.
    Kiitos syyslomatoivotuksista ja myös teidän perheelle anoisaa lomaa. Koko perheen elokuvareissu kuulostaakin oikein kivalta lomailulta.

    Mari
    Minusta tuossa kasvissa on vaan jotakin herkkää, karua ja kaunista. Sain sen ihan muutamalla eurolla, kunoli kuulemma ollut kaupassa niin pitkään ja vähän kuivahkokin. Minusta ihan täydellinen. Toivon, että löydät omasi.
    Olen puuroihmisiä ja odottelen jo riisipuurokauttakin täällä kieli pitkällä :)
    Toivotaan yhdessä, että hiutaleet pian saapuvat ja päästään talvitunnelmiin.

    Ryppymekko
    Pienillä on todella merkitystä ja monta kertaa jokin pieneltä vaikuttava asia onkin oikeastaan suuri kiitosaihe ja lahja.
    Nuuhkutellaan ja odotellaan kylmeneviä kelejä. Tänään meillä sataa taivaan täydeltä, joten talviunelmointi jäänee tosiaan ihan unelmoinniksi ainakin vielä :)

    tinttarus
    Kiitos ihanasta viestistä! Jouluun minunkin ajatukset jo monesti hiipivät. Riisipuuro on niin herkkua, että tekee jo sitäkin mieli. Eilispäivänä mietin joululevyjenkin esiin ottamista.
    Haluan rauhassa laskeutua tunnelmaan, sanoman äärelle ja juhlan luokse. Vapahtajan syntymäjuhla voi sydämessä elää jokaisena päivänä ja on onnellista, että sitä iloa saa tässä piakkoin ilmentää juhlan laittamisella tänne kotiin ja rakkailleenkin.
    Sinulle toivon rauhaisaa syyslomaa.
    Nautiskellaan :)

    VastaaPoista
  17. Selma
    Left lopissa on tosiaan kaunis värikartta. Koristelin kaulurin reunan sillä, kun se reunaosa jää irti kaulalta. Suoraan iholle olisi aika karkeaa tosiaan.
    Minä nautin syksyn kääntymisestä talveksi. Olen kuvannut puita lehtipeitteessään ja nauttinut kaikesta väriloistosta. Nyt nautin puhaltavista tuulista mutta huomaan, että syyssateen ropina saisi puolestani kääntyä piakkoin jo lumen leijailuksi. Pidän sateesta, sen tuoksusta ja raikkaudesta ja olen aina ollut syysihminen. Silti alkutalven kosketus on erityisesti tänä vuonna jotakin mitä odotan. Nauttiminen hetkestä ja toive tulevasta ovat oiva yhdistelmä.
    ps. Sinun kaulurisi oli tosi kaunis. Tulenkin kurkkaamaan, jos vaikka olisit ennättänyt laitella ohjetta.

    VastaaPoista
  18. Maria
    Kiitos! On tehnyt hyvää tämä aikatauluttomuus ja yhteinen aika lapsosen kanssa.
    Sinun lomasi on siis nyt lähtökuopissa. Oikein hyvää ja antoisaa lomaa!

    Hannah
    Kiitos! Ja niitäpä juuri niitä pieniä ihania iloja. Tulen joka kerta kasvin nähdessäni kivalle mielelle. Nyt se majailee keittiön ikkunalla, kun ajattelin, että ehkäpä makuuhuoneessa (ylin kuva) voi olla pikkuisen liian hämärää.

    Marika
    Kiitos, oli kiva kuulla! Puuhellalla keitetty puuro kuulostaa vastustamattomalta. Minä istun juuri nyt aamupalalla...
    Mukavaa päivää sulle.

    Intianminttu
    Kiitos sinulle! Nyt pitääkin tutkailla mitä kasvista sanotaan. Uskaltauduin kokeilemaan, kun tykästyin niin ja hintakin oli vain muutaman euron :)

    VastaaPoista
  19. Irmastiina
    Kiitos! Tämä verkkaisuus on ollut nautinnollista. Olen tehnyt kaikenlaista mukavaa muun muassa leikkinyt poitsun kanssa avaruusalusleikkejä. Automatoilla on kaahailtu ja kanelikakkusia leivottu :) Tänään lähdetään yhteistuumin kirjastoreissulle oikein ajan kanssa.

