lauantai 19. tammikuuta 2013







Takkatuli rätisee ja istun teekuppini kera sen äärellä. Pakkanen puhaltelee kylmiä henkäyksiä ihan toden teolla ja mittari pysyttelee vieläkin erittäin kylmissä lukemissa. Mies soitteli aamulla Israelista (työmatkalla) ja kertoi, että siellä oli eilen 23 plusastetta ja tuntui kovin kesäiseltä. Minullakin on katse kevättä kohti. Keittiön kaappien siivousta on aloiteltu ja vaatehuoltoakin olisi tarkoitus edistää. Kaikkea sopivasti ja rauhalliseen tahtiin.

Puuhien väliin mahtuu myös nautiskelua. Löysin työpaikkaani vastapäätä pikkuruisesta lankakaupasta Rowanin kierrätyslankaa. Purelife Revive langassa on kierrätyssilkkiä, -puuvillaa ja -viskoosia. Loppuerä oli alennettu, joten poimin muutaman kerän mukaani. Olen kokeillut erilaisia pintaneuleita ja lopulta aloittanut keväthuivin neulomisen. Minulla on aina useita neuletöitä kesken - kaikki sellaisia helppoja minun tasolleni sopivia. Niiden kesken on kiva sitten vaihdella ja edistää töitä vuorotellen.

Joulunjälkeisistä alennusmyynneistä oli meidän perheellä hankintalistalla ihan käyttövaatetta. Sitten oli yksi haave, nimittäin sukset minulle. Eilen ne lopulta hain ja olen kyllä ihan innoissani. Minulla ei ole ollut suksia moneen vuoteen. Jalkavaivojeni vuoksi säännöllinen ja runsas hiihtäminen ei taida onnistua mutta jos vaikka vain vähänkin pääsisi nauttimaan tästä talvilajista pojan ja koko perheen kanssa, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. 

Meillä on ennen iltarukousta  aina tapana jutella päivän kiitosaiheista pojan kanssa. Eilen illalla hän mietti aiheita pitkään ja sitten sanoi ääni iloa tuikkien, että hän haluaa kiittää äidin uusista suksista. Ihana poika! Nyt toivommekin, että  hieman lauhtuisi ja päästäisiin hiihtämään yhdessä. Sukseni ovat Karhun Optigripit, joilla voi hyvin hiihdelä lähelle - 10 celsiusastetta. Keväthangilla ne ovat kuitenkin ehkä parhaat. Olen pitkään haaveillut huoltovapaista suksista ja toivoisin näiden nyt olevan melko lähellä tuota ideaalia. Pitovoitelua ei ainakaan tarvitse tehdä.

Eilen illalla otin äidin kanssa kuuman jalkakylvyn. Tänään puuhaillaan jälleen jotakin mukavaa yhdessä - ja toivottavasti pääsen suksille :)

Mukavaa päivää myös sinulle!

terkuin,
Anu

ps. Tuo pussukka, jossa langat ovat on pestävä paperipussi. Minä sain pusseista vinkin työkaverilta. Kiitos J!  Pussi on meillä kotiutunut keittiön ikkunalaudalle ja se pitää sisällään kaikki ne lukemattomat johdot, joita huushollissa säännöllisesti tarvitaan. On laturinjohtoa, kuulokkeita, tabletinjohtoa ym. Pussiin on kiva sujauttaa myös lasipurkki ja sinne kukkia tai sipulikasveja kevään korvalla. Materiaali on melko jäykkää ja pussia voi helposti muotoilla. Värejä oli useita. Kiva löytö!

13 kommenttia:

  1. Mistä sait ostettua tämän ihanan monikyttöisen pussin?<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Pussi on ostettu Loviisan Aitasta Ruskolta. Siellä oli niitä muutamassa eri värissä ja eri kokoisia.

      Poista
  2. kuulostaa niin mukavalle sinun tekemiset ja suunnittelut :)
    iloa päiviinne toivottelee jaana
    meillä aamulla muuten herättiin -30°
    olipahan tupa vähän kylmänä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hrrr...kylmä siis sielläkin. Kyllä näillä pakkasilla tupa jäähtyy aika rivakasti ja saa pitää kunnon tulia. Kiitos kivasta viestistä! Meillä oli muuten hauska hiihtorupeama illansuussa, kun keli vähän hellitti :)

      Poista
  3. Mukavaa viikonloppua, tuo paperipussi kiiinnostaa minuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Tosiaan Loviisan Aitasta sen hankin. Tekisi mieli hakea toinen samanmoinen. Pitänee harkita asiaa :)

      Poista
  4. Niin levolliset kuvat ja värit täällä! Kaunista. Käsityöt rentouttavat aina hyvin kaiken puuhailun lomassa. Hiihtämisen iloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä tykkään näistä talvisista sävyistä, jotka kuitenkin ovat jo sinne heleään suuntaan. Käsitöissä on kyllä tosiaan tuo taika :)

      Poista
  5. Ompa todella kauniit sävyt langoissa. Iloa ja intoa kutomiseen :)

    VastaaPoista
  6. Kuulaan pakkaspäivän painaessa päätään kohti iltaa, huikkaan luoksesi viikonlopuksi paljon iloa ja valonsäikeitä! Itse sinnittelen flunssan otteessa, hmh. TAidankin tervehdyttyäni piipahtaa töistä kotiin lähtiessä Aittaan pussiostoksille:)

    KAunnita sävyjä kuvissasi niinkuin aina. RAuhallista ja maanläheistä.

    Siu♥

    VastaaPoista
  7. sweet
    friend

    i am happy to hear
    that you liked the tea!: )

    a while back i knitted myself a parsnip tunic with that yarn you are using now, i am very happy with it:
    http://www.knitrowan.com/designs-and-patterns/patterns/parsnip

    sending hugs,
    vibeke

    VastaaPoista
  8. Rauhallisuutta kuvasi tulvillaan <3
    Yritän itsekin tarttua taasen kameraan ja kutoa sanoja yhteen, en kiirehdi, sitten kun ehdin ja jaksan- niin päätin.

    Pussukka on kaunis, ihastelin sellaista itsekin kaupan hyllyllä :)

    VastaaPoista
  9. Hei, kaipaan kuviasi ja tekstejäsi :)

    VastaaPoista