maanantai 31. elokuuta 2009

Oi Jane - osa 1
Tämä päivä on ollut herttainen ja keveä kuin pitsi. Oikeastaan ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä mutta silti koko päivä on ollut ihmeellisen ihana. Oltiin metsäretkellä, herkuteltiin hyvällä ruualla ja leikittiin kotosalla. Metsässä puut humisivat voimallisesti ja pelloilla vilja huojui tuulessa. Mieli virkistyi kaiken sen raikkauden keskellä.

Alkusyksy saa minussa aikaan kaipion Jane Austenin kirjojen pariin. Toki pidän myös useista Austen -filmatisoinneista. Retkellä, kulkiessamme kauniin kartanon editse, tulvahti Austenin maailma taas lähelle. Lämmin huopa, kynttilänvalo, kuppi kuumaa ja kirja....Siinä suunnitelma monen syysillan ratoksi. Huomenna käännän iloiten kalenterin lehteä.

Halauksin monin,
Anu

7 kommenttia:

 1. Jostain kumman syystä vaikka joskus olen kova lukemaan ollutkin Austenin kirjat ovat jääneet väliin, mutta filmatisoinnit on lemppareita. Ja on joku tullut nyt myöhemmin luettuakin :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin pidän Austen filmatisoinneista enemmän kuin kirjoista. Ja juuri päättynyt uusi sarja "Eksyin Jane Austenin maailmaan" TV2:lla sykähdytti erilaisuudellaan.

  VastaaPoista
 3. Vastaan tähän kysymykseesi myrtistä; juu olen leikannut ja haaroittuu leikatusta kohdasta, jos ei leikkaa niin häviää tuo pallonmuoto nopsaan, joten reippaasti vain vaikka muutamasta oksasta kerrallaan ;)

  VastaaPoista
 4. Jane on ihana! Siinä vanhanaikaisessa tyylissä on jotain ajatonta - ehkä vähän samoin kuin noissa hieman "lapsellisemmissa" L.M. Montgomeryn Anna-kirjoissa. Montgomeryn luontokuvaukset saavat aina kaipaamaan Prinssi Edvardin saaren suorastaan tarunomaiseen ympäristöön...

  VastaaPoista
 5. Huoh. Tunnelmaa turvallista ahmaisin sanoistasi ja kuvistasi. Metsän siimeksessä, pellon pehmeän sylissä....mieli muuttuu kumman keveäksi ja kauneus kirvoittaa hymyn huulipieliin:) Tuommoiset tuokiot ovat aarteita, joita on mukava tallettaa taskuun!
  Pitsilumoa ja pehmeyttä kuulaisiin syyspäiviin!!

  VastaaPoista
 6. Hei ihanat naiset! Kiitos kommenteistanne. Mukavaa jakaa ajatuksia teidän kanssanne. Kaikille teille lempeitä syyskuun päiviä toivottelen.
  ps. Nyt on pöydällä Ylpeys ja ennakkoluulo :)

  Ja Anne: Kiitos rohkaisusta. Tartun saksiin!

  VastaaPoista
 7. Mä tunnistan tuon kirjan! Mä osaan sen ulkoa.
  - Guess who

  VastaaPoista