    Marie
    Kiitos
    Niin tosiaan teillä päin olikin nuorilla viime viikolla syyslomaa. Lähetän sinulle voimia syyskauden töihin. Onneksi pian alkaa joulunodotus. Se antaa voimia syyskauteen ja iloa myöskin.
    Minä olin eilisiltana jo vähän pukinpajan tunelmissa äitini kanssa :) Aika monta pientä juttua sai omat kääreensä. Juuri kun poitsun lahjat olivat levällään pöydällä kääreitä odottamassa (löydettiin kesällä Kalmarin linnasta pienelle ritarille yllätyksiä), heräsi hän ja tallusti kohti olohuonetta. Onneksi taisi olla silmät niin sikkaralla ja unenpöpperössä, että salaisuudet jäivätkin vielä salaisuuksiksi.
    Kuulostaapa jänskältä tuo ystävien tapaaminen. Toivon, että teillä oli mukavaa.

    VastaaPoista
  20. Sari
    Kiitos!! Alkavaan viikonloppuusi kaikkea hyvää. Me ollaan lähdeksimässä kirjastoon ja tänään on tiedossa myös siivoilua. Ihan näitä arkisia juttuja mutta mukavaa, kun voi näin lomalla puuhata niitä rauhassa.

    Arja
    Kiitos. Intianminttu vinkkasi, että ehkäpä se on pagodipuu.
    Viikko on tullut tarpeeseen ja tämä lötköttely aamupalapöydässä vielä yhdeksältä arkiaamuna on ihanaa :)
    Mukavaa viikonvaihdetta!

    Sini
    Eikö tosiaan olekin? Se herkkyys ja karuus minua juuri viehättää. Ja siinäpä se - paikkojen keksiminen on viherkasveissa se yksi haaste. Ja vielä sellaisten paikkojen, jossa tosiaan eläisivät :) Jokin kolo tai kohta täydentyisi mukavasti kasvilla mutta jos olosuhteet eivät olekaan siinä hyvät, niin pieleen menee :)
    Haudutetut puurot ovat arjen luksusta. Odottelen malttamattomana riisipuurokautta ja taidan kyllä omavaltaisesti avata sen jo pian. Pienet asiat, kuten herkullinen puuro, ovat arjen virkistäjiä ja tärkeitä tehtävässään.
    Sinulle leppoisaa viikonloppua!

    pioni
    Juu, nyt alkaa jo kaivata valoa monissa muodoissa. Meillä on jopa harkittu kirkasvalolampun hankkimista. En vain oikein pidä siitä, että ovat niin suuria - aiheuttaa ongelman sijoittamisen kannalta. Toisaalta, jos toisi virkistystä talvikauteen. Pitää miettiä vielä.
    Valosarjat ovat tulleet kauppoihinkin jo ja meidän pieni mies oli ihan onnessaan niitä katsellessaan. Kyllä minäkin :)
    Ajattelin ensimmäiseni kaivaa kenties nyt viikonloppuna esille.

    VastaaPoista
  21. anu,

    so fun that you want to be part of the yarn swap!: )
    as always i love your photos..your home looks so calm and peacefull...

    nice if you can send me your postadress on my e-mail that you can find under the yarn swap post before sunday.

    hugs,
    v

    VastaaPoista
  22. Hei, kiva blogi ja hienoja kuvia, en muista aikaisemmin täälä käyneenikään, mutta varmaan palaan. Pysähdyin miettimään kysymääsi kasvin nimeä, voi hyvinkin olla Pagodipuu, niin kuin joku ehdotti. Minusta lehdet muistuttivat Mimosaa, jonka joku minimuoto tämä myös voisi olla?
    Hyvää joulun alusaikaa sinulle!
    terv. Rosmariini

    VastaaPoista