torstai 16. syyskuuta 2010

Harmaa. Arki.





Molemmista pidän. Harmaassa värissä on jotakin kotikutoista, lämmintä ja luonnollista. Arki on elämää itseään; arvokasta lahjaa jokainen päivä.   Tänä arki-iltana on puikoilla palmikkohuivi pikkumiehelle. Ihan ensimmäinen palmikkoyritelmäni ikinä. Olen riemuissani siitä oivalluksesta, että palmikoiden neulominen ei olekaan vaikeaa, vaikka hidasta kylläkin näin noviisille ainakin. Vierellä on kupillinen kuumaa ja uusi alpakanlankakerä -muuten harmaa. Olen kuunnellut tätä ja unelmoinut Gudrun Sjödenin Amytis -ekopuuvillahameesta. Olen nähnyt ihanan lammasnukketeatteriesityksen, kutittanut pieniä varpaita ja leikkinyt hurjaa nappaajaa, joka ottaa kiinni pieniä juoksevia poikia. Olen silittänyt onnellisen  lapsen uneen ja muistanut, miten hyvää kaikki on. Se, että saan olla ja leikkiä, tehdä työtä, rakastaa, olla rakastettu, kasvaa paikallani, kiittää. Lisäksi luulen, että alan pikku hiljaa muistaa millaista on olla ihan vaan minä. Äidin ja vaimon rooleista olen ollut kovin perillä mutta se muu osa minuutta on välillä jäänyt taka-alalle.  


Voimia loppuviikkoosi,
ps. Lumiomenalle valtavasti kiitoksia tunnustuksesta. Jos sopii, niin liitän sen tuonne aikaisempaan, jossa kerroin kolme rakkainta asiaani. Hali!

23 kommenttia:

  1. Soma huivi syntyy. Palmikon kutominen tuotti itsellenikin alussa vaikeuksia, mutta onkin todella helppoa kun vain viitsii aloittaa.

    Ihan harmittaa, ettei täällä lähistöllä ole lankakauppoja, haluaisin päästä hypistelemään, en ostaa vain jotain nettikaupasta. Alpakka on pehmeää ja varmasti ihana kaulahuivi pienen kaulaan kietoa!

    Kutimet hengähtää täällä tänä iltana, huomenna taas aloitetaan jotain uutta :)

    Ja todella, kaikki on niin hyvin, hyvää, on ihana olla juuri minä, eikä kukaan muu. Kunpa jokainen päivä, murheidenkin keskellä vain muistaisi sen <3

    VastaaPoista
  2. Ihanat sukat tai mitä sitten kudoksesta tuleekaan..tykkään tuosta lettikudoksesta ja väristä..

    samoin olen miettinyt samaa hametta..=)

    VastaaPoista
  3. Voi Anu, kun saat harmaasta arjestakin kultareunuksisen ihan pelkillä sanoillasi! Se on juuri noin, ihailen tapaasi ottaa hetkestä kiinni, se on todellinen lahja mikä sinulle on suotu.

    Harmaan eri sävyt ovat olleet omassa vaatekaapissani jo vuosia suosikkeja, ja juuri tuo sävy mitä itse kudot on todella ihana! Kyllä pikkumiehen kelpaa;-)

    Kaunista loppuviikkoa ja syksyisiä päiviä!

    VastaaPoista
  4. Kaunista pintaa näyttää tulevan, itsekin haaveilen palmikkoneuloksen teosta ja siis sen oppimisesta. Muutenkin ihana postaus:)

    VastaaPoista
  5. Kaunista palmikkoa syntyy ja todella hyvä väri. Ihana ajatus harmaasta arjesta. <3

    VastaaPoista
  6. Hieno huivi tulee, täytyykin kokeilla alpakkaa. Kovin koskettavia ajatuksia arjesta..

    VastaaPoista
  7. Harmaa on munki lemppari :)
    Kirjoitit kauniisti arjesta. Noinhan se on ja noin haluan myös nähdä ja ajatella päivittäin. Toki joinakin päivinä ajatus voi olla hukassa. Tänään ehkä sellainen päivä ollut täällä, ainakin osittain.
    Ihanaa viikonloppua teidän perheelle!

    VastaaPoista
  8. Kyllä siitä harmaasta arjestakin näköjään saa tosi kauniita kuvia ;)

    VastaaPoista
  9. Voi olipa hyvin kirjoitettu!

    Kaunis huivi tulossa. Minäkin aloin tapailemaan muistien sopukoista palmikkokudosta mutta luulen että se kaipaa vielä hiontaa... Käsittämätöntä miten ihminen voi unohtaa...!

    VastaaPoista
  10. Harmaa on tosiaankin kaunis väri, rauhoittaa mukavasti mieltä!

    Kaunis huivi tulossa. Minäkin juuri postailin palmikoista. Sama reaktio, eli yllättävästi osasin! Palmikot tuntuvat nyt olevan aika in!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Eikös olekin helppo tehdä palmikkoa! Omiin rannekkeisiini tulee sellaista ihan pienen pientä palmikkoa, johon ei tarvitse edes apupuikkoa ja on näin ollen nopeaa. Millaista on alpakkalanka?

