torstai 13. elokuuta 2009

Päiväunilla











Tässä on minun oma päiväunipaikkani. Sen syli kutsuu rentoutumaan, viettämään viehkeitä hetkiä kirjojen parissa, nauttimaan sisustuslehdistä, juomaan iltapäiväteetä, kirjoittamaan päiväkirjaa, ajattelemaan aatoksia utuisia. Nykyisin osaan jo silloin tällöin ottaa lapsen päiväuniajan ihan itselleni - aina ei sittenkään tarvitse olla tehokas. Ja sitäpaitsi joutilaisuus synnyttää uutta.
Meillä on tiedossa mukava viikonloppu. Yhdessäoloa perheen ja ystävien parissa, syntymäpäivien juhlintaa ja alkuviikosta pienimuotoiset lastenjuhlat. Nyt pääsen taas leipomaan, vaikka en minä siihen yleensä sen kummempaa syytä tarvitse. Rakastan leipomista.
Terveisiksi Sinulle jätän erään lempireseptini. Laita Sinäkin uuni lämpimäksi ja yllätä itsesi ja rakkaasi illan tullen.

SUKLAAKAKKU
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua)
150g voisulaa
2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nopeasti voisula ja munat sekaisin ja taikinaksi muiden aineiden kanssa. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Valmis kakku näyttää tahmealta ja hieman raa´alta sisältä.


ps. Ohjeeseen (Anna-lehdestä muutama vuosi sitten talteen otettu) kuuluisi myös kahden limetin raastettu kuori mutta minusta siitä tulee parempi ilman. Meillä pidetään tästä torttusesta niin paljon, että yleensä teen sitä pellillisen kerralla. Vuoraan syvän uunipellin (34 cm x 36 cm) leivinpaperilla ja teen taikinan kaksinkertaisena. Jos uunipellisi on suurempi, tee kolminkertainen annos. Aineksia, varsinkin sokeria, kuluu paljon mutta kyllä syntyy herkkua. Nami nam.
pps.Minä koristelen herkun yleensä huolimattomasti tomusokerilla.

Herkkuterveisin Anu




4 kommenttia:

  1. Moikkanen Anu!!!
    Minä innokkaana leipojana
    kirjoitin ohjeesi heti ylös...=O)
    Pian,
    hyvin pian leipasen
    suklaakaakkusta perheeni iloksi!!
    Näinköhän tuosta ihanuudesta tulee yksi lemppareistamme!!?
    Tämä ei ole sitä mutakakkua!?
    Senkin ohje minulta löytyy,
    mutta en ole vielä saanut väännettyä sitä maisteltavaksemme!!!

    Kiitos ohjeesta ja kiitos sivujesi herkkyydestä!!!<3<3<3
    Täällä on hyvä käydä napsimassa suloista tunnelmaa,erityistä ilmapiiriä!!!=O)

    VastaaPoista
  2. ensivisiitillä!!! sulla on kaunis blogi ja minä tunnustaudun kans leipomista rakastavaksi!:)

    VastaaPoista
  3. Heippa naiset
    Ja kiitoksia sanoistanne! Ne minua tänään kovasti ilahduttivat. Resepti ei ole mutakakkua mutta jotakin sinne päin :) Kakun tekeminen on tosi nopeaa ja tulos vaan niin, niin namikka. Kannattaa kokeilla. Minä ekalla kerralla kokeillessani paistoin liian kauan. Ja tuli sitkeää. Kun hammastikku jää vähän kosteaksi taikinasta niin sitten tulee paras tulos eli tosiaan n. 20-30 minuutissa (riippuu vähän minkä kokoisen annoksen ja millaisessa vuokassa tosiaan paistat).

    VastaaPoista
  4. Ruma ja kostea?!? Onko? Eikö? Onko?

    VastaaPoista