maanantai 13. kesäkuuta 2011

Keittiöpyyhkeen uudet vaatteet






Puuh. Miten sitä siivoamista riittääkin? Kai se toukokuinen kotihommien lykkääminen loman alkuun näkyy nyt. Eipä silti, ihan innolla olen jynssännyt ja järkkäillyt. Monta kaappia on nyt järjestyksessä, kotona kaikin puolin siistimpää ja sauna ja suihkutilat tuoksuvat siltä melkoisen hyvältä kesätuoksulta - mäntysuovalta.
Siivouksen välissä on kiva välillä hengähtää ja siirtyä vaikka puutarhan puolelle. Vihdoin sain ommelluksi sen puutarhaliinan, josta täällä kirjoitin. En sitten malttanutkaan käyttää vanhoja pellaviani ulkoliinaan, vaan ostin muutamalla eurolla kasan keittiöpyyhkeitä Ikeasta ja ompelin niistä. Asettelin keittiöpyyhkeet sikin sokin toistensa lomaan ja hurautin kasaan.
Keittiöpyyhkeistä on kiva ommella myös tyynynpäällisiä. Yläkuvassa  sängyn päällä yksi tekemistäni suosikeista. Reippaat raidat sopivat ihanasti kesäfiiliksiin ja huomaankin etsineeni raitatekstiilejä jälleen esille. Kummallista, että esimerkiksi tuo raitatyyny liittyy minulla sekä joulufiiliksiin että kesään.
Juuripa pyörähti kello maanantain puolelle, joten voinkin toivotella Sinulle oikein hyvää uutta viikkoa. Minä en malta ihan vielä mennä unosille, vaan etsiydyn leppäkerttuni (mies katsoo elokuvaa kuulokkeet päässä) kainaloon sohvalle. Runsauden pulaa näissä elokuvissa ja muissa tallenteissa, kun ei olla viime aikoina paljon ehditty sonvanmutkassa viipyä. Jokin kiva katsottava valitaan nyt ja minä nostan kintut kohti korkeuksia.

Hip hei ja hyvät yöt,
Anu

14 kommenttia:

  1. Onpa hauska idea tuo keittiöpyyhkeiden käyttö muuhun. Tosi luovaa ja hieno lopputulos!

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä idea tuo pöytäliina! ...ja tyyny! Mä olinkin unohtanut et jossain kaapissa on keittiöpyyhkeistä tehdyt verhokapat, jotka tein pari kesää sitten !
    Mukavaa maanantai päivää sinulle :)

    VastaaPoista
  3. Yhdyn edellisiin kommenteihin, ihanan hauska idea ja lopputulos näyttää oikeen kivalta!
    Toivottavasti löytyi hyvä elokuva:)
    Ihanaa alkavaa viikkoa kesälomalaiselle<3

    VastaaPoista
  4. Ihana liina, kiva idea tosiaankin. Iloa alkaneeseen viikkoon!

    VastaaPoista
  5. Marsa
    Kiitos.
    Joo, niistä saa vaikka mitä. Yksi mun suosikeistani on salusiiniverhojen tekeminen keittiöpyyhkeistä.

    Riitta
    Kiitos. Oikein mukavaa maanantaita myös sulle.
    Niin munkin mielestä tuo liinaidea on hauska. Vuosikaudet olen sitä katsellut siinä kirjassa ja vasta nyt sain toimeksi :)

    Sirkku
    Sellainen kotikutoisen suloinen. Just passeli puutarhakesteille.
    Verhokapatkin kuulostaa hyvältä idealta.

    VastaaPoista
  6. Lili Emilia
    Kiitos :) Viikko alkoi virvoittavan sateen rummuttaessa kattoa vasten. Tykkään niin kovasti sateeseen heräämisestä.

    Kivaa katsottavaa löytyi mutta siinä kävikin sitten niin, että kun puolille öin touhusi täysillä niin kun sain takamuksen sohvalle saakka, alkoi väsyttää. No hetken jaksettiin katsoa kumminkin :)

    Piupau
    Kiitos ja samoin sinne mukavaa viikkoa. Meillä on sadepäivästä huolimatta suunnitelmissa reissu torille syömään jätskitötteröt.

    VastaaPoista
  7. Ihana liina tulikin... hieno idea, pitääpä laitta korvan taakse..:)

    VastaaPoista
  8. Meilläkin ollaan pitkään menty vain tavallisella viikkosiivouksella, mutta tänään töiden jälkeen innostuin pesemään muutamia ikkunoita. Ja vierashuonekin sai kesäilmeen.
    Kyllä nyt on hyvä mieli:)

    VastaaPoista
  9. Irmastiina
    Kiitos. Minäkin niin tykästyin tuohon. Hassua miten joskus ihan kiva idea jää toteuttamatta. Onneksi nyt sain aikaiseksi.

    Pioni
    Voi että kun kiva kuulla, että sielläkin hyvä mieli. Kyllä siitä tulee vaan niin hyvä olo, kun saa kotiin raikkautta ja vähän kesäilmettä. Nautitaan olosta :)

    VastaaPoista
  10. Oikein hyvä pöytäliina tuli. Minullakin on pino keittiöliinoja vailla käyttöä ja se isännän kauan sitten hankkima muovinen puutarhapöytä(kamala) kaipaisi jotain verhoa...Uutta pöytää on suunniteltu,vaan kuka rakentaisi.

    VastaaPoista
  11. Taina
    Pyyhkeitä vaan limittäin ja lomittain ja ompelukoneela surauttaen. Niin peittyy pöytä ja tulee kiva kesämieli ommellessa.
    Mukavaa viikonloppua sulle.

    VastaaPoista
  12. Hei, löysin blogisi tänään, kauniita kuvia ja ihania asioita. Kommentoin nyt tähän kohtaan, koska nuo pyyhkeistä tehdyt pöytäliinat ja tyynyliinat ovat niin kertakaikkisen kotoisia ja kauniita! IHANAA KESÄN JATKOA! Meillä täällä Australiassa onkin talvi... nytkin villatakki päällä ja villasukat jalassa aamukaffella! Eilen iltakävelyllä kylmä tuuli ja fleece takki päällä! =D

    Iloista viikonloppua!

    Nina

    VastaaPoista
  13. Nina
    Hei! Kiitos sanoistasi ja tervetuloa! Olipa kiva, kun jätit terveisiä. Minä viivähdin tänään talviajatuksissa, kun oli niin perin tuulinen, sateinen ja kolea päivä. Kaivoin myös fleecetakin ja silti hytisytti. Kävimme lentokentällä suoranaisessa kaatosateessa katsomassa ilmailunäytöstä ja sen jälkeen maistui sauna pitkän kaavan mukaan.
    Talveesi iloa ja virkeyttä.
    Mukavin aatoksin,
    Anu

    VastaaPoista