lauantai 29. elokuuta 2009

Lastenkamarissa

Lastenkamarin katonrajassa kulki aiemmin boordi. Se oli sinänsä väreiltään kaunis mutta ei pojan huoneeseen ihan paras mahdollinen. Pidämme kovasti huoneessa olleesta hiekanruskeasta tapetista ja sen halusimme säilyttää. Niinpä vain vanha boordi poistettiin ja tilalle laitettiin katonrajasta alkaen valkoista Sandbergin tapettia yhden vuodan leveydeltä. Vuota pantiin siis poikkipäin. Huoneen ilme keveni ja muuttui kerralla suloiseksi. Idean tähän tapettiratkaisuun sain Dorrit Elmquistin ja Birgitta Wolfgangin kirjasta "Viihtyisiä ja valoisia koteja".

Pienen poikamme huoneessa on pikkuruinen satusohva, jolla tarinoidaan, luetaan kirjoja ja lökötellään yhdessä. Sohvalla on aina paljon upottavia untuvatyynyjä. Beige ja vaalean turkoosi tyynyliina ovat vuosien takaisia löytöjä Mokosta. Muut tyynyliinat ompelin viikolla huoneen uuden ilmeen kunniaksi. Vasemmanpuoleisin on Tilda-kangasta ja vaaleansininen Laura Ashleyn kangasta. Vihreää pallokuosista ostin Elvina Interiöristä. Puput, Nanna ja Felix, saivat myös uutukaiset lakanat ja tikkitäkin tuosta vaaleansinisestä kankaasta.

Parvekkeelle johtavan oven suojaksi lyhensin valkeat pellavaverhot. Ikkunan eteen en kaihtimen lisäksi verhoa edes kaipaa. Oikein odotan pellavaverhojen rypistymistä leikkien tuoksinassa, sillä sillä tavalla ryppyisinä niistä näkyy elämisen jäljet.

Matoksi levitin vanhan kodikkaan räsyn. Riittävästi jäi myös lattiapintaa näkyville, jotta autoilla ja työkoneilla on helppo huristella.

Virkistäviä viikonlopun päiviä sinulle toivottelen!
Anu

3 kommenttia:

  1. Vastavierailulla. Kaunista sinulla täällä. :) Hyvä idea tuo valkoisen tapetin käyttö.

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä pikkupojan huoneessa!

    VastaaPoista