    Olen jo vuosia ihaillut Gudrun Sjödenin vaatteita ja asusteita, mutten ole koskaan tilannut. Onko sulla niistä kokemusta? Muistaakseni Tanskassa katselin niitä viimeksi ihan liikkeessäkin.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  12. Harmaa arkesi näyttää niin kauniilta! Ihana huivi syntymässä.

    Se on muuten kumma, miten useimmat jännittää sitä palmikon tekoa, vaikka se onkin ihan helppoa. (minä myös aikoinani) Näyttää monimutkaselta, mutta ei olekaan. Mikä on ihana juttu se.

    Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Kaunista huivia syntyy....:))
    Neulominen on siitä niin ihanaa, niinkuin sinäkin olet tehnyt,
    että voi haaveilla ja miettiä maailman menoa samalla.....
    se on tavallaan terapeuttista.
    Niinhän se on, että meillä on vain tämä hetki, eilinen on jo mennyt ja huomisesta ei vielä tiedä. Kumpa aina osaisi elää hetkessä ja nauttia siitä täysillä.
    Oikein ihanaa syksyistä viikonloppua sinulle!!
    Jaana

    VastaaPoista
  14. Kaunista jälkeä täällä taas kudotaan, harmaa on niin kaunis väri.

    VastaaPoista
  15. Hurmaava huivi valmistuu käsissäsi pikkumiehelle. Anu, kiitos. Kiitos siitä, että olet. Kiitos siitä, miten sanoillasi puet harmaudenkin väriloistoon kirkkaimpaan!
    HArmaa ON kaunis väri.
    Arki ON kaunista.
    Jokainen hento harmaa hetki ON kiitoksen arvoinen.

    Pehmeitä pieniä hetkiä, joihin tarttua kaksin käsin kiitoksen kera toivon sinun viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  16. Minäkin ostin jo harmaata lankaa, josta aion kutoa ihka ensimmäisen palmikkoneuleeni, kaulurin.

    Ensin pitää vain saada pitkät villasukat valmiiksi, onneksi ollaan jo loppusuoralla.

    VastaaPoista
  17. Tykkään molemmista myös. Arki on joka päivä erilaista, on huonoja ja hyviä päiviä, pyrin tähän jälkimmäiseen :))

    Harmaa taas on lemppari-värini, vaikkakin joku on joskus sanonut että se ei ole väri!?
    No, ihana kuitenkin <3

    Tuo neuleesi näyttää ihanan muhkealta ja lämpimältä...

    Tunnelmallista viikonvaihdetta :)

    -Sanna

    VastaaPoista
  18. Voi hurja...täällä oli ihanan paljon terveisiä. Kiitos teille kaikille ja oikein leppoisaa viikonvaihdetta myös!

    Sinille vastaan vielä, että alpakkalanka on mullekin aivan uusi tuttavuus. Tuntuu kovin pehmeältä ja lämpimältä.
    Gudrunin vaatteita mulla ei ole ainuttakaan, vaikka monesti olen niitä nettisivuilla ihaillut. Alkusyksystä tilasin sieltä yhden aletakin ja kengät mutta tilasin aivan liian suuret, joten piti palauttaa. Kolmeysin kenkä on usein mulle sopiva mutta tilaamani olivat suuret. Takiksi tilasin L -koon, kun ajattelin, että olisi sopivan rento ja muhkeat neuleet mahtuisivat alle. Suuri oli. Luulen siis, että mitoitus on väljä. Nyt olen ihastellut moniakin vaatekallapeita. Tykkään värikylläisestä ilmeestä heidän vaatteissaan. Murrettujakin sävyjä on siellä monia ja näyttävät jotenkin kotoisilta.

    Meillä jatkuu siivuouspäivä - harmi, että en saanut toimeksi arkena mutta toimii tämä näinkin ja pian on jo onneksi valmista :)

    VastaaPoista
  19. Miten suloista siellä syntyy. Lämmittää kivasti kylmän tullen.
    Puuvillaista mekkoa olen minäkin kaivannut. Kaupoissa en ole jaksanut vähään aikaan käydä pitäisi ihan niskasta ottaa itseään kiinni :)

    Leppoisaa viikonlopun jatkoa sinne!

    VastaaPoista
  20. Kaunista jälkeä ja kaunista väriä!! Voi kun itsekin aina muistaisi olla tyytyväinen siihen arjen harmauteen....

    VastaaPoista
  21. Ihana harmaa! Tulin ekaa kertaa käymään blogissasi ja taidanpa jäädä seuraamaan bloglovinin kautta kun näyttää niin kivalta! =)

    VastaaPoista
  22. Hei
    Kiitos piristävistä terveisistä!

    Marie
    Kauppoihin lähtiessä pitää olla sellainen selviytyjä-olo, kun aina ei millään meinaa löytää sitä mitä haluaisi tai tarvitsisi. Toisinaan taas tekee kauniita löytyjä ihan hetkessä. Toivottavasti löydät mieleisesi vaatteen.

    Taivaanrannan maalari
    Kiitos! Minä tykkään tuon harmaan lämmöstä.

    Se harmauden arvostaminen on varmasti asia, josta ihan meidän jokaisen pitää itseämme välillä muistuttaa - arkeen kun mahtuu niin monenlaisia asioita. Silti moni juttu on kuitenkin onnellista, kun niin asennoituu.

    Sort of pink
    Kiitos paljon ja tervetuloa mukaan!

    VastaaPoista